Jehovini svedoci?

• Začetnik teme Začetnik teme dorinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
i jedno podpitanje:

ima li još pripadnika Jehovinih svedoka na forumu osim Arianne, koji bi hteli da se priključe razgovoru,
jer svaki član sa tim stavovima Jehovinih svedoka bi dobrodošao zbog bolje komunikacije i obrazlaganja te vere ?

Biblija je jedna a razni su prevodi.
razlika je sto je prevod JS tacniji od drugih

A sta cemo sa onim dokazima koje dokazuju da je lazan prevod?

IZVRTANJE SVETOG PISMA

Jehovini svedoci koriste Bibliju i citiraju je, ali isključivo koriste njihov prevod Biblije, šire poznat kao "NOVI SVET". Ovaj prevod je netačan, i nikada nije prihvaćen od priznatih teologa i stručnjaka za Sveto pismo - stare spise.

Da bi uspeli da dokažu sve svoja učenja, Jehovini svedoci se služe svojim novim prevodom Svetog pisma, koji je po njima "najtačniji" prevod. U ovom prevodu neke reči i interpunkciju, oni navode onako kako to odgovara njihovom shvatanju. Stihovi su po pravilu uzeti izvan konteksta Svetog Pisma samo da bi potkrepili njihova uverenja.

Neki primeri...

Oni prevode prvi stih Jovanovog evanđelja tako da "Reč", koja predstavlja Isusa koja je bila sa Bogom, po njihovom prevodu nije Bog nego "bog".

U svim tekstovima Evanđelja, kako u grčkom originalu, tako i u svim ranijim prevodima, iznesen je razgovor raspetog Hrista i razbojnika dok su još viseli na krstu. Razbojnik koji se kajao, kaže: "Isuse, seti me se kad dođeš u carstvo svoje! I reče mu: Zaista, kažem ti: Danas ćeš sa mnom biti u Raju." (Lk. 23:42-43). Pošto ove reči Hristove govore direktno protiv njihove tvrdnje da ne postoji duša ni zagrobni život, oni su tu "malo" promenili interpunkciju, tako da u njihovom prevodu - tumačenju Hristov odgovor glasi: "Zaista, kažem ti danas: 'Sa mnom ćeš biti u raju'." (Božje hiljadugodišnje kraljevstvo se približilo, str. 22; V. A. Špajzer, Na pragu novog doba, str. 200.) Sada je smisao ovog stiha na osnovu njihovog tumačenja sledeći: "Danas, kad su me ljudi raspeli i odbacili, ja ti svedočim da ćeš sa mnom biti u raju, u dan sveopšteg vaskrsenja".

Jehovini svedoci umeju i da izbace deo citata iz Svetog pisma ako im to ne odgovara. Evo karakterističnog primera. Apostol Pavle, dokazujući Jevrejima da je Hristos kao Sin Božji i kao pravi Bog, veći od svih anđela, poziva se na Sveto pismo Starog zaveta citirajući Psalme. On navodi reči koje govore o Bogu Ocu i Bogu Sinu: "Tvoj presto, Bože, stoji u sve vekove i žezlo pravosti je žezlo tvoga carstva. Zavoleo si pravednost i omrzao si bezakonje; zato te, o Bože, Bog tvoj pomaza uljem radosti više nego tvoje drugove." (Jev. 1:8-9). Očigledno je, da se ovde Sin Božji dvaput naziva Bogom. Međutim, pošto Jehovini svedoci negiraju Božansku prirodu Isusa Hrista, u njihovom prevodu i tumačenju ovaj stih glasi ovako: "Za Sina Božjeg kaže Biblija: Omilela ti je pravda, i omrzao si na bezakonje. Zato ga je Njegov otac naročito blagoslovno uzvisivši ga za Kralja Božjeg Kraljevstva". (Istina koja vodi do večnog života, štampano u Nemačkoj, bez imena pisca, str. 131.) Naravno, kada se ovako tumači "Sveto pismo", onda u njemu nema ničeg od Hristove Božanske prirode.

U Matej 28:19-20, Hristove reči izričito spominju sva tri lica Svetog Trojstva, i izričito tvrde da će Hristos biti sa svojom Crkvom stalno, do svršetka veka, a ne tek od 1914. godine kako je to "prorekao", njihov osnivač Čarls Rasel. Oni odbijaju da prihvate bilo šta od ove tvrdnje koju je rekao Hristos, onda njihov citat istog mesta glasi ovako: "... učinite sve narode mojim učenicima krsteći ih." (Božje hiljadugodišnje kraljevstvo se približilo, str. 30.)

Veruju da se Isus već vratio na zemlju ali u nedivljivom obliku. To je u suprotnosti sa onim što govori Otkrivenje (Otk. 1:7), gde kaže da će Isusa pri njegovu drugom dolasku "videti svako oko".

Zasto JS tvrde da drugi Hristov dolazak nece biti vidljiv?

Po njima je Isus nematerijalan trenutno, pa me zanima kako to da je Isus nakon vaskrsenja bio materijalan jer ga je Toma cak i dodirovao a kako sada kao to nije?

Eto po njima je Isus nevidljiv pa me zanima gde je onda ono telo (Isusovo) koje je Toma video i dodirivao?

Nestalo odjednom, a?

Objasnjenje?

"Bog ga je uskrsnuo treći dan i dao mu da se pokaže ljudima, 41 ali ne svemu narodu, nego svjedocima koje je Bog unaprijed odredio — nama koji smo jeli i pili s njim nakon što je ustao iz mrtvih.

"eno, ide s oblacima, i ugledace ga svako oko."

Toma je izmedjuostalog pipao Isusovo telo nakon vaskrsnuca.

"Dok su očiju uprtih u nebo gledali kako odlazi, najedanput stadoše kraj njih dva čovjeka u bijelu i rekoše im: 'Galilejci, zašto stojite i gledate u nebo? Ovaj isti Isus koji je uznesen na nebo između vas opet će se vratiti isto onako kako ste ga vidjeli da odlazi na nebo.'" (Djela 1,10.11)

"Tada će se ukazati na nebesima znak – Sin Čovječji; tada će proplakati sva plemena na zemlji i vidjet će Sina Čovječjega gdje dolazi na oblacima nebeskim s velikom moći i slavom." (Matej 24,30)

Eto zanima me sada gde je to telo (Isusovo) koje je Toma pipao ako je sada Isus nematerijalan?

NEstalo odjednom,a?

Poslednja izmena:
ova tema nije za debatu niti osporavanje

Kad misionarite, idete od vrata do vrata valjda vam ljudi postavljaju pitanja.
Šta ti odgovoriš?
Ćuti i slušaj šta ti ja govorim. Pa ne ide to tako. Valjda treba da ti postavljamo pitanja a ti da budeš spremna da odgovoriš na sva čak i na ona škakljiva.

Poslednja izmena od moderatora:
Zasto JS tvrde da drugi Hristov dolazak nece biti vidljiv?

Po njima je Isus nematerijalan trenutno, pa me zanima kako to da je Isus nakon vaskrsenja bio materijalan jer ga je Toma cak i dodirovao a kako sada kao to nije?

Eto po njima je Isus nevidljiv pa me zanima gde je onda ono telo (Isusovo) koje je Toma video i dodirivao?

Nestalo odjednom, a?

Objasnjenje?

Ne kazu to ti izmisljas :)

Imao je telo kratko vreme nakon sto je vaskrsnuo :)

Telo je nestalo Bog ga je dematerijalizovao nakon sto se Isus vratio na nebo kao Duh kakav je i bio pre dolaska :)

Jos neko glupo pitanje ? :ceka:

Ne kazu to ti izmisljas :)

Imao je telo kratko vreme nakon sto je vaskrsnuo :)

Telo je nestalo Bog ga je dematerijalizovao nakon sto se Isus vratio na nebo kao Duh kakav je i bio pre dolaska :)

Stih koji to govori?

Koja glupava teorija, Bog dao Isusu nakon vaskrsnuca da bude materijalizovan da bi Toma mogao da ga pipa po telu i onda kao dematerijalizovao.

Hahahahahahaha

Stih koji to govori?

Koja glupava teorija, Bog dao Isusu nakon vaskrsnuca da bude materijalizovan da bi Toma mogao da ga pipa po telu i onda kao dematerijalizovao.

Hahahahahahaha

Bolja od tvoje :mrgreen:

Jel to Svemogucem Bogu tesko ? :lol:

Stih je kada razumes Jevandjelje celo, odakle je Isus dosao ? Da li je bio Duh ili je imao telo pre dolaska na zemlju ?

Ovo kad resis lakse ces ukapirati

Moze i da postane covek kao sto je i bio.

Ako je bio duh (pre nego sto je dosao) a bog je duh. Onda je taj DUH uzeo telo i materijalizovao se.

Naravno da je Duh Isus, kao i Bog kao i svi andjeli i duhovna stvorenja na nebu :)

Isus je rodjen kao covek da bi bio vidljiv ljudima i bude isti kao oni :)

Kada je zavrsio misiju - umro njemu ljudsko telo vise nije trebalo, vratio se u prvobitni oblik kao Duh a telo je Bog uklonio jer ne moze da opstane izvan planete zemlje

Back