valaam
Domaćin
- Poruka
- 4.167
Uživajte u postu, volio bi da zbog njega postanete bolji ljudi, no kao što nam povijest dokazuje, baš i nije imao nekog prevelikog efekta.![]()
Потрудит ћемо се...хвала

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Uživajte u postu, volio bi da zbog njega postanete bolji ljudi, no kao što nam povijest dokazuje, baš i nije imao nekog prevelikog efekta.![]()
Malo poniznoooosti i nema problema vrlo lako se razume. U pitanju je tehnika, princip, razumete vi to vrlo dobro.
![]()
![]()
![]()
немају они пост у свом преводу јер бруклински кркановци не могу да се изборе са злим мислима, али оно што је жалосно је што загљупљују људе који им слепо верују.
rahela70
бил ти одговорила на питање да ли је трансфузија исто што и једење крви?
rahela70
бил ти одговорила на питање да ли је трансфузија исто што и једење крви?
Imaju riječ post na više mjesta, ali od toga nisu napravili mučeničko obilježje kao RKC ili SPC.
![]()
Znači transplantacija bubrega je isto i konzumacija bubrega.Navedeno je ono najvažnije, krv se ne smije konzumirati, a transfuzija je konzumacija krvi, svidjelo se to nama ili ne.
![]()
МОЖЕ ТО И ОВДЕ ДА СЕ СРЕДИ, ПИТАЈ МОДЕРАТОРЕ.
Znači transplantacija bubrega je isto i konzumacija bubrega.
Pretpostavljam da je i to zabranjeno.
Izgleda da vas buni ovaj izraz "konzumacija", jer on ima vrlo precizno značenje koje vama non stop izmiče.
па што се ти бринеш око тога, нико тебе не тера да постиш, ево ни ја не постим ових дана иако је то моја Црква одредила.
pozdrav @sale@
pratila sam samo dio rasprave koju ste vodili oko transfuzije i stav Jehovinih svijedoka je tu jasna - prema Bibliji (uzmi bilo koji prijevod) krv je sveta i Bog traži da se od nje uzdržavamo. Kako u to vrijeme nije bilo takvog zahvata, kao što je vensko davanje tuđe krvi, naravno da nije navedena taksativno.
Navedeno je ono najvažnije, krv se ne smije konzumirati, a transfuzija je konzumacija krvi, svidjelo se to nama ili ne.
![]()
Zašto se dereš??? Nema potrebe.
Harec ti je naveo forum.hr, jer su tamo pravila puno stroža i komentari ad hominem se odmah sankcioniraju - nema rasprave o tome jesam li ja luda ako sam Jehovin svijdok nema vrijeđanja, omalovažavanja,...
@sale@,
kakav si ti pripadnik SPC ako ne poštuješ njene glavešine i ako se ne držiš zapovijedi koje su ti dali - dali su ih za tvoje duhovno dobro??
Onda si i ti neki sektaš unutar SPCa?![]()
Znači transplantacija bubrega je isto i konzumacija bubrega.
Pretpostavljam da je i to zabranjeno.
Izgleda da vas buni ovaj izraz "konzumacija", jer on ima vrlo precizno značenje koje vama non stop izmiče.
крв, примљена путем трансфузије, преузима и наставља да врши исту ону функцију коју је имала и у организму даваоца, тј. функцију јединог течног ткива у организму, задуженог за пренос хранљивих материја, кисеоника и отпадних материја, између појединачних органа и ткива. она не бива употребљена као храна, што ви покушавате да докажете.
*cut* али ако примиш крв која је по групи идентична твојој, то се неће догодити, зато што је крв ткиво, и она, по трансфузији, не бива апсорбована, већ наставља да врши сопствену функцију. слична ствар се догађа када организам одбацује пресађени орган.
по вашој логици и пресађен орган би био исто што и поједен.
дакле, трансфузија крви није исто што и једење крви, јер једењем крв бива сварена и искориштена у организму као храна, док трансфузијом крв наставља да врши своју улогу течног ткива, као и пресађени орган.
уколико једеш месо такође конзумираш крв јер није могуће да се из меса исцеди и последњи молекул крви, дакле и ви једете крв.
разлика између тебе и мене је веома веома велика, јер мени за такво нешто неће судити свештеник него Бог Исус, док би ти за такво нешто добила пацку од старешине и плаво картонче.
не дерем се него вама очито слаби вид, па морам већа слова да употребим
п.с. да ме познајеш, не би такво што никад рекла.
Do sada sam dobio odgovore na vecinu stvari koje me intereseuju ( neke malo tezhe od ostalih ) , da pitam kakav je stav JS od abortusu i kontacepciji ?
Prije stavljanja tipkovnice u pogon, provjeri podatke.
@sale@ ne bih dobila plavo kartonče kako ti to kažeš, jer se ne držim posta, ali me baš zanima kako bi reagirao tvoj svećenik da mu kažeš u crkvi da se uopće ne namjeravaš držati niti posta, niti uskrsa, niti božića i da te to baš pretjerano ne zanima jer će o tome ionako da sudi Isus Krist a ne on???
Moja pretpostavka je da bi ti rekao da si agnostik i da se "odšetaš" u suprotnom smjeru od njegove pastve![]()
![]()
![]()