Jadranska Liga

Nisam siguran da klubovi samoinicijativno mogu da potpisuju ugovore o prenosu utakmica. Valjda liga potpisuje ugovor sa televizijom o pravima pa onda raspodeljuje novac klubovima. Jedino ako sk ima pravo na sve utakmice uključujući utakmice ova dva pomenuta kluba a arena želi da uzme samo njih. Kao što je bio slučaj u fudbalu gde je Prva kupila pravo da prenosi 10 utakmica Zvezde kada je domaćin.

Nisam siguran da klubovi samoinicijativno mogu da potpisuju ugovore o prenosu utakmica. Valjda liga potpisuje ugovor sa televizijom o pravima pa onda raspodeljuje novac klubovima. Jedino ako sk ima pravo na sve utakmice uključujući utakmice ova dva pomenuta kluba a arena želi da uzme samo njih. Kao što je bio slučaj u fudbalu gde je Prva kupila pravo da prenosi 10 utakmica Zvezde kada je domaćin.

Evo šta sam ja pročitao na jednom drugom forumu:

Arena tužila staru aba ligu prošle godine za prava prenosa (još bez rešenja), novu aba ligu u avgustu tužio sport klub (ne prihbataju da su dve godine izigrani), na to je arena tužila sport klub za prenošenje poslednje sezone (za koji arena platila) i sad sport klub tužio arenu kao neka kontra tužba jer će za ovu sezonu biti obrnuta situacija (kako sada stvari stoje 95posto ide na arenu sledeća)

Nazalost (za nas sa SBB-om), Jadranska liga ponovo na Areni. Jedina sreca je sto cu manje slusati raspalog Iliju Bombu, a vise Edina, pa i Koleta.

Pominjao sam pricu da CED i CZT ovo sredjuju za Telekom, ne znam dal je to istina al ispalo je istina da je preslo na Arenu opet.

Prenosio je raznorazne utakmice Evrolige i par puta NBA meceve.

Katastrofalan komentator, poznavanje igre na Dendinom nivou, zna samo da povremeno vice imena igraca i lupi neku praznu floskulu.

Uglavnom, steta sto su prava vracena na Arenu ali meni je svejedno posto se lako moze naci prenos na netu i bar cu moci da slusam komentatore bez krvarenja iz usiju.

Pa Ilija nije prenosio vaše utakmice.

Raspala Arena. Nije im dosta što prave lakrdiju sa prenosima fudbalske lige pa su morali da upropaste i košarkašku.

Samo čekam dan kada će se ugasiti i da im SK preuzme sve prenose (uz naravno opciju da imaš mogućnost da gledaš svih 6 kanala SK).
Jedan moj ortak je totalno popizdeo zbog prebacivanja NFL-a na SK i čeka decembar i otkazuje IPTV (još samo kad se setim da su ovi sa Arene tražili da im se dodatno plaćaju kanali,hahaha kakvi bolidi).

Ja imam i arenu i sbb ali arena preuzima primat u svim atraktivnijih sportovima i ligama što nije dobro jer je sbb mnogo rasprostranjeniji u Srbiji. Ne znam zašto sk dozvoljava sebi ovakve stvari. Mislio sam da su ozbiljnija televizija.

Ja imam i arenu i sbb ali arena preuzima primat u svim atraktivnijih sportovima i ligama što nije dobro jer je sbb mnogo rasprostranjeniji u Srbiji. Ne znam zašto sk dozvoljava sebi ovakve stvari. Mislio sam da su ozbiljnija televizija.

Za koje to sportove preuzima primat arena :eek:
Arena: kalčo,francuska liga,lš,le,domaća liga i kamara kojekavih šklopcija od fudbalskih liga.
SK: premijer,primera,nba,nfl,evroliga,formula 1,moto gp,fudbalske kvalifikacije reprezentacija,vimbldon (od stranih liga tu je što još vredi pogledati ruska i portugalska liga)
Uvek bih se opredelio za SBB ili Total i gledao SK kanale.

Back