M
mamablagonama
Gost
zasto niko nece da kaze sta je to svasta sto bebisiterke rade jadnoj deci!?marijamarija:Ja se sa ovim ne bih slozila. Mislim da si samo imala srece, a za taj bebi servis sam od nekih prijateljica cula svasta.mama blago nama:drage moje mame,citam o problemoma na koje nailazite sto po privatnim sto po drzavnim jaslicama...sta da kazem...strasno!mnoge moje prijateljice su prosle kroz isto pa sam ja tako naucila preko tudjeg iskustva i bez razmisljanja se odlucila za varijantu bebi siterke.
ja sam pocela da radim kada je moja Kruna imala nepunih 9 meseci(sada ima skoro 15!)i tada je brigu o njoj preuzela devojka koju smo nasli preko bebi servisa.
Naravno da sam bila van sebe kada sam prvi put otisla od kuce ali sam sugestivno to prevazisla.Nakon par dana kada sam videla da ona rado ostaje sa njom i da joj se raduje kada je ujutru vidi bilo mi je lakse i do sada nikakvih problema nismo imali zapravo sto je najvaznije Kruna i ona su nasle zajednicki jezik i vrlo su se vezale.
verovatno vas interesuje koliko me to zadovoljstvo kosta,i to nije tajna mada bih o tome radije licno ukoliko je neko zainteresovan za ovu vrstu cuvanja.
Prednosti cele stvari su sledece:
dete ne menja sredinu,tj;ostaje kod svoje kuce sto je posebno vazno zimi kada moraju da ustaju po mraku i da izlaze na minus.
spavaju u svom kreveticu i to onda kada im se spava.
Mozete da drzite pod kontrolom sta su i koliko pojeli,i sami pravite meni za taj dan.
Ista devojka vam moze pricuvati dete i vikendom i nocu ako izlazite,sto se naravno dodatno placa ali je bar meni mnogo lakse nego da organizujem baka servis...
sigurno da ima jos prednosti koje bi ste sami vrlo brzo uvideli.
Naravno da se zbog ovog nacina cuvanja odricem mnogo cega ali sam mirna i spokojna jer moja devojcica raste u miru i bez trzavica koje donosi boravak u jaslicama a o bolestima da ne govorim...
Pozdrav svim mamama!
Drugo, zar mislis da je za dete bolje da sedi kuci sa nekim ko nije njegov vrsnjak ili da ide u vrtic gde ce nauciti da se druzi. Imam cerku od 2.5 godine koja je jos sa godinu dana krenula u vrtic. U pocetku je bila bolesljiva( iako je sedela kuci 5 meseci jer je tata donosio viruse), sada je stekla imunitet i normalno dete ide u vrtic. Dete ce kad tad morati da krene u kolektiv, i sta onda? Verovatno ce cesto izostajati iz skole jer ce biti bolesljivo! Zatim, tamo je naucila neki red, zna se kada spava, fenomenalno jede, i ne dosadjuje se u kuci. Zbog male bebe, nisam uvek u prilici da joj posvetim 100% paznje pa zna i da bude nervozna, a i ljubomorna. Ovako, ja sve poradim po kuci dok je ona u vrticu, a posle podne imam vremena za obe. Inace, vaspitacice puno ucestvuju u vaspitanju dece, za odredjene probleme se ukljucuje i psiholog. Primetila sam da u grupi gde je moja cerka, dosta roditelja nije deci skinulo pelene i odvojilo ih od cucle, jer su smatrli da je rano, ali po nagovoru vaspitacica deci su ubrzo izbacena oba.
Slazem se da sam imala srece,i to je sada najvaznije.
Takodje se slazem da dete treba da ide u vrtic i da se druzi sa svojim vrsnjacima,ali meni je jednostavno bilo zao da je sa nepunih devet meseci gurnem u kolektiv.Ovo smo izabrali kao prelaznu varijantu ali posto se odlicno pokazala za sada nemam nameru da je menjam tj.dok devojcica ne napuni bar dve godine.
Devojka koja radi kod nas radila je u nekoliko jaslica i obdanista na Vracaru i sama kaze da je situacija grozna.Inace je zavrsila Pedagosku akademiju(sto za moje dete trenutno nije od znacaja!)pa se nadam da ce kad za to dodje vreme moci i da malo radi sa njom.
Mi smo sada u fazi skidanja pelena upravo na njeno insistiranje a i mogu ti reci da u poredjenju sa vrsnjacima mala mnogo vise zna>Mislim nije sto je moje dete al'...Ha,ha
Inace znam da u Bgd.postoji nekoliko bebi servisa a da pojedini nisu ni prijavljeni...Reci za koji si i sta cula!ako nije problem!?