Ja sam Bog.

Da li si svestan šta pričaš? Ti govoriš protiv pravoslavlja, Hrista i Boga. Je l' te ni malo nije sramota ili strah od Boga?
Možda ti već živiš u paklu ili ćeš živeti ako se ne pokaješ, uvek ima vremena da priznaš da grešiš i da ti bude oprošteno.

Ako zaista veruješ da je Hrist došao na svet da bi doneo ljubav, oproštaj i spasenje – onda bi znao da se Hrist nije obraćao fanatičnim čuvarima zakona, već grešnicima, potlačenima i onima koji traže istinu.

Ako misliš da će svi koji nisu pravoslavni goreti u paklu – onda tvoja vera nije zasnovana na Hristu, već na ljudskoj oholosti.

Bog je univerzalan, ne pripada jednoj naciji, jednom jeziku, jednoj religiji. Pravoslavlje jeste dragoceno, ali nije vlasnik Boga.

U paklu ne završavaju oni koji su rođeni u drugoj veri – nego oni koji mrze, osuđuju, ponose se svojom 'ispravnošću' i zaboravljaju da su i oni samo prah pred Bogom.

Ne spašava religija, nego čisto srce, iskrena vera i dobra dela.

Ako je tvoje pravoslavlje puno pretnji, straha i pakla – onda si se možda i ti udaljio od pravog Hrista, koji nije govorio: 'Gorećeš', već: 'Oprosti im, Oče, jer ne znaju šta čine.'

Zato neću da ti sudim – ali ću da ti kažem: razmisli koga zapravo slušaš. Boga ljubavi – ili Boga straha kojeg su ti servirali ljudi?
Nisi se ti puno zanimao ni za Isusa ni za Sveto pismo
Ti zamišljaš neku bajku sa dobroćudnim bogom koji sa osmehom i razumevanjem gleda na sve nestašluke ljudske i prosto se topi od miline opraštajući svakome sve

pročitaj bibliju, pročitaj propise, zakone, zapovedi, pročitaj šta Bog radi neposlušnima, i prigrli istinski pravoslavlje ako želiš večni život u Isusu

Poslednja izmena:
Nisi se ti puno zanimao ni za Isusa ni za Sveto pismo
Ti zamišljaš neku bajku sa dobroćudnim bogom koji sa osmehom i razuđevanjem gleda na sve nestašluke ljudske i prosto se topi od miline opraštajući svakome sve

pročitaj bibliju, pročitaj propise, zakone, zapovedi, pročitaj šta Bog radi neposlušnima, i prigrli istinski pravoslavlje ako želiš večni život u Isusu
Pa to sam te pitao, zašto misliš da je biblija ispravna?

Da ti poznaješ bibliju i njena proroštva ne bi uzdizao "pravoslavlje" iliti neki vjerski pokret koji se pokrenuo u grčkoj,rusiji i tu kod tebe, jer biblija je suviše jasna - istinska duihovnost će se buditi nakon harmagedona, početkom milenijuma na području stvarnog Božijeg naroda Izraela. Temeljem toga Jeruzalem će biti "planina nad svim planinama svijeta" u u njega će se dodočastiti iz svih naroda, a preostali Židovi koji se budu vraćali u Izrael bit će od 10-20 nežidova hvatani za odjeću i molit će ih se - vodi nas u Jeruzalem da čujemo nauk kralja vašega. To proroštvo govore-da će Židovi biti centar interesa svijeta, da će se Božji narod probuditi kjroz 144000 prvoprobuđenih. Sa Židovima če Bog sklop'iti novi savez " u one dane kad vas očistim od grijeha vaših". Dakle novog saveza još nema, pa prema tome još nema ni Božjeg naroda...pa prema tome vi pravoslavci ne možete biti niti Božji narod niti ogledalo svijetu...jer to ogledalo svijetu proročki je predskazano da će se formirati preko Židova, i Židovima je Bog rekao "kroz vas ću se proslaviti u svijetu".

Bog se dakle ne proslavlja kroz "pravoslavlje" srpsko, grčko,varšavsko... Bog čeka buđenje svog naroda da se objavi svijetu "u one dane". Što ti zapravo znaš o proroštvima i "onim danima"? Ne znaš ništa.

I ako tvoj sugovornik ovdje koji te tjera da dokazuješ "zašto je biblija ispravna", ti svakako nemaš zrnca pameti da mu dokazuješ bilo što uvjerljivoga. A ja mu mogu dokazivati na koji način je Bog biblije uvjerljiv i koja su se biblijska proroštva uvjerljivo dogodila i koja su se pokrenula da događaju. Tvoj nivo je slušanje a ne govorenje i pisanje o "pravoslavlju" a to slušanje možeš izvoditi sa hladnim pivom na tom debelom stomaku, jer to slušanje ne možeš izvoditi u skerletnoj odjeći, postu i molitvi za Istinu.

I kad se to bude događalo ja ću utihnuti...a za sada sam pametniji i mudriji i od vas pravoslavaca, i od katolika, protestanata, i od Židova farizeja i svih drugih....sve vas mogu vozati oko malog prsta.

Poslednja izmena:
I kad se to bude događalo ja ću utihnuti...a za sada sam pametniji i mudriji i od vas pravoslavaca, i od katolika, protestanata, i od Židova farizeja i svih drugih....sve vas mogu vozati oko malog prsta.
eto jos jednog samoukog eksperta za vere religije bogove i ostrale stvari, koji je bez icije pomoci proniknuo u sve svete tajne i otkrio istinu i to bez icije pomoci

to su satanini omiljeni vojnici koje koristi da bi sve veci broj ljudi odvratio od pravoslavlja i spasenja

Meni se Mišini postovi svidjaju mnogo jer je to jedan od puteva do Boga koji meni lično najviše odgovara.
Biblijski Bog mi je malo surov kad se spomenu naredbe za odmazde ili velika poplava. Boga doživljavam kao ljubav, kreaciju, praštanje i mir sa sobom a Djavola kao njegovu suprotnost. Djavolja uloga treba da bude odmazda, destrukcija, uništavanje života.
Isusa doživljavam kao simbol ljudske vrste generalno. Kad kao društvo doživimo moralni krah na svakom polju u svojoj pohlepi i razvratu i dotaknemo krajnju granicu na ljestvici zla onda po nekom kosmičkom zakonu propadnemo do dna i ponovo se radjamo tj Isus vaskrsne. Onaj skromni, dobri, čovjek pun oprosta i ljubavi ponovo vaskrsne.

Baš kao godišnja doba nakon suša i zime se ponovo radjamo ili kao novi dan nakon tame noći. Moramo osjetiti vatru i mraz da bi osjetili radost i ljepotu proljeća tj budjenja novog života. Ako ne budemo poštovali pravila ponašanja i balansirali onda ostajemo u mraku i ostajemo sljepi na mnoga proljeća na našem putu i propuštamo ljepotu života.

Meni se Mišini postovi svidjaju mnogo jer je to jedan od puteva do Boga koji meni lično najviše odgovara.
Biblijski Bog mi je malo surov kad se spomenu naredbe za odmazde ili velika poplava. Boga doživljavam kao ljubav, kreaciju, praštanje i mir sa sobom a Djavola kao njegovu suprotnost. Djavolja uloga treba da bude odmazda, destrukcija, uništavanje života.
Isusa doživljavam kao simbol ljudske vrste generalno. Kad kao društvo doživimo moralni krah na svakom polju u svojoj pohlepi i razvratu i dotaknemo krajnju granicu na ljestvici zla onda po nekom kosmičkom zakonu propadnemo do dna i ponovo se radjamo tj Isus vaskrsne. Onaj skromni, dobri, čovjek pun oprosta i ljubavi ponovo vaskrsne.

Baš kao godišnja doba nakon suša i zime se ponovo radjamo ili kao novi dan nakon tame noći. Moramo osjetiti vatru i mraz da bi osjetili radost i ljepotu proljeća tj budjenja novog života. Ako ne budemo poštovali pravila ponašanja i balansirali onda ostajemo u mraku i ostajemo sljepi na mnoga proljeća na našem putu i propuštamo ljepotu života.
Malo tu toga ima u opšte što Miša naučava lično i to je upitno moja sumnja je da se radi o Robotu Umjetne Inteligencije koji piše na ovim temama, ili da se neko iz nekog manje poznatog motiva služi Umjetnom Inteligencijom da bi vršio neki svoj eksperiment na ovom Forumu.

Malo tu toga ima u opšte što Miša naučava lično i to je upitno moja sumnja je da se radi o Robotu Umjetne Inteligencije koji piše na ovim temama, ili da se neko iz nekog manje poznatog motiva služi Umjetnom Inteligencijom da bi vršio neki svoj eksperiment na ovom Forumu.
Ne brine me to ukoliko mi se ideja svidja i otvara neke nove vidike.
Kom izvoru to možemo vjerovati u moru medijske manipulacije i moru dezinformacija, teorija zavjere..?
Odavno sam ukapirala da nas lažu svi tako da vijesti više ne gledam, ono što mi nije logično odbacujem.. Odavno Vjerujem samo svojim ličnim zapažanjima ionako.😅

Ево сад на религији имамо два самосвјесна пророка-гуруа, двојицу адвентиста и двоје јеховиста, мртва трка за сада.😉

Back