Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Неко је поменуо Ананија који је излио семе на земљу па га Бог због тога казнио смрћу... То је грех, али не верујем да се ЈС-овци овога чувају, јер би сви до једног имали минимум по 15-оро деце.. А када треба крв дати/просути то не дозвољавате ни по цену смрти... Мало нелогично:think:

Prijatelju Jehovini Svedoci planiraju porodicu. Jehova nas uci mudrosti, uci nas da upotrebljavamo uputstvo za upotrebu nasih zivota-Bibliju. Nadam se da si cuo za planiranje porodice?

:hvala:

Znači, smatraš znakom slabosti to što bi možda pristao da se detetu spase život transfuzijom krvi?

Nemoj da moramo ponovo sve u krug, sada poznajete naš stav u vezi krvi, i da sa kršenjem Božje zapovjedi o neuzimanju, mi u stvari ne spašavamo život, nego upravo suprotno.

Da li je za tebe spašavanje života, to što će zbog toga živjeti još np. trideset godina, a izgubit će cijelu vječnost ?

Znaci jedete meso sa dusom njegovom a to mu je krv?:)

Boki kad bi ti bio sudija, ja bih vec bio mrtav, sreca nasa pa je Jehova sudija.

Boki, Boki, zasto to radis, nije mi jasno? Ti citas Bibliju kao i mi, i mi ti navodimo biblijske stavke i odgovaramo ti na pitanja citirajuci biblijske stavke a ti izvrces reci, zasto? Ne razumem. Sta zelis? Kakva ti je namera?

Ali, zašto bi dete izgubilo večnost?!

Zato što si namjerno prekršio Božju zapovjed.

Matej 16:25,26 ti fino objašnjava da oni koji hoće sačuvati život na račun kršenja Božje volje, ustvari će ga izgubiti, misleće na vječni. To znači, pošto si ti odgovoran za svoje djete, ti mu spašavaš trenutni, a uništavaš mu vječni. O tome vam pišem cijelo vrijeme.

Zato što si namjerno prekršio Božju zapovjed.

Matej 16:25,26 ti fino objašnjava da oni koji hoće sačuvati život na račun kršenja Božje volje, ustvari će ga izgubiti, misleće na vječni. To znači, pošto si ti odgovoran za svoje djete, ti spašavaš trenutni, a gubiš vječni. O tome vam pišem cijelo vrijeme.

Ali, ti si, navodno, prekršio Božiju zapovest (naravno, to je van pameti), a ne dete.
I, ne misliš valjda stvarno da si ti "gospodar" svog deteta, kao što si danas rekao?

I, kako, uopšte, dete od 3 ili 4 godine može da izgubi večni život?

Idemo zajedno rezimirati ovaj biblijski citat:

Matej 16: 25,26 - Jer tko god hoće spasiti svoj život, izgubit će ga, a tko god izgubi svoj život radi mene, naći će ga. Jer što koristi čovjeku ako stekne cijeli svijet, a izgubi život ? Ili što može čovjek dati u zamjenu za život svoj ?

Tko hoće spasiti svož život, kršeći Božju volju, izgubit će onaj pravi vječni.

A tko izgubi svoj život radi Boga, Krista ili Božje volje, taj će dobiti život vječni.

Što vrijedi čovjeku da napravi bilo što u životu, kada će izgubiti ono najvažnije, vječni život.

Što može čovjek dati u zamjenu za svoj život, ništa osim vječnog života.

Matej 16: 25,26 - Jer tko god hoće spasiti svoj život, izgubit će ga, a tko god izgubi svoj život radi mene, naći će ga. Jer što koristi čovjeku ako stekne cijeli svijet, a izgubi život ? Ili što može čovjek dati u zamjenu za život svoj ?

A tko izgubi svoj život radi Boga, Krista ili Božje volje, taj će dobiti život vječni.

Što vrijedi čovjeku da napravi bilo što u životu, kada će izgubiti ono najvažnije, vječni život.

Ne govorimo o tebi nego o detetu, koje nije u stanju da shvati tvoje verske stavove.

Boki kad bi ti bio sudija, ja bih vec bio mrtav, sreca nasa pa je Jehova sudija.

Boki, Boki, zasto to radis, nije mi jasno? Ti citas Bibliju kao i mi, i mi ti navodimo biblijske stavke i odgovaramo ti na pitanja citirajuci biblijske stavke a ti izvrces reci, zasto? Ne razumem. Sta zelis? Kakva ti je namera?

Evo da rezimiram;

Nisam ja sudija , ovo je samo kritika cistog razuma bez mesanja moje vere.

Jer i meni isto pise da ne jedem meso sa krvlju njegovom,

Samo mislim da je glupo protumacena zapovest Bozija.

Jer, pazi sada, birati izmedju Bozije zapovesti ne ubij, i ove koja kaze ne jedite mesa sa dusom njegovom a to mu je krv, koju su neki protumacili da se ne daje krv da bi se spasio nekome zivot, i odabrati ljudsko tumacenje , a krsiti Boziju zapovest, je veoma lose ,a sa druge strane jesti meso koje ima sigurno u sebi krv , je isto krsenje zapovesti Bozije.

Samim tim nije ispunjena ni jedna od dveju zapovesti zbog farisejstva i i lazne poboznosti.
ne vasom krivicom, nego onoga koji vas obmanjuje, ali ni vi necete ostati cisti ako se ne skloniteod kvasca farisejskoga.

A namera mi je da ako uspem da vam predocim neispravnost takvog gledist spasem neku dusu od sigurne propasti.
A vi gledajte sta cete ciniti, ostati u zabludi i lazima vasih vodja ili sami ispitati sta je ispravnije, srce ce vam reci i Bog koji jedino moze da vas vrati sa puta koji vodi u ad.

што се правиш блесав човек те пита десет пута просто питање, одговори му са да или не или нећеш да коментаришеш такво нешто.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back