valaam
Domaćin
- Poruka
- 4.167
Ne. 1. Mojsijeva 9:3 - Sve što se miće i živi neka vam bude za hranu...![]()
Осим људи...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Осим људи...![]()

Nikad se nezna, ako Bog kaže, ili ako pronađemo u Pismu, nadrapali ste.![]()
![]()

Ne možemo mi birat, da kada nama paše onda budemo slušali Božje zakone, a kada nam nebude pasalo, onda ćemo ih kršiti.
UPOZORENJE I OBAViJEST :![]()
![]()
==================================
Mene veoma intreresuje šta ovo upozorenje podrazumeva pod onim FALSIFIKUJU...
Da li je falsifikovanje iznošenje bilo kojeg dokaza koji sam po sebi protivreči zvaničnom učenju JS...
S kakvim pravom svojatate biblijskog boga oduzimajući ga pravoslavnim vernicioma...I s kakvim pravom vi nemećete vaša pravila na ovom ''pdf''.Krstarica nije vaš forum pa nije suvišno da pravila ostavite onima koji su zaduženi u vezi sa istim.
Ovaj ''pdf'' nije dvorana kraljevstva u kojoj će baš svi u stavu mirno da pevaju one zahvalnice Jehovi.Ja nisam vernik ali moram da ti kažem da je žalosno da vi ovde iznosite tvrdnju da je SPC satanistička sekta a pri tom pričaš o nekom negativnom stavu nekih ostalih prema vama.A zbog pretnje moderatoriama u smislu zabrane pristupa svima onima koji po vašem mišljenju nisu poželjni na vašoj temi, prosto ne znam šta bih ti rekao.Kako ste nedavno sastavili spisak nepoželjnih na ovoj vašoj temi,očito je da su nepoželjni baš svi koji nisu JS.I šta bi vi ...da na ovoj temi budete samo vi...Teško da će to moći tako.A u tom smislu bi vam bilo najbolje rešenje da otvorite vaš forum i da jedni drugima propovedate vaše učenje kao u vašim dvoranama kraljevstva bez prisustva nepoželjnih.
I shodno tome da svi budemo JS i da kada nismo na ovoj temi,misionarimo od vrata do vrata i da to uredno evidentiramo...
![]()
a što je malo u domenu hipotetičkog,složićemo se,zar ne...![]()
Знам да се шалиш и да знаш да тога нема у Писму...Јевреји су 40 година лутали пустињом, али нису јели једни друге...![]()
Ti slušaj ono za šta misliš da su Božiji zakoni, ali nemoj dozvoliti da ti dete umre zbog tvoje vere.

Nikad se nezna, ako Bog kaže, ili ako pronađemo u Pismu, nadrapali ste.![]()
![]()
Знам да се шалиш и да знаш да тога нема у Писму...Јевреји су 40 година лутали пустињом, али нису јели једни друге...![]()
Interesantna stvar , kada su jevreji bili pod opsadom 2.godine , zbog nestasice hrane jeli su jedni druge .

A zamislite one krvave kotlete ? Dakle, jedete li meso?![]()
a sta mislis o mesu , recimo junecem, mislis li da nema ni grama krvi u njemu?![]()

Govorio sam već o tome. Nije poanta dali u nećemu ima jedna ili pet kapi krvi, nego je u stavu koji govori o nekonzumiranju krvi. Ako neki proizvod ima krv, a mi neznamo za to, te ga pojedemo, nismo prekršili zapovjed. Smisao je o NAMJERI. Bog govori, da ako krv izađe izvan organizma,te se ne koristi za prinošenje ili čišćenje grijeha, ona se mora proliti na zemlju.
Bog je predvidio krv za religijske svrhe, a ne za prehranu, ili spašavanje života, tako da u svakoj mogućoj situaciji kršćanin treba da vodi računa o tome.![]()
![]()
Interesantna stvar , kada su jevreji bili pod opsadom 2.godine , zbog nestasice hrane jeli su jedni druge .
Ne zaboravi da Izraelci, koji su bili Božji narod, u dosta navrata nisu imali Jehovinu milost, te je on maknuo svoju zaštitu od njih. Mnogo puta su pravili idole poganskih bogova, te su štovali čak i Bala u jednom perjodu. Kako su vladali kraljevi, neki su bili za Boga, a neki protiv. To je isto jedan od razloga zašto je Jehova dopustio i Asircima, i Babiloncima, u različitim povijesnim razdobljima, da porobi njegov narod. Slobodna volja na djelu.
Vidi, recimo u kasapnici kada pogledas meso vidis da je krvavo, takodje u sebi ima jos krvi, znaci ne ideono u presu da se cedi od ostatka krvi,
Dakle ima krv , a mi ga svi jedemo iako znamo da ima krvi u sebi? sta uraditi po tom pitanju?
1.postati vegetarijanac
2.jesti meso slobodno iako znamo da ima krvi
3.cediti mesod ok ne izadje i poslednja kapljica krvi
4?
Био је закон, можда мало другачије дефинисан, али сасвим разумљив, а гласио је "Рађајте се и множите се и населите земљу" супротно том закону је убијање...

Razmisli malo prijatelju, rec je o Avelju i Kainu. Kakav je pisani zakon postojao onda?
![]()

Meso se cjedi, ali ti nikada nemožeš da ga ocjediš na maksimalu.
Odgovor je 3 i pol, znači cjediti, ali znajući da se nemože do kraja.
Normalno da nikada ne bi dozvolio da mi djete umre, i kada bi se našao u situaciji kao Abraham, neznam kako bi postupio, dali bi ostao poslušan do kraja ili ne, no Pismo govori o ne konzumiranju krvi, i mi prihvaćamo tu zapovjed ozbiljno.![]()
Pitanje za J.S - Da li su jehovini svedoci vegetarijanci?

Naravno da ima nekih koji su, Zamet i ja nismo!
![]()