Izborni gubitnici?

• Začetnik teme Začetnik teme kyo.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ali je zanimljivo, da kada saberes DSS, radikale, Dveri, uz to dodas i Radulovica dobijes preko 11%,sto bi ih kao ujedinjene svrstalo odmah iza SPS-a na politickoj mapi...........Da ne pricam kako je sam potencijal te koalicije toliki da bi na samom ujedinjenu uzeli bar jos 2-3 % glasova, ako ni zbog cega onda zbog veceg entuzijazma njihovih glasaca da izadju i glasaju.

Sad, pouka ovih izbora je da ta desna opcija ima potencijal, ali da moraju da se menjaju ljudi , da bi taj potencijal rezultirao dobrim izbornim rezultatom.

Зашто би Радуловић правио било какве дилове са поменутима? Сабирај ти патријоте са Пелевићем а не са Радуловићем.

Оно што карактерише Двери је примитивизам. То није огољени примитивизам какав је показивао Војислав Шешељ или још неки ликови из неког ранијег времена али то јесте примитивизам. Често прикривен али остаје примитивизам.

коштуница је платио казну, ево после 12 година опет радикали и социјалисти на власт, па ћемо видети.
имали смо санкције, ембарго, ратове, бомбардовање, плату 5 марака, сад да видимо шта ће нам приредити "ново" - контејнери али сад са еу налепницом они пластични:D
Koštunica očigledno nije platio kaznu za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju kao i Prelaznog trgovinskog sporazuma sa EU ... sadašnje proeuropski orijentisano biračko telo bi ga valjda nagradilo za tako promišljen državnički potez , kao i za smirenost i konstruktivnost kojom je ispratio proglašenje nezavisnosti dela teritorije zemlje čijom je Vladom predsedavao ... biće da su razlozi padanja ispod cenzusa na izborima na kojima je odziv birača jedva preko 50 % drugačiji , te da pominjanje sankcija , embarga , ratova , bombardovanja , plate od 5 maraka i EU brendiranih kontejnera nije opravdanje da bilo ko zauzima na političkoj sceni Srbije mesto nekim sposobnijim ljudima ... jednako kao što SPS uzurpira prostor na kojem bi valjalo da se razvije levica koja nije julovski određena , tako su DSS , Dveri i SRS uzurpatori prostora desno od političkog centra ... alibija za ovu ekipu poodavno nema , jedino je blanko podrška partijskih ljudi ono što ih je do sada održavalo na površini ... ako za njih bude nove prilike - ugasili smo ga .
Ta priča - "dobili ovi vlast , sad ćemo da ih vidimo , pa će opet izbori " - ne pije vodu u zemlji u kojoj živimo , u svetu u kojem živimo i u vremenu u kojem živimo .

Poslednja izmena:
Губитници су они који су добили мање него прошли пут или мање од онога што су очекивали или оно што су други од њих очекивали.

Добитници су они који су добили више него прошли пут или више од онога што су очекивали или више од онога што су други од њих очекивали. (овде едит...погреших мисао)

И све то стављати у одговарајући контекст након анализе.

Дакле, СНС је велики добитник избора.
СПС је губитник на изборима.
ДС је губитник на изборима (мада, како су остали пукли, ДС и није тако лоше прошао, бар има простора за даље деловање, за разлику од осталих)
БоТа је пукао јер је нико и ништа, без обзира што је прошао у парламент. Ако га вуЋко прими у Владу, ебаће га како оће. Боље му је да буде опозиција.
ДСС је пукао тотално.
УРС је пукао тотално (можда ставе Верка из КГ за прецедника)
ЛДП је пукао тотално. (јбг..много се увлачио вуЋку и био самоуверен да ће проћи целзијус)
Двери су доста грлати а слаб основ за то имају.

Саша Радуловић је добитник јер за такву листу 1,7 % јесте добар резулат ако узмемо у обзир да ће од ових избора једина опозиција бити ванпарламентарна опозиција. Дакле, равноправан је са осталим опозиционарима на том плану а за разлику од осталих опозицонара који су у силазној путањи, он је у узлазној.

СРС је пукао.
Пелевић је брука жива.

Poslednja izmena:
Ajd nam u kratkim crtama pojasni sta znas o njima,tj njihovom politickom programu i zasto si protiv istih.
Ja kad sam za nesto znam iz kog razloga jesam,takodje i kad sam protiv znam iz kojeg ili kojih razloga.

Da se ne ponavljam:

Krajnje 'ineterasantan' program ovih Dverjana.. evo čitam upravo prospekt (koji liči na neku zajebanciju). Naime zalažu se za donošenje 'Zakona o zaštiti prezaduženih porodica' (???) kojim bi se porodičnim ljudima (dakle ne meni, ne tebi i ne svima) omogućio nov finansijski početak i to na takav način - da niko neće moći da im oduzme kuću i pokućinstvo, a dugovi će biti (ovo mi je omiljeni deo) - ODLOŽENI I RASPODELJENI između BANKE, DRŽAVE I DUŽNIKA. I sad neka budala prokocka sve što ima, prezaduži se, rasipa itd. i niko ne sme da mu dira imovinu. Još će pola država i banke (sve se bojim..) da plate! lol lol lol

(a ovo je samo jedan od primera)

Srbija je gubitnik u celoj ovoj priči.

Građanska opcija je pukla, a veliki doprinos dali su "nevažeći listići", tj. građanska inicijativa za žvrljanje po glasačkim listićima.

Svaki taj listić je automatizmom pripao SNS-u, kao i svi neispunjeni listići onih koji nisu izišli na glasanje.

No, ovo će nas valjda poučiti zašto je glasanje obaveza, a ne samo pravo.

Krajnje 'ineterasantan' program ovih Dverjana.. evo čitam upravo prospekt (koji liči na neku zajebanciju). Naime zalažu se za donošenje 'Zakona o zaštiti prezaduženih porodica' (???) kojim bi se porodičnim ljudima (dakle ne meni, ne tebi i ne svima) omogućio nov finansijski početak i to na takav način - da niko neće moći da im oduzme kuću i pokućinstvo, a dugovi će biti (ovo mi je omiljeni deo) - ODLOŽENI I RASPODELJENI između BANKE, DRŽAVE I DUŽNIKA. I sad neka budala prokocka sve što ima, prezaduži se, rasipa itd. i niko ne sme da mu dira imovinu. Još će pola država i banke (sve se bojim..) da plate! lol lol lol

pazi molim te. :zcepanje:

Ako oni to mogu ikako da garantuju, ja bih da podržim. :rumenko:

Dveri: Nismo prešli cenzus na republičkim, u Beogradu se ne slažemo sa Cesidom

Pokret Dveri, koji je večeras uspostavio improvizovani "medija centar" na ulici nadomak sedišta Republičke izborne komisije (RIK), priznao je da nije prešao cenzus na vanrednim parlamentarnim izborima.

Nosilac liste Boško Obradović reka je da je situacija takva da će u Beogradu rezultat glasanja morati da se proverava, dok na republičkim nije pređen cenzus.

Na završnoj konferenciji za štampu ispred kordona policije, koji je sprečio pristalice Dveri da odu do skupštine u kojoj se nalazi RIK, on je rekao da su, prema podacima izbornog štaba, na osnovu 50 odsto obrađenih glasova, Dveri osvojile na parlamentarnim izborima oko 4 odsto glasova.

U Beogradu, kako je naveo, rezultat se i dalje broji i ne slaže se sa onim koji je Cesid saopštio, a čeka se na rezultate GIK-a.

Prethodno ove večeri Dveri su saopštile da su osvojile 5,7 odsto glasova u gradu i da očekuju da su prešle cenzus i na republičkom nivou.

Obradović je kazao da 50 odsto građana koji nisu izašli na izbore nisu preuzeli odgovornost za to kako će i u kakvoj državi živeti.

Istovremeno je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatom objasnivši da su Dveri postigle rezultat koji je bolji od LDP i URS, a da su ispod cenzusa ostale DSS i SRS, stranke koje su uložile ogromne svote u kampanje.

Obradović je najavio da će Dveri, u narednom periodu izlaziti na ulice svaki put kada budu ugroženi državni interesi.

Nakon završnog obraćanja Dveri su "sklonile" svoj improvizovani medija centar sa ulice.
http://www.pressonline.rs/info/izbo...ckim-u-beogradu-se-ne-slazemo-sa-cesidom.html
:rotf:
jesu poneli stiropor? :mrgreen: jednom je već upalilo.... kozna...:per:

Sto se tice srpskih patriota, meni je zakon fora sto su oni 10 godina cekali da Ceda padne ispod cenzusa, a sada im jos veci izdajnik od Cede osvojio 50% :hahaha:

:super: :hahaha:

svi oni laju a vetar nosi... međutim kad zasednu na vlast EUropa pusti ladan tuš i svi odreda promene retorku

činjenica je da ove balkanske "nazovi" državice u koje se i ubraja Srbija mnogo zavise upravo od te EUrope...lako je lupetati kad si oporba i govoriti ono što narod voli čuti...

zato se se desila katarza u Srbiji i te prazna puhala i lupetatore poslala ispod cenzusa a Vučiću dala maksimum... odlučili su dati jednoj stranci pa da neće moć reč da ih je
postizborna koalicija sputavala... znači dobili su poverenje i nakon 4 godine će narod tražit da se svede računica....

ako nebudu valjali i oni će završiti ko SRS i DOS :idea:

:bye:

03.03.2014 21:22
Obradović: Dveri će imati dvocifren izborni rezultat

UŽICE - Na ovim izborima pokret Dveri će biti najveće iznenađenje i ne samo da je iznad cenzusa, već se približava dvocifrenom izbornom rezultatu, izjavio je danas u Užicu lider Dveri Boško Obradović.

“Ni izborna krađa, ni medijski mrak ne mogu da zaustave Dveri da uđu u Skupštinu Srbije, jer narod želi autentične predstavnike, a ne one koji su opljačkali zemlju u protekle 24 godine”, poručio je

http://www.tanjug.rs/novosti/119668/obradovic--dveri-ce-imati-dvocifren-izborni-rezultat.htm

Koštunica očigledno nije platio kaznu za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju kao i Prelaznog trgovinskog sporazuma sa EU ... sadašnje proeuropski orijentisano biračko telo bi ga valjda nagradilo za tako promišljen državnički potez , kao i za smirenost i konstruktivnost kojom je ispratio proglašenje nezavisnosti dela teritorije zemlje čijom je Vladom predsedavao ... biće da su razlozi padanja ispod cenzusa na izborima na kojima je odziv birača jedva preko 50 % drugačiji , te da pominjanje sankcija , embarga , ratova , bombardovanja , plate od 5 maraka i EU brendiranih kontejnera nije opravdanje da bilo ko zauzima na političkoj sceni Srbije mesto nekim sposobnijim ljudima ... jednako kao što SPS uzurpira prostor na kojem bi valjalo da se razvije levica koja nije julovski određena , tako su DSS , Dveri i SRS uzurpatori prostora desno od političkog centra ... alibija za ovu ekipu poodavno nema , jedino je blanko podrška partijskih ljudi ono što ih je do sada održavalo na površini ... ako za njih bude nove prilike - ugasili smo ga .
Ta priča - "dobili ovi vlast , sad ćemo da ih vidimo , pa će opet izbori " - ne pije vodu u zemlji u kojoj živimo , u svetu u kojem živimo i u vremenu u kojem živimo .

у праву си ти
мора да се мења народ

Back