Jaslice u Bgdu

• Začetnik teme Začetnik teme vlakijan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Aleksa.:
Zovu se Kreativni centar za decu" Big Blue",imaju tri vaspitacice od kojih su dve medicinske sestre vaspitači,a saradnike sa muzičke i likovne akademije , engleski sa instituta iz Jovanove.Moja prijateljica je dete dala u privatni vrtic koji je bio u okviru stambene zgrade u prizemlju gde su roditelji i deca svakodnevno bili izlozeni psovkama komšija koji su pošto- poto hteli da ih oteraju jer im je smetala buka ,stalno odlaženje i dolaženje i koji su namerno izvodili svoje ljubimce da vrše nuždu na travnatom delu terena gde su vaspitači izvodili decu.Vlasnica tog vrtica je vrlo brzo zatvorila a najstrašnije je što su deca morala da idu u druge vrtice i ponovo prolaze kroz adaptaciju.Što je bio veliki stres i za decu i za roditelje .
Big Blue je zasebni objekat(izgled mu opravdava ime)sa sopstvenim ograđenim dvorištem a nalazi se u centru pešačke zone bloka 24 u blizini grčko -kiparskog.Zadovoljna sam jer je moje dete srećno tamo i vrtić doživljava kao drugu kuću.

Kako deca provode dan u Big Blue, sta uce i kako se igraju i da li postoje grupe po uzrastu i koja je cena, i da li imaju aktivnosti van vrtica i da li se dodatno placaju, tipa bazen, jezici, gimnastika ili tako nesto.

Milena jankovic:
Ако сте чули за јаслице приватне или државне у делу Новог Београда или Земуна. Какво имате мишљење о њима ?

Ја сам споменула вртић у Земуну, приватни, на претходној страни.
Имам само речи хвале.

Занимајуме јаслице. Деца имају скоро 11 месеци. Чула сам да постоје приватне у земуну. Знам да улица у продужетку излази на Бежанјски Герантолошки центар.

Јасле су до 3. године, јел тако? Мој син је кренуо са 2, а знам да су имали децу од 12 месеци старости. И јесте, то је улица која води према болници "Бежанијска коса", преко пруге.
И да ... имају медицинску сестру која брине о малој деци и бебама. Радила је у Институту "Мајка и дете".

Milena jankovic:
Занимајуме јаслице. Деца имају скоро 11 месеци. Чула сам да постоје приватне у земуну. Знам да улица у продужетку излази на Бежанјски Герантолошки центар.
Pogledaj na:
http://www.bgklub-vrtic.com/
Imaju 150kvm prostora a poseban deo je za jaslice sa medicinskom sestrom i vaspitacima za njih. Imas i telefone pa pitaj u vezi tvoje dece.
Nalzasi se u Spanskih Boraca 6, blok 30 - NBGD

Da li je neko imao iskustva sa privatnim jaslicama na Vozdovcu (okolina Vojvode Stepe, Brace Jerkovic ili Dusanovac)?
Za par meseci treba da krenem da radim, i naravno, zelim bebu da ostavim u sigurnim rukama. Cena nije bitna.
Ceprkajuci po internetu videla sam "Deciji svet" i "Fiesta klub". Znate li nesto o nekom od njih?

Klub fiesta je mesto gde se odrzavaju rodjendani a vrtic se u stvari zove "Vrtic M&M ". Ista kuca isti prostor samo pre podne vrtic po podne klub . Sad su se preselili na kraj Ustanicke negde kod okretnice , u ogromnu kucu sa dvoristem. Al nije to ono dvoriste o kome svi mastamo, vise jedna betonska ogradjena povrsina ispred kuce. Meni se nije dopalo ( bili mso na rodjisu kod njih tamo) jer je na okretnici i ima neki kafic pored i neke pljeskavice pa ceo dan mirise ta rostiljcina u dvoristu.

Znam gazdaricu, slavili smo rodjendane kod njih.Klub je prelep i super su se organizovali za rodjendane, al nije mi se svidelo za vrtic. A evo i zasto. Ta ideja da je tu pre podne vrtic, a po podne se prave rodjisi mi se ne svidja. Najvise iz higijenskih razloga.Do duse na sprat vrtica se ne ulazi , al se deca iz vrtica igraju i na donjem spratu gde se prave rodjisi.
Sve je sredjeno i lepo obojeno i vesele su boje i za rodjendan je ok a l mi se cini da je mnogo viseislo na to da bude napucano nego sto je se islo na to da to bude kvalitetan vrtic.Ipak o tome ne mogu da sudim, nisam videla, a i ne znam ni jedno dete koje ide.Zato ovo moje misljenje uzmite sa rezervom. Cena je bila oko 200 evrica i vise za celodnevni boravak.Do duse to je bilo davno kad sam se raspitivala pa ipak proverite , sve mozete saznati telefonom vrlo su otvoreni...

Eto to su moje impresije o M&M -u. Evo jos da kazem i ovo - jamoju klinku ne bi tamo dala, ne uliva mi poverenje!

Prozorcic je privatni vrtic koji prima decu od 2,5 god pa na dalje. Nemaju jaslice. Sajte je www.prozorcic.com valjda ili co.yu nisam bas sigurna.

Ima svoje prednosti ali i mane. Prednosti su :
1.drugacije se radi sa decom nego u klasicnim vrticima, imaju neki sistem rada koji podrazumeva razgovor sa decom i edukaciju bez vike, uticu na njihovu svest recima.
2. Puno radionica muzicka , likovna , engleski svaki dan, kompjuteri...
3.Mogucnost da dete ostane do 13 h, 16 h ili 17.30
4.radionice za roditelje koje meni puno pomazu da se malo iskuliram kad ne mogu vise sa detetom na kraj da izadjem
5. Individualni rad sa decom i sa roditeljima.
6. Citaju i pisu sa 5 godina
7. Citaju i pisu na engleskom sa 6 godina
8. Mnogo rade sa njima...

E sad mane
1. Nema spavanja!!!
2. Situacija sa zdravljem je manje vise ista kao u drzavnom vrticu ( dolaze i bolesni ...izgleda da mi roditelji nismo savesni dovoljno)
3.Neke aktivnosti koje rade npr dolazak pozorista ( a to je jednom nedeljno) se dodatno placaju.Al izgleda da je to svugde tako..

Ja sam zadovoljna stvarima koje vidim na mojoj klinki nakon godinu dana u Prozorcicu.Ludim od toga sto je stalno bolesna al ...

Vrtici u Beogradu su inace ispod mojih kriterijuma. :shock: ( ko da sam ja merodavna) Ovaj sam izabrala jer se puno i lepo radi. Pa kad vec ide u vrtic bar nek razvija mozak.
Vaspitacice su mlade i lude...Atmosfera je skroz intimna..

Jeja.:
Aleksa.:
Kada je Novi Beograd u pitanju i nema neki veliki izbor ,sve je nešto bezveze po iznajmljenim stanovima bez dvorišta,itd.Mi smo se selili baš puno puta ima nema vrtića u koji nisam ušla,na novom Beogradu jedino Big Blue iz Grčko -Kiparskog u Bulevaru Arsenija Čarnojevića 77 ima da kažeš stvarno uslove.Prvo su zaseban objekat za sebe,drugo imaju svoje dvorište i neki amfiteatar ispred njega.Kada sam otišla nabili su nam na obuću nekakve navlake zelene kao što nose doktori da bi smo mogli da vidimo
unutrašnjost.A unutra sve ima ,dete nije htelo da ide, bilo me posle blam od ljudi.
Nije što moje dete ide tamo ali stvarno su ok.Imaju tri obroka dnevno,dve užine,kupovne sokove i vodu.Od prostorija imaju spavaonicu i igraonicu , trpezariju,kuhinju dva toaleta jedan za decu a drugi za vaspitače i roditelje.Stalno prave neke priredbe i dete mi je dosta napredovalo,nepsuje više.To jedino dobro kod privatnih vrtića što privatnici imaju pare da plate vaspitačice a ne da maltretiraju decu kao u državnom.I što je meni dosta bitno u opšte nisu skupi,samo što nemaju uvek mesta morali smo da čekamo da krenu neka deca u prvi razred da bi nas primili.[/QUOTE

Jednom sam gledala u jutarnjem programu odlomak sa njihove priredbe, ali sam upala verovatno pred kraj priloga o njima!
Živim u Zemunu i N.B mi nije daleko, samo nikako ne mogu da pronadjem njihov telefon, da se informišem direktno kod njih.
Glupo mi je da upadam nenajavljena, ipak je to dečija ustanova i ne mogu tek tako da ih remetim, prvo bih se raspitala i najavila.
Aleksa, ako imate broj tel., pošaljite mi molim vas.
I kakva su vam iskustva što se njihovog programa tiče, šta rade i sl.?

Ma to je krs vrtic.J_bes vrtic koji nema dvoriste.Oni imaju 5x2 metra neki prostor pokriven nekim tepihom koji vaspitacice metlaju po citav dan i to im je dvoriste,a taj amfiteatar sto neko spomenu je pored vrtica i ima ih u tom bloku jos tj nije sastavni deo vrtica.
10 puta bolji vrtic je odmah pored u bloku 23 ,a nije privatan.
Imaju veliko dvoriste,vrtic je isto veliki a imaju i fiskulturnu salu.Koliko sam primetio stalno predvece imaju neke vezbice i sl u kojima i roditelji ucestvuju.
U principu mislim da je glavna uloga vrtica da dete nauci da se druzi a ne da ga uce matematiku,citanje i sl.To se radi kada u skolu krene.

Lepo zvuci taj Prozorcic. Al' od svih mana najveca mu je sto ne prima decu ispod 2.5god!!! Ja treba da dam bebu sa 11 meseci. Pretpostavljam da si se dosta raspitivala pre nego sto si donela odluku. Da li imas neki rezervni vrtic/jaslice? Da li znas nesto o Decijem Svetu?

Torrente-BG:
U principu mislim da je glavna uloga vrtica da dete nauci da se druzi a ne da ga uce matematiku,citanje i sl.To se radi kada u skolu krene.

U međuvremenu, ja sam ipak uspela da upišem moju devojčicu u Big Blue, tako da se ne bih složila sa vama.
Ne znam da li imate decu i da li je to razlog što gledate ko gde metla, a ko predveče radi vežbice po vrtićima.
Mogu samo da kažem da sam ja poprilično zadovoljna što smo uspeli da se upišemo u Big Blue.
Što se tiče vežbica i oni imaju korektivne vežbe svakoga dana, kao i klasičan balet.
Program im je sadržajan i meni je zaista bitno što moje dete tamo uči engleski jezik, slova, brojeve, govorno stvaralaštvo, muzičko stvaralaštvo uz pratnju korepetitora, bonton za decu, što imaju kreativne radionice sa psihologom i još mnogo toga.
Meni je zaista bitno da se moja devojčica pored socijalizacije i edukuje i pripremi za školu na najbolji način, a da se druži može i u parkiću sa drugarima.
Znam za vrtić u 23 bloku ali ne znam da li znate kako tamo kažnjavaju i traumiraju decu, ali ne bih sada o tome.
U svakom slučaju svako treba za svoje dete da pronađe vrtić kakav to dete svojim afinitetima iziskuje.
Pozdrav'
P.S. Malo vam je neumesan avatar za ovakvu temu

Torrente-BG:
A da ne pominjem kafic u kome se krimosi okupljaju i koji je 10metara od vrtica.

Igore pozdravi Tanju!
Ti znaš dobro da se gosti kafića okupljaju noću, posle 23-24 h, u vreme kada deca nisu ni blizu vrtića, kada i pristojni roditelji i njihova deca spavaju.
Kao što znaš da kafić nije u tolikoj neposrednoj blizini.
Molim te promeni avatar, neprimeren je za ovakvu temu.

Kakve to veze ima sa vrtićem? I koji to krimosi sede u 11h pre podne u kafiću, krimosi u to vreme spavaju, jedino ako misliš na one u odelima kakav si i ti.
Tebi ako smeta što u kafiću noću puštaju glasnu muziku i gosti su bučni a sve se to odvija u neposrednoj blizini tvoga stana, prelomi pa siđi do njih i sam im to kaži.
To za mene i moje dete nema nikakvog značaja.
Ne verujem da bi bilo koji iole ozbiljniji likovi smeli da priđu ni blizu vrtića znajući ko su vlasnici vrtića,
ne bi se usudili nikakve neprijatnosti da im naprave.
Zaista sve što si naveo nema nikakvog značaja za mene i moje dete, mi imamo neka sasvim druga interesovanja od tvojih, prioritet mi je edukacija i socijalizacija moje devojčice, i krajnje bi bilo neozbiljno da se sa tobom dalje upuštam u bilo kakvu polemiku.

Ma nije to Igor S.

to je student iz potkrovlja,
od njegovog crvenog juga do kafica ima 20 koraka.
to je ono dobro dete ljubi ga majka (koja radi pri vojsci)
To on sestri pravi besplatnu reklamu za socijalni vrtic na forumu,ala ce je usreciti,
bolje neka misli na pauk,jer je to skupo danas pogresno parkiranje,
posle nema mama da mu da lovu da vodi plav...nedo...na sok!

A Igor je komsinice prizetko,a i on ne preferira jugice on jugic ima beli samo sa posla a
privatno kada mu gazdarica da onda vozi pasat crveno i,oni se uredno parkiraju.
Jer gospodja dolazi u kasne sate ima posla
ali da necuje igor,svi zanaju osim njega koji je posao u pitanju.
Siroti Igor i nedjuska po komp.on djuska po tepisima!

Ne treba jeja da im otkrivas oazu,ima da nam zagade vodu!
Mada nemaju oni kintu za tajvrtic,a i tesko da bi prosli psiho test!

I bre ljudi zar na svakoj temi da se svadjate??? :mad:
Sve je to moglao i na pp. Sta nas ostale roditelje boli za studenta iz potkrovlja ili tog Igora nesrecnog...Imamkucni savet za to , forum sluzi za nesto drugo.

Nas interesuje vritic i sta o njemu imate da kazete!?

A ti Torrente ..ili kako se vec zoves...nemas dece i nemas pojma o tome sta je dobar vrtic , zato ne zalazi na ove teme i ne lupetaj gluposti. Ako vec ne mozes da nam pomognes nekim koriusnim savetom onda bre nemoj ni da nam odmazes svojim neroditeljskim zakljuccima!
c004.gif

Jasno je definisana tema, ne kapiram kako si se na njoj pronasao ili osetio pozvanim da o svetu tome pricas.
Ajde ish na televiziju i na big brother kad vec volis da voajerises, ostavi nas da razmenjujemo nase roditeljske misli.
Dvojka si!

Pod uslovom da to nije sestra? Iz bg kluba i sl.
Ma nije vazno ljudi sta ko kaze vazno da li ima li istine u tome.
Eto to je ono sto udruzenje privatnih vrtica ne razume,jeftin nacin da se privuce interesovanje roditelja.
Osim dobre volje,dosta znanja i poprilicno sredstava,potrebno je i da
volite ono sto radite a tome se ne doprinosi na nacin da komsiji crkne krava,
Zato postoje udruzenje da bi svi saradjivali i ja podrzavam sve koji rade u prilog tome.
Licno poznajem vlasnike Big Blue i znam da je njihov etisom cistiji i skuplji nego moj u kuci,nisam ja neka trapusa ali moramo decu da adaptiramo na sve moguce bakterije i viruse.Moje dete ide kod njih, znam da im iskljucivo daju kupovnu vodu ,cak sam se ja bunila protiv toga neka im ponekad daju i malo sa cesme,pa moraju da naviknu na svet u kome zivimo,a on nije sterilan.Tamo vise ne primaju novu decu do pocetka nove skolaske godine,oni su limitirani i nisu konkurencija ovim ostalim u bloku,jer su za klasu iznad i takvi vrtici postoje svugde u razvijenim drustvima,samo ne mogu svi da ih sebi priuste
pa kada je vec tako,necemo ni da pljujemo po onome u sta se ne razumemo.
U pravu je mirkasiz nije bar i na ovoj temi potrebno da se ljudi na taj nacin ophode jedni prema drugima,pozdrav Big Blue od kada moje dete ide kod njih ne mogu da je prepoznam

Back