Jahanje

Kapiram ja da se na greskama uci, samo ipak - i dalje nije prijatno :lol:

Da li postoji neko pravilo - kako se docekati pri padu ili sl? Mada pretpostavljam da, da je situacija takva da mozes da iskontrolises - i ostao bi na konju.. :D

Jmarina, kod nas u klubu kent zovu galopom. (ako sam dobro shvatila razliku izmedju kenta i galopa) Svejedno, sa galopom/kentom se krece zavisno od situacije, konja, tvog savladavanja. Sve u svemu, cini mi se da je prosek izmedju 15. i 30. casa.

Kenter je trotaktni korak, a galop cetvorotaktni.
Kretanje nogu u kenteru je: 1.takt: spoljasnja zadnja noga,
2.takt: unutrasnja zadnja i spoljasnja prednja zajedno,
3.takt: unutrasnja prednja
zatim momenat suspenzije.
P.S.Nadam se da sam vam barem malo pomogao... :):D8)

Mada za pocetnike ce biti tesko da shvate i moje objasnjenje, jer mozda ne razumeju koja je spoljasnja a koja unutrasnja noga. Barem ja to u pocetku nisam nikako kontao...!!! :):):):):):):):):):)

E secam se mojih prvih casova. Nisam nikako mogao da poteram kobilu u kas, a i kad bi mi uspelo to je trajalo svega par koraka. A kada sam savladao prelazak u kas, bilo mi je tesko da jasem na levu ruku, tako da sam uvek jahao na desnu. Kad je trener to skontao rekao je da necu vise jahati ako ne naucim levi kas. Naravno, istog trenutka ja sam kao odjednom savladao taj cuveni levi kas,... :) :) :)
Jel imate i vi neke dogodovstine sa prvih treninga???

Back