nikodim
Poznat
- Poruka
- 7.532
Klavir je instrument bez kog se zaista ne moze... A Nina Simone je jedan od meni omiljenih vokala, teta razbija, ima tu karaktersitcnu boju glasa lako prepoznatljivu... odlicna je...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nikodim:Pre par dana sam na 202 slusao neverovatni Chick Corea New Trio, kako me je odusevilo to sto sam cuo. Potpuno drugaciji zvuk od onog sta se ranije moglo cuti, podmladjena ekipa i zaista New Trio... ljudi razbijaju... a cica je cica.
Zanima me da li je neko od vas cuo nesto ili jos bolje da li ima u svojoj kolekciji nek albumcic... recimo Past, Present & Futures... cuo sam ponesto sa njega i mnogo mi se svidela ta svirka.
klika:Jos za vreme one "legalne" piraterije sam nabavio dupli CD MP3 sa nekih 20-tak albuma.
A od svih tih albuma bih kao prvo izdvojio sjajno Live izdanje , "Play" sa Bob McFerrin-om, svi verujem znate glasovne mogucnosti McFerrin-a, covek je suvi genije, sve moze da otpeva. Bese par njegovih live koncerata (iskljucivo vokalnog karaktera sa nekih 7-8 takodje "ubica" sto se tice glasovnih mogucnosti) na Trecem kanalu pre izvesnog vremena, ako je neko gledao.......
Od McFerrin-a pokusavam nesto da nadjem ali nesto ne ide od ruke.......
Odlican album je i "My spanish heart" , ima tu par albuma sa Garry Burton-om na vibrafonu, pa sa Metheny-jem, Hampton-om,........
Trenutno se nasladjujem virtuoznim sviranjem Chet Atkinsa, imam par albuma, cova je takodje genije na gitari!
nikodim:Dragi moj jazz-eri prosla je ponoc i sada vec i vise od godinu dana kako odrzavamo ovu nasu skromnu temicu u zivotu. ...
Jos jednom se zahvaljujem svima koji se dali svoj doprinos na ovoj temi, pozivajuci sve one koji se interesuju za ovu blagodet da nam se pridruze.
POred toga postoji i dosta fotografija, biografije... nesto nalim allmusic samo sto je zastupljen iskljucivo jazz. Zanimljiv sajtic nema sta, vredi videti.nikodim:Upravo sam iskopao jedan vrlo zanimljiv link, preporucio bih vam da ga posetite jer se cak mogu i skidati neke stvari, na linku download (logicno, nema sta).POred toga postoji i dosta fotografija, biografije... nesto nalim allmusic samo sto je zastupljen iskljucivo jazz. Zanimljiv sajtic nema sta, vredi videti.
http://www.allaboutjazz.com/
klika:Odavno vec pratim forum na tom sajtu, odlican, naravno ko zna engleski.......
kučka:Pozdrav svima...
Uhhhh, uspela sam nekao da iscitam celu temu....sad, shta sam uspela da zapamtim i naucim.. je druga stvar..Za mene pocetnicu i neznalicu ..sve sto je ovde napisano je ..muzika..he,he..Samo zelim da kazem da ste fenomenalni i da sam uzivala citajuci Vas.Od skoro tek..sa velikim zaljenjem sto nisam i pre..»otkrila» sam..jazz & blues..ne razumem mnogo toga sem da ..osecam i da mi prija...nastavite i dalje..tu sam, citam Vas, ucim i uzivam...i slusam trenutno..Dinah Washington- Cry me a River.. i sjajna Nina Simone sa I putt a spell on you
Pozdrav i tebi, dobro nam "dossla"!kučka:Pozdrav svima...
Svaka ccast! To je pravi podvig, ovim vec osvajass velike simpatijekučka:Uhhhh, uspela sam nekao da iscitam celu temu....
... joss vecekučka:Samo zelim da kazem da ste fenomenalni i da sam uzivala citajuci Vas.
... najvecekučka:Od skoro tek..sa velikim zaljenjem sto nisam i pre..»otkrila» sam..jazz & blues..ne razumem mnogo toga sem da ..osecam i da mi prija...nastavite i dalje..tu sam, citam Vas, ucim i uzivam...i slusam trenutno..Dinah Washington- Cry me a River.. i sjajna Nina Simone sa I putt a spell on you
kučka:Pozdrav svima...
A što se tiče osećaja koji te pomera dok slušaš umilne zvuke, prepusti se i uživaj, iliti što bi pošteni Grunf, koga uvek rado citiram rekao: " ...Tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi..."Ssta da ti kazzem ... bice da je "mrka kapa, zla prilika" ...begešar:..., ali da li je neko planirao da svrati u subotu do Kuglaša. Smatram da bi , eto, posle godinu dana prepiske na ovim stranama, a povodom proslave istog praznika, mogli da se nađemo na ponekoj pivi i da ostavimo tastature i monitore kući i izljudikamo po neku. Ovo se naročito odnosi na veći deo ekipe koji boravi u Beogradu. Pa pavodom rođendana teme, što ćeš bolje od malo live blues svirke. Znam da se poštena Apach već izjasnila kao rada prisustvovati jednoj ovakvoj svečanosti, ali bi bilo lepo da vidimo da li je još neko slobodan u subotu oko 23 h, pa da zaplovimo notnim linijama. Elem. Udri...
), a nikako nema vremena ... 
nikodim:@Apach
Kakav text... bravo, bas mi je super legao...
Eto, dok sam ga citao, kako bi ugodjaj bio kompletniji, tj. najbolji moguci, slusao sam ni manje ni vise, vec jedan fantastican album Duke Elington &... naravno John Coltraneeeee...S´ tmi sto Coltrane svira alt sax... odlicna kombinacija dva vrhunska majstora svojih instrumenata.
Zanimljiva prica, zaista zanimljiva... jedna od onih koje se citaju u jednom dahu. Fino sam se nasmejao kod onog dela o odelima i nastupa u Nisu.
Imas li jos koju?
Ajde zalepi je ako smes...![]()