Jedno pitanje...7. kuca?

• Začetnik teme Začetnik teme neznalica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Elle_77:
Ako posmatramo VII kuću, mnogo bi bolje bilo da si navela šta u njoj ima od planeta, kao i gde su i kako položeni Uran (kao vladar VII kuće) i Saturn kao drugi vladar.
vrh VII kuce mi je polozen na 25 16'55" stepeni vodolije. Uran se nalazi u strelcu na 25 36'18" stepeni u V kuci. U njoj nema planeta. Saturn se nalazi na 18 56'53" u strelcu, u IV kuci. Jupiter je u ovnu na 19 27'55" stepeni u IX, venera je na 1 34'08" stepeni bika, dok je mesec na 7 49'56" stepeni takodje u biku i u IX kuci. ( a ako je i potrebno, sunce je na 3 39'20" stepeni u blizancima gde je i merkur na 22 32'45" u X .

Smederevka:
vrh VII kuce mi je polozen na 25 16'55" stepeni vodolije. Uran se nalazi u strelcu na 25 36'18" stepeni u V kuci. U njoj nema planeta. Saturn se nalazi na 18 56'53" u strelcu, u IV kuci. Jupiter je u ovnu na 19 27'55" stepeni u IX, venera je na 1 34'08" stepeni bika, dok je mesec na 7 49'56" stepeni takodje u biku i u IX kuci. ( a ako je i potrebno, sunce je na 3 39'20" stepeni u blizancima gde je i merkur na 22 32'45" u X .

A aspekti ?
Kad se analizira nečije VII polje (ako već nema cele natalne) potrebno je opisati SVE što ima bilo kakve veze sa VII poljem.
Znači : vrh VII polja - gde počinje; šta se od planeta nalazi tu i gde su tačno (znak, stepen); Kako je položen vladar VII polja - a kad to kažem mislim na njegov položaj u kući, znaku i u aspektima.
To je minimum minimuma da bi se bilo kakva slika stekla u konkretnom slučaju.Naravno, najbolje je kad imam natal pred sobom.

Elle_77:
A aspekti ?
Kad se analizira nečije VII polje (ako već nema cele natalne) potrebno je opisati SVE što ima bilo kakve veze sa VII poljem.
Znači : vrh VII polja - gde počinje; šta se od planeta nalazi tu i gde su tačno (znak, stepen); Kako je položen vladar VII polja - a kad to kažem mislim na njegov položaj u kući, znaku i u aspektima.
To je minimum minimuma da bi se bilo kakva slika stekla u konkretnom slučaju.Naravno, najbolje je kad imam natal pred sobom.
nadam se da je ovo dovoljno

Prilozi

• daisy14.jpg
    daisy14.jpg
    46,3 KB · Pregleda: 8
Smederevka:
nadam se da je ovo dovoljno

Pa po meni, ovo bi moglo da bude ulazak u brak iz vrlo duge veze gde je čak postoji mogućnost zajedničkog života pre formalnog ulaska u brak, ali mislim da u svakom slučaju (još verovatnije) naginješ starijim partnerima ... ili čak mlađim, postoji velika šansa za razliku u godinama. Već sam rekla da je pozicija vladara VII u V kući i obrnuto prilično dobra jer povezuje ljubav i brak, ali razlog mogu biti i deca, tj trudnoća.
(btw često se dešava da neki od vas ovde imaju slične položaje i onda samoj sebi delujem kao da uvek pričam istu priču :razz: )
... ili ga možeš upoznati u inostranstvu na godišnjem odmoru :lol: :lol: :lol: (što bi rekli oni astrolozi koji obožavaju da budu precizni) - vladar VII u V, u Strelcu u trigonu s Jupiterom.
Ispravka - Saturn i Uran nalaze ti se u V kući, to si već ukapirala iz moje priče.
Meni ovo deluje dosta stabilno, bez obzira na Urana ... i opoziciju sa Merkurom, ne bih rekla da je to aspekat koji suštinski ugrožava odnos iako eventualno može doneti probleme u komunikaciji.

Pošto ti je Uran u ukljuštenom znaku, i još u konjunkciji sa Saturnom rekla bih da postoji velika šansa da brak odlažeš i da ti se desi nešto kasnije - mislim da u svakom slučaju nisi baš neki pristalica ranog braka.

Draguljov:
Oooo,pa ovde je ta 7.kuca! :) Ljudi,Saturn u Skorpiji i Mars u Strelcu u sedmoj kuci.U vezi sam vec 4 godine... Cula sam da to daje dugovecnu ljubav i sl. Sad...Stvarno se ne razumem :)

Misliš, ti u natalnom horoskopu imaš Saturna u Škorpiji i Marsa u Strelcu u VII kući ?
Pa, znaš kako, opseg mogućnosti (sa ovim pokazateljima) kreće se od "dugovečne ljubavi" do teškog, zatvorenog i prgavog partnera i odnosa koji je u skladu s tim... Pa sad ...

Elle_77:
Pa po meni, ovo bi moglo da bude ulazak u brak iz vrlo duge veze gde je čak postoji mogućnost zajedničkog života pre formalnog ulaska u brak, ali mislim da u svakom slučaju (još verovatnije) naginješ starijim partnerima ... ili čak mlađim, postoji velika šansa za razliku u godinama. Već sam rekla da je pozicija vladara VII u V kući i obrnuto prilično dobra jer povezuje ljubav i brak, ali razlog mogu biti i deca, tj trudnoća.
(btw često se dešava da neki od vas ovde imaju slične položaje i onda samoj sebi delujem kao da uvek pričam istu priču :razz: )
... ili ga možeš upoznati u inostranstvu na godišnjem odmoru :lol: :lol: :lol: (što bi rekli oni astrolozi koji obožavaju da budu precizni) - vladar VII u V, u Strelcu u trigonu s Jupiterom.
Ispravka - Saturn i Uran nalaze ti se u V kući, to si već ukapirala iz moje priče.
Meni ovo deluje dosta stabilno, bez obzira na Urana ... i opoziciju sa Merkurom, ne bih rekla da je to aspekat koji suštinski ugrožava odnos iako eventualno može doneti probleme u komunikaciji.

Pošto ti je Uran u ukljuštenom znaku, i još u konjunkciji sa Saturnom rekla bih da postoji velika šansa da brak odlažeš i da ti se desi nešto kasnije - mislim da u svakom slučaju nisi baš neki pristalica ranog braka.

Hvala ti:) MOj otac mi je rekao slicno, nego znas vec kako to ide "obucareva deca nikad nemaju cipele" pa tako ni ja horoskop uradjen do kraja:P

Ti si već otprilike,koliko se sećam, dobila neki odgovor tako da je to u principu po meni najbitnji deo priče. Karakterno tražiš partnere koji su emotivni i privrženi, i lakše pokazuju emocije od tebe i iako bi on otprilike trebalo da bude takav sigurno će imati dosta osobina Jarca pa sve to neće baš lako pokazivati. Tako nešto mislim da sam ti već rekla ... i sigurno će imati nešto merkurovsko, odnosno ili će biti mlad/mladolik, ili brbljiv, ili intelektualac ili ... sve od toga, kombinacija je mali milion.

hmmm... rekose mi brzo uplovljavanje u brak, a ja od toga bezim ko djavo od krsta :)
ustvari, nesto me ljubav i nije htela u par proteklih godina, tako da i ne vidim s kim bih to mogla na brzaka da uletim u brak :) inace imam za sobom jednu dugu, propalu vezu i dete i to je to :)
ima li tako nesto ovde posto se vec vidim sa coporom macaka za 30-ak godina? :)

Marija.gif

A da li si živela s tom osobom s kojom imaš dete ? Tj da li je po bilo čemu ta veza ličila na brak? Jako je bitno da li si svoje VII polje već "odradila" tim odnosom odnosno da li bi za naredni trebalo gledati to ili IX polje.

Da li je veza pukla neposredno (ili kratko) po ulasku u zajednički život (... ili kako već to da formulišem :wink: ) ? NE tvrdim, već samo da proverim.

Mislim da bi ova priča u svakom slučaju lako mogla da bude predstavljena VII poljem.

A zašto ne bi bilo naredne ? :lol:
Ti negde imaš malo naglašen taj problem ali dugo čekati ne znači ne dočekati :wink:
Polako.

Elle, moze li za mene neki komentar..Kakav ce mi biti bracni partner, gde cemo se upoznati, izgled, posao itd..? Ne znam kako dapostavim kartu..Jel moze preko ovoga?

Planetary positions planet sign degree motion
Sun Capricorn 16°31'14 in house 4 direct
Moon Capricorn 23°50'41 in house 4 direct
Mercury Capricorn 20°27'26 in house 4 direct
Venus Sagittarius 24°32'14 in house 3 direct
Mars Aquarius 5°28'57 in house 4 direct
Jupiter Libra 9°53'13 in house 1 direct
Saturn Libra 9°39'33 in house 1 direct
Uranus Scorpio 28°41'50 in house 2 direct
Neptune Sagittarius 23°15'55 in house 3 direct
Pluto Libra 24°13'47 in house 1 direct
True Node Leo 10°56'33 in house 11 retrograde