Evo opet je sve po starom. Idemo dalje.
Boky veli:
4) Svaka osoba Trojstva je Bog: Otac je Bog: Jovan 6:27; Rimljani 1:7; 1 Petrova 1:2. Sin je Bog: Jovan 1:1, 14; Rimljani 9:5; Kološani 2:9; Jevreji 1:8; 1 Jovanova 5:20. Sveti Duh je Bog: Dela 5:3-4; 1 Korinćani 3:16 (Onaj koji prebiva je Sveti Duh – Rimljani 8:9; Jovan 14:16-17; Dela 2:1-4).
Rimljani 8:9 citat
Ali vi ne živite po tijelu, nego po duhu, ako Božji duh doista prebiva u vama. No ako tko nema duh Kristov, taj nije Kristov.
Ali bilo bi dobro sagledati i ostatak znači 10,11,12-17
10 A ako je Krist u zajedništvu s vama, tijelo vam je doduše mrtvo zbog grijeha, ali duh vam donosi život zbog pravednosti. 11 A ako duh onoga koji je Isusa podignuo iz mrtvih prebiva u vama, onaj koji je Krista Isusa podignuo iz mrtvih oživit će i vaša smrtna tijela svojim duhom koji prebiva u vama.
12 Dakle, braćo, dužnici smo, ali ne tijelu da živimo po tijelu. 13 Jer ako po tijelu živite, umrijet ćete, no ako duhom usmrtite djela tijela, živjet ćete. 14 Jer svi koje vodi Božji duh sinovi su Božji. 15 Jer niste primili duh ropstva da se opet bojite, nego ste primili duh posinjenja, koji nas potiče da vičemo: “Abba, Oče!” 16 Taj duh svjedoči s našim duhom da smo djeca Božja. 17 A ako smo djeca, onda smo i nasljednici — nasljednici Božji, a sunasljednici Kristovi, ako trpimo zajedno s njim da bismo zajedno s njim bili i proslavljeni.
Duh prebiva onome koji je pravi Božji sluga ali to nema veza sa trojstvom.
Po tebi ispada da je Sveti duh lako dostupna sila.
Pročitaj17 stavak u vezi trojstva u njemu piše da smo «nasljednici Božji a sunasljednici Kristovi»
Ne piše da smo sunasljednici Krista Boga ili Boga Krista.
U 17 stavku jasno je razdvojen Bog od Krista.
Oni su svaka osoba za sebe.
A sveti duh je sila koja pokreće sve ali po Vašem tumačenju trojstva ta sila je (Sveti duh) Osoba(Bog).
Idemo gledati realno.
Možemo li ti, Sale i ja biti jedna osoba?????????
Ne možemo .To je nemoguće .Isto tako ni Bog ni Isus a kamoli Sveti duh ne mogu biti dio jedne osobe ako su u Bibliji jasno pokazani kao svaka osoba za sebe.Ivan:16-21
16 I ja ću zamoliti Oca i on će vam dati drugog pomoćnika da bude s vama zauvijek, 17 duh istine, kojeg svijet ne može primiti, jer ga ne vidi i ne poznaje. A vi ga poznajete, jer ostaje kod vas i u vama je. 18 Neću vas ostaviti kao siročad. Doći ću k vama. 19 Još malo i svijet me više neće vidjeti, ali vi ćete me vidjeti, jer ja živim, a i vi ćete živjeti. 20 U taj ćete dan spoznati da sam ja u zajedništvu s Ocem svojim i vi u zajedništvu sa mnom i ja u zajedništvu s vama. 21 Tko ima moje zapovijedi i drži ih, taj me ljubi. A tko ljubi mene, njega će ljubiti Otac moj, i ja ću ga ljubiti i objavit ću mu se.”
Ali ima nastavak istog poglavlja Ivan.14:23-24