Isaija 5,20 Teško onima koji zlo zovu dobro, a dobro zlo, koji prave od mraka svjetlost a od svjetlosti mrak, koji prave od gorkoga slatko a od slatkoga gorko.
Isaija 5,21 Teško onima koji misle da su mudri, i sami su sebi razumni.
Ja ne obrćem za 180 nego za 360, pun krug, vraćam se na početak, na dobro. Ne možeš da znaš šta je dobro u životu ako ne prođeš loše, da bi ti posle bilo još bolje, ne može stalno dobro bez lekcija jer onda ne znaš da ceniš ako ne znaš šta je loše. Na primer loše je što su mi ukrali bicikl, ali je dobro jer sam kupio bolji i sa tim novim tipom bicikla otvorio novi svet zahvaljujići lopovima, nije nužno da je loše loše, nego je loše dobro za još bolje, kao nadogradnja. Ako se ne kupaš kao inverzija ostaćeš prljav i razbolećeš se, razumeš. Ne mogu da izaberem samo dobro da ostanem čist bez kupanja kao inverzija. Jer ću da se isprljam. To je loše kad si prljav, ali ako ne znaš kako je biti prljav, kupanjem ćeš shvatiti da je mnogo bolje biti čist i da se tako bolje osećaš i ostaješ zdrav. Tako radi i struja i sve u prirodi. Ili se ti ne kupaš? Hahaha
Isto kao za gorko i slatko. Ja želim slatko, ali da bi znao šta je slatko moram da probam i gorko, jer kako da znam da je slatko ako ne znam kako je gorko, razumeš, binarni dogmašu? Ja imam kvantni um, ne mogu da razmišljam linearno, ukalupljeno, nisam ograničen kao terasa, nisam konj. Isto kao leva i desna ruka ili noga, ne može samo leva noga, onda nema prirodan balans, kapiraš? Mora balans da postoji. Da ti ne bude ni dobro ni loše u životu nego normalno. Ako deci daješ sve, postanu razmažena i ne znaju da cene pa se bahate, to je bez inverzije. Vodi u propast?
Ako te boli nešto, popićeš lek da te prođe, to je inverzija. Ti ceo život živiš kroz inverzije, spavaš da bi bio odmoran, ideš u wc da se isprazniš da ne bi eksplodirao, pa ponovo jedeš da bi bio zdrav i živ, pa onda treba da se krećeš da bi potrošio kalorije, isto kretanje kao inverzija ili da voziš bajs, lenjost je greh jer je bez aktivnosti, aktivnost je inverzija, ako nema inverzije postaješ bolestan i umireš.