Izuvanje po kucama

Licno nemam nikakav problem da se izujem... pa ni carape da skinem... naprotiv :D
Kako ja volim da skidam carape, pa to je ljudi neverovatno. Mrzim carape na svojim nogama. Volim da vidim carape... ali u izlogu, na tudjim nogama, u tudjim cipelama itd, razumeli ste vec...

U zivotu mi nisu smrdele noge, pa me nikad nije sramota da se izuvam. Ne znam, valjda mi se ne znoje noge, a mozda je zbog kvalitetne obuce, pojma nemam.

Ne volim da mi se ljudi setaju i cipelama po kuci, imam neke fancy tepihe, ali nikad se ne setim da im kazem da se izuju... prosto nisam dobra domacica, samo je u tome stos, kada bih se setila, sigurno bih sugerisala skidanje cipela.

inače da živim na zapadu jer tamo se ne pljuje po ulici
Ne, ne pljuje se ali malo sutra. :lol: Ne bi verovala. :| Plus sto vikendom rizikujes da ugazis u povracku i tako... :rolleyes:

Vidim da mnogi pisu kako je izuvanje turski obicaj, ali ovde kod mene na severu koji nije imao turce nad glavom vekovima se takodje izuva. Moguce da je zato sto je zemlja "seljacka", ima puno vise malih mesta od gradova. Svi oni koji su mi dolazili u kucu insistiraju na izuvanju, kao nece da prljaju. Dzaba sto ja kazem da ne treba, kod njih je nekulturno da udju obuveni. Bio mi je tako jedan majstor, stid me pojeo sto se izuo, mislim stvarno. :rolleyes::lol:
Ja u stanu imam parket i jedan tepih cisto da ne izgleda golo i to je super, brzo se ocisti, ne pada mi na pamet da ikada u zivotu stavljam etison u kucu.

Vidim da mnogi pisu kako je izuvanje turski obicaj, ali ovde kod mene na severu koji nije imao turce nad glavom vekovima se takodje izuva.

Ја. И нисам рекао турски, него источњачки, као део тамошње културе коју су Турци само пренели.

А Турци су вековима владали и севером Србије, као и југом Мађарске, тако да су их и наши преци имали "над главом". Само, овде је живот под муслиманима био доста лакши, и хришћани су били много активнији део друштва него у цент. Србији, где су били сведени на ниво обесправљене "раје" и живели само по селима. Само Банат је под Турцима био више од 150 година, и дао је највећи српски устанак против Турака још 200 година пре Карађорђа. Мошти св. Саве су спаљене као део одмазде над устаницима.

Ако узмемо Словене на Балкану који једини нису имали додира са Турцима и њиховим начином живота, ту имамо једино делове Црне Горе, делове Крајине у Хрватској и приморје, а тамо и нема обичаја постављања тепиха на под и изувања на улазним вратима као део лепог понашања.

Ne dozvoljavam gostima da se izuvaju, iako imam malo dete. To izuvanje mi je stvarno jezivo. Takođe se nigde ne izuvam, osim ako insistiraju.
Često se dešava da neko dođe prvi put pa krene da se izuva-jedva objasnim i sprečim.
Pobogu, pa ne možemo živeti u sterilnim uslovima.
Za mene je to ponižavajuće, ali uvidela sam da dosta ljudi to smatra poštovanjam doma u koji ulaze.
Koja razlika u mišljenju!

Misliiiiim i ja imam djecu i ona su puzala...e pa bas zato,vise volim da su gosti obuveni...sta ako imaju gljivice,a cim se noge osjecaju imaju neki oblik gljivicnog oboljenja...pa sta je gore,da isprljaju ruke blatom ili da se zaraze...?:rolleyes:

je l znate šta je smešno.......te sitooacije........kao upoznaš, ko što je hellen rekla....ljoobav svog života u toođoj kooći u mooškim patofnama.........ili nekog oficira......kao..vojno lice u čarapicama......dobar dan..general despotović.......akademik...simić......hihi.... svi u čarapicama.... ( :

:lol: Bas tako. Ne volim izuvanje i mislim da je bezvezan i ponizavajuci obicaj (ma koliko moze biti opravdan sa higijenskog stanovista). Naravno da se izujem kad to neko od mene trazi ... a ako neko bas insistira da se izuje u mojoj kuci, sta cu, pustim ih (za te smarace sam kupila ruzicaste papuce, veeelike, bas namerno da izgledaju komicno).

za te smarace sam kupila ruzicaste papuce, veeelike, bas namerno da izgledaju komicno

sjajno! mozes da nabavis one u oblicima kuca, maca i sl. za takve prilike...:lol:

bunny2.jpg
Horse%20Web.jpg

Lako je vama da se smejete. Ja živim u 25 kvadrata iz jedna, samo luk izmedju dve prostorije.
Dok je bebac bio mali na vratima je stajao natpis obavezno izuvanje. Nisam imala nameru da pored mnogobrojnih obaveza koje imam oko bebe još i usisavam svaki dan. Isto kao što je pušenje bilo zabranjeno u hladnim mesecima kada se Vanja rodio, tako je bilo i izuvanje obavezno. Iz čisto higijenskih i zdravstvenih razloga.
E sad kad su neke proslave naravno da ta pravila ne dolaze u obzir i to mi je totalno bezveze. Skockaš se i sediš u čarapicama.
Kad negde odem izuvam se skoro uvek, jer mi je tako prijatnije. Ja volim da budem bosa!!!

sjajno! mozes da nabavis one u oblicima kuca, maca i sl. za takve prilike...:lol:

bunny2.jpg
Horse%20Web.jpg

što se družiš sa smaračima ? i šta fali roze papučama ili medama?...a tvoja potreba da se narugaš svojim gostima,ako ne misle kao ti ,govori više o tebi nego o njima...

i ovde niko nije spomenuo da se mora ili treba izuvati kad su u pitanju neki veći skupovi,pa dragi generali i akademici mogu da odahnu...jer to nije isto kao svakodnevno ulaženje i hodanje po kući u obući...pa ne znam što to stalno potencirate...

joj bre sto ste naostreni, samo se malo salimo, barem ja, za ovu muvalo ne garantujem cak sumnjam da ozbiljno ponizava svoje goste ko zna kakvim jos straaasnim metodama...:mrgreen:

valjda si procitala-o moje predhodne komentare, pa bi ti bilo jasno da prihvatam tudje obicaje kakvi god bili, a sad da li mi prijaju... i zasto je ovo ponizavajuce? mozda ja volim urnebesnu atmosferu u svojoj kuci kao sto oni vole da se/me izuvaju i onda samo obostrano postujemo jedni druge...nemas smisla za humor ccc...

joj bre sto ste naostreni, samo se malo salimo, barem ja, za ovu muvalo ne garantujem cak sumnjam da ozbiljno ponizava svoje goste ko zna kakvim jos straaasnim metodama...:mrgreen:

valjda si procitala-o moje predhodne komentare, pa bi ti bilo jasno da prihvatam tudje obicaje kakvi god bili, a sad da li mi prijaju... i zasto je ovo ponizavajuce? mozda ja volim urnebesnu atmosferu u svojoj kuci kao sto oni vole da se/me izuvaju i onda samo obostrano postujemo jedni druge...nemas smisla za humor ccc...

ja ne znam šta voliš i šta misliš...ali čitam kako je napisano...malo ružno zvuči,čak i kao šala...toliko...;)

Ne izuvam se nikada i nigde.Ni moji gosti se ne izuvaju kod mene.Ne mogu ni da zamislim situaciju da mi gosti sede u carapama...
Izvinjavam se ali za mene je to malogradjanstina,osim ako nije iz verskih razloga.
I vrlo sam u tome iskljuciva.

Back