Jazz & Blues kutak :)

nikodim:
Jel da da je odlicna... pocetak... kontrabas... cika ga bas odlicno sviri. ;)
Ranje sam negde napisao da me Besame Mucho iz neki razloga podseca na tebe, i da sam ubedjen da bi ti se svidela...
Evo sada cu da je prebacim u mp3 pa cu ti je poslati... Evo upravo je konvertujem... Pa bi bilo zgodno da cujemo kako ti se cini...
Mada, mogao bih da ti posaljem i ceo album, ako ti se dopadaju te stvari.
Inace Besame Mucho je jedna od boljh kompozicija sa ovog albuma.
Bass je neobiccna i zanimljiva, svidja mi se, mada mi fali onog "sspanskog" temperamenta u toj pesmici ...
Hocu, hocu ostale stvari sa albuma, ako ti nije problem (umesto ccokolade ;)) ... :D

Apach:
Bass je neobiccna i zanimljiva, svidja mi se, mada mi fali onog "sspanskog" temperamenta u toj pesmici ...
Hocu, hocu ostale stvari sa albuma, ako ti nije problem (umesto ccokolade ;)) ... :D

OK, dakle imas dve pesmicice... ostale cu ti poslati kasnije, posto bi uskoro trebalo da krenem na jedno mestasce... ;)
Ma.. ona je meni jedan od onih koje mogu da slusam uvek, sta god da radim dok recimo Coltrane, Mahalia, Shemekia... i jos dosta njih... kako ih pustim tako "podivljam" i nisam sopsoban da radim nista drugo... osim da uzivam slusajuci ih. ;)
Evo sada sam pustio Coltrane-a, i nema vise pisanja... vidis da dejstvuje. :lol:

Da li je neko cuo za Mickey Lean-a? (da mi je neko pricao da cu da spelujem ime lika rodjenog u Beogradu)
U utorak je podario arandjelovackoj "Galeriji", kafeu u podrumu Doma Omladine, sat i po...Kao da slusas manji bend! Podigao nas je sa obradama Bob Marley-a, Bob Dylan-a, Leonarda Kohen-a, a onda bacio u setu baladicama. Za kraj je bilo jos lupkanja ispod stola;-) Kazu da je snimio CD koji zvuci kao iz 50-tih i 60-tih. Ima i autorskih pesama. Glas mu je skoro kao kod nekog debelog Crnca!

Bas mi je sada to "pripalo" na pamet.
kada bi trebalo da izdvojite neki instrument, kao jedan od omiljenih, kakav bi vas izbog bio.

Recimo, ja nisam sposoban da izdvojim jedan, ali spisak bi ovako izgledao

Gitara ( i sam sam mlatarao po njoj)
Bas gitara (uh)
Saksofon (jooojjj saksofon)
Klavir (uuuuu... bez njega nista ne funkcionise)
Bubnjevi (uuu tek toooo)
El. orgulje (ih...)
Kontrabas (ni bez njega se ne moze...)

Ma ima ih.... ko bi mogao odabrati samo jedan, kada svaki od njih u rukama majstora moze opraviti pravo cudo.

Pre par dana sam na 202 slusao neverovatni Chick Corea New Trio, kako me je odusevilo to sto sam cuo. Potpuno drugaciji zvuk od onog sta se ranije moglo cuti, podmladjena ekipa i zaista New Trio... ljudi razbijaju... a cica je cica.
Zanima me da li je neko od vas cuo nesto ili jos bolje da li ima u svojoj kolekciji nek albumcic... recimo Past, Present & Futures... cuo sam ponesto sa njega i mnogo mi se svidela ta svirka.

nikodim:
Pre par dana sam na 202 slusao neverovatni Chick Corea New Trio, kako me je odusevilo to sto sam cuo. Potpuno drugaciji zvuk od onog sta se ranije moglo cuti, podmladjena ekipa i zaista New Trio... ljudi razbijaju... a cica je cica.
Zanima me da li je neko od vas cuo nesto ili jos bolje da li ima u svojoj kolekciji nek albumcic... recimo Past, Present & Futures... cuo sam ponesto sa njega i mnogo mi se svidela ta svirka.
Nemam nissta. Znam samo za (Old)Chick Corea ;) ... i to zbog svirke sa John McLaughlin-om. I kao "stari" su mi se svidjali

nikodim:
Bas mi je sada to "pripalo" na pamet.
kada bi trebalo da izdvojite neki instrument, kao jedan od omiljenih, kakav bi vas izbog bio.

Hmmmmmmmmm.....:?

1. kontrabegeš
2. kontrabegeš
3. kontrabegeš
4. kontrabegeš
1001. kontrabegeš
1263548. kontrabegeš
+ beskonačno = kontrabegeš

Što ćeš. Profesionalna deformacija . Ne čujem srednje i visoke frekvencije :)

I da Vas podsetim da je u subotu svirka u Kuglašu i da bi voleo da savijemo neko pivce uz malo bluza. Ču, malo :). Puno

begešar:
Hmmmmmmmmm.....:?

1. kontrabegeš
2. kontrabegeš
3. kontrabegeš
4. kontrabegeš
1001. kontrabegeš
1263548. kontrabegeš
+ beskonačno = kontrabegeš

Što ćeš. Profesionalna deformacija . Ne čujem srednje i visoke frekvencije :)

I da Vas podsetim da je u subotu svirka u Kuglašu i da bi voleo da savijemo neko pivce uz malo bluza. Ču, malo :). Puno
Oprasstamo ti deformaciju ;)
A svirku nismo zaboravili, ccekam da se oglase ostali. Ajde da ccujemo ko je ovde spreman za subotnje "kuglanje" ... Kod mene postoji samo 1 problemccic vezan za moje indijansko ime "Ranjeno Koleno" ;)

Apach:
Nemam nissta. Znam samo za (Old)Chick Corea ;) ... i to zbog svirke sa John McLaughlin-om. I kao "stari" su mi se svidjali

Pisao sam i ranije da na 202 ima jako dobrog jazza oko ponoci. To vece gost je bio Jovan Maljokovic koji je doneo svoj CD koji su pustali... uh kako sam se odusevio kada sam to cuo.
Podmladjena ekipa i pravi New Trio.... ljudi sviraju bas kao da su se "stimovali" po meni i mom ukusu.
Moram nesto iskopati od njih.
Da, svi kojima je potreban novi katalog (mp3, audio, video...) mogu ga postaviti na grupi ili poslati ovako.. na mail.

Back