JARCEVI

Reci da ovaj covjek izgleda ruznije bez sminke i ove satanisticke nakaze koju pravi od sebe moze samo neko kome treba dobra dioptrija, ili ko je ruzniji mnogo od njega pa mu drazi u " losijem" izdanju :D
Da ovako reaguje na moj komentar o ovoj nakazi moze samo onaj koji je ista nakaza kao Menson pa se saoseca sa njim, ili onaj kome je Menson nekakva simpatija i bio bi spreman da mu dune prvom prilikom.

Da ovako reaguje na moj komentar o ovoj nakazi moze samo onaj koji je ista nakaza kao Menson pa se saoseca sa njim, ili onaj kome je Menson nekakva simpatija i bio bi spreman da mu dune prvom prilikom.
U slicnim situacijama u kojima se oslikava ili totalni nedostatak ostroumnosti ili neki " zdravstveni" problem, gdje osoba koja donosi " sud" nije u mogucnosti da na realan nacin sagleda " stvar", uvijek reagujem isto, bez obzira o kojoj temi da je rijec :D

Sta ovaj Jarac radi od sebe, ali valjda vise fura imidz od zelje da izgleda " normalno"

Marilyn MAnson ( So JArac, Aci i Mo Lav, Ma Skorpija)
https://www.astrotheme.com/astrology/Marilyn_Manson

Pogledajte prilog 566622

Meni je Menson ono što bi mi žene rekle "hot"!
Mislim da je kod njega, to stvar i imiđža i da je u svakodnevnom životu, normalna i zdrava individua.
Nekog drugog frajera napr.krasi fizička lepota, a'l je zato dosadan k'o "tesne gaće", pa "đžabe babe"...

Kapiram šta želiš reći.

Egzaltacije planete svakako vuku ekstremitet više no planete u sedištu, ležištu, prirodnom znaku-kući itd. Kada se tako posmatra, sve zavisi od perspektive koju želiš da iskoristiš.

S jedne strane, krajnosti su ''dobre'' jer prikazuju da se stvari mogu nadaleko razviti, dok s druge strane prikazuju opasnost od razvijanja isključivosti.

Ali, treba znati i razumeti - ovo se uvek dešava. Ove isključivosti su uvek prisutne, samo na dosta manjoj korelaciji u ljudskim odnosima, što sa drugim ljudima, što sa delovanjem ili mišljenjima o situacijama. I te isključivosti mogu da doprinesu razvitku nekih pojedinosti. U toj međusobnoj korelaciji dešava se ono stanje koje nazivamo životom. Kravica će da se pokaki, zar ne? Naravno, čovek to neće jesti, ali će da pođubri zemljište gde treba da se razviju biljke. Biljke će da iskoriste kravlji izmet da napreduju, ojačaju i sakupe sve minerale koji su im potrebni za opstanak, baš onako kako je priroda napravljena. Materija skapa i postaje reciklirana, pretvara se u novi život, a točak se okreće i ne prestaje. Iz Riba u Ovna, iz Ovna u Bika, iz Bika u Blizance itd Samo se nadograđuje.

Stelijum će ti davati manje promenljivu ličnost koja će biti ekspert u svojoj oblasti, dok će ti raštrkane planete po horoskopu davati nekoga sa mnogim interesovanjima i delima u životu koja će najbolje da povezuje gomilu stvari u jedno ili da ima cikluse života koji se mogu poređati u segmente poput godišnjih doba. Neko sa stelijumom će da takođe ima mnoga interesovanja, ali pitanje je da li možeš da ispratiš te ljude kao i da li će da ti otvore ogromna metalna vrata? Dok ljudi sa raštrkanim planetama će uvek imati nekoliko otvorenih prozora, vrata, rupicu u krovu da se propadne ili neki drugi način da se dođe do njih oko zajedničkih tema.

Činjenica je, pak, to jeste forma u astrologiji koja se pojavljuje i prikazuje da ti ekstremiteti ili krajnosti, kako god da ih nazovemo, predstavljeni kao forma zakona. To su forme koje jesu i ne možemo ih menjati isto onoliko koliko ne možemo menjati koje ćemo planete gde da držimo, koliko, kada itd. To su spoljašnji faktori na koje čovek ne može da utiče, isto kao što rukama ne može da zadrži kišu ili žmurenjem ne može da ukloni sunčevu toplotu.

Dve suprotnosti ne moraju nužno da rade jedna protiv druge. Jednostavno se nadopunjuju (na primer Ribe i Devica su zajedno dali medicinske sestre ko pojavu, Bik i Škorpija su ti dali poljanče za hranu i reku za vodu- dveju osnova za život). Ali se mora pronaći medijum koji će da uspe u prikazivanju pozicije koja je konvencionalno smatrana ''lošom'' za društvo. Šta to znači?

U astrologiji kada posmatraš planete niti jedna ne naglašava ''ovo je loše'' ili ''ovo je dobro''. To ne postoji. Astrologija se nikada ne bavi Moralnim odlukama. Astrolozi u razgovoru sa klijentom moraju da morališu, ali astrologija nema tu potrebu da prikazuje stvari kroz ulepšavanje ili razgolićivanje. To je samo ljudska potreba da kroji stvari po sopstvenim potrebama. Često, sebičnim potrebama.

Govorili smo o Merkuru u Vodoliji kao o sistemu egzaltacije. Za mene kao astrologa to će uvek da vuče koliko dobrog, toliko i lošeg, jer stav Astrologije, kao i čitavog univerzuma koji se u istoj posmatra, jeste da se uvek pronalazi balansiranje. U svemu što se radi, čini, misli itd. Ovaj zakon ''Balansa'' je prisutan u astrološkoj formi tako što imamo suprotne znakove Zodijaka koji se međusobno nadopunjuju prikazujući naočigled dve suprotnosti.
Sa Merkurom u Vodoliji, egzaltiranim, dobijemo savanta koji fantastično kalkuliše i pamti sve brojeve. Ali dobijemo takođe nekoga ko je u mladosti trpeo strahovite glavobolje, bol, nije imao detinjstvo, kinjili su ga svi, nazivali ga freakom ili jednostavno bežali od nekoga ili nečega što ne mogu da shvate ili da oboje unutar svoje slike o svetu. Balans postoji u tome što on može ono što oni ne mogu, a on ne može ono što oni mogu. Ili nema ono što oni imaju. Ili ne razmišlja na isti način o stvarima o kojim oni razmišljaju.

Pogledajmo sa biološke perspektive.
Imaćeš na livadi gomilu maslačaka, a imaćeš i u džungli jedan cvet koji se pojavljuje tek svake prestupne godine... I od maslačaka ti možeš da dobiješ med podjednako kao i od cveta koji se pojavljuje svake prestupne. Više meda će se dobiti od maslačaka, normalno. Ali možda baš taj cvet daje posebnu vrstu leka za neku retku bolest.

Pogledajmo sa nutricionističke perspektive.
I kada slaninu jedeš, misliš masna je, holesterol napada. Ali za moždane ćelije i neke bolesti pluća je nezamenljiva. Ili pomorandžu kada jedeš pa dobiješ influx vitamina C, ali za zubnu gleđ je acidnost katastrofalna.

Svuda mora da postoji balans, iako se isti ne može uvek videti ili sagledati na prvu ruku.

----------------------------

Ali, ja nisam o tome govorio! :mrgreen:
To su ''prirodni zakoni astrologije i sveta''.

Ja sam govorio o tome kako doživljava čovek ''dobro i loše'' u astrologiji. Prevlast je data ''dobrom'' naspram onoga što je ''loše''. Da li je moj Merkur u Strelcu zaista loš kada je činjenica da preko njega posmatram astrološku simboliku na jedan opširan način gde povezujem stvari, ljude, situacije, principe, moralnost, filozofiju, Boga i sve drugo, treće i deseto u jedan univerzalni oblik postojanja umesto da se isključivo opredeljujem za sajdžijski posao ili posao u štampariji koji me nikada ne bi istinski načinio srećnim iako bi predstavljao nešto što je generalno ljudima okarakterisano kao ''dobra stvar'' ili mi pružilo, koliko-toliko, sigurnost za dugi niz godina?

Da, za zemljane znakove bi ta vrsta sigurnosti sigurno bila i te kako primamljiva. Kao kada bi se cvet iz džungle isekao i odvukao iz prirodnog staništa tako da živi u saksijici u nekom buđaku na NBG. Jednostavno, nije za to stvoren. Isto tako, Merkur u Strelcu nije stvoren za konvencionalne knjige, konvencionalne metode, konvencionalno BILO ŠTA. Uvek mora da bude neobično, nekonvencionalno, drugačije, rasprostranjeno, naširoko, svestrane, sagledano iz mnogo perspektiva bez da se bilo koja postavlja kao prva, druga ili poslednja. Uvek sa dubokim razmišljanjima, a više okrenuto ka tome da se lepše u životu provede sa puno znanja (ogromna žeđ je to) koje će konstantno da se gradi u mentalnoj tvrđavi bez kraja pre nego li da se živi mirnim životom pisca koji se proslavi sa knjigom ili dve ili žurnaliste koji sagradi život oko fiata punto.

Sedišta su okej, ali ne smatram da su na bilo koji način zaista beneficirana jer njihov frejm je uzan i vuče korene iz onih perioda kada su Saturn smatrali vladarem osme kuće, što znamo uveliko da nije tačno.

Pozdrav!

Da, apsolutno isto razmišljam, i baš si dobro rekao, da, nisu sedišta bolja već "bolja", samo opšteprihvaćene norme. Klasično, osrednjost se uvek lakše uklapa u norme nego neki ekstremista. Bolja su, kada se posmatra iz perspektive našeg svetovnog života, socijalizacije i sl. Ali da nema ekstrema, mi bismo zauvek plutali po toj osrednjosti, zauvek bismo ostali u Edenskom vrtu gde je u stvari smor, i ne bismo ništa novo istraživali, niti se menjali...

Haha, ja sam onaj raštrkani, i to me izluđuje, naročito uz naglašen arhetip Blizanaca, bukvalno Jack of all trades...

Sviđa mi se ovo za Merkur u Strelcu.. Imam jednog koji ume da me dovodi do ludila svojim širenjem priče u razgovoru, ne zato što ne volim brainstorming (Uran u trećoj to voli više nego 'leba da jede), nego nekako kad god ga nešto pitam, ne dobijem odgovor na to, nego nešto deseto... AAAAaaa... Moja Devica i treća kuća dobijaju ospice...

Znaci se balansiraju, i nadopunjuju, svaki uči od onog preko.
Lep primer potrebe za tim je bicikl. Da bi bicikl (Vaga) mogao da stoji uspravno, mora da se kreće (Ovan, Mars). Kada miruje on pada.

Pozdrav i tebi... Drago mi je da smo komunicirali... :cao:

@Manastirka: Da, neko ko pali Bibliju mora da je mnogo ''normalan'' i ''zdrav''.

Bez obzira u šta veruješ, paliti knjige je katastrofalno.

Najbolji Jarac na muzičkoj sceni, po mom mišljenju, trenutno je pevač Foo Fighters-a, Dave Grohl.

Na sreću mu je Saturn u kući 3, pa su se sve njegove najteže situacije, problemi i loše učenje odvile u O.Š.

''I have to be honest. I was kicking ass up to 1st grade and it was all downhill from there.'' - Dave Grohl

Ako se neko seti šta sam pričao o Jarčevima koji koriste marihuanu

Njegov Mesec u Strelcu (ako se ne varam) je uzeo stvari u svoje ruke, a očigledno je da je upravo majka bila ta koja je uticala na to da sina pogura u pravcu muzičke karijere, najverovatnije i kupi prvu gitaru.

"Grohl's mother decided that he should transfer to Bishop Ireton High School in Alexandria because his cannabis use was affecting his grades. "

10254-2.jpg

@meduse: Takođe!
Inače, Joker na Bicikli je simbol Merkura i Blizanaca. Bicikla je bukvalno simbol Blizanaca i pod vladavinom je Blizanaca (kraći put). Zanimljivo je da biciklu definišeš vagom zbog podeljenosti ili balansa, ali motorikom tela i održavanjem balansa vlada Merkur (kao i vožnjom automobila). Nemoj zaboraviti, Blizanac je dualni znak! Mnoge stvari koje dolaze u dualitetu prvo idu kroz njega. Dugačak je put do Vage koja više vlada tuđom biciklom.

jokers-numbered.jpg

img284-6c445e27-10b8-4bee-a00e-fef20504f405-grande.jpg

Uvidećeš da je u kartama uvek prisutan egzaltirani Pluton. Karte i privlačnost prema kartama dolazi ili preko Škorpije, ili preko Blizanaca.

Vaga je stacionirana na jednom mestu, ne voli da se kreće, često lenji ljudi... i već u VII imamo ''druge ljude''.
Svako dobro!

Ja nikad ne gledam sve korz jedan znak. Naravno da je svako kretanje i saobraćaj Merkur, ali balans je princip Vage. Bicikl se zasniva na principima balansiranja... Dok se kreće. A Mars je pokretač. Bez Marsa nema nikakvog kretanja, jer je on početni impuls...

Slažem se sve, naravno da je stabilnost, ravnoteža neki relativni mir.
Ali nigde ništa nije samo jedno. Bicikl jeste skalamerija, Merkur, ali ne posmatram sad njegovu građu, ni funkcionisanje, već opšti princip.

Ali Balans postoji sa svim znakovima Zodijaka. Tim Balansom ne vlada Vaga. Vaga vlada Korelacijom između dveju stvari. Most koji ih spaja. ''Ljubavni VII most''

Neki predmeti se moraju gledati kroz jedan znak jer tu se ispoljavaju, tu im je najjača uloga.
Nećemo reći da je Lav najjači na Železničkoj Stanici, već na Pozornici, recimo.

Bicikla je prevozno sredstvo, prvo i osnovno, a jednostavno. Nakon bicikle imamo i automobile. Što je prevozno sredstvo veće, više pada u analogiju suprotnog znaka. Tamo već karavani, autobusi i sl odoše u Strelca... Roleri, skejt i sl su svi pod vladavinom Merkura i najčešće ih koriste deca (ponovo Merkur i Blizanci).

Kada bi Bicikla bila pod vladavinom Vage, onda bi se koristila prvo kao Ukras i Dekor, a ne za vožnju. Takođe bi se koristila za ljubav ili bi se na neki način manifestovala (ogledala) kroz Brak.

Vaga je Stacionirana, nepokretna, poput Mosta između dva ostrva. Vaga bi vladala onom metalnom šipkom koja spaja dva točka, ali to bi bila samo funkcija, ali ne i vladavina.

Svako dobro!

Kada je bicikl u kretanju, on se može posmatrati kao inercijalni sistem, tako da je taj aspekt kretanja, i Merkura, time stavljen u drugi plan.

Pa okej, možeš koristiti biciklu kao dekor, ali tu onda gubi svoju poentu. I dalje će se gledati kao Merkur u korelaciji Venere jer ima dva točka. Lepo je videti biciklu kao simbol u slikarstvu, recimo. Iz te perspektive se usaglašavam s tobom.

Sve što se vrti i ponavlja je definisano Merkurom. Iako je krug Venera, Merkur je taj koji definiše vrtešku. Ponavljanje stvari, kopiranje stvari, guma napumpana vazduhom itd... sve je na strani Blizanaca.

A sedišta su često neudobna mnogim ljudima. :mrgreen:

Hmm, interesantno, ali da bi došlo do povezivanja i korelacije, moraju neke stvari da se izbalansiraju, ispeglaju, jer su velika odstupanja... Idealna Vaga je: da bismo se našli na pola puta, moramo naći neko srednje rešenje... To opet vodi na balans... Vaga je i opozit, pa da bi se opoziti povezali, mora da se balansira...

Meni Vaga nije dekor. Dekor je samo posledica mira i ravnoteže koji osećaš dok se povezuješ sa nekim umetničkim delom... Nije svakome isto lepo, upravo jer se ne povezuje sa tim, to nije u skadu sa njegovim stanjem... Ili, ga ne balansira. Možda upravo ono što nas šokira nas balansira jer je totalno suprotno od našeg stanja...
Vaga mi je baš težak znak... Znak koji stalno oseća disbalans... Oseća se ta težina Saturna egz u njoj...

Takvi trolovi poput tebe bi kazali da je Deni De Vito veca faca od Georga Clooneya, zato sto oni sebe ponalaze u De Vitu, sto je vise stvar indirektnog podjsvjesno interesnog pokusaja da licno sebe prestave u boljem svjetlu :lol:
Lupio si i ostao ziv, psihoanaliza ti izgleda nije jaca strana :lol:. Sta je bilo, uvredio sam ti omiljenu slavnu licnost pa odmah padas u vatru? Stvarno tragikomicno s tvoje strane :lol:

Lupio si i ostao ziv, psihoanaliza ti izgleda nije jaca strana :lol:. Sta je bilo, uvredio sam ti omiljenu slavnu licnost pa odmah padas u vatru? Stvarno tragikomicno s tvoje strane :lol:
Eto Manson mi je omiljena licnost, pa si me smrtno uvrijedio nalazeci mane doticnom, pa mi nije jasno pored onoliko JArceva koje smo ovdje " prezentirali" da si se upravo dotakao upravo njega, gdje je valjda u onom "grdnijem" satanistickijem " izdanju pronalazis utjehu za svoj prijatni i neodoljivi izgled :D

Možeš li da dokažeš da su to ''napisane gluposti''?

A, da, ne možeš jer nisi astrolog, a glumiš jednog kako bi samo uzdizao svoj znak gde god možeš. Da, da. :mrgreen: Toliko o ''dometu''.
Dacu u ti podatke kada sam rodjen, da me opises tacno kako izgledam,a nakon toga cu svim prisutnima ovdje na PPu poslati svojih par slika, da ti kazu da li si priblizno bio u pravu, hoces li?
Lazna ubleho, komediografu, intelektualni klovnu i troleru :D( fol ti astrolog, pa takve treba uhapsiti i baciti lavovima bez sudjenja :D)

Pises curi o nekakvom bolu ispod lijevog koljena, da bi je impresionirao svojim " znanjem",a cura se ibreti na nebulozama koje pises, veze nema o cemu je rijec :hahaha:

Horoskop za Jarca u prvoj dekadi - Jarac dva 22. - 30. XII
Potencijal: dva
Frekvencija: jupiter
Osnovni faktor: Zemlja

Osnovni faktori ovog karaktera su diplomatija, prilagodljivost, smirenost i snalažljivost. Konflikt nastaje između težnje za praktičnim uspehom i nemirne nestalnosti cilja.

Pozitivna strana Jarca dva

U ovoj ličnosti nalazimo mnoge najpriznatije ljudske vrline. Jarac dva - su plemeniti, instinktivno uljudni i vrlo gostoljubivi. Oni instinktivno razumeju osećanja drugih, a simpatije su im začinjene humorom. Nadareni su da uživaju u životu i da se osećaju srećni, cene obične jednostavne fizičke užitke. Imaju snažan osećaj za poštenu igru u međuljudskim poslovima i praktičnim odnosima. Milostivi su, ali pravedni. Plemeniti su, ali mudri u davanju. Odani su i obično vrlo omiljeni u širokom krugu znanaca i prijatelja. Sa neverovatnom se lakoćom mogu prilagoditi različitim uslovima života. U pristupu životu su demokratični i tolerantni, a praktičan smisao im je snažan i aktivan.

Negativna strana Jarca dva

Izražavaju neodlučnost i nestalnog su cilja. Svoje mišljenje menjaju sa takvom okretnošću da na kraju ne znaju kakvo im je zapravo gledište. Prirodni takt i diplomatija mogu oslabiti do spremnosti popuštanja svemu i svačemu, pa diplomata postaje čovek koji se uvek slaže. Ako su negativni, prilagodljivost im prelazi u nepotpun sud, pa popuštaju okolnostima, a da nisu analizirali uslove ili pretpostavili ishod. Iznenada mogu popustiti vlastitim impulsima i tada u potpunosti gube mir i prelaze u suprotnu krajnost nervozne nestalnosti. Ako su negativni, deluju stidljivo, slabi su, pa se plaše budućnosti.

Ravnoteža Jarca dva

Ključ ravnoteže Jarca dva je nepovredivo poštenje i celovitost, jasna odluka o budućem cilju i nastojanje da se do njega stigne. Svoj će prirodni mir lako sačuvati ako ih neodlučnost ne počne bacati sa jedne na drugu stranu, a njihov će, po prirodi, dobar sud biti tačan, ako se uspeju sačuvati od tuđeg uticaja ili masovnog mišljenja. Valja pobediti iskušenje u koje ih može dovesti želja za mirom pod svaku cenu i uvek imati na umu da treba biti pošten prema sebi, ali i dobar prema drugima. Impulsivne akcije za njih su najveća opasnost - jer, iako im je teško donositi odluke, često skaču pre nego što su pogledali gde će pasti.

Komentar o Jarcu dva

znak jarac prva dekada 0

Ovo je ciklus u kojem je rođen čovek kojeg nazivaju Kraljem mira. Njegovi su simboli u punom skladu sa idealima Božića - mir na zemlji, dobra volja prema ljudima, dobrota i plemenitost, milost umesto strogosti. U naravi Jarca dva nalazimo blagost i plemenitost - bilo da su pozitivni ili negativni, više ili manje uravnoteženi — što vrlo sugestivno govori o principu poznatom pod nazivom zlatno pravilo.

Uravnoteženi, Jarci dva su profinjeni karakteri. Unutar četverougle stabilnosti Jupiterove frekvencije, integrisane snage Zemljinog faktora i inicijative i snalažljivosti potencijala dva nema pravog konflikta. Osnovna je teškoća ovih ljudi što su u manjini, što čeznu za mirom i dobrom voljom u svetu koji u mnogo većem broju nastavaju ljudi sa veoma drukčijim željama.

Proučavanja i osobne analize pokazale su da je Jarac dva obično ultra-negativan i slab zbog preosetljivosti na normalne okrutnosti u životu. Među svim periodima u godini, ovaj najavljuje najmanje mržnje, srdžbe ili destruktivnih emocija. Ta ih plemenitost čini privlačnim ljudima, ali istovremeno ih dovodi u nepovoljan položaj u ovom grubom i uskomešanom svetu.

Slavni ljudi ovog ciklusa pokazuju vrlo široke i raznolike mogućnosti ovih prilagodljivih i smirenih ličnosti. Tu su Rudyard Kipling, pesnik i romanopisac, dobitnik Nobelove nagrade, Robert Ripley, autor poznate svaštare Verovali ili ne, besmrtne zvezde Marlene Dietrich i Ava Gardner, genijalni Isaac Newton, astronom Kepler, francuski hemičar i biolog Louis Pasteur, francuski slikar Henri Matisse, čelista Pablo Casals, a među njima su i Howard Hughes, Mao Ce-Tung i Helena Rubinstein, kraljica kozmetike.

Jaraci dva obično su vrlo privlačni i dopadljivi suprotnom polu, popularni su i omiljeni i u poslovnom i u društvenom životu. U bliskim ličnim vezama mogu ponekad biti nestalni, ali kao protivnici mogu iznenaditi tvrdoglavošću. U svojoj plemenitosti i šarmu oni kriju snagu karaktera koja, ako se pozitivno primeni bez insistiranja i napetosti, pouzdano donosi uspeh i sreću. Kao što tarot zapis kaže, to su ljudi srećni uz mudar postupak.

Moja dekada, opisuje me vise nego kompletna naliza natalne karte.

Horoskop za Jarca tri - druga dekada: 31. XII — 9. I
Potencijal: tri
Frekvencija: Mars
Osnovni faktor: zemlja

Urođene karakteristike ove ličnosti su konstruktivna energija, kreativna sposobnost, hrabrost i pouzdanost. Konflikt je vrlo normalan - nastaje između emotivne čežnje i praktičnog razuma.

Pozitivna strana Jarca tri

Kreativna vatra u ovoj ličnosti kontrolisana je konstruktivna snaga koja osposobljava Jarce tri da sve završe što preuzmu. Oni znaju prihvatiti granice ali ih istovremeno i nadvladati. U jeku intenzivne aktivnosti mogu zadržati ravnotežu i posebno su pouzdani u opasnostima. Ujedinjuju inicijativu i želju da upotpune i završe sve što su započeli. Oni su dobri, energični i oduševljeni radnici. Po prirodi se znaju kontrolisati, a svojom jakom emotivnom snagom upravljaju zdravim razumom i jakom voljom. U ljudskim su odnosima strastveni, odani i duboko saosećaju. Instinktivno razumeju ljude i njihove prilike i uvek nastoje popraviti uslove života u svojoj okolini.

Negativna strana Jarca tri

Previše su pozitivni, dominiraju i prkose. Puštaju da njima u potpunosti ovladaju osećaji kakvi su srdžba i ljubomora, pohlepa i mržnja. U nastojanju da ostvare svoj cilj, uništiće sve što im stoji na putu, bez obzira na posledice ili štetu. Njihova kreativna vatra postaje u potpunosti destruktivna. Saosećanje prelazi u mračni pesimizam koji ni u čemu ne vidi dobro. Zatvaraju se u sebe i nastoje se izolovati do usamljenosti. Uživaju u osećaju superiornosti i tako od prijatelja stvaraju neprijatelje. Ako su negativni, Jarci tri nesrećni su ljudi koji zbog velike lične snage mogu doneti goleme nevolje svojoj okolini.

Ravnoteža Jarca tri

Prvi korak prema ravnoteži Jarca tri je spoznaja vlastite snage i odlučnost da se ona primenjuje konstruktivno. Od vitalne je važnosti izbegavati destruktivne misli i akcije, razvijati plemenite životne vrline. Valja razvijati i primenjivati toleranciju i strpljivost koje su u njihovoj naravi slabije izražene. Iznad svega im je potrebno opuštanje, vreme za smeh i užitak. Ovim pozitivnim energičnim ljudima biće izvrsna usklađenost raznolikosti interesa, hobija i prijateljstva, jer se inače često previše usmeravaju samo na jednu stranu i isključuju sve ostale mogućnosti.

znak jarac druga dekada 0

Komentar o Jarcu tri

Struktura ove ličnosti je kao mašina visokog hoda kojem je na kontrolnim uređajima potrebna stručna ruka. . To je tako snažna ličnost da je sa njom vrlo teško izlaziti na kraj, a njeni osnovni faktori ne sadrže ambiciju. Osim toga, negativne sklonosti prema svađi, srdžbi i ljubomori ne vode popularnom uspehu, iako ne moraju biti prepreka velikom konstruktivnom dostignuću.

U ovom ciklusu rođena su velikani koji su postigli i slavu i uspeh: Rudolf Bing, nekadašnji upravitelj Metropolitan opere, J. Edgar Hoover, osnivač FBI-a i Konrad Adenauer, nemački državnik, Kralj Rocka Elvis Presley, DAvid Bowie, Pisci : Balanchine, J. D. Salinger, E. M. Forster, Carl Sandburg, Alan Watts i Simone de Beauvoir — idealisti u formi i strukturi. Među njima su i dva humorista, Max Eeastman i Victor Borge.

I Jarci tri imaju primitivnu crtu koju nalazimo kod svih Marsovih frekvencija, a koja im daje jakost i pokretačku snagu što se razlikuje od svake druge. Ti ljudi ne vole letargiju ni pasivnost, čak često potpuno zapostavljaju odmor i opuštanje, neprestano rade sve dok mašina ne stane. Najbolja je zorna pouka Jarcima tri da stanu na obalu mora i posmatraju talase. Videće da svaki talas umakne prje nego što će se svom silinom baciti napred.

Utvrdili smo da se Jarci tri najčešće moraju mnogo gibati na svežem vazduhu i biti što bliže prirodi. Ako im se to ne omogući, nakupe previše energije i postaju svadljivi. Oni su pre svega praktični i najbolje rade kad je pred njima određen cilj. Lako se na tarot slici vidi umetnik na poslu, zapis im pripisuje dobitak u poslovnim transakcijama, uspon, povećanje imetka i uticaja i spretnost u poslovima. Zatim, uobičajenim bljeskom iskrenosti, dodaje da su na negativnoj, strani sebični, uskogrudni i puni predrasuda, pa traže nemoguće.

Sa prirodom koja je tako nabijena pozitivnom, muškom stranom, najbolje se postiže ravnoteža razvijanjem i bodrenjem receptivnih ženskih osobina koje su deo kreativne sposobnosti što ih ova ličnost nesumnjivo ima. Sudeći po obećanju tarota, čini se da bi to vredelo napora.

Najsnažniji su faktori ovog jarca: logika, integritet, žilavost i idealizam.

Jarac u trećoj dekadi je Jarac četiri 10. - 19. I
Potencijal: četiri
Frekvencija: Sunce

Najsnažniji su faktori ove ličnosti logika, integritet, žilavost i idealizam. Konflikt nastaje između idealizma, želje za savršenošću i zdravog razuma, nastojanja za praktičnim i brzim uspehom.

Pozitivna strana Jarca četiri

To je vrlo snažan karakter. Jarac četiri sposobni su iskoristiti priliku koja im se pruža, uz dalekovidnost i logičan oprez. Oni su uredni, konstruktivni i produktivni. Objektivno misle, postojano rade, a ambicija im je uvek usmerena prema konkretnom opipljivom cilju. Oni su verodostojni, vrlo pošteni i strastveno predlažu čestit odnos u svim međuljudskim vezama. Imaju jak osećaj za lično dostojanstvo, dobru izvršnu sposobnost i odlučnost da sve što su započeli dovrše. Imaju prirodni smisao za praktične vrednosti, znaju zaraditi novac. U ličnim vezama oni su nenametljivi, ljubazni, strpljivi i vrlo odani.

Negativna strana Jarca četiri

Uznositi su i žele dominirati. Želja za savršenošću i pravednošću okreće se u strogost, čak okrutnost. Misle logično, ali u usko ograničenim domenama koje ne žele preći. Dostojanstvo im prelazi u taštinu i preosetljivost, a zbog nedovoljne elastičnosti postaju tvrdoglavi i netolerantni. U želji da na brzinu završe posao, gube perspektivu i tada ih zavede trenutna slika. Njihova nadarenost da zarade novac, ako su negativni, prelazi u pohlepu i strahovanje od gubitaka, pa grabe šta im se nađe pri ruci. Negativni Jarci četiri misle samo na praktične poslove i isključuju sve ostalo.

Ravnoteža Jarca četiri

Ove ličnosti poseduju dva prirodna stabilizatora - smisao za logiku i urođenu postojanost. Ako razviju dar analize i odmerenosti, ako neprestano nastoje biti kritični, mogu postići izvanrednu ravnotežu i tako omogućiti sreću Sunčeve frekvencije, koju inače koči praktičnii faktor zemlje i ograničava potencijal četiri da ostvari istinitu radost života. Tolerancija i opraštanje u ovoj su ličnosti potisnute, pa ih treba istrajno negovati, ako se želi postići ravnoteža i izgraditi pozitivna strana karaktera.

jarac treca dekada 0

Komentar o Jarcu četiri

U praktičnom svetu moglo bi se činiti da su Jarci četiri prava so zemlje. Oni zarađuju pošteno novac, ambiciozni su, ali ambicije su im praktične i dostižne, pa obično misle i na tuđe dobro. Samo je zaista negativna ličnost rođena u ovom periodu potpuno sebična. U svakoj Sunčevoj frekvenciji nalazimo crtu plemenitosti, a ovde i sklonost idealizmu. U Jarcu četiri ti su faktori donekle umereni, pa ih ponekad treba posticati da bi se pokazali. Snaga ove ličnosti nesumnjiva je, ali često joj treba dodati slast, kao lavu u bajci u obliku meda.

U ovom su ciklusu rođeni mnogi vrlo poznati ljudi. To su Alexander Hamilton, Benjamin Franklin, Albert Schweitzer, Moliere, William James, Edgar Allan Poe, Anton Čehov, Paul Cezanne, Danny Kaye, Galina Uljanova, ruska balerina, zatim rock zvezda Janis Joplin, Al Capone, Robert E. Lee, popularni bokser Muhammad Ali.

Ovaj se ciklus po broju slavnih ljudi približava vrhuncu velikih koji pada u februaru. Možda je to zbog velike urođene snage u ličnosti Jarca četiri drugi ciklus po proseku slavnih ljudi u zimskom periodu. Ambicija Sunčeve frekvencije, potpomognuta praktičnom faktorom zemlje i potkrepljena postojanošću i poštenjem potencijala četiri, daje gotovo savršenu strukturu uspeha. Ovaj ciklus sa sjajnom listom uspešnih ljudi prilično jasno ističe staru istinu da je čestitost najbolja lukavost.

Kad je reč o ličnoj sreći, proučavanja i analize pokazale su da Jarci četiri toliko mnogo zahtevaju od života da često doživljavaju razočaranja. Potencijal četiri čezne za redom, skladom, sigurnošću i pravdom, Sunčeva frekvencija traži lepotu i savršenstvo, a faktor zemlje očekuje opipljive rezultate i integriranu strukturu, inače neće biti zadovoljna. Sve se to u nesavršenom svetu može opisati kao zaista prevelik zahtev!

Možda je upravo taj istinski faktor idealizma tajna veličine ovih ličnosti koje voze svoja kola prema zvezdi. Ne prihvataju iluziju kao stvarnost i odbijaju nadoknade. Od života zahtevaju koliko su mu sami spremni dati, a to je prilično mnogo.

Tarot zapis obećava im uspjeh, položaj, dominaciju i zemaljsku moć, a ako su uravnoteženi zaista mogu postići veliku sreću i zadovoljstvo, kao i materijalni uspeh u životu.

Moja dekada, opisuje me vise nego kompletna naliza natalne karte.

Horoskop za Jarca tri - druga dekada: 31. XII — 9. I
Potencijal: tri
Frekvencija: Mars

Urođene karakteristike ove ličnosti su konstruktivna energija, kreativna sposobnost, hrabrost i pouzdanost. Konflikt je vrlo normalan - nastaje između emotivne čežnje i praktičnog razuma.

Pozitivna strana Jarca tri

Kreativna vatra u ovoj ličnosti kontrolisana je konstruktivna snaga koja osposobljava Jarce tri da sve završe što preuzmu. Oni znaju prihvatiti granice ali ih istovremeno i nadvladati. U jeku intenzivne aktivnosti mogu zadržati ravnotežu i posebno su pouzdani u opasnostima. Ujedinjuju inicijativu i želju da upotpune i završe sve što su započeli. Oni su dobri, energični i oduševljeni radnici. Po prirodi se znaju kontrolisati, a svojom jakom emotivnom snagom upravljaju zdravim razumom i jakom voljom. U ljudskim su odnosima strastveni, odani i duboko saosećaju. Instinktivno razumeju ljude i njihove prilike i uvek nastoje popraviti uslove života u svojoj okolini.

Negativna strana Jarca tri

Previše su pozitivni, dominiraju i prkose. Puštaju da njima u potpunosti ovladaju osećaji kakvi su srdžba i ljubomora, pohlepa i mržnja. U nastojanju da ostvare svoj cilj, uništiće sve što im stoji na putu, bez obzira na posledice ili štetu. Njihova kreativna vatra postaje u potpunosti destruktivna. Saosećanje prelazi u mračni pesimizam koji ni u čemu ne vidi dobro. Zatvaraju se u sebe i nastoje se izolovati do usamljenosti. Uživaju u osećaju superiornosti i tako od prijatelja stvaraju neprijatelje. Ako su negativni, Jarci tri nesrećni su ljudi koji zbog velike lične snage mogu doneti goleme nevolje svojoj okolini.

Ravnoteža Jarca tri

Prvi korak prema ravnoteži Jarca tri je spoznaja vlastite snage i odlučnost da se ona primenjuje konstruktivno. Od vitalne je važnosti izbegavati destruktivne misli i akcije, razvijati plemenite životne vrline. Valja razvijati i primenjivati toleranciju i strpljivost koje su u njihovoj naravi slabije izražene. Iznad svega im je potrebno opuštanje, vreme za smeh i užitak. Ovim pozitivnim energičnim ljudima biće izvrsna usklađenost raznolikosti interesa, hobija i prijateljstva, jer se inače često previše usmeravaju samo na jednu stranu i isključuju sve ostale mogućnosti.

znak jarac druga dekada 0

Komentar o Jarcu tri

Struktura ove ličnosti je kao mašina visokog hoda kojem je na kontrolnim uređajima potrebna stručna ruka. . To je tako snažna ličnost da je sa njom vrlo teško izlaziti na kraj, a njeni osnovni faktori ne sadrže ambiciju. Osim toga, negativne sklonosti prema svađi, srdžbi i ljubomori ne vode popularnom uspehu, iako ne moraju biti prepreka velikom konstruktivnom dostignuću.

U ovom ciklusu rođena su velikani koji su postigli i slavu i uspeh: Rudolf Bing, nekadašnji upravitelj Metropolitan opere, J. Edgar Hoover, osnivač FBI-a i Konrad Adenauer, nemački državnik, Kralj Rocka Elvis Presley, DAvid Bowie, Pisci : Balanchine, J. D. Salinger, E. M. Forster, Carl Sandburg, Alan Watts i Simone de Beauvoir — idealisti u formi i strukturi. Među njima su i dva humorista, Max Eeastman i Victor Borge.

I Jarci tri imaju primitivnu crtu koju nalazimo kod svih Marsovih frekvencija, a koja im daje jakost i pokretačku snagu što se razlikuje od svake druge. Ti ljudi ne vole letargiju ni pasivnost, čak često potpuno zapostavljaju odmor i opuštanje, neprestano rade sve dok mašina ne stane. Najbolja je zorna pouka Jarcima tri da stanu na obalu mora i posmatraju talase. Videće da svaki talas umakne prje nego što će se svom silinom baciti napred.

Utvrdili smo da se Jarci tri najčešće moraju mnogo gibati na svežem vazduhu i biti što bliže prirodi. Ako im se to ne omogući, nakupe previše energije i postaju svadljivi. Oni su pre svega praktični i najbolje rade kad je pred njima određen cilj. Lako se na tarot slici vidi umetnik na poslu, zapis im pripisuje dobitak u poslovnim transakcijama, uspon, povećanje imetka i uticaja i spretnost u poslovima. Zatim, uobičajenim bljeskom iskrenosti, dodaje da su na negativnoj, strani sebični, uskogrudni i puni predrasuda, pa traže nemoguće.

Sa prirodom koja je tako nabijena pozitivnom, muškom stranom, najbolje se postiže ravnoteža razvijanjem i bodrenjem receptivnih ženskih osobina koje su deo kreativne sposobnosti što ih ova ličnost nesumnjivo ima. Sudeći po obećanju tarota, čini se da bi to vredelo napora.
Ja sam onda ovaj, jarac 3.

Back