Jedno pitanje...7. kuca?

• Začetnik teme Začetnik teme neznalica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dina81:
slazem se sa elle po pitanju vrha sedme kuce , i meni je u biku ali mislim da iako je slicna situacija kao kod akvarius nije povezano s tim, mislim da moj problem proistice iz kvadrata marsa i venere , pa tako da izbor koji moj mars napravi u glavnom ne zadovoljava moju veneru, a kad na to dodoam konjukciju venere i plutona eto vecite potrage za idealom i fatalnom ljubavi( po svemu sudeci bezuspesne) :D

Kod tebe problemi nastaju jer si Mars - ti ( Skorpija na Asc), u kvadratu sa Venerom - vladarem VII odnosno tvojih partnera ... Da li je i Pluton u kvadratu s Marsom ? :confused:
Sve zavisi gde su i kako (pored ovoga) polozeni Mars i Venera, kao i njihovi vladari tj dispozitori.

_honeybunny_:
Interesuje me kako se vidi koje godine ce biti brak...slusala sam neke astrologe i njihove analize tipa:"svog buduceg muza ces upoznati sledece godine na tom i tom mestu,prepoznaces ga po krupnim plavim ocima..itd...",gde se to vidi?Da li se to vidi preko solarnog,tranzitnog ili progresivnog horoskopa kada ce brak biti?

Vreme potencijalnog ulaska u brak mora se gledati kroz vise pokazatelja odnosno upotrebom vise tehnika - fakticki sve ovo sto si navela.

Nekad se vidi samo kroz jedno, nekad samo kroz drugo ... ali to ako tumacis naknadno, pa vidis da je taj i taj pokazatelj govorio o tome, ali ako istu stvar zelis da predvidis, moras analizirati situaciju iz vise uglova i sa vise "materijala" - ni tranziti, ni solar itd nisu sami po sebi dovoljni za predvidjanje tako necega.

_honeybunny_:
Znam da se u natalnoj moze videti otprilike kako ce izgledati bracni partner,cime ce se baviti...gde ce ziveti..da li ce imati decu ili neki brak iza sebe,jer kada se obrnu kuce,7.kuca je prva kuca ,8.kuca je 2. i tako dalje...

Izgled, karakter i sve ostalo vezano za partnera vidi se kroz VII polje - naravno, ako mislimo na prvog bracnog partnera ;) Primenom tzv.sistema derivatnih kuca - ako horoskop "obrnemo" onako kako si ti rekla, da nase VII postaje njegovo I, onda dobijamo da je, npr - nase XII njegovo VI (radno mesto) ; nase IV - njegovo X - njegova karijera; nase X - njegovo IV - njegova kuca, porodica, poreklo ... Itd, itd ...

_honeybunny_:
Jedan astrolog mi je rekao da ce moj buduci muz imati smedju kosu,plave oci,specifican hod,da ce biti emotivan,nezan ali i"mutan":? imace cudne prijatelje,rekreativno ce se baviti fudbalom,na neki nacin povezan sa inostranstvom,bice jako vezan za svog kuma,licice na svoju majku ili ce ga ona lepo vaspitati,imace mozda zenski nadimak tj.specifican nadimak...i iz prve ce mi se svideti..:roll:
...i sada mene interesuje gde je ona to videla,posto se i sama bavim astrologijom,ali ne bih znala te detalje:( ..da li neko zna da mi objasni:)

... Uzmes svoje VII polje kao polje tvog prvog bracnog partnera, pa idemo redom - Strelac na vrhu, u njemu Mesec i Neptun u Strelcu ... Strelcevi su uglavnom smedji, pa to moze biti razlog zasto ti je to rekla. Emotivan, nezan, "mutan" - gotovo nepotrebno objasnjavati, sa Mesecom i Neptunom ovde ;) Mutan zbog Neptuna, naravno ;)
Cudni prijatelji - jedino ako gledamo kroz njegovo 11. , a tvoje 5. polje gde je Mars na samom pocetku Vage, zatim Saturn i Pluton ali na izlasku iz te kuce pa ih ja ni ne bih racunala kao da narocito uticu ovde - jos Saturn moze (ne znam na kom stepenu je vrh tvog VI) ali je Pluton definitivno na kraju.
Fudbal - nemam predstavu zasto; rekreacija bi trebalo da bude V polje (tvoje 11) ali po meni nisu bas toliko naglaseni bilo kakvi pokazatelji, odnosno moze a ne mora ... ako gledamo Neptuna kao vladara koji jeste otisao u njegovo I, i to u Strelca - svakako moze biti sport ali zasto bas fudbal :confused: osim toga Jupiter, kao mnogo licniji je u Skorpiji i to u njegovom 12. polju - svakako ne bi govorio o takvoj vrsti rekreacije i sporta.
Veza sa inostranstvom - Strelac na vrhu, jasno :)
Vezanost za kuma - moguce zbog vladara njegove 12. koji je u trigonu sa njegovim Mesecom iz I ... Vezanost za majku isto jasna, iz istog razloga.
Nadimak kao i ime trebalo bi biti III polje (tvoje IX) - zaista ne znam, osim Saturna u Vagi koji mi i nije bas toliko tipican za "zenske nadimke" da bi to toliko bilo naglaseno. Da je, recimo, vladar njegovog treceg - Venera otisla u znak Riba, pa jos i da kazes :-D ali ovako ... ne znam, zena mozda ima neki drugi sistem kako za ovo, tako i za ostale stvari u tumacenju.

Ja licno nisam bas veliki fan ovako "preciznih" opisa buduceg/buduce ... sve se to uklapa u astrolosku simboliku ali istina je da ti nikad ne znas da li ce se simbolika ostvariti na ovaj ili na onaj nacin ... Sta ako se Strelac na vrhu tvog VII manifestuje kroz visoko obrazovanog partnera (ili kroz neku drugu simboliku Strelca) , a ne kroz njegovu vezu sa inistranstvom ili putovanja ? ... Ili sta ako on, zbog Jupitera u Skorpiji, bude jako taman a ne smedj ? Nesto od Strelca ce fizicki svakako imati, kao i od Meseca, Neptuna ... ali da li ce to bas biti TO ?? ... itd, itd ...

- kapiras valjda o cemu pricam. Toliko bih ja ;)

kacja:
Da, to su jedini aspekti. Hvala na odgovoru! Imam jos jedno pitanje: ako je vladar 7.kuce uran u strelcu u 5. kuci na 25.stepenu, kakva je situacija sa brakom? Cula sam da taj 25.stepen ne valja, a pritom je uran retrogradan.

Sam stepen i retrogradnost planete ne znace same po sebi nista, tako da moras ostaviti - ako ne kartu - onda sve Uranove aspekte, ali i Saturnove jer je i on vladar Vodolije.

Hello!Pokusavam da postavim natalnu.Ako nisam uspela evo mojih podataka:
VII kuca mi je u Vagi,medjutim prelazi i u skorpiju.U Vagi se nalaze i Saturn na19st,
Pluton na 25st i Mars na 8st,a Jupiter mi je u skorpiji.A V kuca mi je u lavu.
Konjukcija Saturn-Pluton,opozicijaSaturn-Ascedent.
Zanima me sta to znaci? :)

Elle_77:
Kod tebe problemi nastaju jer si Mars - ti ( Skorpija na Asc), u kvadratu sa Venerom - vladarem VII odnosno tvojih partnera ... Da li je i Pluton u kvadratu s Marsom ? :confused:
Sve zavisi gde su i kako (pored ovoga) polozeni Mars i Venera, kao i njihovi vladari tj dispozitori.
mars u lavu u IX, sunce u X devica, venera u vagi u XI, pluton nije u kvadratu sa marsom, pluton je u vagi u XI i trigonu sa mesecom u vodoliji u III kuci...inace mi je venera i konacni dispozitor...

Dina81:
mars u lavu u IX, sunce u X devica, venera u vagi u XI, pluton nije u kvadratu sa marsom, pluton je u vagi u XI i trigonu sa mesecom u vodoliji u III kuci...inace mi je venera i konacni dispozitor...
Na kojim su stepenima Mars i Venera ? I koje jos aspekte ima Venera, osim ovih - ako ima ? Po ovome, kako god bilo vladar VII ti je prilicno jak tako da mislim da ces ipak uspeti (ili morati ;) ) da napravis kompromis ... Za sam brak je prilicno dobra postavka.

misha82:

Hello!Pokusavam da postavim natalnu.Ako nisam uspela evo mojih podataka:
VII kuca mi je u Vagi,medjutim prelazi i u skorpiju.U Vagi se nalaze i Saturn na19st,
Zanima me sta to znaci? :)

Bolje da preformulises pitanje i kazes sta te zanima ;) Za tumacenje VII polja trebalo bi da kazes i polozaj (kuca, znak) i aspekte Venere - kao vladara VII polja, a nije mi jasno - pretpostavljam da je Mars u VI a ne u VII ...?

To dok ne postavis kartu, ali mislim da je ipak bolje da se tumaci iz cele karte.

misha82:
Iskreno ne razumem se bas mnogo u astrologiju.Zanima me za koliko god.meni stoji brak.Jedna gospodja mi je davno tumacila horoskop i rekla mi je da imam 2 nepovoljna braka do 25,a da tek u kasnijim godinama postoji mogucnost za normalan brak.(NISAM SE UDAVALA)
Pokusavam da ubacim ovu natalnu,ako ne uspem ubacicu ti detaljne podatke.
Znam samo da mi je Venera u Vodoliji,dupli sam ovan.Mars je u VI kuci

Tebi je bitno da nadjes dobrog astrologa da ti kaze kakvog tacno partnera da trazis da odgovara simbolici u tvom natalu jer kako god okrenes ispada da ce tebi svaki brak biti nepovoljan cak i 4 i 5 , 6 nisam gledala:)
znaci bitno je da nadjes pravog partnera da izbegnes negativnu energiju iz natalne karte a ja necu da se petljam neka neko profesionalniji pogleda ili idi kod nekog najboljeg i najpoznatijeg astrologa...npr idi kod Nikole Stojanovica on je specijalista za te stvari.

I slika ti je mnogo mala nista se ne vidi, najbolje ostavi podatke.

"Hello!Pokusavam da postavim natalnu.Ako nisam uspela evo mojih podataka:
Zanima me sta to znaci? "

Draga to nisu podaci, napisi ti lepo datum rodjenja, godinu rodjenja, vreme rodjenja i mesto rodjenja....
to su podaci.

Elle_77:
Sam stepen i retrogradnost planete ne znace same po sebi nista, tako da moras ostaviti - ako ne kartu - onda sve Uranove aspekte, ali i Saturnove jer je i on vladar Vodolije.

Nisam uspela da ubacim natalnu kartu! Kao sto sam napisala: vrh. 7.kuce je u vodoliji (kuca je prazna), uran je u strelcu u 5. kuci i ima sledece aspekte: trigon sa AS, trigon sa jupiterom (Ovan, 9.kuca), opozicija sa merkurom (blizanci, 11.kuca) i konjukcija sa saturnom (strelac, 5.kuca).
Saturn pravi iste ove aspekte sa svim navedenim planetama.

Ako ti je lakse da pogledas iz natalne karte, podaci su: 26.5.1987. u 10:50 h u Beogradu. Radi se o muskoj osobi, ako je to uopste bitno. Kad budes imala vremena prokomentarisi... Hvala unapred!!!

Mogu ja pitat jednu stvar? Može li se u natalnom horoskpu pročitati kakav je naš idealan partner? jer meni je npr. vladar VII kuće jupiter i to upućuje da volim dinamične, aktivne osobe, ali ja sam rak pa se nekako bolje razumijem sa ljudima koji su mirniji. Ne znam baš kako da to objasnim. recimo da mi se sviđaju ljudi koji su mi sušta suprotnost i s kojima nemam ništa zajedničko, pa takve veze i nemogu funkcionirati. kako spojiti to dvoje?Oprostite ako je pitanje glupo, ali tek sam na početku i još puno toga moram naučiti i shvatiti...lol

malla-malla:
Mogu ja pitat jednu stvar? Može li se u natalnom horoskpu pročitati kakav je naš idealan partner? jer meni je npr. vladar VII kuće jupiter i to upućuje da volim dinamične, aktivne osobe, ali ja sam rak pa se nekako bolje razumijem sa ljudima koji su mirniji. Ne znam baš kako da to objasnim. recimo da mi se sviđaju ljudi koji su mi sušta suprotnost i s kojima nemam ništa zajedničko, pa takve veze i nemogu funkcionirati. kako spojiti to dvoje?Oprostite ako je pitanje glupo, ali tek sam na početku i još puno toga moram naučiti i shvatiti...lol

Moze da se procita..cak i tacno ko ce to biti:)

malla-malla:

To kakav je nas "idealan partner" (nazovimo ga tako, ako tako nesto uopste postoji) se naravno, moze videti iz natalne karte - ali nas na to upucuje mnogo, ili bolje reci neuporedivo vise faktora od onoga sto si navela ... Znak na vrhu naseg VII polja, kao i nas suncev znak jesu faktori koji su u astroloskom tumacenju jako bitni, ali su u ovom slucaju maltene samo vrh ledenog brega - ili cak manje i od toga.

Ni ne pokusavaj da naucis sve odjednom -a za pocetak moraju se rasclaniti astroloski faktori koji govore o tipu osobe koje nas privlace (najuopstenije - za zene polozaj i aspekti Marsa i Sunca; za muskarce isto to ali za Veneru i Mesec) ; faktori koji govore o nasim vezama (predbracnim ili vanbracnim) - V polje, i na kraju faktori koji govore o nasem braku - ili brakovima - VII, i eventualno naredna polja - IX, XI ...
Svaki od ovih faktora zahteva posebnu analizu.

Ne bih za sad preterano da sirim pricu, jer nisam sigurna na kom ti je nivou znanje - nema svrhe da te u ovom momentu "izbombardujem" svim i svacim, kad to treba da se "kupi" delic po delic.

Elle_77:
Na kojim su stepenima Mars i Venera ? I koje jos aspekte ima Venera, osim ovih - ako ima ? Po ovome, kako god bilo vladar VII ti je prilicno jak tako da mislim da ces ipak uspeti (ili morati ;) ) da napravis kompromis ... Za sam brak je prilicno dobra postavka.
Venera na 28* vage u XI, mars na 5*lava u IX.. a venera pored kvadrata sa marsom i konj. sa plutonom pravi jedino kvadrat sa severnim mes. cvorom koji je na 0* lava.. A mozes li da mi kazes kakav ce partner da mi bude na osnovu svega ovog? Inace sunce mi je na 18 stepenu device, X kuca u konj. sa MC-om???

Elle_77:
To kakav je nas "idealan partner" (nazovimo ga tako, ako tako nesto uopste postoji) se naravno, moze videti iz natalne karte - ali nas na to upucuje mnogo, ili bolje reci neuporedivo vise faktora od onoga sto si navela ... Znak na vrhu naseg VII polja, kao i nas suncev znak jesu faktori koji su u astroloskom tumacenju jako bitni, ali su u ovom slucaju maltene samo vrh ledenog brega - ili cak manje i od toga.

Ni ne pokusavaj da naucis sve odjednom -a za pocetak moraju se rasclaniti astroloski faktori koji govore o tipu osobe koje nas privlace (najuopstenije - za zene polozaj i aspekti Marsa i Sunca; za muskarce isto to ali za Veneru i Mesec) ; faktori koji govore o nasim vezama (predbracnim ili vanbracnim) - V polje, i na kraju faktori koji govore o nasem braku - ili brakovima - VII, i eventualno naredna polja - IX, XI ...
Svaki od ovih faktora zahteva posebnu analizu.

Ne bih za sad preterano da sirim pricu, jer nisam sigurna na kom ti je nivou znanje - nema svrhe da te u ovom momentu "izbombardujem" svim i svacim, kad to treba da se "kupi" delic po delic.
mogu ja ostaviti kartu pa da mi malo to protumačiš za moj slučaj?

sirijka:
Moze da se procita..cak i tacno ko ce to biti:)
Sirijka pokusaj da mi odgovoris na sledece.
7 polje mi pocinje na 23*raka i zavrsava se na 10*device.
Od planeta imam Jupiter na 00*u devici,a tu je i Vertex na 27*lava.
Posto i 9 polje znaci brak/drugi/tu nema planeta,
a pocinje na 21*vage-do 19*skorpije.
Tu se nalazi i M.C.Sta jos treba da se dodje do priblizno tacnih podataka?

MISIJA:
Sirijka pokusaj da mi odgovoris na sledece.
7 polje mi pocinje na 23*raka i zavrsava se na 10*device.
Od planeta imam Jupiter na 00*u devici,a tu je i Vertex na 27*lava.
Posto i 9 polje znaci brak/drugi/tu nema planeta,
a pocinje na 21*vage-do 19*skorpije.
Tu se nalazi i M.C.Sta jos treba da se dodje do priblizno tacnih podataka?

Mislis koji su jos podaci potrebni da bi ti analizirala VII polje ?
Gde je vladar VII polja i njegovi aspekti - znaci gde ti je Mesec - znak, kuca, aspekti.

I polako s tim IX poljem, jos ni VII nije protumaceno :wink:

Elle_77:
Mislis koji su jos podaci potrebni da bi ti analizirala VII polje ?
Gde je vladar VII polja i njegovi aspekti - znaci gde ti je Mesec - znak, kuca, aspekti.

I polako s tim IX poljem, jos ni VII nije protumaceno :wink:

Mesec u 3polju na 15*bika,aspekti:-mesec trine pluton,
- mesec oposicija neptun.
Venera u 6polju na 00* raka,aspekti:-sunce conjukcija venera
-venera conjukcija mars
-merkur conjukcija venera
-venera sextile jupiter
-venera square uran
Zasto polako sa 9poljem?
Mislis da ne preskocim nekoga bitnog ili nesto bitno u zivotu? Samo Ti meni reci ISTINU
koju vidis i ne brini ...

MISIJA:
Zasto polako sa 9poljem?
Mislis da ne preskocim nekoga bitnog ili nesto bitno u zivotu? Samo Ti meni reci ISTINU
koju vidis i ne brini ...

Ne, mislila sam na pravila koja postoje u astrologiji - a i u zivotu.
Nema logike analizirati IX polje (barem u kontekstu drugog braka) dok VII nije detaljno prouceno. Dakle, u startu tu pricu za sada ostavljamo po strani. Kao sto ne mozes preskociti pubertet i odmah uci u zrelo doba, i kao sto ne mozes preskociti prvi pa odmah uci u drugi brak - iz istih razloga se prvo gleda VII polje, pa posle sve ostalo.

Osim toga, astroloski VII kuca predstavlja prototip nasih odnosa, narocito onih ljubavnih (mislim na ozbiljne veze, zajednicki zivot, brak ...) odnosno ono sto nam treba, ono sto ocekujemo, trazimo, i u krajnjoj liniji dobijamo u nasim odnosima i od naseg partnera. Ona takodje prestavlja sliku partnera kakav nam je potreban, tacnije sliku onoga sto nas cini celovitijom licnoscu i zbog toga u sebi sadrzi, u sirem smislu, i sliku svih nasih odnosa i brakova jer VII polje i jeste primarno to - polje partnerstva i braka.

Jos neka (astroloska) nedoumica ? :wink:

Back