Jazz & Blues kutak :)

Ja sam ih otkrio letos dok sam bio kod sestre i odusevilo me je koliko su se pesme brzo skidale. Imao sam web sa protokom od oko 1Gb i ono dok ja kliknem na pesmu da mi skine on vec skinuo prethodnu. . . Inace mislim da nije bas da su svi albumi kompletni ali oko 95% jeste. Jedino na koga sam naleteo da nije kompletan za sada je Satan Panosnski.

. . .:
Ja sam ih otkrio letos dok sam bio kod sestre i odusevilo me je koliko su se pesme brzo skidale. Imao sam web sa protokom od oko 1Gb i ono dok ja kliknem na pesmu da mi skine on vec skinuo prethodnu. . . Inace mislim da nije bas da su svi albumi kompletni ali oko 95% jeste. Jedino na koga sam naleteo da nije kompletan za sada je Satan Panosnski.

Malo cu da skrenem sa teme... ali 1GB u sekundi ja ipak previse. Prvo... hardvrski to ne bi mogao da izvedes jer se tom brzinom ne moze skidati sa neta, HDD je suvise spor da bi mogao da upise toliko podataka na sebe.
OK imao si dobar net... ali barem nekoliko desetina puta sporiju od ove vrednost koju si naveo... drugim recima to je apsolutno nemoguce... Pa ni sam HDD servera sa kog si skidao muziku ne bi mogao da ih cita tom brzinom i pod uslovom da si u tom trenutku sam skidao muziku sa njega (a da ne razmisljamo da je tu bilo jos korisnika koji su radili isto sto i ti). ;)

A sto se tice sadrzaja... ima zaista dosta kompletne diskografije pojedinih bandova i izvodjaca. ja sam recimo gledao Smak i Vlatka Stefanovskog i bili su svi albumi. Za svaku pohvalu... opasno su se potrudili da oprave jednu dobru kolekciju. :lol:

nikodim:
Malo cu da skrenem sa teme... ali 1GB u sekundi ja ipak previse. Prvo... hardvrski to ne bi mogao da izvedes jer se tom brzinom ne moze skidati sa neta, HDD je suvise spor da bi mogao da upise toliko podataka na sebe.
OK imao si dobar net... ali barem nekoliko desetina puta sporiju od ove vrednost koju si naveo... drugim recima to je apsolutno nemoguce... Pa ni sam HDD servera sa kog si skidao muziku ne bi mogao da ih cita tom brzinom i pod uslovom da si u tom trenutku sam skidao muziku sa njega (a da ne razmisljamo da je tu bilo jos korisnika koji su radili isto sto i ti). ;)

A sto se tice sadrzaja... ima zaista dosta kompletne diskografije pojedinih bandova i izvodjaca. ja sam recimo gledao Smak i Vlatka Stefanovskog i bili su svi albumi. Za svaku pohvalu... opasno su se potrudili da oprave jednu dobru kolekciju. :lol:
Ja ti kazem skidao je ko lud, dok ja odem na "save as. . ." on vec skinuo prethodnu. . . Jedini problem kod skidanja u brzini je bila brzina servera sa koga skidam i nista vise

. . .:
Ja ti kazem skidao je ko lud, dok ja odem na "save as. . ." on vec skinuo prethodnu. . . Jedini problem kod skidanja u brzini je bila brzina servera sa koga skidam i nista vise

Ok, ne kazem da nije skidao kao lud, kazem da je ovo sto si napisao nemoguce.
Uzmi fino papir i olovku pa malo posaberi sve sto si napisao, tek da vidis kako si se zaneo. Takva brzina jednostavno nije moguca... ako neverujes (a svako ko ima imalo mozga vrlo lako moze da zakljuci da je to nenormalna brojka) poseti oval link pa ces se malo prizvati ili prizemljiti, kako god. :lol: Pogledaj grafikon a mozes i sam testirati sopstvenu konekciju (potrebna ti je java z abilo koji browser koji koristis)...
Neke od maximalnih vrednosti konekcija koje se koriste (prvenstveno mislim na Tx) su abnormalno brze... a ovo sto si ti naveo je najbleze receno... pa... jedna nesmotrena glupost koja nema veze sa zivotom. ;)
U ostalom... tema je ipak posvecena necem drugom... sto sa ovim i nema veze, ako te do detalja zanima kakvu si glupost napisao to se moze lako izguglati ili cu ti poslati PP sa malo detaljnijim objasnjenjem.
Sve jedno... zeleo bih da se odjavim sa "kotrljanja ovog kamena". ;)

@begesar, kakva lepa priccica!!!!!!!!!!!! Samo vi meni pravite zazubice priccanjem o skijanju ;) ... Naravno, samo nastavite, meni je dosta 4 zida ...

Sada uzzivam uz Simon&Gurfunkel i neko ko ima free vezu ce da dobije malo te mjuze ... ;) ... iako mozzda vec ima to u CDteci ...

Apach:
Sada uzzivam uz Simon&Gurfunkel i neko ko ima free vezu ce da dobije malo te mjuze ... ;) ... iako mozzda vec ima to u CDteci ...

Upravo... polako sali sigurno se kotrljaju neki KB u moj inbox...
Ako ne gresin te cike su bile izabrane za najbolji duet svih vremena. Ja od njih imam samo par pesama i to sto imam zvuci odlicno... ne znam sta je ovo ali videcemo... ;)

Nego sta ti mislis o Diana-i Krall... mislim, hoces da ti pustim nesto od nje. ;)

nikodim:
Ok, ne kazem da nije skidao kao lud, kazem da je ovo sto si napisao nemoguce.
Uzmi fino papir i olovku pa malo posaberi sve sto si napisao, tek da vidis kako si se zaneo. Takva brzina jednostavno nije moguca... ako neverujes (a svako ko ima imalo mozga vrlo lako moze da zakljuci da je to nenormalna brojka) poseti oval link pa ces se malo prizvati ili prizemljiti, kako god. :lol: Pogledaj grafikon a mozes i sam testirati sopstvenu konekciju (potrebna ti je java z abilo koji browser koji koristis)...
Neke od maximalnih vrednosti konekcija koje se koriste (prvenstveno mislim na Tx) su abnormalno brze... a ovo sto si ti naveo je najbleze receno... pa... jedna nesmotrena glupost koja nema veze sa zivotom. ;)
U ostalom... tema je ipak posvecena necem drugom... sto sa ovim i nema veze, ako te do detalja zanima kakvu si glupost napisao to se moze lako izguglati ili cu ti poslati PP sa malo detaljnijim objasnjenjem.
Sve jedno... zeleo bih da se odjavim sa "kotrljanja ovog kamena". ;)
Mozda sam se onda malo i zaneo ali naleto kad budem isao kod nje ima da proverim kolika je, sad me zanima.

begešar:
Prvi put sam stao na skije prošle zime na Kopu.. Što ćeš, moji su uvek forsirali letovanje kao jedini vid godišnjeg odmora. Elem. U dobrom društvu sa harmonikašem i gitaristom iz benda i još jednim garijem uputismo se na planinu. Predivno iskustvo nema šta, možda iz zbog jednog predivnog događaja. A sada ću malo da kopiram Sublimaciju u njenim planinarskim impresijama :). Evo i događaja. Skijamo mi ceo dan, a zima stisla. Imamo mi doduše i neku vatrenu vodu u čuturicama pa se svaki put kada siđemo sa žice "prekrstimo", no ono baš zaledilo. Žica radi do četvorke i mi se oko pet do četiri popesmo na planinu za još jedan spust. Kad ne lezi vraže na 1917 m nadmorske visine kafanica. Lepa okrugla brvnarica. Mi unutra da popijemo neko kuvano vince ........

Eto , nadam se da Vas nisam previše smorio sa svojim impresijama, ali od prošle zime sam veliki zaljubljenik u planinu i smučanje :)

I što reče Klika izvinjavam se zbog digresije i izleta izvan muzičkih zbivanja :)

Samo kratko, da ne zloupotrebljavamo temu za neke druge stvari.........

Begesar, sunce li ti zarko j****, pa ti si vise pio nego skijao! Te dve stvari ne idu nikako u kombinaciji....ali da je skijanje droga, jeste, kada se jednom navuces...gotovo je.
Nema te plaze i sunca na planeti koja moze da mi zameni skijanje, mada nemam nista protiv plaza i kupanja, naravno......niko ko nije bio na skijanju ne veruje da je to lepse od mora. Ustvari, te dve stvari se prilicno razlikuju pa ih je i tesko porediti, izlezavanje na plaiz ne volim, dosadno je, dok je skijanje adrenalinksi sok koji te trese non-stop.....

Jos jednom pardoniram zbog digresije, necu vise majke mi :-) ......

. . .:

Pretpostavljam da si imao 1 Mb/sec, jos nisam cuo da postoji u komercijalnoj upotrebi 1 Gb/sec, inace ovde u Kanadi je najbrzi internet od 5 Mb/sec.

Ja imam 3 Mb i radi ki lud! Ne treba mi nista bolje od toga.......

klika:
Pretpostavljam da si imao 1 Mb/sec, jos nisam cuo da postoji u komercijalnoj upotrebi 1 Gb/sec, inace ovde u Kanadi je najbrzi internet od 5 Mb/sec.

Ja imam 3 Mb i radi ki lud! Ne treba mi nista bolje od toga.......

Vidis kliko... ovo je Srija, zemlja tehnoloskih dostignuca. Mi se za razliku od Kanade razvijamo mnogo vecom progresijom. ;)

Nego... poseti ovu adresu...svi posetite ovu adresu, to je naredjenje. :idea: :wink:
Nisam video bolje odradjen sajt, jednostavniji a funkcionalniji.

www.johncoltrane.com

nikodim:
Vidis kliko... ovo je Srija, zemlja tehnoloskih dostignuca. Mi se za razliku od Kanade razvijamo mnogo vecom progresijom. ;)

Nego... poseti ovu adresu...svi posetite ovu adresu, to je naredjenje. :idea: :wink:

www.johncoltrane.com

Lepo uradjen sajt, nema sta. Nisam doduse stigao sve da pregledam .......

Kada smo kod sajtova, baci samo pogled na ove stvari :
http://cmart.design.ru/ (sta rade braca Rusi...)
http://www.2advanced.com/flashindex.htm
http://timeticker.com/
http://www.wheredidthetimego.com/
http://yugop.com/
http://www.uncontrol.com/

i obavezno ukljuci zvuk.........

klika:
Nikako to ne mozes uraditi preko LimeWire ili slicnih programa, jedino preko Torrenta, ali problem je sto je preko njega teze naci neke stvari koje lakse mozes iskopati ne klasicnim P2P programima. Obe varijante imaju i prednosti i mana. Jos jedna prednost Torrenta je u tome sto je kvalitet snimaka daleko bolji, u 90 % slucajeva je sve uradjeno u 256 Kb/sec bit rate-u.

Znaci , kobinacija LimeWire i Torrenta, nema drugog resenja, bar ja nisam nasao bolju.....

I samo nastavi sa Birelijem , ima tu mnog dobrih stvari..........

DC plus plus je resenje. Mozes da nadjes bukvalno sve sto ti padne napamet, samo je
fora ubaciti sto vise svojih fajlova za upload. Mozes skidati kompletne albume putem pretrage "folder search". DC je zakon.

Iron man:
DC plus plus je resenje. Mozes da nadjes bukvalno sve sto ti padne napamet, samo je
fora ubaciti sto vise svojih fajlova za upload. Mozes skidati kompletne albume putem pretrage "folder search". DC je zakon.

`De si Irone munjo!

Imam losa iskustva sa DC++, iskomplikovali su stvar sa onim hubovima i podesavanjima, ja preko njega nisam uspeo da skinem ni jednog jedinog bajta.

Je si li siguran da se bas moze sve naci. Znas, to su mi pre govorili a pod time SVE su mislili na Beatles, Led Zeppelin i tome slicno, to se moze naci bilo gde, ali kada je rec o jazz-u i blues-u , stvari su malo drugacije.
Torrent je odavno premasio cifru od 100 TB podataka pa mi cesto Search rezultat pokaze jednu veliku 0.

Ja na LimeWire pronalazim dosta toga ali je problem sto skidas pesmu po pesmu.

`Ajde Irone care, ako ti nije problem, probaj da nadjes nesto od ovoga preko tog famoznog DC++, ali interesuju me samo celi albumi, kao sto rekoh, ja to mogu da nadjem i preko LimeWire (ali nisu kompletni albumi). Ako uspes nesto da iskopas onda cu vala da ga instaliram.

Lista bi za pocetak bila sledeca:

Big Bill Broonzy
Son House
Blind Willie Johnson
Furry Lewis
Arturo Sandoval
Tal Farlow
Barney Kessel
Kenny Burrell
John Hammond
Bireli Lagrene
Golden Gate Quartet

dosta je ....... naravno dolaze u obzir i svi video materijali.......

nikodim:

www.johncoltrane.com

Naredjenje ispunjeno! Ne volem ja da se raspravljam. Svidja mi se sto muzika ide non-stop kao fon, dok okreces "strane" sajta. A sve je u nekom smirenom fonu, odgovarajucem. Za mene je velika novost da postoji fondacija Koltren, koja cak daje i scholarsheep! Da li je to uobicajeno za stare jazz-izvodjace ili je Koltren poseban?

sublimacija:
Naredjenje ispunjeno! Ne volem ja da se raspravljam. Svidja mi se sto muzika ide non-stop kao fon, dok okreces "strane" sajta. A sve je u nekom smirenom fonu, odgovarajucem. Za mene je velika novost da postoji fondacija Koltren, koja cak daje i scholarsheep! Da li je to uobicajeno za stare jazz-izvodjace ili je Koltren poseban?

Za mene je Coltrane najposebniji cova na svetu. A sada sto se stipendije tice... zaista sa sigurnoscu ne mogu reci da je on jedini na tom polju. Koliko se secam takvih primera ima jos, kada je stipendija u pitanju. Ali kada je u pitanju delo... e tu je jedan jedini. :)
Nego... ja sam se odusevio kada sam videto taj sajt... isto kao i onaj ruski, koji je klika ostavio.

Apach:
Vec sam pisala ssta mislim o njoj (joss mi ljudi kazzu da liccim na nju),pa bi bilo lepo da imam nessto od nje.

Oooo..pa ti si onda dobra riba! Ficfijuuuuu..........e sad, posto si bacila kosku, red je da posaljes neku sliku da mi to lepo vidimo i da ocenimo koliko stvarno nasa Apachica lici na Dianu.........ne zezam se uopste, nema sada nazad, ne prihvatam izgovore, nemam nijednu sliku, pokvarila mi se kamera, ne radi mi blic,...i tome slicno.

Back