Izuvanje po kucama

Razmisljam vec nekoliko dana o ovoj temi (ocigledno nemam pametnijeg posla :lol:).
Dakle izuvanje po kucama… Da li se kod vas gosti izuvaju, da li to zahtevate ili ne, da li se izuvate kada odete kod nekoga itd.

Ja nikoga ne teram da se izuva, cak i napomenem da ne moraju da se izuvaju, glupo mi je da nekome skidam cipele. Neki moji gosti to urade sami ali to su uglavnom ovi ”domaci”. Kada odem kod nekoga uvek pitam da li se kod njih izuva, bezveze mi je da udjem obuvena bez pitanja. Naravno da ne idem po blatu ali kada bacim pogled na ulicu u more pljuvacke i pticijih govanceta po kojima svakodnevno gazimo smuci mi se pomisao da to unosim u kucu. Bljak…:| Danas mi se zgadio jedan koji je hraknuo na ulicu, neko ce da stane u to i da raznosi okolo. :rolleyes:

Cula sam razne price tipa samo na selu se izuvaju jer idu po njivama i blatu. Mi u gradu se ne izuvamo, to je ”seljacki” itd. To mi je malo smesno jer je i u gradu strasno prljavo, ali dobro, to je sada nebitno… Zanima me i kako se ljudi sa detetom koje puza po kuci odnose prema izuvanju/neizuvanju gostiju?

Dakle sta vi mislite o temi? :)

Daaa, bila tema.
Baš si me našla, sa detetom koje puzi.
Elem, ja sam izbacila tepih pa puzi po laminatu. Kad hoće da sedi, stavim podlogu za igranje ili ćebe koje nam je predviđeno za to, mada malac obavezno pomeri guzu i sedne pored. Nebitno.
I na selu smo.
Ne dolaze nam baš ljudi sa njive, ali imamo rođake koji se baš zbog tog razloga izuvaju. Ima dece koja utrče obuvena pa im dreknem da se izuju jer sam sinoć ribala podove (što radim svako, svako drugo ili svako treće veče, kako mi dođe).
Ima i situacija gde nakon 2 dana neribanja krenu izuveni pa im kažem da se obuju, a bebi perem ruke stalno.
Tako da, sve zavisi.
Više mi se sviđa varijanta bez izuvanja i ribanje na večernjem nivou, no nekad mi se ne sviđa. :lol:
Sad ćemo verovatno da vratimo tepih, biće hladno, a bebac još neće da hoda. Da hoda, patofnice i sobne papuče, šputkice - tepih ne.
Za sad ovako.

To oni stari parketi pre 100 godina. Vidis koliko se napredovalo do danas, tepisi, draperije i sta sve ne, a do pre par decenija ljudi ispod parketa imali rupu u kojoj su drzali krompir.[/QUOTE]

Jesi li siguran da je to bilo baš ispod parketa?:)

- - - - - - - - - -

Ја мислим да ти треба да опереш ноге.

Ja mislim da si ti nevaspitana...:lol:

Razmisljam vec nekoliko dana o ovoj temi (ocigledno nemam pametnijeg posla :lol:).
Dakle izuvanje po kucama… Da li se kod vas gosti izuvaju, da li to zahtevate ili ne, da li se izuvate kada odete kod nekoga itd.

Ja nikoga ne teram da se izuva, cak i napomenem da ne moraju da se izuvaju, glupo mi je da nekome skidam cipele. Neki moji gosti to urade sami ali to su uglavnom ovi ”domaci”. Kada odem kod nekoga uvek pitam da li se kod njih izuva, bezveze mi je da udjem obuvena bez pitanja. Naravno da ne idem po blatu ali kada bacim pogled na ulicu u more pljuvacke i pticijih govanceta po kojima svakodnevno gazimo smuci mi se pomisao da to unosim u kucu. Bljak…:| Danas mi se zgadio jedan koji je hraknuo na ulicu, neko ce da stane u to i da raznosi okolo. :rolleyes:

Cula sam razne price tipa samo na selu se izuvaju jer idu po njivama i blatu. Mi u gradu se ne izuvamo, to je ”seljacki” itd. To mi je malo smesno jer je i u gradu strasno prljavo, ali dobro, to je sada nebitno… Zanima me i kako se ljudi sa detetom koje puza po kuci odnose prema izuvanju/neizuvanju gostiju?

Dakle sta vi mislite o temi? :)

postujem naravno zelje domacina...ali to ne znaci da se slazem
po meni jako je ruzno trazenje da se gost izuva
kod mene toga nema
mogu da razumem jedino ljude sa bebama koje puze, ok tu je jasno, sve ostalo mi se ne dopada
ali za svaki slucaj kad god ulazim kod nekoga pitam odmah na vratima jel treba ili ne...pa kako domacin voli
uglavnom se zna kod ustaljenih prijatelja/poznanika kod koga se izuva kod koga ne

inace kolko znam to nam je zaostavstina od turaka

Непушачки изувачки станови као по неком правилу имају замандаљене прозоре и осећају се на устајало.

ccc...koje ti imas predrasude...:roll:

i kakve veze sad imaju zamandaljeni prozori sa izuvanjem?
dvije totalno nepovezane radnje...
a tek zamjena teza..."izuvački stanovi"kao što kažeš,po logici stvari mogu biti samo isto ili više čisti od neizuvačkih...nikako manje...
ljudi,izadjite malo iz svojih čaura i osvrnite se oko sebe...nije svijet tako strašno mjesto da se "od tjelesnog kontakta sa tepihom"pravi bauk...

ccc...koje ti imas predrasude...:roll:

i kakve veze sad imaju zamandaljeni prozori sa izuvanjem?
dvije totalno nepovezane radnje...
a tek zamjena teza..."izuvački stanovi"kao što kažeš,po logici stvari mogu biti samo isto ili više čisti od neizuvačkih...nikako manje...
ljudi,izadjite malo iz svojih čaura i osvrnite se oko sebe...nije svijet tako strašno mjesto da se "od tjelesnog kontakta sa tepihom"pravi bauk...

Говорим на основу богатог животног искуства. Била, видела, осетила и могу да кажем да знам о чему причам.

Ради се о одређеној психологији људи који свој стан доживљавају као приватну чауру и сходно томе се и понашају - замандаљено.

Није страшно стати на тепих уколико је свеже опран или усисан али у свим другим случајевима га доживљавам једнако као и сваки тротоар.

Нећу ваљда да газим боса по кухињским мрвама или по предсобљу где се сви шетамо у ципелама пре и по доласку у стан?

Poslednja izmena od moderatora:
ja stvarno ne znam kad je pod u kuci postao isto sto i ulica.po mom podu ne piske mace i kuce,da ne govorimo o ostalim razlikama.u mojoj kuci se izuva,osim kad je neko slavlje,tad dignem tepih .kome to ne odgovara neka mi ne dolazi.

ja stvarno ne znam kad je pod u kuci postao isto sto i ulica.po mom podu ne piske mace i kuce,da ne govorimo o ostalim razlikama.u mojoj kuci se izuva,osim kad je neko slavlje,tad dignem tepih .kome to ne odgovara neka mi ne dolazi.

Ако прошетам по кући у ципелама (и сви моји укућани) онда то више није чист под, мислим хигијенски чист (као у рекламама).

Ја то прихватам као неминовност али баш због тога и носим папуче, не идем боса или у чарапама по таквом поду.

Говорим на основу богатог животног искуства. Била, видела, осетила и могу да кажем да знам о чему причам.

Ради се о одређеној психологији људи који свој стан доживљавају као приватну чауру и сходно томе се и понашају - замандаљено.

Није страшно стати на тепих уколико је свеже опран или усисан али у свим другим случајевима га доживљавам једнако као и сваки тротоар.

Нећу ваљда да газим боса по кухињским мрвама или по предсобљу где се сви шетамо у ципелама пре и по доласку у стан?

Gdje si ti to bila da je bilo tako prljavo... tepisi se peru 3 puta godisnje,po potrebi i cesce, podovi se usisavaju svaki dan a ja posto imama malu djeci i brisem iste svako vece kada djeca zaspe ( inace to proredim na 2-3 puta nedeljno ) posle svakog obroka se usisaju mrve koje su pale sa stola na pod u trpezariji, sama pomisao hodanja po mrvama mi je grozna, podrazumjeva se da ako hodas u carapama ili bos po stanu da pod moras odrzavati i ja bi vjerovatno hodala obuvena kada bi mi na podu bilo svega i svacega.

Ако прошетам по кући у ципелама (и сви моји укућани) онда то више није чист под, мислим хигијенски чист (као у рекламама).

Ја то прихватам као неминовност али баш због тога и носим папуче, не идем боса или у чарапама по таквом поду.

ja imam kuce i mace, i one piske napolju, ne unutra :lol:
i samim tim sto imam njih, svesno sam usla da imam i obavezu vise ako hocu cistu kucu
i cesto hodamo bosi po kuci, iako imamo papuce

ja imam kuce i mace, i one piske napolju, ne unutra :lol:
i samim tim sto imam njih, svesno sam usla da imam i obavezu vise ako hocu cistu kucu
i cesto hodamo bosi po kuci, iako imamo papuce

Aхaм, aли се лињaју унутрa, бaлaве унутрa, воњaју унутрa. A ти изгледa немaш пaметнијa послa него дa переш кереће зaдњице...

A тротоaри углaвном пуни упљувaкa, поврaћке, керећих гомaнaцa што се рaзмaзују..

Gdje si ti to bila da je bilo tako prljavo... tepisi se peru 3 puta godisnje,po potrebi i cesce, podovi se usisavaju svaki dan a ja posto imama malu djeci i brisem iste svako vece kada djeca zaspe ( inace to proredim na 2-3 puta nedeljno ) posle svakog obroka se usisaju mrve koje su pale sa stola na pod u trpezariji, sama pomisao hodanja po mrvama mi je grozna, podrazumjeva se da ako hodas u carapama ili bos po stanu da pod moras odrzavati i ja bi vjerovatno hodala obuvena kada bi mi na podu bilo svega i svacega.

Мени је у тој мери шабански ходати бос по стану да не могу да ти опишем.

То што ви мислите да се са ваших подова може јести - то је ваша илузија, ја са тим немам ништа.

Poslednja izmena od moderatora:
A тротоaри углaвном пуни упљувaкa, поврaћке, керећих гомaнaцa што се рaзмaзују..

Ја мислим да се код вас ради о опседнутости псећим говнима и уопште говнима.

Ви сте неки аналан тип личности? Педантерија, склоност ка згртању и сакупљању итд...:think:

Ја мислим да се код вас ради о опседнутости псећим говнима и уопште говнима.

Ви сте неки аналан тип личности? Педантерија, склоност ка згртању и сакупљању итд...:think:

A aнaлни типови су педaнтни, склони згртaњу и сaкупљaњу?

Јa бих овaко нa први поглед рекaо дa је теби свеједно дa ли ти кућa личи нa улицу..

- - - - - - - - - -

moji ne balave..a to sto se linjaju, pa linjas se i ti, pa pocistis za sobom
nemam nista pametnije da radim, pa se zanimam sa psima i mackama

A теби је човек и животињa једно те исто? Зaр не уочaвaш дa си себе спустилa нa ниво животиње?

Јa бих овaко нa први поглед рекaо дa је теби свеједно дa ли ти кућa личи нa улицу..

Немам беле чупаве тепихе и нове улаштене паркете. Ако то значи да ми је свеједно, онда јесте. :mrgreen:

E da mi je znati do kad ce ova tema :lol:
Sta je toliko strasno ako bosa noga stane u nesto prljavo? Da li ljudi lizu stopala kao macke sape? Cak ni macke ne lizu zadnje, vec samo prednje :)
Jel' se noge raspadaju u vodi pa ne smeju da se peru?
U mojoj kuci se ne izuva. Leti svi hodamo bosi jer je toplo. Hodamo bosi i po dvoristu! Zimi nosimo papuce. Ako idemo ili nam dolaze gosti nosimo cipele.
Ako neko hoce da se izuje bas me briga. Pod mi je uvek cist i cistiji od mnogih koje sam vidjala gde je izuvanje obavezno. Ako sam se spremila i obula cipele/patike - necu se izuti ni kod sebe ni kod drugog osim ako mi je to naredjeno od strane domacina - a i tad pitam "jel' moram?"

- - - - - - - - - -

A теби је човек и животињa једно те исто? Зaр не уочaвaш дa си себе спустилa нa ниво животиње?

:zarja: nisam, podigla sam zivotinju na nivo coveka

Back