Poliksena
Primećen član
- Poruka
- 541
Razmisljam vec nekoliko dana o ovoj temi (ocigledno nemam pametnijeg posla).
Dakle izuvanje po kucama… Da li se kod vas gosti izuvaju, da li to zahtevate ili ne, da li se izuvate kada odete kod nekoga itd.
Ja nikoga ne teram da se izuva, cak i napomenem da ne moraju da se izuvaju, glupo mi je da nekome skidam cipele. Neki moji gosti to urade sami ali to su uglavnom ovi ”domaci”. Kada odem kod nekoga uvek pitam da li se kod njih izuva, bezveze mi je da udjem obuvena bez pitanja. Naravno da ne idem po blatu ali kada bacim pogled na ulicu u more pljuvacke i pticijih govanceta po kojima svakodnevno gazimo smuci mi se pomisao da to unosim u kucu. Bljak…:| Danas mi se zgadio jedan koji je hraknuo na ulicu, neko ce da stane u to i da raznosi okolo. :rolleyes:
Cula sam razne price tipa samo na selu se izuvaju jer idu po njivama i blatu. Mi u gradu se ne izuvamo, to je ”seljacki” itd. To mi je malo smesno jer je i u gradu strasno prljavo, ali dobro, to je sada nebitno… Zanima me i kako se ljudi sa detetom koje puza po kuci odnose prema izuvanju/neizuvanju gostiju?
Dakle sta vi mislite o temi?![]()
Daaa, bila tema.
Baš si me našla, sa detetom koje puzi.
Elem, ja sam izbacila tepih pa puzi po laminatu. Kad hoće da sedi, stavim podlogu za igranje ili ćebe koje nam je predviđeno za to, mada malac obavezno pomeri guzu i sedne pored. Nebitno.
I na selu smo.
Ne dolaze nam baš ljudi sa njive, ali imamo rođake koji se baš zbog tog razloga izuvaju. Ima dece koja utrče obuvena pa im dreknem da se izuju jer sam sinoć ribala podove (što radim svako, svako drugo ili svako treće veče, kako mi dođe).
Ima i situacija gde nakon 2 dana neribanja krenu izuveni pa im kažem da se obuju, a bebi perem ruke stalno.
Tako da, sve zavisi.
Više mi se sviđa varijanta bez izuvanja i ribanje na večernjem nivou, no nekad mi se ne sviđa.

Sad ćemo verovatno da vratimo tepih, biće hladno, a bebac još neće da hoda. Da hoda, patofnice i sobne papuče, šputkice - tepih ne.
Za sad ovako.

nisam, podigla sam zivotinju na nivo coveka