Jadranska Liga

Kome dadose prava prenosa, iz Pionira veceras slusamo radio-prenos. Raspala Arena.

Inace citam juce objasnjavanje ABA lige, predsednik naravno Bokan, potpredsednici Covic i neki iz Cedevite. I svi ce oni da predlazu naredne predsednike i potpredsednike. Osigurali su startnom pozicijom vlast, sad samo da se medjusobno dogovaraju... Al to je bilo i ocekivano odavno.

Zagorac javlja na tviteru da je polomio ruku posle divljačkog faula Nastića nad njime.

Svakako nije neki veliki prelom inače ne bi mogao ni da igra, ali će moguće pauzirati neko vreme jer očito postoji nešto naprslo.

Zalizani će da se oduševi, mesari iz Železnika preseljeni na Mali Kalemegdan mu u prvoj utakmici razvalili "zlatnu koku" za ovu sezonu zbog njihove "fe-no-me-nal-ne odbrane"... Al ko sa Čovićem tikve sadi...

Zagorac javlja na tviteru da je polomio ruku posle divljačkog faula Nastića nad njime.

Svakako nije neki veliki prelom inače ne bi mogao ni da igra, ali će moguće pauzirati neko vreme jer očito postoji nešto naprslo.

Zalizani će da se oduševi, mesari iz Železnika preseljeni na Mali Kalemegdan mu u prvoj utakmici razvalili "zlatnu koku" za ovu sezonu zbog njihove "fe-no-me-nal-ne odbrane"... Al ko sa Čovićem tikve sadi...

Evo ga ovaj pravednik i realista :dash:

Prava uskraćena uprkos potpisanom ugovoru

Napisao: SK | 02-10-2015 13:22
Neprijatno smo iznenađeni informacijom da nam je ABA liga uskratila prava na prenose, uprkos potpisanom višegodišnjem ugovoru.

Još više nas čudi način na koji je ta radnja urađena i to posle sezone u kojoj je ABA liga zahvaljujući Sport Klub kanalima u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji ostvarila najveću gledanost od osnivanja tog takmičenja.

Sport Klub postoji već deset godina i lider je u regionu među sportskim televizijama. Sarađivali smo i sarađujemo sa najeminentnijim organizacijama i takmičenjima u sportu i nikada, nikada nismo bili u ovakvoj situaciji.

Naši advokati preuzimaju slučaj, a gledaocima se izvinjavamo na ovoj neočekivanoj neprijatnosti.

Nova vlast ABA lige i njihovi poslovi...
Sad bi bilo lepo da se malo istrazi ko je tu sve u vezi sa Telekomom, Covic, Djilas, kakve kombinacije prave sa Cedevitom i bratskim klubom iz Podgorice...

Metalac-Igokea, dakle Metalac daje prve poene na utakmici posle 7min i 30sec sa penala, a prvi kos iz igre posle 8min i 30sec. U zadnjim sekundama su dosli do petog poena u cetvrtini...

Juce je oboren i rekord lige po najmanje datih poena na mecu.

Mislim da bi i kamen zaplakao nad jadranskom kosarkom ove sezone.

Zao mi je Zeleznika, mislim da je liga osetno slabija cim nema branioca sampionskog prstena, nego su nasli neki drugi klub kao zakrpu.

Uzgred, dobro je ne nasedati na "Dulovu propagandu", al nije bas pohvalno biti toliko slep kod ociju... divljate, i to zestoko ove godine. Evropska kosarka nema jos uvek mehanizme da se odbrani od ovakvih stvari, prosto nije bilo potrebe, a vrlo je neophodno da se uvedu kazne u vidu novca i vise utakmica pauze kao sto se to radi u NBA i drugim sportovima, kao i da se naknadno pregledaju snimci kako bi se utvrdile neke stvare koje su se radile i koje ce se, nazalost, i dalje raditi jer neki ne umeju da vaspitaju igrace u duhu fer-pleja, nego u duhu bolesnih ambicija jednog gazde koji je sa svojih metar i po neostvaren u sportu.

Poslednja izmena:
Deki videce se kada prodju ovih 5 kola sto se igraju u 11 dana. Za sve igrace je ipak to prevelik napor, posebno sto je vecina igrala jednu utakmicu nedeljno, a na to dodaj put na gostovanja.

Jeste raspored je uzasan sad na pocetku sezone. Videcemo kada odmakne malo sezona da li ce se kvalitet malo podici. Pocece i Evroliga pa cemo videti i gde je Zvezda u odnosu na proslu sezonu.

Koji crni raspored na pocetku sezone. Aj da su u prvom kolu briljirali pa onda kao posustali posle dva dana?

Klubovi nemaju para osim jednog drzavnog projekta, jednog drzavno-tajkunskog i jednog cisto tajkunskog. Nemaju ni motiva, ULEB je isponizavao ovu ligu jer se unapred zna ko moze u evropsku elitu a ko ne moze sve i da osvoji.

Jedan igrac poput Vajta, Sofoa, Mekela ili Pulena kosta ko zna koliko vise od budzeta sa kojima raspolaze vecina timova, pa eto svi osim pominjane trojke.

Osim sto nema kvaliteta, nema ni nekog specijalnog motiva, vecina klubova ce da zivotari dok jedini entuzijazam pokazuju debitanti kao Sutjeska.

Zlobnici, kao sto sam ja :cool:, bi dodali i, kakvi predsednici i potpredsednici lige, takva je i sama liga... A posto je to cutke dozvoljeno, potpuno je zasluzeno.

Sad ostaje da nam pojedini likovi objasnjavaju kako je ABA liga zapravo NBA u odnosu na srpsku ligu...

Poslednja izmena:
Из године у годину регионално такмичење све мање квалитетно и публици занимљиво. Мислим да је дошло вријеме да се озбиљно размишља о националној лиги, колико год то у овом моменту појединцима дјеловало као сајенс фикшн.

Ja bas nista ne pratim osim KKP ove sezone, al ponesto i vredi pogledati, retko, Mega je tu opet nesto kao hit. Bice interesantno sta ce zeleti, posto su trenutno glavni kandidat za plej-of ne racunajuci ubedljivo najbogatiju trojku. Prethodnih sezona su namerno izbegavali cak i 6. mesto koje vodi u Evrokup, a sad mogu da budu lagano 4-ti. Utisak je da ove sezone ne fulaju namerno kao ona sramota od prosle...

Inace im se vratio posle povrede Alfa Kaba, koji vazi za top evropskog talenta u svojim godinama. Videcemo dal ce to i opravdati.

Back