IZGUBICEMO I EVROPU I SEVER KOSOVA

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/279892/Izgubicemo-i-EU-i---sever-Kosova
stvarno vidim samo jednu stranku koja ima plan, a ako nastavimo ovako izgubicemo sve, kao sto smo propustii mnogo prilika do sad, ne slusajuci vizionare koji misle dalje i kooji su ispred svog vremena, i za kooje shvatimo kasno da su u pravu, tako cemo i sad postupiti nesavesno prema svojoj buducnosti.
Hocete li to dozvoliti ponovo?

ЗАБОЛЕ НАС ЗА ЕВРОПУ! ДОКЛЕ ВИШЕ ДА ТИ ЦРТАМО?

Evropa trazi da ispunis odredjene uslove pre nego sto mozes da postanes clan; odredjeni stepen ekonomskog razvoja, razvojen sistem socijalne sigurnosti, dobro odrazovanje, predvidjen stepen nezaposlenosti, minimalna materijalna sigurnost gradjana, razvijena demokratska nacela kao sto su jednaka prava i mogucnosti za sve, nacelo nediskriminaije, tolerancija i jos zilion stvari...
A ja se pitam, ako uspemo to da dostignemo, koji ce nam k...c Evropa, kad ionako vec propada...sta cemo na brodu koji tone?

A s druge strane, i ako povratimo Kosovo, za sta su sanse manje nego za EU, kamo sa tolikim Siptarima?

Srbiju u EU cekaju samo ogromne obaveze.

Srbiju u EU cekaju samo ogromne obaveze.

Potpuno si u pravu i jedva čekam da nam nametnu te obaveze jer kad ih nametnu neće više biti koliko treba da platim da mi date ono što ste trebali da mi po zakonu date pre tri dana molim vas.
Sve te obaveze mogu najviše da gode nama običnim ljudima jer će birokratija morati radikalno da se menja. Neće se oni u EU dvaputa zeznuti kao što su sa Bugarskom, nego iskorenite korupciju pa onda možemo da pričamo dalje a to će ipak više da boli vlast a ne gradjane.

Пошто ће „Србија у једном тренутку морати да призна Косово, ако хоће у ЕУ“, како нам је то ове среде отворено саопштио Жан Аселборн, министар спољних послова Луксембурга, а Борис Тадић у Немачкој истог дана поручио да „за Србију чланство у ЕУ нема алтернативу“, значи ли то да је једина још неокупирана, слободна Србија, она која је на северу Косова ограђена бодљикавом жицом НАТО-а, којом не командују ни Тадић, ни ЕУ, ни НАТО? Или само још Тадић није обавештен о косовском услову који чланство у ЕУ носи са собом…

Никола Врзић

Back