- Poruka
- 65.551
Pa zašto je onda bog ubio Onana? Coitus interruptus je smrtni greh, devojko.svako ima pravo odlucivati o sebi i potomstvu...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa zašto je onda bog ubio Onana? Coitus interruptus je smrtni greh, devojko.svako ima pravo odlucivati o sebi i potomstvu...
Pa zašto je onda bog ubio Onana? Coitus interruptus je smrtni greh, devojko.
pogrešno.
Krv koju dobiješ putem transfuzije samo nadomješta volumen, a za to može poslužiti i fiziološka otopina (ne onu za ispiranje leća). Od krvi koju dobiješ putem transfuzije najvažnija je njena funkcija plazme i leukocita, a ostalo je nepotrebno, a eritrociti i suvišni, jer ih tvoja koštana srž (ukoliko nemap leukemiju) nadomjesti dovoljno brzo.
Transfuzija je jedino upitna kada se radi o masivnom krvarenju, gdje je gubitak krvi veći od 1 l i tendencija gubitka je veća od 1 dcl po minuti.
ovo je nešto novo u biologiji - krv je tkivo
Po mojoj logici transplatacija organa nije ništa humano, i baš me briga tko će to i kako razumjeti. U načelu, Jehovinim svijedocima je ostavljena slobodna volja po pitanju transplatacije organa, ali mislim da je to u istom rangu kao i transfuzija.
osobno bih odbila i jedno i drugo. (transfuziju već jesam nekoliko puta i evo me još uvijek mazohistički nastanjujem ovaj planet)
Kad je Bog dao Mojsiju zakon i u njemu spomenuo svetost krvi nije naredio da se radi takozvana kosher meso.
Ali je zahtjevao da se zaklana životinja iscjedi od krvi i da se ta krv zakopa s zemljom.
I ne vidim u tome nikakve ograde poput "majčinog mlijeka" ili "pečenog odreska", ali itekako vidim krvavice ili biftek.
![]()
Znachi imamo slobodnu volju , ali ako ne radimo po bozjoj nameri bicemo kaznjeni?nije taj razlog koji ti mislis al sad zurim ... Onan nije izvrsio Bozju nameru i zato je bio kaznjen![]()
Znachi imamo slobodnu volju , ali ako ne radimo po bozjoj nameri bicemo kaznjeni?
Kao da malom detetu das cokoladu a kaznis ga ako pojede.![]()
Nigde ne pise u Bibliji da ce dolazak drugi Hristov biti vidljiv...
јеси ли сигурна да нема нигде у СП?
sigurnaa ti ako imas protiv dokaze nadji ih
i prilozi :mrgreen:
на који превод се позиваш?
na bilo koji koji nije netacan![]()
кажи који је тачан па да га претражим, а да није кула стражара
koristi koji zelis ne mesam ti se u to![]()
Ено, иде с облацима, и угледаће Га свако око, и који Га прободоше; и заплакаће за Њим сва колена земаљска. Да, заиста.
Видим Га, али не сад; гледам Га, али не изблиза; изаћи ће звезда из Јакова и устаће палица из Израиља, која ће разбити кнезове моавске и разорити све синове ситове.
Видех у утварама ноћним, и гле, као Син човечији иђаше са облацима небеским, и дође до старца и стаде пред Њим.
И тада ће се показати знак Сина човечијег на небу; и тада ће проплакати сва племена на земљи; и угледаће Сина човечијег где иде на облацима небеским са силом и славом великом.
е сад шта каже ваша кула стражара?
Znachi imamo slobodnu volju , ali ako ne radimo po bozjoj nameri bicemo kaznjeni?
Jesi li cuo za civilnu neposlusnost? To je krsenje zakona da bi se ukazalo da taj zakon ne valja i teba ga promeniti.Bog je dao čovjeku slobodnu volju unutar svojih zakona, kao što vozač automobila ima slobodnu volju unutar prometnih zakona.
Kršenje zakona, putem slobodne volje, dovodi određenu stvar u kaos, anarhiju ili kaznu.![]()
то је оно управо што овде доказујемо о њиховом синдрому подвојености, користе се у складу са тренутном ситуацијом и по потреби.
Lepo je shto si to rekla, kako onda objasnjavas to sto vi izmisljate nekakve zakone kojih nema u bibliji (zabrana transfuzije) na primer. Nekad bukvalno citirate ono sto vam odgovara, a nekad "objasnjavate" kada vam vise odgovara.Bog jasno daje svoj zakon i on se ne odnosi na cokoladice![]()
Jesi li cuo za civilnu neposlusnost? To je krsenje zakona da bi se ukazalo da taj zakon ne valja i teba ga promeniti.
nenego mi razumemo Bozju rec za razliku od vas koji sve bukvalno tumacite![]()
Lepo je shto si to rekla, kako onda objasnjavas to sto vi izmisljate nekakve zakone kojih nema u bibliji (zabrana transfuzije) na primer. Nekad bukvalno citirate ono sto vam odgovara, a nekad "objasnjavate" kada vam vise odgovara.
To me podseca na "Istina je ono sto meni odgovara".
Ovakav zakon?Pa upravo ljudi od početka čovječanstva hoće da dokažu da Božji zakon nevalja, pa zato sada srljaju u sopstvenu propast.![]()
Da, da se ne sme jesti meso ako ima krvi u njemu.Biblija jasno upozorava na krv
To nije bozji, nego moralni zakon koji je ljudsko drustvo stvorilo da bi se sacuvalo zdravlje pojedinca i drustva u celini.droga se ne spominje al se zna da je svaki oblik zavisnosti stetan po coveka ...
Onda postoje hiljade i hiljade tumacenja. Jedina stvar koja tvrdi da vi pravilno tumacite bibliju je vasa rec. Tako da mozda ja bolje tumacim bibliju od JS? Na kraju jedini dokaz u prilog oboma su nase reci...sta da ti kazem osim da se Biblija ne tumaci Bukvalno![]()
sta da ti kazem osim da se Biblija ne tumaci Bukvalno![]()
Onda postoje hiljade i hiljade tumacenja. Jedina stvar koja tvrdi da vi pravilno tumacite bibliju je vasa rec. Tako da mozda ja bolje tumacim bibliju od JS? Na kraju jedini dokaz u prilog oboma su nase reci...
Stvarno je dobar, da me cale i keva nisu ucili da postujem zene odmah bi vam se priljuchio![]()
U prilog ide logika, što znači istina. Kažeš da bi se priključio da ne poštuješ žene, te s time hoćeš da kažeš kako mi ne poštujemo žene. Upravo suprotno, mi poštujemo i cjenimo naše žene, kao slabije posude, no zakon o podložnosti je jasan
a kaže: Glava ženi je muž, a glava mužu je Krist, a glava Kristu je Bog.
па су ти изоставили следећи стих1 Kor. 11:3. Ali hoću da znate da je svakome mužu glava Hristos; a muž je glava ženi; a Bog je glava Hristu.
Indikacije za transfuziju
Opšte je pravilo da izgubljenu krv i njene elemente treba u potpunosti nadoknaditi i to onom brzinom kojom se pojavio gubitak. Indikacije za transfuziju krvi su različite i obuhvataju sledeća stanja:
* smanjeni volumen cirkulišuće krvi nastao usled kravrenja, povreda, opekotina, akutnog pankreatitisa i dr;
* anemija (malokrvnost) izazvana smanjenom koncentracijom eritrocita, tj. hemoglobina;
* nedostatak faktora koagulacije (u slučaju hemofilije, fibrinogenopenije i sl);
* slabost organizma izazvana malnutricijom,
* trauma i postoperativne bolesti (komplikacije);
* fetalna eritroblastoza;
* toksikoza dojenčadi,
* neke zarazne bolesti (tifus, sepsa);
* bolesti uzrokovane radioaktivnim i jonizujućim zračenjem, i
* druga oboljenja.
Preuzeto sa Vikipedije
Krv koju dobiješ putem transfuzije samo nadomješta volumen, a za to može poslužiti i fiziološka otopina (ne onu za ispiranje leća). Od krvi koju dobiješ putem transfuzije najvažnija je njena funkcija plazme i leukocita, a ostalo je nepotrebno, a eritrociti i suvišni, jer ih tvoja koštana srž (ukoliko nemap leukemiju) nadomjesti dovoljno brzo.
и да додам са једног сајтаIndikacije za transfuziju
Opšte je pravilo da izgubljenu krv i njene elemente treba u potpunosti nadoknaditi i to onom brzinom kojom se pojavio gubitak. Indikacije za transfuziju krvi su različite i obuhvataju sledeća stanja:
* smanjeni volumen cirkulišuće krvi nastao usled kravrenja, povreda, opekotina, akutnog pankreatitisa i dr;
* anemija (malokrvnost) izazvana smanjenom koncentracijom eritrocita, tj. hemoglobina;
* nedostatak faktora koagulacije (u slučaju hemofilije, fibrinogenopenije i sl);
* slabost organizma izazvana malnutricijom,
* trauma i postoperativne bolesti (komplikacije);
* fetalna eritroblastoza;
* toksikoza dojenčadi,
* neke zarazne bolesti (tifus, sepsa);
* bolesti uzrokovane radioaktivnim i jonizujućim zračenjem, i
* druga oboljenja.
Preuzeto sa Vikipedije
.........Upravo zato su Jehovini Svjedoci najviše fokusirani na takovu vrstu situacija, te imaju timove medicinskih stručnjaka, i sudjeluju u razvoju beskrvne kirurgije na globalnom planu..........