Избори......

Ovo su neke moje prognoze:

Direkt - Stranka Zelenih Srbije ili kako već, pošto je baštovan

Juzer Frendli - SNS

Juzer Anfrendli - ode na izbore, dopiše svoje ime hemijskom uz broj, i zaokruži

Sreten ne znam ko je, ali zvuči narodno, pa nek bude Nova Srbija Velje Ilića, samim tim SNS

Razušitelj - Radikali i Obraz, eventualno Dveri

Fani - ode na izbore, zatvori oči, zaigra pikado hemijskom pa gde ubode

Math - ni ja ne verujem da će izaći, mada i može. Svejedno je.

Vandal - neka leva partija koja to stvarno jeste, možda Joška Broz ako će taj izaći

North ne znam ko je, ali deluje urbano, pa nek bude Tadićev patriotski blok.

pa ja vec napisah da sam uz SPS. Ako bih glasao,glasao bih iskljucivo za njih.

Ja sve razumem, i da neko glasa za tunjavi DSS i za Dveri, i za sve te nacionalisticke stranke, sve to kapiram, al da neko glasa za URS i Dinkica to mi je misterija. Ta stranka je ubedljivo najveci prodavac magle na nasoj politickoj sceni, a uz to su i pokazali sta i koliko mogu, pa bili su deo svake vlasti.

Ja ako budem izlazila, najverovatnije cu za LDP. Cedu nesto ne mirisem moram da priznam, ali im treba odati priznjanje za jedno - oni prvi ukazu na sve one probleme od kojih drugi okrecu glavu, da bi onda ti isti, posle nekoliko godina, dosli do tih prastarih LDP-ovskih ideja.
Jbg. vizionari su to :lol:
Volela bih da posle izbora udju u koaliciju sa SNS.

Beograd na vodi za koji se iz daleka vidi da je čisto američki projekat, stvoren s namerom da se u investiranju prestignu Rusi i Kinezi, a sve pod maskom Šeikove ogromne volje da investira u Srbiju. :lol:

Daj, u ovo ni sam ne verujes. Tako iracionalna namera, a da ih kosta milijarde (ako naravno taj projekad i zapocne..). Ko to Kineze, a narocito Ruse tera odavde i ne da im da inveriraju? Niko naravno. Nego nece oni, culi bi do sad neki njihov vapaj, da je to tako.

Glasao bih (i glasaću) za DSS, i to isključivo zato što mi se svidja programska platforma političke i vojne neutralnosti, ekonomski koncept u okviru prethodno pomenutog, i zalaganje za zamrzavanje konflikta na području Kosova i Metohije. Jedini problem imam sa rukovodstvom te stranke, koje poseduje skandalozan nedostatak energije, tako da ovde glasam samo za program kao takav.

Smatram da ostale stranke desnog usmerenja nemaju kapacitet da predju cenzus. Što se SNS-a tiče, ako još uvek postoji neko ko to kičmosavijačko čudo što se okreće kako vetar duva naziva strankom, treba mu oduzeti pravo glasa. Što se Vučića tiče, nakon dvadeset godina intezivnog zalaganja za nacionalnu stvar preko noći je postao najljigaviji slugeraj i evropejac, a kad su ti sve kockice položene i slušaš zapadne naredbodavce zadatak je lako obavljati revnosno. Videćemo šta će raditi kad mu skrate manevarski prostor, pa ostane bez kečeva u rukavu, kao što je ovaj tkz. Beograd na vodi za koji se iz daleka vidi da je čisto američki projekat, stvoren s namerom da se u investiranju prestignu Rusi i Kinezi, a sve pod maskom Šeikove ogromne volje da investira u Srbiju. :lol:
О политичкој генези (или феномену наглог идеолошког преокрета) поменутог господина, заинтересовани читаоци могу пронаћи информације на овом сајту:

http://predragpopovic.wordpress.com/predrag-popovic/

Ja sve razumem, i da neko glasa za tunjavi DSS i za Dveri, i za sve te nacionalisticke stranke, sve to kapiram, al da neko glasa za URS i Dinkica to mi je misterija. Ta stranka je ubedljivo najveci prodavac magle na nasoj politickoj sceni, a uz to su i pokazali sta i koliko mogu, pa bili su deo svake vlasti.

Ja ako budem izlazila, najverovatnije cu za LDP. Cedu nesto ne mirisem moram da priznam, ali im treba odati priznjanje za jedno - oni prvi ukazu na sve one probleme od kojih drugi okrecu glavu, da bi onda ti isti, posle nekoliko godina, dosli do tih prastarih LDP-ovskih ideja.
Jbg. vizionari su to :lol:
Volela bih da posle izbora udju u koaliciju sa SNS.

Daj, u ovo ni sam ne verujes. Tako iracionalna namera, a da ih kosta milijarde (ako naravno taj projekad i zapocne..). Ko to Kineze, a narocito Ruse tera odavde i ne da im da inveriraju? Niko naravno. Nego nece oni, culi bi do sad neki njihov vapaj, da je to tako.
Па пази, та могућност није искључена и сасвим је изводљива.
Баш је о коалицијама са СНС-ом, причао данас на Б92, Немања Шаровић који је исправно приметио да се на изборној листи налазе Расим Љајић и Вук Драшковић, који су до скора причали све најгоре о Вучићу, и Николићу.

Кад они могу да упадну у тај ''дрим тим'', зашто не би могао и Чеда. Уосталом сами програми се нешто и не разликују, матрица (језгро, најбитнији део) програма свих тих странака је ЕУ, која уједињује све наведене особе.

Ja sam, inace, jos kao klinac znao da je demokratija glupost. Zato mi je oduvek bilo neverovatno to sto se toliko ljudi prima na izbore. GRADJANIN DEMOKRATSKOG DRUSTVA NEMA NIKAKAV IZBOR, ON NE BIRA NISTA, ON JE NEMOCAN, ON SAMO TRIPUJE DA BIRA. Ali avaj! ovce ce nastaviti da budu ovce, sta se koji ****** ja derem ovde :lol:

Ono sto je najzalosnije u celoj toj prici je to sto ce mnogi koji su instinktivno znali da je demokratija glupost posustati pod drustvenim pritiskom, pa ce se tako i oni sami pretvoriti u te iste ovce ):

Poslednja izmena:
.
Sreten za SNS, trebaće i njemu pečat na diplomu, a one komunjare mu se nisu ni kandidovale.
Ниђе везе...

aTUCeB4.jpg

E6uQuK7.jpg

Вероватнији је СПС.

Али у праву си да жалим што нема ни једне комунистичке партије.

Ja necu izaci na izbore, jer je situacija takva da nemas za koga da glasas. Niti ima bilo kakve nade da ce se ista promeniti. Prognoze su da Vucic dobija 45%, pa ebem ti zivot ovakav.
Na proslim sam glasala za LDP, ali sada necu, jer je Ceda zmaj uspeo za ove 2 godine ili koliko je vec proslo, samo da umanji podrsku, nece ni proci cenzus sad...

Ne bih ni za koga glasala, ali ako već budem otišla, onda verovatno ldp...
Зар ти имаш право гласа? :lol:

Чек, чек, :think:
Аааааааа, па даааааааа, сетио сам се.
Јеси пунолетна. Прошле године си (у августу, беше?) напунила 18. година и самим тим стекла активно бирачко право.

Зашто ЛДП? Да ли због тога што они воле све што воле млади, или би гласала за њих само да би терала контру мени? :lol: :mrgreen:

Poslednja izmena:
Зар ти имаш право гласа? :lol:

Чек, чек, :think:
Аааааааа, па даааааааа, сетио сам се.
Јеси пунолетна. Прошле године си (у августу, беше?) напунила 18. година и самим тим стекла активно бирачко право.

Зашто ЛДП? Да ли због тога што они воле све што воле млади, или би гласала за њих само да би терала контру мени? :lol: :mrgreen:

Vidiš kako znaš sve... :mazi:

Zašto LDP? Zašto ne? :lol: Zato što glasam sistemom eliminacije, a ne zato što volim Čedu...:lol: Naprednjaci su mi najveća katastrofa koja može postojati, demokrate nisu ništa uradile, a imali su sasvim dovoljno vremena, i previše ako mene pitaš... Radikale i Šešelja ne podržavam... Obraz mi je okej bio kao organizacija, ali sa takvim načinom razmišljanja nećemo stići ni do Male Krsne jer se previše oslanjaju na to ko je šta rekao i šta je sve bilo, a ne šta će biti...Da se nisu spojili sa radikalima, možda bi i imali neku šansu kod mene, ovako, jok... SPS nije za komentarisati... Dakle, ostaje LDP... Imaju okej politiku, nisu nikad bili na vlasti da su mogli nešto značajno da urade, drže se svojih stavova, ukazuju na realne probleme i daju konstruktivna rešenja koja niko ne šljivi ni dva posto...Nemaju predrasude i imaju hrabrost... Znam da nemaju nikakve šanse protiv ovih ostalih, ali barem nek uđu u skupštinu, da dosole malo so na ranu...:mrgreen:

Poslednja izmena:
Vidiš kako znaš sve... :mazi:

Zašto LDP? Zašto ne? :lol: Zato što glasam sistemom eliminacije, a ne zato što volim Čedu...:lol: Naprednjaci su mi najveća katastrofa koja može postojati, demokrate nisu ništa uradile, a imali su sasvim dovoljno vremena, i previše ako mene pitaš... Radikale i Šešelja ne podržavam... Obraz mi je okej bio kao organizacija, ali sa takvim načinom razmišljanja nećemo stići ni do Male Krsne jer se previše oslanjaju na to ko je šta rekao i šta je sve bilo, a ne šta će biti...Da se nisu spojili sa radikalima, možda bi i imali neku šansu kod mene, ovako, jok... SPS nije za komentarisati... Dakle, ostaje LDP... Imaju okej politiku, nisu nikad bili na vlasti da su mogli nešto značajno da urade, drže se svojih stavova, ukazuju na realne probleme i daju konstruktivna rešenja koja niko ne šljivi ni dva posto...Nemaju predrasude i imaju hrabrost... Znam da nemaju nikakve šanse protiv ovih ostalih, ali barem nek uđu u skupštinu, da dosole malo so na ranu...:mrgreen:
Добро, за СНС, СПС, ДС се слажем са тобом у потпуности, али ми нису јасне две ствари у овом твом исказу:

1) Кажеш да не подржаваш Радикале и Шешеља, али да ти је Образ океј био као организација (намерно преписујем од тебе ово био, што прејудицира прошло време, да су на неки начин изгубили симпатију код тебе, да ти се не свиђа њихово потенцирање о томе ко је шта рекао и шта је све било, и што су се спојили са радикалима). Обе организације су националистичке. Постоје нијансе које разликују СРС од Образа. Шта ти се конкретно не свиђа код Радикала, што ти се нпр. свиђа код Образа. Да ли ти се Радикали можда не допадају због свог статута, због начина изражавања својих идеја, због имиџа који пласирају у јавности, или због нечег сасвим четвртог?

2) Какве је то ЛДП изнео ставове, који су вредни дивљења и каква су то конструктивна решења?

Poslednja izmena:
Добро, за СНС, СПС, ДС се слажем са тобом у потпуности, али ми нису јасне две ствари у овом твом исказу:

1) Кажеш да не подржаваш Радикале и Шешеља, али да ти је Образ океј био као организација (намерно преписујем од тебе ово био, што прејудицира прошло време, да су на неки начин изгубили симпатију код тебе, да ти се не свиђа њихово потенцирање о томе ко је шта рекао и шта је све било, и што су се спојили са радикалима). Обе организације су националистичке. Постоје нијансе које разликују СРС од Образа. Шта ти се конкретно не свиђа код Радикала, што ти се нпр. свиђа код Образа. Да ли ти се Радикали можда не допадају због свог статута, због начина изражавања својих идеја, због имиџа који пласирају у јавности, или због нечег сасвим четвртог?

2) Какве је то ЛДП изнео ставове, који су вредни дивљења и каква су то конструктивна решења?

Mislim da kucaš na pogrešna vrata, Razrušitelju. :)

Da se i ja nadovezem, ono sto mi se svidja je to da se LDP zalaze za decentralizaciju i prenosenje vece nadleznosti na lokalni nivo, vece ulaganje u obrazovanje i reforma obrazovnog sistema, maksimum iskoriscavanja sporoazuma o slobodnoj trgovini i naravno da se na to vecno pitanje Kosova stavi tacka, uz vodjenje racuna o interesima ljudi koji su ostali tamo.

Obrazovci, radikali, DSSovci, svi su oni previse iskljucivi, zatvoreni, puni predrasuda, necu da mi se drzava izoluje, posmatraju Srbiju kao ostrvo.

Poslednja izmena:
Da se i ja nadovezem, ono sto mi se svidja je to da se LDP zalaze za decentralizaciju i prenosenje vece nadleznosti na lokalni nivo, vece ulaganje u obrazovanje i reforma obrazovnog sistema, maksimum iskoriscavanja sporoazuma o slobodnoj trgovini i naravno da se na to vecno pitanje Kosova stavi tacka, uz vodjenje racuna o interesima ljudi koji su ostali tamo.

LDP bi odbacio kulturnu baštinu Kosova tek tako, a drugo - nije tačno da bi vodili računa o interesima ljudi koji su ostali tamo, zato što je nemoguće priznavanje nezavisnosti države (bilo koje) i dalji efektivan uticaj na narod koji je tamo, a koji bi se smatrao nacionalnom manjinom. Čedomir Jovanović je pre par dana u Prijepolju držao tribinu sa Muamerom Zukorlićem. Muamer Zukorlić je po svojoj političkoj logici stoput gori i zatvoreniji od DSS, Radikala, Naših, Dveri i Obraza zajedno, a opet, Čedomiru to ne smeta. Zukorlić se zalaže za šerijat, pobogu. To je i studirao. Što se Čedomira tiče, on je lopov, izdajnik i narkoman, i ništa više od toga. Evo ti članak sa Čedom i Zukorlićem, a imaš i slike:

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/region/cedomir-jovanovic-u-prijepolju-moj-narod-je-pogrijesio

Obrazovci, radikali, DSSovci, svi su oni previse iskljucivi, zatvoreni, puni predrasuda, necu da mi se drzava izoluje, posmatraju Srbiju kao ostrvo.

Nisu to predrasude, nego očajnički pokušaj očuvanja nacionalnog identiteta u vremenima sveopšte globalizacije, koji svaki narod mora da ima, da bi se uopšte nazivao narodom. Kako staviti tačku na Kosovo kad je kosovska mitologija osnov razvitka srpskog nacionalnog identiteta? Najsmešnije kad neko uporedjuje De Golovu podršku otcepljenju Alžira sa ovom situacijom, iako je Alžir gledano sa geostrateške i istorijske tačke bio obična francuska kolonija i malo značajan, a Kosovo je srpski Jerusalim. Ako Izraelci mogu ovako grčevito za Izrael i Jerusalim da se bore i trpe, e možemo vala i mi za koren našeg nacionalnog identiteta i najvredniju kulturnu baštinu koje imamo.

Poslednja izmena:
Ne vredi da ti odgovaram ozbiljno kada si povukao tu kartu srpskog Jerusalima. Sada su deo te kolevke nacinalnog indetiteta dva miliona Albanaca, sta cemo s njima? da ih pobijemo, proteramo? Sve nam se pise u istoriju, ima ko ne zaboravalja...

A kako ce to da resi bilo sta?
Nama nista ne radi,mi nista ne proizvodimo,tu je glavni problem,a ne u budjavoj decentralizaciji,obrazovanju... Ja hocu da vidim konkretne mere kako popraviti ekonomiju,a ne gluposti tipa strani investitori,arapi,bla,bla.

Back