Tvoj nacin pisanja je anti semitski.
Jos nisi ukapirao da je pravo hriscanstvo samo kalem na pravu pitomu maslinu, judaizam.
Ko nema maslinu kao stablo i koren, nikako nije hriscanin.
Kako biti na pitomoj maslini a ne videti i maslinu?
A kod vas kako priznas, nema pitome masline.
Samo divlja.
Gde se pitoma maslina ne vidi to nije hriscanstvo.
Rimljanima 11,17 Ako li se neke od grana odlomiše, i ti, koji si divlja maslina, pricijepio si se na njih; i postao si zajedničar u korijenu i u masnoči masline.
Problem je sto vi imate samo ime maslina, a zove se divlja ne pitoma.
Vi ste ostali divlja maslina.
Ko se odrice pitome, on je samo divlja.
Pogledajte prilog 1757563
Опет пишеш малко напамет

.
Бре, јер смо рекли, ПРВО ЛИТЕРАЛНО читаш.
17. Ако ли се неке од грана одломише, и ти, који си дивља маслина, прицепио си се на њих, и постао си
заједничар у корену и у масти од маслине;
Бре, јел лепо пише, да се питома грана одломила, од чега, од заједнице у корену и у масти од маслине, и како се дивља маслина прицепи, па, у заједницу у корену и у масти од маслине.
Не прицепљујемо се ми питомој грани Јеврејства која је одпала, него корену и масти маслине који је заједничко и за Јевреје и хришћане.
18.
Не хвали се гранама; ако ли се, пак, хвалиш,
не носиш ти корена него корен тебе.
24. Јер кад си ти одсечен од рођене маслине,
и прицепио се на нерођену питому маслину; а камо ли ови који ће се прицепити на рођену своју маслину!
Видиш бре да смо сви прицепљени на питому маслину, Јевреји питоме гране као своју рођену, и ми као дивље гране на нерођену маслину, и Јевреји одпали, ми се прицепили.
И, дај, бре, мало логички размишљај шта пишеш, ако су Јевреји као грана одпали од корена и масти рођене маслине, како ми сад да се прицепимо тој питомој грани која је одпала од корена и масти и која се ипак сасушила и увенула, оћеш да се прицепимо увенулој и сасушеној грани која је је постала неверна и одпала и да и ми будемо сасушени и увенули. Не иде бре то тако
и заато и нема више њихове суботе и има нека нова субота која је дивља грана која се вером прицепила корену и масти маслине.
23. А и они (Јевреји), ако не остану у неверству, прицепиће се; јер их је Бог кадар опет прицепити.
И, опет размишаљај логички, ко су онда ти хришћани наследници Апостола који су се прицепили корену и масти маслине, није ваљда да су се прицепили неки после скоро 2.000 година, док они који су живели и радили са Апостолима и били њихови ученици и наследници, е ти се нису прицепили, и то бре не иде то тако.
И, јесте Лав Толстој је пронашао смисао хришћанског учења, док је Црква скоро 2.000 година у заблуди, оће то у сновима.