JARCEVI

Živa istina. Upoznao sam samo dva Jarca koja mi prijaju - jedna školska drugarica, jako dobra devojka, i jedna opičena profesorka, doduše podznak joj je Lav, a i ponaša se kao tipičan Lav.

Ima normalnih ljudi rođenih u ovom znaku, ali ja takvih znam samo nekoliko. Više poštujem neke poznate Jarčeve.

• Podržavam
Reactions: N3W
mel-gibson-mel-gibson-wants-to-accept-robert-downey-jr-s-offer-to-direct-iron-man-4.jpeg

Sa Jarčevima sam imao problema u detinjstvu. Iskustva sa njima su me baš oblikovala.
Prvo otac, sa kojim nisam u kontaktu već godinama, ako izuzmemo čestitanje praznika. Potom dve komšinice mojih godina, imao sam godinama sa njima problema, jer su bolesno zlobne za svoje godine bile još kao deca, a kakve su tek sad. Potom neki poremećeni tip iz razreda, pa jedan trener kod kojeg sam učio da se branim od tog poremećenog tipa. Pa komšinicin otac, psiho bilder što preti bacanjem bombi...
Upoznao sam nekoliko normalnih Jarčeva, ali uglavnom su bili neki ludaci. Jako mi smeta njihov nedostatak energije, večito žaljenje i večiti pesimizam i koristoljubivost, čast izuzecima.

Koji si ti znak?

Pravi Jarac,jedan od najboljih filmova ikad snimljenih je Braveheart,ceo film je Jarcevski,jedan od mojih omiljenih,scena u filmu kad mu otac kaze:"I know...i know you can fight but It's our wits that make us men" opisuje Jarcevsku prirodu.Podigne bunu,borbu za slobodu u kojoj mu ne pomognu plemici nego obican narod i sve sam uradi,posle se sveti tim istima koji nisu hteli da pomognu,ima i scena gde mu pred odlucujucu bitku Bruce kaze:"But fighting this odds its rage,not courage" na sta mu Wallace odgovori:"ITS WAY BEYOND RAGE" to je strast koju Jarcevi poseduju,na kraju umre zbog te iste slobode ali glasno da svi cuju da i dalje stoji iza onoga sto predstavlja pa da im i mrtav smeta "Every man dies, not every man truly lives" a sve to zbog smrti zene koju voli.

A meni je svaka istrajna pobuna vodolijska.

Gresite,Vodolije nisu istrajne u svojim pobunama nego zele da se razlikuju u drustvu tako sto rade sve suprotno pa su medju ostalih 10 Vodolije one koje ce kritikovati ali nece promeniti i svidjace im se da vecito ostanu oni koji su drugaciji zbog toga sto kritikuju jer im je pozicija tako sigurna i svesni su da su nezamenljivi,nikakvih istrajnih pobuna nema kod Vodolija oni moraju da se prikazu kao buntovnici tako sto kritikuju pa su kod ostalih 10 Vodolije kao eksperti dok su Jarcevi oni koji svoje pobune stalno nose i menjaju stvari to jest pobune se zavrsavaju i imaju odjek a za njima se uvek digne prasina a kod Vodolija traju i tako im je sigurno mesto a oni su eksperti za sve i njih niko ne dira naprotiv sa svima su dobri i stalno ce kritikovati sta ne valja ali nece uraditi nista da se to nesto promeni jer kad bi se to nesto promenilo oni bi izgubili svoj status eksperta u drustvu i bii bi zamenljivi sto nikako ne zele pa se prikazuju kao buntovnici,oni koji se razumeju u sve to jest oni drugaciji to jest oni originalni.Da je Mel Gibson kojim slucajem Vodolija film Braveheart se ne bi ni dogodio a ako bi se dogodio Wallace bi posle prve bitke pregovarao sa Englezima i stalno pretio plemicima time sto najnizi sloj stoji uz njega zapravo ne bi ni pokrenuo bunu zbog svoje zene nego bi se pomirio sa tim kao svaki slabic rodjen u znaku Vodolije jer bi nasao drugu a emocije ga ne bi naterale na osvetu jer Vodolije ne nose strast u sebi niti proizvode magiju,samo su svesni haosa koji ih okruzuje i onda namecu ostalima resenja tako sto ne zatvaraju usta i time sebe zele da prikazu kao ne zamenljive.

Ima i te kako istrajnih Vodonoša u vlastitim namerama.
No, na stranu sada njihova zalaganja (ima ih kamara među aktivistima, pokretačima otpora, predvodnicima NVO za ugrožene društvene grupe ili ekološka pitanja), definitivno se slažem da su Jarčevi prisutni u sličnim ulogama. Radio sam (ne tako skoro) jednu listu koja je sažimala imena revolucionara, buntovnika, i ovaj znak se izdvojio na prvom mestu ako se ne varam. Uz to, dao je najviše nobelovaca u kategoriji za mir, i neretko se nalazio na vrhu ili pri vrhu listi koje su činile najuglednije ličnosti određenih nacija (obično se radilo o top 100 imena koja su prezentovana na nacionalnim televizijama u sklopu serijala 100 greatest, a takva inicijativa je pokrenuta kada su prvo Britanci uradili svoju verziju - 100 Greatest Britons).

Pa evo, malo kruioziteta nakon što sam češljao po tim spiskovima:
- Nemci su za svog najvećeg sunarodnika odabrali kancelara Adenauera,
- Irci su izlgasali da najuticajniji Irac bude političar Džon Hjum,
- Belgijanci su proglasili sveštenika oca Damiena za najvećeg Belgijanca (iako je tu bila još jedna lista, sa valonske strane, gde se on svrstao na treće mesto)
- Španci su (doduše, meni pomalo iznenađujuće...al' nevažno) proglasili za najvećeg Španca Huana Karlosa Prvog
- Francuzi su na drugo mesto kao najvećeg Francuza, izabrali Lui Pastera
- Japanci su Sakamota Rjomu stavili na drugo mesto najuticajnijih Japanaca kroz dugu istoriju
- Po tri Jarca su u top 10 najvećih Amerikanaca i Ukrajinaca

Tako da znaju često biti istaknuti među svojim narodom, i obično u gore pomenutim ulogama koje se malo drugačije manifestuju od Vodolijinih. Inače je na onim 100 greatest by nation listama bilo možda i najviše prisutno Rakova, a dobro se kotiraju i druga dva rogata predstavnika pored Jarčeva. Ima Jarčeva među važnim Litvancima baš puno...to sam skoro gledao, samo što nije u navedenom formatu. Itd, da ne širim previše, ju got d pikčr.

Poslednja izmena:
Тренутно се на ХБО тројци емитује друга сезона Твин Пикса. Ишчекујем не само због феноменалне глумачке екипе која ће се појавити

twinpeakscast1.png

twinpeakscast2.png

него и због тога што желим да видим у ком смеру ће се даље развијати прича.

Back