Ja rekoh:Bogovi ste

Bog nije ljubav.

Reći "bog je ljubav" je isto kao i reći "bog je depresija" ili "bog je razdraganost".

Ne treba mešati emocije (prirodne pojave) i bogove (neprirodne/nepostojeće entitete)

Bog nije ljubav.

Reći "bog je ljubav" je isto kao i reći "bog je depresija" ili "bog je razdraganost".

Ne treba mešati emocije (prirodne pojave) i bogove (neprirodne/nepostojeće entitete)

Mozes li da vidis, opipas i izmeris emociju? Kako znas da uopste postoji? I sta uopste ti definises kao "prirodno"? Da li je prirodno sve sto postoji u prirodi ili sve sto je "dokazano naucno" da postoji u prirodi?

Mozes li da vidis, opipas i izmeris emociju? Kako znas da uopste postoji? I sta uopste ti definises kao "prirodno"? Da li je prirodno sve sto postoji u prirodi ili sve sto je "dokazano naucno" da postoji u prirodi?
Da vidiš emociju u osnovi možeš, siguran sam da kada vidiš lice drage ti osobe vrlo često možeš da sa velikom sigurnošću proceniš da li je tužna, vesela, umorna, itd.

Da opipaš ne možeš, pošto nema šta da se pipa. Emocija je samo psihičko stanje, onako kako ga percipira jedinka i/ili okolina. Ni radio talase ne možeš da opipaš, ali znaš da postoje i ne smeta ti kad slušaš radio iako ne možeš da ih opipaš.

Da izmeriš takođe možeš u određenom stepenu, jer merenje je upoređivanje, a emocije se daju upoređivati: "veoma sam umoran", "malo sam umoran", "nisam umoran", ili "ona mi se dopada" ili "zaljubio sam se do ušiju" su dve emocije različitog intenziteta a iste vrste. Takav vid upoređivanja zaista jeste merenje.

Prirodno je sve ono što postoji, tj. ono sa čim možemo imati bilo kakvu reanu interakciju (materija/energija, i to u sasvim uobičajenom značenju, ništa ezoterično). Ono sa čim ne možemo imati realnu interakciju možemo smatrati za nepostojeće.

V. (1) A put smrti je ovaj: Pre svega (taj put) je zao i prokletstvom ispunjen. (Jer na njemu su): ubistva, preljube, pohote, blud, krade, idolopoklonstva, madije, vracarije, otimacine, lazna svedocenja, licemerja, dvojedusnost, podmuklost, gordost, zloba, samovolja, gramzivost, sramotne reci, zavist, drkost, nadmenost, oholost, [ne(bogo)bojazljivost]. (Tim putem idu): progonitelji dobrih, mrzitelji istine, ljubitelji lazi, oni koji ne znaju platu pravednosti, koji se ne drze dobra niti suda pravednog, koji bdiju ne na dobro nego na zlo, od kojih je daleko krotost i trpeljivost, koji ne miluju siromaha, koji ne saosecaju sa pacenikom, koji ne poznaju svoga Stvoritelja; ubice dece (svoje), upropastitelji stvorenja Bozijeg; koji okrecu lice svoje od potrebitoga, koji vredaju vec uvredenoga; ulizice bogatima, nepravedne sudije siromasnima; prepuni svakoga greha. Spasite se, deco, od sviju takvih.
VI. (1) Pazi da te neko ne zavede sa ovoga (pravoga) puta nauke (Gospodnje), jer te (takav) uci mimo Boga. (2) Ako mozes nositi sav jaram Gospodnji, onda ces biti savrsen; a ako ne mozes, krliko mozes, toliko i cini. Odnosno pak (upotrebe) hrane, drzi ono sto mozes, ali se osobito cuvaj (da ne jedes) od zrtve idolske, jer je to sluzenje mrtvim bogovima.
VII. (1) A odnosno Krstenja, ovako krstavajte: Posto prethodno sve ovo kazete (=poucite), "krstavajte u ime Oca i Sina i Svetoga Duha"u tekucoj vodi. (2) Ako li nemas tekucu vodu, krstavaj u drugoj (vodi). Ako ne mozes u hladnoj, onda u toploj. (3) A ako ni jedne ni druge nemas, onda izlij vodu na glavu tri puta u ime Oca i Sina i Svetoga Duha. (4) A pre Krstenja neka prethodno poste onaj koji krstava i krstavani, i ako neki drugi mogu. A naredices krstavanome da posti jedan ili dva dana ranije.
VIII. (1) A postovi vasi neka ne budu sa licemerima. Jer oni poste ponedeljak i cetvrtak u sedmici, a vi postite sredu i petak. I ne molite se kao licemeri, nego kao sto je Gospogd zapovedio u Jevandelju, ovako se molite:
Oce nas koji si na nebu,
da se sveti ime Tvoje;
da dode carstvo Tvoje;
da bude volja Tvoja i na zemlji kao na nebu;
hleb nas nasusni daj nam danas,
i oprosti nam dug nas kao sto i mi oprastamo duznicima svojim,
i ne uvedi nas u iskusenje,
no izbavi nas od zloga.
Jer je Tvoja sila i slava u vekove!"
Tri puta dnevno tako se molite.
IX. (1) A odnosno Evharistije (=Liturgije), ovako cinite blagodarenje Prvo za casu (govorite):
Blagodarimo Ti, Oce nas,
za svetu lozu Davida sluge Tvoga,
koju si nam objavio kroz Isusa Sina Tvoga (tog) 7101801; oog)).
Tebi slava u vekove!
A za hleb koji se lomi (govorite):
Blagodarimo Ti, Oce nas,
za zivot i poznanje,
koje si nam objavio kroz Isusa Sina Tvoga.
Tebi slava u vekove!
Kao sto je ovaj hleb (koji lomimo) bio rasejan po gorama, i sabran postade jedan,
tako neka se sabere Crkva Tvoja sa krajeva zemlje u Carstvo Tvoje.
Jer je Tvoja slava i sila kroz Isusa Hrista u vekove!
A od vase Evharistije (=Liturgije) neka niko ne jede niti pije, osim krstenih u ime Gospodnje; jer o tome je i rekao Gospod: "Ne dajite svetinje psima".
X. (1) Posle pak pricescivanja, ovako blagodarite: Blagodarimo Ti, Oce Sveti, za sveto Ime Tvoje koje si nastanio u srca nasa, i za poznanje i veru i besmrtnost, koje si nam objavio kroz Isusa Sina Tvoga.
Tebi slava u vekove!
Ti si, Vladiko Svedrzitelju,
sve stvorio radi Imena Tvoga,
i dao si hranu i pice ljudima na uzivanje,
da bi Tebi blagodarili;
nama pak darovao si duhovnu hranu i pice i zivot vecni kroz Sina
Tvoga.
Pre svega blagodarimo Ti sto si Mocan.
Tebi slava u vekove!
Opomeni se, Gospode, Crkve Tvoje,
da je izbavis od svakog zla
i da je usavrsis u ljubavi Tvojoj;
i saberi je od cetiri vetra, nju - osvecenu,
u Carstvo Tvoje, koje si joj pripremio.
Jer je Tvoja sila i slava u vekove!
Neka dode Blagodat Tvoja, i neka prode ovaj svet.
Osana Bogu Davidovu!
Ako je ko svet, neka pristupi, a ko nije, neka se pokaje.
Maran ata! Amin!
A prorocima dozvolite da blagodare, koliko hoce.
:gace:

Prirodno je sve ono što postoji, tj. ono sa čim možemo imati bilo kakvu reanu interakciju (materija/energija, i to u sasvim uobičajenom značenju, ništa ezoterično). Ono sa čim ne možemo imati realnu interakciju možemo smatrati za nepostojeće.

Da li je "realna interakcija" kad razmisljas o nekome ili necemu? I da li misli posmatras kao radio-talase?

Bog nije ljubav.

...bog jeste ljubav u tome je i velicina i sustina Hristovog ucenja.... nismo izolovani unutar neprobojnih granica ega iako su pofrojdu ljubav i prisnost nemoguci a zapovest "ljubi bliznjeg svog kao samog sebe" najnemogucnija zapovest ikad zapisana... zato sto sledimo principe "svako za sebe" i "opstanak najsposobnijih i najbrzih" ovde smo gde smo... mi sebe zamisljamo kao nekoga ko je naprosto "u svetu" a ne "od sveta", kao genetske ili umne masine... i gde je tu smisao?

When one person falls in love with another one, and strives to become more sensitive and compassionate, suddenly seeing beauty not only in her, but all the world around him, whose life is transformed into a thing of immense joy spreading to all he meets; what greater religion is there than this?

... ova pesma je posvecena deci bez roditelja

recimo ateista pochne da chita bibliju

razume isusovo ponasanje i smisao onog sto se desilo pre 2000 godina

postane vernik i pochne da pljuje po ateistima:hahaha::hahaha:

i sad se ateisti i vernici prepiru ko je u pravu jel:lol::lol::lol:

eto to je dokaz da je bog ljubav,jer on podjednako gleda na sve

ljubav ustvari cheka da dodjemo na taj nivo svesti i odgovornosti,da mozemo da budemo bogovi

problem je sto je svest prvo u sluzbi tela i prezivljavanja pojedinca,pa imamo potrebu da je vezemo samo za svoj zivot i polozaj u drustvu(bilo za zadovoljavanje telesnih potreba ili duhovnih)

sustina boga ili ljubavi je da sto pre stignemo do spoznanja da kad zadovoljavamo telesne i duhovne potrebe,ne ostecjujemo bliznjeg,tj.da shvatimo da od nas zavisi kako vidimo svet,kao dzunglu ili kao raj:lol::lol::lol:

intelekt moze sve da izmisli,ali samo ljubav omogucjava da u stvorenom uzivamo i da se osecjamo ispunjeni,jer ono sto volimo,o njemu se i brinemo,dok ono sto nam smeta,svesno ili nesvesno rusimo

zato,shto budemo vise razumeli i voleli,vise cje i razlichitosti ostati,i u prirodi i u duhovnosti i u nama

:think::eek::hahaha::hahaha:

:D:heart:

Da li je "realna interakcija" kad razmisljas o nekome ili necemu?

Ne, razmišljanje nije realna interakcija sa nekim/nečim. Možemo razmišljati o raznim obmanama i iluzijama koje uopšte ne postoje, to što mi razmišljamo o njima uopšte ne čini da one postanu stvarne.

I da li misli posmatras kao radio-talase?
Misli nisu radio talasi, misli su proces koji se odvija u našem mozgu kao posledica kretanja elektrohemijskih signala kroz provodnike (neurone, sinapse). Sama procedura obuhvata poklapanje poznatih uzoraka, apstraktnog mišljenja, sećanja, itd.

Poremećaji u kretanju ovih signala (bilo da su prirodni ili indukovani) izazivaju promene u mišljenju i ponašanju jedinke. Postoje i hemijske supstance koje menjaju način kretanja ovih signala i privremeno ili trajno utiču na proces mišljenja (npr. alkohol, opojne droge.)

Citat iz Novog Zavjeta.

Isus im reče: "Ne stoji li pisano u zakonu vašemu: Ja rekoh: bogovi ste? IVAN glava 10

Psalam Asafov
Rekoh: "Bogovi ste; vi ste svi sinovi Svevišnjega.
7 Ali morate umrijeti kao ljudi, morate pasti kao jedan od knezova!"

48 Budite dakle savršeni, kao što je savršen Otac vaš nebeski! Matej glava 5

Opaska: Prvi ljudi protjerani i prokleti od tkzv boga jer su htjeli biti kao bogovi i spoznali dobro i zlo.

Molim razmišljanja na tu temu.
NE ZNAM ĆIRILICU SORRY LJUDI.

Covjek je stvoren da bude besmrtan: nakon sagrijesenja Adamovog, u tijelo se grijehom uselila smrt, ali je dusa i dalje ostala besmrtna, bozanska. Dusa je dio nebeskog carstva u nama, besmrtna je. Po opstem vaskrsenju dobicemo i nebeska tijela. A onda sud, pa sta ko dobije!

Da, bogovi smo i sinovi Visnjega svi!

:hahaha::rotf:

Jes', vala - logično. Rodi se odraste, ostari, i umesto da umre kao i sav ostali živi svet on naprasno postane besmrtan.

Uvek me kopkalo da li u raju postoje WC šolje? Ti imaš informacije iz prve ruke, prosvetli nas?

:rotf:

I ja pitam jede li se meso i pije vino.

Po crkvi će sve to biti tako,vječno i besplatno u vječnost.
A pričaju o duhovnosti a priželjkuju tjelesna uživanja.
:rotf:

Back