Jehovini Svedoci-Ko su oni? U sta veruju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pošto je po Jehovinim svedocima zabranjeno bilo kakva transfuzija ili transplatacija, a iz Vašeg ste učenja, falsifikovanjem izbacili svetu tajnu pričešća, molim da mi objasnite sledeće stihove iz Jevanđelja po Mateju 26:27 - Uze zatim čašu i davši hvalu, dade je njima, govoreći: Pijte iz nje svi, 28: jer je ovo krv moja, krv novoga saveza, koja se proliva za mnoge, radi otpuštanja greha.
odakle ti to da je zabranjena transplatacija :think:

a sveta tajna pricesca nema veze sa Biblijom, nego je to crkvena dogma

znaci nismo mi nista izbacili nego vi pogresno tumacite Bibliju...

Prica o ubogom Lazaru je Isusova ilustracija, znaci ne stvarni dogadjaj, kojom je hteo da naglasi nesto sasvim drugo. Jevreji nisu verovali u zagrobni zivot i nisu verovali da postoji pakao i vecno mucenje. To mozes da procitas u bilokojo enciklopediji ili na Google.

:ok:

Ти би у вези Лк. 16,19-31 и са Христом полемисао...
Зар Христос није на том месту лепо рекао да је богаташ због немилосрђа након смрти отишао у пакао, а Лазар након смрти у рај...и овај из пакла га моли да му Лазар бар језик расхлади, нашта добија одговор - велика је провалија између вас и нас... Е, сад ти можеш да ове Христове речи демантујеш и изврћеш колико хоћеш...:confused:

nego da shvatiš da samo poznavanje Biblije nije presudno za spasenje. Bog traži preporođeno srce, srce koje ume da voli.
Ovo si ljepo reko (pohvala). No da bi se prjeporodilo to srce, neophodno je poznavati Božlju rječ jer kroz nju upoznajebo Boga i Sina koje pak vodi ka vječnom životu.
Ipak si upravu da "samo poznavanje" BIBLIJE nije jedino za vječni život.

srdačni pozdrav harec

Prica o ubogom Lazaru je Isusova ilustracija, znaci ne stvarni dogadjaj, kojom je hteo da naglasi nesto sasvim drugo. Jevreji nisu verovali u zagrobni zivot i nisu verovali da postoji pakao i vecno mucenje. To mozes da procitas u bilokojo enciklopediji ili na Google.

Ви често наглашавате да само верујете у оно што је у Библији записано...е сада те питам ГДЕ У БИБЛИЈИ ПИШЕ ДА ЈЕ ТО ПРИЧА...

Dozvoljeno nam je sve. Mi biramo sta zelimo da uradimo na osnovu savesti koju skolujemo na temelju Biblije. U slucaju krvi odbijamo transfuziju krvi, krvne plazme i odredjenih sastojaka krvi kao sto su trombociti, eritrociti i leukociti. Postoje tehnike koje prihvatamo.

Ovo je veoma kompleksno pitanje da bih mogao da ti objasnim odgovor u potpunosti. Postoji video materijal na websajtu www.watchtower.org klikni i upisi blood trans. ako govoris Engleski, dobices mnogo opsirnije odgovore od bilokoga ovde na forumu i jos ce ti biti lakse jer ces sve to videti u praksi kako doktori sirom sveta obavljaju otvorene beskrvne operacije srca ljudima koji nisu Jehovini Svedoci. I o ovoj temi se razgovaralo vise puta. Odgovori su napisani, uzmi malo vremena pa potrazi.

:kpozdrav:

Dozvoljeno nam je sve. Mi biramo sta zelimo da uradimo na osnovu savesti koju skolujemo na temelju Biblije. U slucaju krvi odbijamo transfuziju krvi, krvne plazme i odredjenih sastojaka krvi kao sto su trombociti, eritrociti i leukociti. Postoje tehnike koje prihvatamo.

Ovo je veoma kompleksno pitanje da bih mogao da ti objasnim odgovor u potpunosti. Postoji video materijal na websajtu www.watchtower.org klikni i upisi blood trans. ako govoris Engleski, dobices mnogo opsirnije odgovore od bilokoga ovde na forumu i jos ce ti biti lakse jer ces sve to videti u praksi kako doktori sirom sveta obavljaju otvorene beskrvne operacije srca ljudima koji nisu Jehovini Svedoci. I o ovoj temi se razgovaralo vise puta. Odgovori su napisani, uzmi malo vremena pa potrazi.

:kpozdrav:

Sticajem okolnosti, ja sam zdravstveni radnik, pa te priče ne možeš da prodaješ meni...:D
Nego, vrati se na Bibliju, a medicinu ostavi onima koji se njim bave..:mrgreen:

pročitaj pažljivo 16 poglavlje. pogledaj kome to Isus kaže razmisli dobro. Također pogledaj šta je stajić pisao.

srdačni pozdrav harec

Ја прочитао и видим да након смрти несрећни богаташ разговара са Христом и тражи Лазара који је у рају...Јесил и ти прочитао?

Mateju 26:27 - Uze zatim čašu i davši hvalu, dade je njima, govoreći: Pijte iz nje svi, 28: jer je ovo krv moja, krv novoga saveza, koja se proliva za mnoge, radi otpuštanja greha.

Uklopite mi ove Biblijske stihove sa učenjem JS...:hvala:
Najiskreniji pozdrav...:kpozdrav:

ucenje SPC se razlikuje od izvornog hriscanskog ucenja Jehovinih svedoka

al na ogovore ces morati sacekati...

razvijaj malo polodove duha u koje spada i strpljenje:)

pozic :cao:

Poslednja izmena od moderatora:
Evo opet je sve po starom. Idemo dalje.

Boky veli:
4) Svaka osoba Trojstva je Bog: Otac je Bog: Jovan 6:27; Rimljani 1:7; 1 Petrova 1:2. Sin je Bog: Jovan 1:1, 14; Rimljani 9:5; Kološani 2:9; Jevreji 1:8; 1 Jovanova 5:20. Sveti Duh je Bog: Dela 5:3-4; 1 Korinćani 3:16 (Onaj koji prebiva je Sveti Duh – Rimljani 8:9; Jovan 14:16-17; Dela 2:1-4).

Rimljani 8:9 citat
Ali vi ne živite po tijelu, nego po duhu, ako Božji duh doista prebiva u vama. No ako tko nema duh Kristov, taj nije Kristov.
Ali bilo bi dobro sagledati i ostatak znači 10,11,12-17

10 A ako je Krist u zajedništvu s vama, tijelo vam je doduše mrtvo zbog grijeha, ali duh vam donosi život zbog pravednosti. 11 A ako duh onoga koji je Isusa podignuo iz mrtvih prebiva u vama, onaj koji je Krista Isusa podignuo iz mrtvih oživit će i vaša smrtna tijela svojim duhom koji prebiva u vama.
12 Dakle, braćo, dužnici smo, ali ne tijelu da živimo po tijelu. 13 Jer ako po tijelu živite, umrijet ćete, no ako duhom usmrtite djela tijela, živjet ćete. 14 Jer svi koje vodi Božji duh sinovi su Božji. 15 Jer niste primili duh ropstva da se opet bojite, nego ste primili duh posinjenja, koji nas potiče da vičemo: “Abba, Oče!” 16 Taj duh svjedoči s našim duhom da smo djeca Božja. 17 A ako smo djeca, onda smo i nasljednici — nasljednici Božji, a sunasljednici Kristovi, ako trpimo zajedno s njim da bismo zajedno s njim bili i proslavljeni.
Duh prebiva onome koji je pravi Božji sluga ali to nema veza sa trojstvom.
Po tebi ispada da je Sveti duh lako dostupna sila.
Pročitaj17 stavak u vezi trojstva u njemu piše da smo «nasljednici Božji a sunasljednici Kristovi»
Ne piše da smo sunasljednici Krista Boga ili Boga Krista.
U 17 stavku jasno je razdvojen Bog od Krista.
Oni su svaka osoba za sebe.
A sveti duh je sila koja pokreće sve ali po Vašem tumačenju trojstva ta sila je (Sveti duh) Osoba(Bog).
Idemo gledati realno.
Možemo li ti, Sale i ja biti jedna osoba?????????
Ne možemo .To je nemoguće .Isto tako ni Bog ni Isus a kamoli Sveti duh ne mogu biti dio jedne osobe ako su u Bibliji jasno pokazani kao svaka osoba za sebe.Ivan:16-21
16 I ja ću zamoliti Oca i on će vam dati drugog pomoćnika da bude s vama zauvijek, 17 duh istine, kojeg svijet ne može primiti, jer ga ne vidi i ne poznaje. A vi ga poznajete, jer ostaje kod vas i u vama je. 18 Neću vas ostaviti kao siročad. Doći ću k vama. 19 Još malo i svijet me više neće vidjeti, ali vi ćete me vidjeti, jer ja živim, a i vi ćete živjeti. 20 U taj ćete dan spoznati da sam ja u zajedništvu s Ocem svojim i vi u zajedništvu sa mnom i ja u zajedništvu s vama. 21 Tko ima moje zapovijedi i drži ih, taj me ljubi. A tko ljubi mene, njega će ljubiti Otac moj, i ja ću ga ljubiti i objavit ću mu se.”

Ali ima nastavak istog poglavlja Ivan.14:23-24

takodje trebalo bi citati dalje sve do i tako dolazimo do 26 i 27 koji kazu obako;

26. А тако и Дух помаже нам у нашим слабостима: јер не знамо за шта ћемо се молити као што треба, него сам Дух моли се за нас уздисањем неисказаним.

27. А Онај што испитује срца зна шта је мисао Духа, јер по вољи Божијој моли се за свете.

Ovo obara vasu tvrdnju da Duh sveti nije jedan od ipostasi Bozijih.
Jer kako jedna bezlicna sila moze da pomaze u nasim slabostima i jos da se moli za nas uzdisajima neizrecivim, a pogledaj dole sta dalje kaze da onaj kojiispituje srca zna sta je misao Duha, kako bezlicna sila moze da misli? zato necemo da se zavaravamo .

Pošto je po Jehovinim svedocima zabranjeno bilo kakva transfuzija ili transplatacija, a iz Vašeg ste učenja, falsifikovanjem izbacili svetu tajnu pričešća, molim da mi objasnite sledeće stihove iz Jevanđelja po Mateju 26:27 - Uze zatim čašu i davši hvalu, dade je njima, govoreći: Pijte iz nje svi, 28: jer je ovo krv moja, krv novoga saveza, koja se proliva za mnoge, radi otpuštanja greha.
Izvini ali ovaj stavak(koji si dao )Mateju 26:27 nema nikakve veze ni sa svetošću krvi ni sa tranfuzijom, Ako usporjediš sa drugim prjevodima ovaj stavak uvidjet ćeš da stoji : ovo znači= predstavlja, dakle simbolično a ne doslovno jedenje isusovog tjela i pijenje njegove krvi. (kanibalizam)

srdačni pozdrav harec

ucenje SPC se razlikuje od izvornog hriscanskog ucenja Jehovinih svedoka

al na ogovore ces morati sacekati...

razvijaj malo polodove duha u koje spada i strpljenje:)

pozic :cao:

Ovo su stihovi iz Biblije koju priznaju svi hrišćani, daklem originalne, ne onu koju ste vi izvitoperili...:mrgreen::hahaha::hahaha::hahaha:
Ne vrijeđaj nego odgovaraj, ako znaš. Ako neznate, kažite...:hvala:

Poslednja izmena od moderatora:
Ви често наглашавате да само верујете у оно што је у Библији записано...е сада те питам ГДЕ У БИБЛИЈИ ПИШЕ ДА ЈЕ ТО ПРИЧА...

Odgovorio sam ti da Jevreji nisu verovali u zagrobni zivot i zivot posle smrti. Za to ti nije potrebna Biblija. To je za njih bilo nepojmljivo. Isus nikad ne bi govorio o paklu i zivotu posle smrti u obliku duse jer je to doktrina krivih religija jos iz vremena Vavilona. To se zna i istorijski je potvrdjeno da je besmrtnost duse rodjena u Vavilonu. Ako potvrdis ovu cinjenicu bice ti vise nego jasno da je prica o Lazaru simbolika kojom je Isus hteo da naglasi kako je privilegovana klasa ljudi (bogatas) ponizavala obicne ljude (am ha-a'rets-ljudi zemlje, siromasni ljudi) odrazavajuci svojim stavom da samo bogati imaju pravo na duhovnu istinu a ne "ljudi zemlje", siromasni. To je najgrublja verzija Isusove ilustracije a ne dokazivanje pakla.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back