Jazz & Blues kutak :)

nikodim:
Nego... pitao bih nesto.
Jel to od sada pravilo da nema psovanja ili je to bilo i ranije tako ali posto nismo psovali nismo ni imali prilike da vidimo kako to izgleda?
To ti je zabranjeno po pravilniku jos otkad (znam da je bilo jos kad sam ja postao clan). Na drugim pod forumima niko od moderatora se ne obazire na to ali na ovom sam ja jedini koji se obazire (uostalom ja sam i jedini aktivni mod ovde jer druga dva skoro nikad i ne dolaze na forum), a uostalom na to da nema psovanja ste upozoreni svi i na ovom pod forumu na temi o moderatorima. Na ovom pod forumu konkretno je krenuto sa brisanjem postova koji sadrze psovke kada sam ja postao moderator, sto ce reci pre oko 16-17 meseci. A ti sad vidi koliko se pre psovalo, a koliko sad.

klika:
Oooo..pa ti si onda dobra riba! Ficfijuuuuu..........e sad, posto si bacila kosku, red je da posaljes neku sliku da mi to lepo vidimo i da ocenimo koliko stvarno nasa Apachica lici na Dianu.........ne zezam se uopste, nema sada nazad, ne prihvatam izgovore, nemam nijednu sliku, pokvarila mi se kamera, ne radi mi blic,...i tome slicno.
Nisam ti ja nikakva riba, rodjena sam u letnjem periodu ;)

Daj se smiri :lol: rekli su da samo liccim. Nema slika i nema ocenjivanja ... i ne bacam koske, pogotovo ne ovde na Forumu ... :lol:

Apach:
Nisam ti ja nikakva riba, rodjena sam u letnjem periodu ;)

Daj se smiri :lol: rekli su da samo liccim. Nema slika i nema ocenjivanja ... i ne bacam koske, pogotovo ne ovde na Forumu ... :lol:

Jeste, ne bacamo nista ovde po forumu, da ne pravimo djubre...A Apash?! Dajana Apash. Veruj, lici! I zvuci! A Nikodim Coltren, to je stara prica...Samo mi fali sustanje LPa pedesetih...

Apach:
Mozzda bi i visse da se ne smejam non-stop ;) :lol:

Samo se ti smej... dobro ti ide. Pa, iskreno... ne verujem da se Diana ne smeje, tako da nemoj da umenjujes ta kompliment, bez obzira na to ko je njegov tvorac.

Apach:
Licciss, licciss, i to ponajvisse iz profila, rekla bih ;)

E... za ovo imas cokoladu, po izboru naravno. Ih... kako sam samo bio srecan kada sam ovo procitao. Naravno da licim, nego sta.

Vidi... isti ja... ;)

JMP0007-FP.jpg

sublimacija:
Jeste, ne bacamo nista ovde po forumu, da ne pravimo djubre...A Apash?! Dajana Apash. Veruj, lici! I zvuci! A Nikodim Coltren, to je stara prica...Samo mi fali sustanje LPa pedesetih...

Hvala i tebi... kako ste mi svi divni. :lol: Imas i ti cokoladu (mozes da biras, bez brige), potpuno zasluzeno.
Ako jos neko hoce pivo, cokoladu, zvake, kokice... bilosta... zna sta mu je ciniti. ;)

Ako neko zna... neka to izbaci iz sebe... ovde recimo. ;)
Interesuje me da li postoji i u kojoj meri, razlika izmedju gospela koji se peva na okupljanjima (kao ono koje je klika opisao) i izvodjaca tipa Mahalia ili GGQ?
Mada... ako bi se trebalo odluciti za nesto od to tvoje... bio bih slobodniji i iskreniji kada bih rekao da mi je Mahalia kao gospel izvodjac daleko bliza i dopadljivija.
Sa druge strane, nikada nisam bio ne nekim desavanjima gde se gospel "upraznjava" iskljucivo u spiritualne svrhe, tako da nisam bas najbolje ni upucen.

nikodim:
Ako neko zna... neka to izbaci iz sebe... ovde recimo. ;)
Interesuje me da li postoji i u kojoj meri, razlika izmedju gospela koji se peva na okupljanjima (kao ono koje je klika opisao) i izvodjaca tipa Mahalia ili GGQ?
Mada... ako bi se trebalo odluciti za nesto od to tvoje... bio bih slobodniji i iskreniji kada bih rekao da mi je Mahalia kao gospel izvodjac daleko bliza i dopadljivija.
Sa druge strane, nikada nisam bio ne nekim desavanjima gde se gospel "upraznjava" iskljucivo u spiritualne svrhe, tako da nisam bas najbolje ni upucen.

Koliko ja znam, postoji mnogo vrsta gospela, kao sto postoji recimo mnogo vrsta i podvrsta u samom r`n`r -u........

Imas:
Black Gospel
Southern Gospel
Traditional Gospel
Hymns
Spiritual Gospel
Gospel Choirs
.....

E sad, razlike su prilicne, Mahalia spada u Black i Traditional Gospel, GGQ takodje s tim sto je to mozda blize pravcu Southern Gospel koji se bazira na viseglasju (cetvoroglasna harmonija - bas, bariton.....to ce ti Apachica bolje objasniti)

Ovi ostali sami po imenu govore o cemu se radi.......siroka tema.......a sto se tice mojih favorita, ipak za nijansu stavljam na prvo mesto GGQ, cike su jako mocne.

Sledi kratak raport od speciojanog izvestaca-stranog placenika-domaceg izdajnika......sa lica mesta.

U petak otvoren dvonedeljni Winter City Festival u gradu Torontu. Za vikend mnogo dobre muzike ali sam sve propustio, u subotu zbog skijanja koje je bilo ranije dogovoreno pa nisam mogao da odlozim ali se kajem sto nisam. Vreme je bilo fantasticno, celih 12 C sto se u januaru ovde ne pamti a ludi kanadjani u majicicama i nekakvim tankim dzempercicima, kao da je prolece stiglo. Ceo dan jazz, latino zvuk i tome slicno ......., juce u nedelju, kao za inat, spremim se da provedem ceo dan od podne do vecernjih sati jer je na programui bio dan blues-a , kad ono kisa ceo bogovetni dan, pa i to propustim.

E sad, da ne bude da je vas spec. izvestac sve zivo propustio (onda nista od tog specijanog u nazivu) , kuriozitet je bio na samom otvaranju u petak vece. Festival su otvorili neki Nemci sa nekakvim light-show programom , bilo je tu vatrometa i kojekakvih cuda, interesantno, ali posle toga dolazi iznenadjenje.
Folk bend iz Quebec City-ja, "Les Batinses". Kuriozitet zapravo lezi u cinjenici da su ljudi svirali folk muziku iz celog sveta, naravno krenuli su sa folk muzikom iz njihovih krajeva, nekakva mesavina franucskog uticaja sa ovdasnjim anglo zvukom, veoma interesantno. Ali kada je pevac u pauzi pitao okupljenu masu, "da li hocete nesto za ples" , na moje veliko iznenadjenje krenuo je pravi haos, ljudi su prasili klasicnu srpsku dvojku u ludackom ritmu, cinilo mi se kao da slusam izdanje Serbia Sounds Global. I naravno u sekundi je proradio onaj srbijanski gen u meni i zajedno sa sestrom , koja je inace profi liga u folkloru nakad bila, smo otprasili jedno kolce, savrseno se uklopivsi u muziku.
Pa onda dolazi TUS, solo deonica devojke iz benda na violini, ja sam plakao od srece..... ne da ga je ubola, nego .......

Kocert za cistu peticu!

Sledeci vikend ne smem propustiti, bice jos koncetrnih desavanja, ali o tom potom.

Apach:
nikodim je dovoljan garant ;)

Nikodim ne laze, ne krade... u njega se mozete pouzdati, zakleti kada je to potrebno... univerzalan covek. ;)
Dakle, garantujem da je navedena tvrdnja tacna, te da nam Apach lici na Dainu. Dobro, ne bas potpuno postoji mala razlika u boji glasa, ali vizealno... nema da fali ,to je taj ten, oci, boja kose.... :lol:

Apach:
Stigla je "Temptation" ... hvala ;)

Jel da da je odlicna... pocetak... kontrabas... cika ga bas odlicno sviri. ;)
Ranje sam negde napisao da me Besame Mucho iz neki razloga podseca na tebe, i da sam ubedjen da bi ti se svidela...
Evo sada cu da je prebacim u mp3 pa cu ti je poslati... Evo upravo je konvertujem... Pa bi bilo zgodno da cujemo kako ti se cini...
Mada, mogao bih da ti posaljem i ceo album, ako ti se dopadaju te stvari.
Inace Besame Mucho je jedna od boljh kompozicija sa ovog albuma.

Back