Izuvanje po kucama

@misootka......a jesi ti sad ceo moj post kvotovala da bi podvookla da u gradu nema blata?.........da, u nekim delovima grada ima blata......i u nekim prigradskim opštinama ima i sena... i domaćih životinja u dvorištu.........ne znam što si to izostavila....u mom kroogu svakodnevnog pešačenja...nema

@misootka......a jesi ti sad ceo moj post kvotovala da bi podvookla da u gradu nema blata?.........da, u nekim delovima grada ima blata......i u nekim prigradskim opštinama ima i sena... i domaćih životinja u dvorištu.........ne znam što si to izostavila....u mom kroogu svakodnevnog pešačenja...nema
Pa jedino ako živiš u nekom labosu... i ćuti taman sam htela da se složim sa jednim drugim delom tvog posta...

Ni kod mene se ne izuva sem ako neko sam zeli jer kao tako im udobnije...iskreno mi je glupo...jeste da cesce cistim kucu,ali mislim da mi je cistije nego kod nekih gdje je izuvanje obavezno,pa ciste jednom mjesecno...i ja sam misljenja da je turski obicaj koji je ostao i nash...razumijem na selu,ali i seljaci imaju posebnu obucu za njive,a posebnu standardnu dnevnu...ali ne podnosim ljude koji se nigdje ne izuvaju a kod sebe insistiraju...e to mi je onako brnj...

ja prvo pogledam sta imaju na podu, pa ako je parket ili plocice - ne a ako vidim tepih izujem se ali trazim papuce. tepihe ne volim - tu prosto mora da bude parazita, bakterija, grinja i prasincine pa mi se ne gazi po njima samo u carapama.
kod mene se ne izuva, prosto mi neprijatno kad se neko sa vrata zaleti da mu objasnjavam da ne mora i ne treba.

Kod nas se ne izuva, jedino ako neko želi i obavezno dobija papuče. Ja isto tako kad kod nekog treba da se izujem očekujem papuče, to mi neki bon ton, otkud znam:)
A doživeli smo jednom kod nekih prijatelja, tu im bila majka na mesec dana (inače je dole sa juga), nismo se izuli (kao ni milion puta pre toga) a žena krenula sa krpom za nama i briskala svuda gde smo prošli !? A drugi put smo se izuli a ona nam u međuvremenu uglancala cipele...
Posle smo skontali da je staramajka za psihijatriju :)

uh...sve građani do građana...:) pa,čistija je na selu prašina i trava ,nego u gradu ulice ...
šalim se malo,nemoj da neko odmah skoči...ali malo je glupo to poređenje grada i sela...kao na selu je prljavo i treba se izuvati,a u gradu nije...i ne treba... mislim prljavo je svugdje i to nije nikakav opravdan argument...
munja neće da isprlja čarape od tepih i hoće da mu neko vrati čiste čarape,a u isto vrijeme hoće nekome da isprlja tepih...ako ćemo tako,munjo,onda moraš kad uđeš kod nekoga u obući i ti njemu oprati tepih za sobom...:lol:

eto, ko me ter'o....sad ćemo raspravu...........@limoonado...to isto što sam ja pisao, rekla je i čokolada. pre mene.......

znači...tebi je toliko deo nameštaja...dragocen....a namenjen je da se po njemu gazi....da izričito ne bi poostila da ti dođem u goste...niti bi me poostila na slavu zato što sam obooven......???

pa ne bih ti ni došao...kratko-jasno..........ne izoovam se....ti više voliš svoj tepih od mene...i nećemo da se droožimo .................

je l znate šta je smešno.......te sitooacije........kao upoznaš, ko što je hellen rekla....ljoobav svog života u toođoj kooći u mooškim patofnama.........ili nekog oficira......kao..vojno lice u čarapicama......dobar dan..general despotović.......akademik...simić......hihi.... svi u čarapicama.... ( :

eto, ko me ter'o....sad ćemo raspravu...........@limoonado...to isto što sam ja pisao, rekla je i čokolada. pre mene.......

znači...tebi je toliko deo nameštaja...dragocen....a namenjen je da se po njemu gazi....da izričito ne bi poostila da ti dođem u goste...niti bi me poostila na slavu zato što sam obooven......???

pa ne bih ti ni došao...kratko-jasno..........ne izoovam se....ti više voliš svoj tepih od mene...i nećemo da se droožimo .................

je l znate šta je smešno.......te sitooacije........kao upoznaš, ko što je hellen rekla....ljoobav svog života u toođoj kooći u mooškim patofnama.........ili nekog oficira......kao..vojno lice u čarapicama......dobar dan..general despotović.......akademik...simić......hihi.... svi u čarapicama.... ( :

pa,pazi munjo,promašio si poentu totalno...nije meni žao tepiha,žao mi je sebe...:)
mislim,ja čistim,ja udišem prljavštinu...i sl. i nemoj sad neko da mi kaže da pere tepihe svaki dan,neću mu povjerovati...
a za slavu i druge proslave sam rekla nešto drugo,pročitaj ako te ne mrzi...;-)

u namanju ruku je smešno....i neozbiljno............odrasle osobe izlaze iz svoje kooće oboovene......................kad neko...na primer ne ide na pidžama parti......ili neki maskenbal tematski gde su svi bosi.....podrazumeva se....da su onda bosi...dobrovoljno učestvooju na maskenbalu.... a u toođe kooće gde se obabvezno ozoova...na to ih primora domaćin.....i kao...domaćin, po meni, ne može da boode ljoobazan......
u mom okroooženju je normalno..da ljoodi u gostima i svooda kada nisu u svojoj kooći......... imaju sve delove odeće i obooće.....tepih slooži da se gazi..... limoonado...al shvati...da je to kod mene tako......ne bismo se droožili...

Село - град:

Мислим да се прогрешно протумачило....

Наиме, моји маторци живе у граду, али у кући, у улици са много травњака, дрвећа...имају велико двориште и много растиња у њему... И наравно да, ако је киша, вода спира земљу на све стране и ципеле су блатњаве, а из дворишта улазиш право у кућу, па ајде да не уносиш блато унутра....

Али ја живим у бетонском насељу, трава је ограђена да не побегне, асфалт и бетон где год се окренеш, станујем на петом спрату без лифта...тако да ем нема баш толико прилике да се укаљаш, ем док стигнеш пешака до петог спрата ципеле ти се већ осуше и побрише се оно блата ако га је било...

То је разлика о којој Муња говори...бар претпостављам...

u namanju ruku je smešno....i neozbiljno............odrasle osobe izlaze iz svoje kooće oboovene......................kad neko...na primer ne ide na pidžama parti......ili neki maskenbal tematski gde su svi bosi.....podrazumeva se....da su onda bosi...dobrovoljno učestvooju na maskenbalu.... a u toođe kooće gde se obabvezno ozoova...na to ih primora domaćin.....i kao...domaćin, po meni, ne može da boode ljoobazan......
u mom okroooženju je normalno..da ljoodi u gostima i svooda kada nisu u svojoj kooći......... imaju sve delove odeće i obooće.....tepih slooži da se gazi..... limoonado...al shvati...da je to kod mene tako......ne bismo se droožili...

ali,munjo...šta bi sad ti rekao,kad bih ti ja rekla da je u mom okruženju sasvim suprotno...svi se izuvaju kad ulaze nekome u kuću...i to je normalno i domaćin se ne smatra neljubaznim...znači običaj je takav...a red je valjda da gost poštuje i običaje domaćina...ili to ne spada u ljubaznost ? :rolleyes:
ali,na stranu i običaji i sve...meni najviše smeta nehigijena...jer ne može biti isto ulaziti u obući ili se izuvati...pa,pričajte vi šta hoćete...
a ljude za druženje ne biram po tome da li se izuvaju ili ne...;)

ja bas i ne volim kad mi ulazu obuveni,ali nekako svi skapiraju da treba da se izuju.i imam jedno 6-7 pari papuca koji se motaju okolo pa kome je hladno na nogice moze se posluzi.
dok ja stvarnu sam uvek u nekim cizmama na pertlanje.pa me jaaaako mrzi da se izuvam:):)

Sa higijenske tacke gledista bi valjda bilo najbolje da svi ostanu u svojoj obuci a da pre ulaska u neciju kucu ugaze u dezinfekcioni rastvor :D Verujem da bi se na taj predlog zgrozilo vise ljudi nego na predlog da se negde izuju, sto ti je moc navike...

Sto se tice higijene nismo bolesniji od onih kod kojih se gosti izuvaju.
Kad smo vec kod prljavstine i gadjenja meni je gadno da obujem tudje papuce...

i meni ali mi je jos gore da budem bosa kod nekog :-| to bas ne volim
svaki dan usisam, operem pod i mislim da je cistije nego tepih koji se pere jednom godisnje. a patofne koje je nazulo 30 osoba pre mene su mozda pune gljivica (izvinte, ja sam malo manijak)
e dezinfekcija moze, svidja mi se :)

Back