Enigma
Poznat
- Poruka
- 7.217
Izbjeglice iz Slovenije?довољно сам матор да могу да кажем да сам то лично пропратио од служења у ЈНА 1984 преко 1990-1995 кад су у београд долазиле избеглице из СЛО,ХР, БИХ до дешавања на косову 1998-1999

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Izbjeglice iz Slovenije?довољно сам матор да могу да кажем да сам то лично пропратио од служења у ЈНА 1984 преко 1990-1995 кад су у београд долазиле избеглице из СЛО,ХР, БИХ до дешавања на косову 1998-1999
bilo je oficira,civilnih lica na službi u jna, milicajaca i ostalih koji nisu dali izjavu lojalnosti republici slovenijiIzbjeglice iz Slovenije?![]()
Dobri su Slovenci.Uvijek sam ih cijenio.bilo je oficira,civilnih lica na službi u jna, milicajaca i ostalih koji nisu dali izjavu lojalnosti republici sloveniji
imam druga u sloveniji tutnuli mu pod nos izjavu hoćeš ostaješ nećeš gubi se
шта ће грдан жена посо он посо деца школа све то у срб нема морао да потпише.ба
да нарочито кад су пијаниDobri su Slovenci.Uvijek sam ih cijenio.
Pa to je cinjenica, odi u Banja Luku pa ce pljuvati po istina sto su dosli iz srednje Bosne i doneli primitivizam.Odakle sam izveo zakljucak!? Pa ti stalno pises o onima koji su dosli iz Bosne i kvare "tvoj" Ujvidek.
A ti si dosao u isto vreme kada i oni ili koju godinu pre i ni po cemu se ne razlikujes od njih sem po tom praziluku. Mnogi od njih su za razliku od tebe zavrsili ozbiljne skole u tom gradu, napravili karijere i doprineli napretku toga grada daleko vise nego ti... i to je poenta, nisu svi ljudi u istom kosu, nisu svi ljudi iz istog podneblja isti, nisu svi pametni/glupi, bezobrazni/vaspitani.
Pa to je cinjenica, odi u Banja Luku pa ce pljuvati po istina sto su dosli iz srednje Bosne i doneli primitivizam.
Mnogi od njih su Amerikanac moj, dobili dobre pare za ono sto su tamo imali i sad su aharambase u NS i da doneli su nekulturu, ja sam se prilagodio, nisam menjao. Ja poznajem valjda bolje situaciju u gradu.
A sto se tice skola i ja sam zavrsio skole...
eto mene generalizujes, ni ne poznajes ne a sam si pomenuo Veternik i Futog u negativnom smislu. Zna se sta je kultura, i to nema veze sa dodjosima i domacima, razlika je samo u tome sto sirovine nemaju ni stida ni srama pa furaju svoje, medju starosedeocima i nema sirivina, jer su meki, ne vole ko frontaciju.Vidimo da si se prilagodio, ali prilagodio prazilukasima kojima smetaju dodjosi cak iako si i sam dodjos/izbeglica u tu varos. Pa tako ko garantuje da starosedelac/nadjos iz Malog Beograda ili sa Podbare ne baca smece van kontejnera, vozi jednosmernom ulicom u suprotnom pravcu, sara grafitima tudje fasade ili na "vezu" dolazi do posla, do mesta u skoli... ko garantuje da nadjosi idu na koncerte ozbiljne muzike ili u ta dva sirota pozrista koja postoje u toj provincijskoj varosi, ko garantuje da nadjosi zavrsavaju fakultete i doprinose kulturnom i naucnom napretku te varosi? Pogotovo "nadjosi" kao ti.
Zato i "poznajes" situaciju u varosi.
Ja sam ovde to sto jesam ali si ti tu dodjos koji pljuje po svojim sunarodnicima koji su isto to sto i ti u toj varosi, po ljudima koji su dosli odnekuda ali se kao ti nisu "snasli/prilagodili". I gle, apsolutno svi nadjos su dobri i kulturni, medju njima nema sirovina - jbt, u kom ti svetu i filmu zivis? Ti si tezak sovinista na racun naroda/sredine iz koje potices, jer sinko i ti si dodjos, nisi nadjos.eto mene generalizujes, ni ne poznajes ne a sam si pomenuo Veternik i Futog u negativnom smislu. Zna se sta je kultura, i to nema veze sa dodjosima i domacima, razlika je samo u tome sto sirovine nemaju ni stida ni srama pa furaju svoje, medju starosedeocima i nema sirivina, jer su meki, ne vole ko frontaciju.
I sad "provicijanlskoj farosi" , mirisu dolari..imamo bar 7 pozorista al ajd, ja necu reci da BG nema jer ima, BG je centar glume za bivsu jugu, al sto se ne vratis? Tamo si ti niko i nista? Ja ne bih bio, ja skinem njihiv akckent cas posla, ti imas akcent, ja mogu slagati da sam Amerikanac, Kanadjanin Italijanskog, Engleakog, Nemackog porekla, ocas...Ja sam mogao otici u tu Ameriku, Kanadu, Australiju mi dodjosi svuda imamo svoje, bio par meseci work and travel u Americi video to nije moj mentalitet, i ti nije Holivud
Sve si preuveličavao, kad moram da pojasnjsvam, ne shvatas zezanje, volim ja doci u BG Amerikanac, meni je tamo uvek lepo, lepo mi je i u NS, ja pljujem negativno i pozitivno, sto ti iz Amerike ne vidis, jer si tamo se skucio, i nama prigovoras, deca ce ti biti Amerikanci, i tako, tako da meni me patriotizma, nemas osnove, ja doprinosim znas ti koliko ja kao muzicar americkih para u esem u ex Yu, pa trebaju za ambasadora da me proglade, sta ti doprinosis?Ja sam ovde to sto jesam ali si ti tu dodjos koji pljuje po svojim sunarodnicima koji su isto to sto i ti u toj varosi, po ljudima koji su dosli odnekuda ali se kao ti nisu "snasli/prilagodili". I gle, apsolutno svi nadjos su dobri i kulturni, medju njima nema sirovina - jbt, u kom ti svetu i filmu zivis? Ti si tezak sovinista na racun naroda/sredine iz koje potices, jer sinko i ti si dodjos, nisi nadjos.
Dalje, tvoj animozitet ka Beogradu je tek prica za sebe, apsolutno ne poznajes taj grad i s.e.r.e.s iz posta u post da je seljana u odnosu na Ujvidek. Jeste ali u tvom i snovima istih takvih kao ti.
Sve si preuveličavao, kad moram da pojasnjsvam, ne shvatas zezanje, volim ja doci u BG Amerikanac, meni je tamo uvek lepo, lepo mi je i u NS, ja pljujem negativno i pozitivno, sto ti iz Amerike ne vidis, jer si tamo se skucio, i nama prigovoras, deca ce ti biti Amerikanci, i tako, tako da meni me patriotizma, nemas osnove, ja doprinosim znas ti koliko ja kao muzicar americkih para u esem u ex Yu, pa trebaju za ambasadora da me proglade, sta ti doprinosis?
ssmo se opusti, ne znam sta si umislilo, ali si definitivno preuveličao.Ah, sad je zezanje... jel treba da kopiram tvoje "zezanje" o BGD i dodjosima u Ujvidek koja si ovde ispisao?
Iako ne zivim u Srbiji koliko ne zivim imam jos dosta vise godina provedenih u Srbiji nego ti a imam i svakodnevnu konekciju sa ljudima u Srbiji, plus se informisem sa istih mesta kao i ti o desavanjima u Srbiji. Nisam otisao odatle i da je nastupio prekid sa Srbijom kao sto je bilo 90-tih i pre toga, 21.vek je.
Meni su deca na dva razlicita kontinenta, ja na trecem, sta ce biti to je njihova odluka, odrasli su i skolovani ljudi a imaju mesto rodjenja BGD i drzavljanstvo Srbije ( i neka druga). Ja ne prigovaram vama, prigovaram TEBI, ti si prazilukas, dodjos koji pljuje po drugim dodjosima da bi se uvukao u boolju nekima.
Ne, ne znam koliko ti para uneses u ex-YU, ne znam ni koliko para uneses u SRBIJU (jer pisemo o Srbiji a ne o tvom zavicaju) ali ne bih da se frljamo ko je koliko novca uneo u Srbiju. Sta ja doprinosim Srbiji? Za pocetak placam porez na to sto imam u Srbiji, sasvim dovoljno u odnosu na tebe. A za razliku od tebe dovoljno sam odvajao u Srbiji da imam i zaradjenju pezniju u Srbiji pa cu je dobiti kada budem imao godine za to. Ti jos moras da gulis do toga.
Edit.
Posto si moderacija ne mogu da te dodam na ignore listu zvanicno ali ides na miju internu ignore listu. Druzi se sa onom vapitacicom iz vrtica koja je zavrsila tako, na totalnoj ignoraciji.
Ne, ja nisam jos penzioner, moram da gulim jos do toga. Ali u Srbiji imam zaradjenu penziju, ti jos moras da gulis do trenutka kad ces imati obezbedjenu penziju kada dodje vreme za nju. Znaci, ja sam ipak nesto vise dao toj Srbiji.ssmo se opusti, ne znam sta si umislilo, ali si definitivno preuveličao.
A i da nadjemo zajednicku granu vi ste penzioner, ja sam mlad covek, normalno da se nasa zarmisljanja razlikuju, vi ste otisli trbuhom za kruhom, ja sam ovde jos malo, nema smisla da se nadmecemo, i ja vu i Valensiju uskoro, i vi i ja dijaspora
Nemam ja sta da gulim, ja sam muzicar, vec sam na Wiener Städtische uplatio dovoljno da zivim 200 godina i da imam ok penziju. U Srbiji zvanicno imam 3 i nesto godina radnog staza, i nesto godina po EU. Od toga penzije nema. To sto sam rmbacio i konobarisao. Malo sam i radio ko student u US, al iskreno ne znam da li to ide u radni staz.Ne, ja nisam jos penzioner, moram da gulim jos do toga. Ali u Srbiji imam zaradjenu penziju, ti jos moras da gulis do trenutka kad ces imati obezbedjenu penziju kada dodje vreme za nju. Znaci, ja sam ipak nesto vise dao toj Srbiji.