Japafana

Mislim da zapravo mozes dobro da procenis nekoga kakv ce biti u braku. Poprilicno dobro. Ok, ima tu nekog odstupanja levo desno, ali...
Jer mi nikako ne ide onaj argument u glavu: nesam znala da je satkan od alkohola. Mada ako zvoca toliko, mogu da zamislim dobar razlog da zavrsis dan sa flasom i cuclas dok ne zaspis.

Ovo je kada besna domacica uleti u razgovor o ljubavi.
Ja mislim da mnogi muskarci izgube 75 posto energije kada cuju takvo zvocanje na startu. Onih 25 preostalih su na stendbaju "mozda joj se desi nesto, srcka tesko, tome su podlozniji muskarci, mozda da joj dam kljuceve od kola i samo je naprzim kako je zensko i los vozac i ona da se uinati, pa ostanem singl, uffff dojaja"
Sta znam, domacice su vas uglavnom odgajale, pa ono..
Slazem se zvocanje ne treba da postoji ni sa jedne strane, prosto ako radimo zajedno jedan posao, a ti svoj deo ne radis, onda ga ne mozemo raditi. Onda uzmes posao pa uradis sam.
Dozvolicete mi kolega da povremeno prosirim temu :) znam da cete biti tako ljubazni.

Mislim da zapravo mozes dobro da procenis nekoga kakv ce biti u braku. Poprilicno dobro. Ok, ima tu nekog odstupanja levo desno, ali...
Jer mi nikako ne ide onaj argument u glavu: nesam znala da je satkan od alkohola. Mada ako zvoca toliko, mogu da zamislim dobar razlog da zavrsis dan sa flasom i cuclas dok ne zaspis.
Mozes da imas bolju sliku, ali stopostotno nema sanse. To je kao kada bi ti i ja sada palamudili kako bi se ponasali u ratu, to veze sa mozgom nema, pitanje je koliko dobro poznajemo sebe i pitanje sta bi ekstremne situacije izvukle iz nas.
Sa druge strane, uvek sam mislila da su oni ljudi koji se zabavljaju godinama pre braka ludi, sta imaju toliko. Ispostavilo se da su oni pametni, ja ne. Nije garancija, ali je mnogo bolje za gadjanje.
Po istrazivanjima najstabilniji su brakovi koji su nastali iz dugogodisnjeg prijateljstva.

To o porocima ne bih da komentarisem, moji su partneri uglavnom bili trezvenjaci, ali mogu da razumem da neko uspe to od nekoga da sakrije.
Meni je pak lik na drugi dejt dosao pijan i to je bilo to, nisam morala nista ni da kazem, sam je rekao znam..nemam ja nameru da utvrdjujem koliko on kontrolise svoje poroke.

Mozes da imas bolju sliku, ali stopostotno nema sanse. To je kao kada bi ti i ja sada palamudili kako bi se ponasali u ratu, to veze sa mozgom nema, pitanje je koliko dobro poznajemo sebe i pitanje sta bi ekstremne situacije izvukle iz nas.
Sa druge strane, uvek sam mislila da su oni ljudi koji se zabavljaju godinama pre braka ludi, sta imaju toliko. Ispostavilo se da su oni pametni, ja ne. Nije garancija, ali je mnogo bolje za gadjanje.
Po istrazivanjima najstabilniji su brakovi koji su nastali iz dugogodisnjeg prijateljstva.

To o porocima ne bih da komentarisem, moji su partneri uglavnom bili trezvenjaci, ali mogu da razumem da neko uspe to od nekoga da sakrije.
Meni je pak lik na drugi dejt dosao pijan i to je bilo to, nisam morala nista ni da kazem, sam je rekao znam..nemam ja nameru da utvrdjujem koliko on kontrolise svoje poroke.
Nekako mi je ta tvoja perspektiva ratna. Kao da se spremas u boj.

Slazem se da treba biti prvo u vezi ako se planira brak s nekim, ne odmah. I to nije da bi neko procenio drugu stranu da li je nekakav borac, odgovoran, gou geter, vec da bi skapirali kako im ide zajednicki zivot, sitne stvari, navike, pogledi na zivot, pristup zivotu. Mada sam ja protivnik braka. Brak userre stvari. Nekad bilo i imalo vrednost.

Nekako mi je ta tvoja perspektiva ratna. Kao da se spremas u boj.
Pa i jeste.
Zamisli sada da radis ceo dan recimo i dodjes kuci umoran sa posla, ti bi nesicu, muzikicu, sta god te vec radi, a neko ti vristi :D pa nosas, pa hranis, pa presvlacis jer tog neko zabole guz.ica mala za tvoju nesicu :lol: Taman legnes, dotaknes krevet, neko te digne iz njega jos pet puta.
U zavisnosti od okolnosti potencijalno moze da bude velik psihofizicki napor, koji ti nemas sadrzan u iskustvu.

Slazem se da treba biti prvo u vezi ako se planira brak s nekim, ne odmah. I to nije da bi neko procenio drugu stranu da li je nekakav borac, odgovoran, gou geter, vec da bi skapirali kako im ide zajednicki zivot, sitne stvari, navike, pogledi na zivot, pristup zivotu. Mada sam ja protivnik braka. Brak userre stvari. Nekad bilo i imalo vrednost.
Brak je odlicno zamisljen, dve jedinke sa razlicitim sposobnostima, prezivljavaju zajedno. Nista nema logicnije.
Zasto to u praksi ne sljaka ..

I apelujem da se rec domacica ne koristi u pezorativnom smislu, radila sam taj posao par godina, jer nisam zelela da dete koje ne hoda i ne govori i ne moze da se pozali bude sa nepoznatim ljudima. Izuzetno je tezak i nezahvalan posao, nema radno vreme, posla ima ceo dan, niko te za to ne placa, krajnje nezahvalan jer ga niko ne vrednuje..
Hvala!

I apelujem da se rec domacica ne koristi u pezorativnom smislu, radila sam taj posao par godina, jer nisam zelela da dete koje ne hoda i ne govori i ne moze da se pozali bude sa nepoznatim ljudima. Izuzetno je tezak i nezahvalan posao, nema radno vreme, posla ima ceo dan, niko te za to ne placa, krajnje nezahvalan jer ga niko ne vrednuje..
Hvala!
Pa sto ne trazi platu?
Znas uvek mi je to bilo glupavo, kada parovi tako rasporede neke svoje obaveze i onda nabijaju na nos jedno drugom. Ja ovo radim a ti nish.
Zato ga i koristim u pezorativnom smislu.
Kao sto rekoh gore. Izabere tako nekog tradicionalnog muskarca, s takvim navikama i kazem da se takav prepozna brzo i onda kuka sto je takav. E to je definicija domacice u pezorativnom smislu. I to nije zato sto je nesposobna da razlikuje muskarce, vec joj se dopadne nesto kod ovog, a za taj deo se nada da ce ga promeniti. Sto je najgore, i da ga promeni, to bi sve prslo.
Dakle bira, izabere i onda zvoca. Znam gomilu muskaraca koji nisu takvi. Preuzimaju decu, vode racuna, rade, rade i po 2 posla i nekako im zene i dalje ne izgledaju zadovoljno. Kljucna rec.
S druge strane, stvar izbora. Slazem se, izbor je mali za sve

Back