Izuvanje po kucama

Nekoliko pitanja za vatrene pristalice izuvanja:
1) koliko pari papuca za goste imate?
2) da li ce se gost koji ne dobije papuce, jer je recimo dosao poslednji na slavu ili neko drugo indoor drustveno desavanje, osetiti kao trinaesto prase?
3) da li bolje papuce cuvate za draze goste?

Zasto mjesate bebe i zabe, govori se o izuvanju "normalnim" danima, za slavu, djeciji rodjendan ili bilo sta gdje znam da ce mi doci vise od 5-10 ljudi dignu se tepisi i hoda se normalno u obuci jedini izuzetak je ako gost bas zeli da se izuje a vjerujte toga itekako ima posebno kod moje starije rodbine onda imam desetak pari ISTIH papuca (5 muskih - 5 zenskih :) ) posle slave idu u masinu i cekaju nove goste, a mi ukucani svako ima svoje papuce. Ali kada nije svava ili slicno onda se obavezno izuva, ja volim drustvo i svaki dan mi neko dodje na kafu ili ja preletim, to su sjedeljke po pola sata -sat popije se kafa djeca se malo izigraju pa kuci svako za svojim poslom.

Nepotreban posao u vidu pranja tepiha, izuvanja, pranja papuca, vezivanja pertli, obuvanja, oduzimanja prostora za skladistenje obuce....Robovi ne mogu a da ne komplikuju zivot u svim sferama zivota pa i ovde.

Pametni ljudi postave brodski pod, hrastov parket ili laminat i niko od gostiju ne gubi vreme na izuvanje. Pod se kasnije, ukoliko je potrebno, u roku od 5 minuta izdzogira i resen posao.

Nepotreban posao u vidu pranja tepiha, izuvanja, pranja papuca, vezivanja pertli, obuvanja, oduzimanja prostora za skladistenje obuce....Robovi ne mogu a da ne komplikuju zivot u svim sferama zivota pa i ovde.

Pametni ljudi postave brodski pod, hrastov parket ili laminat i niko od gostiju ne gubi vreme na izuvanje. Pod se kasnije, ukoliko je potrebno, u roku od 5 minuta izdzogira i resen posao.

A meni bas goli podovi bez tepiha izgledaju hladno i ružno,a naročito laminat.A tek sto je parket "lijep"kad se po njemu gazi u obući....

A meni bas goli podovi bez tepiha izgledaju hladno i ružno,a naročito laminat.A tek sto je parket "lijep"kad se po njemu gazi u obući....

Ти дакле желиш да те обични теписи и паркети надживе?

Заболе ме и за једно и за друго, стан и јесте за то да се троши.

• Podržavam
Reactions: Nez
Ти дакле желиш да те обични теписи и паркети надживе?

Заболе ме и за једно и за друго, стан и јесте за то да се троши.

e,jest ti i logika..:roll:
sve se trosi,ali pitanje je hocemo li imati novo da zamijenimo kad se staro potrosi...
ili to tebi nije problem?
stvarima ne treba robovati,ali ne treba se ni bahato ponasati,nego ih odrzavati kako bi trajale...
ali sve to nema nikakve veze sa mojom tezom da neki ljudi ne vole sterile i hladne prostore,ma kako bili prakticniji za odrzavanje...
ima nesto i u estetici...

e,jest ti i logika..:roll:
sve se trosi,ali pitanje je hocemo li imati novo da zamijenimo kad se staro potrosi...
ili to tebi nije problem?
stvarima ne treba robovati,ali ne treba se ni bahato ponasati,nego ih odrzavati kako bi trajale...
ali sve to nema nikakve veze sa mojom tezom da neki ljudi ne vole sterile i hladne prostore,ma kako bili prakticniji za odrzavanje...
ima nesto i u estetici...

Мој је паркет ионако стар и похабан а ни теписи ми нису баш персијски него обични синтетички букле из Синтелона.

Прилагодите стан животу а не живот стану.

Kako moze brodski pod da ti izgleda "hladno i ruzno".....

Jos kad se prelakira sija se, sunceva svetlost prelama zrake na parketu kao na dijamantu. Ok, ako tebi izgleda hladno meni ne, smatram da je tepih nepotreban.

Galerija_MagicfloorOakWhiteWash22_V.jpg

Kako moze brodski pod da ti izgleda "hladno i ruzno".....

Jos kad se prelakira sija se, sunceva svetlost prelama zrake na parketu kao na dijamantu. Ok, ako tebi izgleda hladno meni ne, smatram da je tepih nepotreban.

Galerija_MagicfloorOakWhiteWash22_V.jpg

ipak mi izgleda hladno...makar mali tepih bi mu dao toplinu...imala sam obje varijante u kući,i vise mi se svidja sa tepisima ipak...

jedino ako je neka bas "morska" klima,onda mozda tepisi nisu potrebni...

Poslednja izmena:
Ako je u pitanju manji prostor cemu tepih?.... to ide po sistemu, kako drugi tako i ja. Psiholoski, stvara se osecaj nekog deficita ako se izbaci tepih, ali vec za par dana osoba uvidja da je tepih bio nepotreban kao sto si i ti primetila.

To cini potrosacko drustvo od nas, nabede da nam nesto treba, a nama to u stvari ne treba... za novac od tepiha moze se npr. kupiti nov monitor.

Ako je u pitanju manji prostor cemu tepih?.... to ide po sistemu, kako drugi tako i ja. Psiholoski, stvara se osecaj nekog deficita ako se izbaci tepih, ali vec za par dana osoba uvidja da je tepih bio nepotreban kao sto si i ti primetila.

To cini potrosacko drustvo od nas, nabede da nam nesto treba, a nama to u stvari ne treba... za novac od tepiha moze se npr. kupiti nov monitor.

Потпуно су непотребни јер ионако нико не гази бос по кући. Кад се офуцају, лете напоље.

То су ови Хавана теписи, танки и равни. http://www.sintelon.com/Tepisi_Havana-32-1

Цена - као просечне кожне ципеле.

Poslednja izmena od moderatora:

Meni je recimo nov monitor pomodarstvo koje je u većini slučajeva bacanje para uludo. 17 inča je preporučena veličina monitora, sve preko toga je upravo kaka potrošačkog društva jer, kad već imam nadrk grafičku (a moram da je imam jer ne mogu ni najprostili klip da pustim bez nje više :roll: što je takođe posledica pohlepe korporacija, dobar, šta više odličan kvalitet slike se može postići i sa mnogo manje roma und rama) glupo je da imam bezveznih 17 inča, prodaću stari monitor na limundu da bi ga kupila neka nesrećna firma "u razvoju"... isto tako se menjaju i katode koje, iako uistinu zrače ko besne, daju ubedljivo najkvalitetniju sliku i najteže se kvare. Ali ljude je prosto blam da ih drže u kući.
Televizor i monitor ne smeju imati istu veličinu, zato je tv predviđen za gledanje filma iz daljine. Monitor nije. Sve je više ćoravih ljudi.

Elem, što se tepiha tiče ni ja nisam veliki ljubitelj ali su itekako praktični, zato najviše volim male tepihe koji ne idu pod nameštaj već mogu da se premeštaju po potrebi. Hodanje u obući 16 sati dnevno, od kojih 8 valjda spavamo, je vrlo nezdravo za nogu, čak i kad je papuča u pitanju. Zapravo, papuča navodi stopalo na posebnu vrstu hoda zbog koje je možda i gora od, recimo, dobre patike.

Izuvanje predstavlja naviku koja se ukorenila u svest ljudi iz perioda pre pronalska asfalta.
Заправо обување је потпуно неприродно и отуда толика количина равнотабанашких полуинвалида.
Милиони година еволуције су босоноги.

- - - - - - - - - -

Aman ljudi, pod nije čistiji ako se izuvate....
Збрканост мисли уоште нема везе с натапањем мозга у алкохолу....

Заправо обување је потпуно неприродно и отуда толика количина равнотабанашких полуинвалида.
Милиони година еволуције су босоноги.

.

Ићи бос по асфалту или паркету није баш најбоља терапија за табане. Праљуди су ходали по земљи, камењару, песку или трави.

a monitor nam treba?:lol:

i bas je potrosacko drustvo bilo npr.u staroj persiji ili vec gdje su se koristili tepisi u staro doba?

ne znam sto sad ubjedjjujete nas koji volimo tepihe da nam nisu potrebni...neko voli neko ne,stvar ukusa...

Aman ljudi, pod nije čistiji ako se izuvate....

Pod jeste cistiji ako se izuva.Ne znam odakle ti to da nije...Isto koliko su carape ili papuce cistije od cipela po kojima se hoda po ulici.Zasto onda ne hodate u carapama po ulici,kad je isto?
Pogledaj samo na sta lice kancelarijski tepisi po kojima se gazi obuven i koji se,uzgred,svaki dan ciste...Ne bih voljela da mi je tako "čist"tepih u kući.

- - - - - - - - - -

Izuvanje predstavlja naviku koja se ukorenila u svest ljudi iz perioda pre pronalska asfalta.

haha...pa prije pronalaska asfalta ljudi se i nisu izuvali pri ulasku u kuću...podovi su tada bili zemljani...i ako nemaš sreće i kokoši ti iskljucaju pod odozdo ispod temelja...:lol:

Back