pa od kada napraviste od moje, adamove jao have boginju,.. moze biti jhvh je bila zenetina, boginja plodnosti i sl. 'ocete da se klanjate mojoj havi samo meni adamu da napakostite, pa da vas ja onako socno napsujem, i vasegKad si poceo da se zanimas za sefirote u teozofiji,![]()
ma, pre ce biti da sam ja adam pripretio da ne uzimate moju jao havu u usta, da nemate sa mnom posla..Budući da je ime Božje bilo sveto, nikad nije izgovarano ili napisano u cijelosti, pa je riječ Adonai (doslovno „moj Gospodar“) zamijenjena usmeno, a njeni samoglasnici su dodani pisanom tetragrammatonu, koji je naglas glasan kao Adonai.
vidi, ja mislim da je HRISTOS bio jasan kada je prozivao pismoznance, liceremere, tj.,fariseje, ali isto tako i kada je baratao dualizmom sluga-gospodar, prozivajuci i one koji nisu licemeri, da ce da dobiju istu platu, ako...
dakle, da se ne delimo na licemere, i one koji nisu, vec da vidimo to sluga-gospodar, za ove sto preferiraju grcki umesto hibru/aram.50. Доћи ће господар тога слуге у дан када се не нада, и у час када не мисли, 51. И расјећи ће га напола, и даће му удио са лицемјерима; ондје ће бити плач и шкргут зуба.
master
κύριος (kyrios)
Noun - Nominative Masculine Singular
Strong's Greek 2962: Lord, master, sir; the Lord. From kuros; supreme in authority, i.e. controller; by implication, Master.
https://biblehub.com/greek/strongs_2962.htm
Poslednja izmena: