Ne poznajete vi pismo , Jer na kraju treba da se pojavi otpadnik i antihrist , A ne na pocetku vere u hrista,
Kako je divna pravcoslavna vera u ocima svetih.
A i ja tebi kazem;ti si Petar i na ovom kamenu sazidacu crkvu svoju , i vrata pakla nece je nadvladati.
I dacu ti kljuceve od carstva nebeskog, in sta svezes na zemlji bice svezano na nebu , i sta razresis na zemlji bice razresemo na nebu.
Efescima glava 2,19 Tako dakle više niste tuđi i došljaci, nego živite sa svetima i domaći ste Bogu,*
20 Nazidani na temelju apostola i proroka, gde je kamen od ugla sam Isus Hristos,*
21 Na kome sva građevina sastavljena raste za crkvu svetu u Gospodu;
22 Na kome ćete se i vi sazidati za stan Božji u duhu.*
Jovan 20:21
21 A Isus im reče opet: Mir vam; kao što Otac posla mene, i ja šaljem vas.*
22 I ovo rekavši dunu, i reče im: Primite Duh Sveti.
23 Kojima oprostite grehe, oprostiće im se; i kojima zadržite, zadržaće se.*
Evo ja sam sa vama u sve dane do svrsetka veka.
Nikada on nebi tako ucinio svojim svetima koji polagase ruke i primase duha svetoga do danas,
To ti kažeš i oni koji te uče. Antikristi i otpad dolazi na početku kršćanske religije, poslije smrti prvih Isusovih učenika, a ne na kraju.
Prvo, Antikrist nije pojavljivanje jedne osobe, nego svih onih koji su Kristovi protivnici i protivnici Isusovog učenja.
1. Poslanica Ivanova 2:18 - Djeco, posljednji je čas i, kao što ste čuli da će doći antikrist, VEĆ SADA SU SE POJAVILI MNOGI ANTIKRISTI. Po tome znamo da je posljednji čas.
2. Solunjavima 2:3 - Neka vas nitko ne zavede ni na koji način, jer taj dan neće doći dok najprije ne DOĐE OTPAD i ne otkrije se čovjeka bezakonja, SIN PROPASTI
Kao što se vidi iz ova dva citata: Antikrist ili čovjek bezakonja ( sin propasti ), neće doći dok najprije ne dođe otpad. No, antikristi ( ljudi bezakonja ), su se već pojavili, i oni pripremaju put dolasku njihovog vođe. To Ivan govori na kraju prvoga stoljeća n.e. U 1. Ivanova 4:3 se isto naglašava da su antikristi VEĆ NA SVIJETU, što označava da je otpad počeo da djeluje još za Ivanove prisutnosti. U 2. Ivanovoj 7 se isto govori u množini opisujući.antikrista. Prema tome, jasno se daje na znanje da je ANTIKRIST IZRAZ ZA SVE PROTIVNIKE KRISTA I NJEGOVOG UČENJA.
Djela apostolska 20:29,30 - Ja znam da će nakon mog odlaska među vas ući okrutni vukovi koji neće imati obzira prema stadu. I između vas samih dići će se ljudi koji će iznositi iskrivljena učenja da bi odvukli učenike za sobom.
1. Timoteju 4:1-3 - A nadahnuta objava izričito kaže da će u budućim vremenima neki otpasti od vjere, slušajući zavodljive nadahnute objave i učenja demona, zavedeni licemjerjem lažljivaca otupjele savjesti, koji zabranjuju ženiti se i zahtjevaju uzdržavati se od jela koja je Bog stvorio...
Kao što vidimo, poslije smrti prvih učenika doći će do POJAVE OTPADA, koji će postepeno napredovati, te će prekriti prave učenike, kao kukolj iz Isusovog proročanstva iz 13. Poglavlja Mateja. Taj otpad će imati i naziv ANTIKRIST, kao opčeniti pojam za sve Kristove protivnike.
Tako da ti ne stoji da će se to dešavati u nekoj budučnosti, nego upravo kako i povijest izvještava. Krajem prvoga stoljeća počinje, vrhunac ima spajanjem sa državom ( Konstantinovo rimsko carstvo 325. ), a proteže se do početka posljednjih dana, kada se razotkriva, i kada se pojavljuje pravi Božji narod.