Избори......

Ne znam jesmo li pričali o ovome, ali smisao glasanja kad nemaš za koga da glasaš bio bi u tome da ako već nisi zadovoljan vlašću, promeniš vlast čisto radi stvaranja tenzije.
Ako ti imaš jedno političko jezgro od 4,5 stranaka koje drže vlast konstantno, tu straha za moć nema, dakle mogu da rade šta hoće.
Izborni proces ne služi samo da dovedeš prave ljude na vlast, već i da kazniš one koji su na vlasti bili, a nisu dorasli zadatku.
Ja sam zato na prošlim izborima glasao za stranku koja je ideološki potpuno suprotna mom stavu.
Političari ako već nemaju opšte dobro kao cilj po sebi, onda makar moraju da se boje naroda.

Komunizam je fundamentalno loš sistem zato što onemogućava bilo kakav progres, a sa druge strane je sistem koji je sklon zloupotrebi mnogo više od kapitalizma. (A i šta će ti društvo u kom vlada jednakost između onih koji jednaki nisu, mada to je drugo pitanje :) )
Ti ideju kolektivnog interesa možeš vrlo dobro sprovoditi u kapitalizmu, nije problem sistem već svest onih u sistemu. Takođe, čovek ne treba da bira interes kolektiva, već da bira interes kolektiva koji je ujedno i njegov interes.
Zbunjujuće zvuči, ali se u suštini svodi na to da svesna individua shvata da interes individue/interes kolektiva nisu opozicije već komplementarne kategorije.

Za koga ćeš da glasaš?

Вучић ће без икакве сумње владати, јер мајмуни дају своје гласове како тим опскурним-комби странкама/покретима попут Треће Србије/Двери-Звери/ДСС, (самим тим цепајући националистичко језгро и уместо давања гласова истинској патриотској коалицији, оличеној у СРС/Образу/Нашима, ти дебили расипају бирачко тело на стотине тих самопрокламованих просрпских покрета), тако и овим леватима из ЛДП-а, УРС-а који продају маглу, итд.... Тако гласови иду у неповрат, и остају те јаче ''демократске'' странке за које се везује велики проценат бирачког тела. Говорим пре свега о СНС (мада није ни занемарљива процентажа за Ђиласову верзију и Ботину верзију ДС, заједно те две ''струје'' имају позамашан и леп број гласачких листића), и багри која гласа за њих, а која је доминантно бирачко тело. Значи, народ ће поново на изборима пресудити, да жели да их неко ебе уздуж и попреко. Мазохизам, шта ћеш.

Prvo, DSS je na prošlim izborima prešao cenzus, radikali nisu. Ko je tu rasuo glasove? :lol:
I ovaj put je DSS mnogo jači od te koalicije, dakle, ako već u isti koš stavljaš DSS i SRS, a ne želiš da se glasovi rasipaju, glasaj za DSS i neće se rasuti.
Druga stvar, DSS je za neutralnost, SRS nije, dakle, ne mogu se rasipati glasovi kad se ne radi o istim programima i idejama.
Stranke imaju različite ciljeve, jedni neutralnost, drugi savez sa Rusijom, nema tu nikakve sličnost, osim toga što su i jedni i drugi protiv ulaska u EU.

Вучић ће без икакве сумње владати, јер мајмуни дају своје гласове како тим опскурним-комби странкама/покретима попут Треће Србије/Двери-Звери/ДСС, (самим тим цепајући националистичко језгро и уместо давања гласова истинској патриотској коалицији, оличеној у СРС/Образу/Нашима, ти дебили расипају бирачко тело на стотине тих самопрокламованих просрпских покрета), тако и овим леватима из ЛДП-а, УРС-а који продају маглу, итд.... Тако гласови иду у неповрат, и остају те јаче ''демократске'' странке за које се везује велики проценат бирачког тела. Говорим пре свега о СНС (мада није ни занемарљива процентажа за Ђиласову верзију и Ботину верзију ДС, заједно те две ''струје'' имају позамашан и леп број гласачких листића), и багри која гласа за њих, а која је доминантно бирачко тело. Значи, народ ће поново на изборима пресудити, да жели да их неко ебе уздуж и попреко. Мазохизам, шта ћеш.

Brate, DSS ti je stoput jači od svih tih stranaka, i trenutno najjača nacionalna opcija kod nas, tako da ti izjava nikako ne drži vodu. Zapravo treba da bude obrnuto, te stranke treba da se uskladjuju sa DSS, ako uopšte misle nešto da urade. Na prošlim izborima radikali nisu ni prešli cenzus, a DSS je osvojio više od sedam posto. Plus su Dveri bile tu negde gde i radikali po pitanju glasova. Pogledaj ko je najjača nacionalna opcija na Kosovu - DSS. Marko Jakšić iz DSS, kog zovu vodjom kosovskih Srba. Evo i sad na Jarinju je Koštunica držao govor okupljenima. Prosto ne vidim tu logiku po kojoj su radikali sada predvodnici nacionalne opcije. Za mene je Šešelj uvek bio priča za sebe, i više od samih radikala, on je sam po sebi iznad zakona dnevne politike sada, ali DSS je, kako je lepo primetio Fjodor, najjača nacionalna opcija sada. Tako da se glasovi rasipaju ako za njih ne glasaš, nikako drugačije.

Poslednja izmena:
Моје је право да гласам за кога ја хоћу. За њих гласам због најбољег програма који су изнели,зато што имају најбоље идеје, и Протић ми не изгледа као остала политичка багра. Крајње је идиотски гласати за партије које су већ 25 година у политичком животу ( тј њихови лидери). Зајеби ме једном ти си крив, зајеби ме два пута ја сам крив. Ако људи у Србији не желе да гласају за Трећу њихов проблем што не могу да уоче добар политички програм. За идиоте из СРС ми не пада на памет да гласам. Ти људи су изгубили свакакав појам о реалности, води их гомила пијаница и простака.
Не желим да гласам за партију која је већ била на власти или чији су лидери оснивачи већ то били. Не желим да гласам за било какве мега коалиције, где сабирајући по 1% скупе потребних 5%. Желим да државом руководе способни људи, школовани на државним универзитетима не са мистериозним дипломама.

Ti promeni državu. Želja ti se u Srbiji neće ostvariti. :)

Brate, DSS ti je stoput jači od svih tih stranaka, i trenutno najjača nacionalna opcija kod nas, tako da ti izjava nikako ne drži vodu. Zapravo treba da bude obrnuto, te stranke treba da se uskladjuju sa DSS, ako uopšte misle nešto da urade. Na prošlim izborima radikali nisu ni prešli cenzus, a DSS je osvojio više od sedam posto. Plus su Dveri bile tu negde gde i radikali po pitanju glasova. Pogledaj ko je najjača nacionalna opcija na Kosovu - DSS. Marko Jakšić iz DSS, kog zovu vodjom kosovskih Srba. Evo i sad na Jarinju je Koštunica držao govor okupljenima. Prosto ne vidim tu logiku po kojoj su radikali sada predvodnici nacionalne opcije. Za mene je Šešelj uvek bio priča za sebe, i više od samih radikala, on je sam po sebi iznad zakona dnevne politike sada, ali DSS je, kako je lepo primetio Fjodor, najjača nacionalna opcija sada. Tako da se glasovi rasipaju ako za njih ne glasaš, nikako drugačije.

SRS je stara stranka sa kontinuitetom i za nju je razumljivo da neće prihvatiti stapanje sa drugim partijama, posebno ne sada kada postoji opcija da se Šešelj vrati, što će imati nekakvog efekta na popularnost stranke. Dveri su neozbiljna i nestručna banda šarlatana. Kreacija DS-a koja se otela kontroli nakon njenog kraha i sada pije krv ionako ubledelom DSS-u .

Ti promeni državu. Želja ti se u Srbiji neće ostvariti. :)

Не желим да мењам државу, да будем туђин. Желим да се држава мења, тј да се друштво мења. Све што је нормално у Србији је утопија. Зашто увек мора тако да буде. Јбг нама је потребна чврста рука, док ти не виси неко над главом ништа се неће постићи...

Nadam se da se nikada nece promeniti i da cete svi ostati na margini drustva gde vam je i mesto. obozavam ovaj rezim,rado bih se ukljucio u njega.
Samo mi dajte bic i dozvolu,sa velikim osmehom bih ***** ovaj narod.

Само тебе чека СНС.:lol:

Овај режим је никакав, бледа копија СПС-а деведесетих. Лажна обећања и глупави пластични пројекти, чисто да би имали нешто видљиво.

Poslednja izmena:
SRS je stara stranka sa kontinuitetom i za nju je razumljivo da neće prihvatiti stapanje sa drugim partijama, posebno ne sada kada postoji opcija da se Šešelj vrati, što će imati nekakvog efekta na popularnost stranke. Dveri su neozbiljna i nestručna banda šarlatana. Kreacija DS-a koja se otela kontroli nakon njenog kraha i sada pije krv ionako ubledelom DSS-u .

I DSS je stara stranka sa kontinuitetom, vodi poreklo još od Ljubomira Davidovića, koji važi za najpoštenijeg političara u istoriji Srbije. Na donjem linku imaš o korenima DSS:

http://dss.rs/dss-izbliza/zasto-postojimo/koreni/

Inače, DSS je danas jedina nacionalno orijentisana stranka sa vitalnošću i širom prihvaćenošću medju narodom, a na Kosovu su ubedljivo najpopularniji i najprihvaćeniji medju tamošnjim Srbima, što im još više daje na legitimitetu.

I DSS je stara stranka sa kontinuitetom, vodi poreklo još od Ljubomira Davidovića, koji važi za najpoštenijeg političara u istoriji Srbije. Na donjem linku imaš o korenima DSS:

http://dss.rs/dss-izbliza/zasto-postojimo/koreni/

Inače, DSS je danas jedina nacionalno orijentisana stranka sa vitalnošću i širom prihvaćenošću medju narodom, a na Kosovu su ubedljivo najpopularniji i najprihvaćeniji medju tamošnjim Srbima, što im još više daje na legitimitetu.

Глупост. И ДС тврди исто, зато што су омладинци предратног ДС-а учествовали у оснивању модерног ДС-а. У сваком случају и ДС и ДСС имају мало додира са предрадним ДС-ом.

Malo dodira u kom smislu? Naravno da im programska načela neće biti ista u skladu sa protokom vremena i promenama prilika na medjunarodnom i unutarnjem planu, ali oni de facto vode kontinuitet od Ljubomira Davidovića i njegove stranke. Obnovili su rad te stranke, i prilagodili ga konkretnim dnevnopolitičkim zahtevima:

У касну јесен 1989. Војислав Коштуница, Коста Чавошки, Борислав Пекић, Душан Вукајловић и Марко Јанковић, са још неколицином интелектуалаца, међу којима су били и Драгољуб Мићуновић и Зоран Ђинђић, стварају Оснивачки одбор нове Демократске странке. У одбор су ушли и Милован Данојлић, Миодраг Перишић, Гојко Ђого, Владимир Глигоров, Слободан Инић и Радослав Стојановић. Написано је Писмо о намерама, прве активности на окупљању чланства предузете су у јануару 1990, а Оснивачка скупштина одржана је 3. фебруара у београдском Дому омладине. Година 1990. протекла је у борби за расписивање првих вишестраначких парламентарних избора од доласка комуниста на власт. После мучног оклевања режима, после пребијања политичких активиста и грађана (Борислав Пекић је обзнанио да му је полиција нанела исту повреду као батинаши из 1948. године), избори су расписани за децембар, и странка је на њима освојила седам посланичких мандата.

A ako tako gledaš, onda SRS nema toliko jak kontinuitet o kom pričaš, zato što je advokat Veljko Guberina bio taj koji je obnovio Narodnu radikalnu stranku nakon uvodjenja višestranačja u Srbiju, a ne Šešelj. Tomislav Nikolić je samo otcepio deo te stranke (kragujevačke odbore), zabio nož u ledja Guberini i sa Šešeljem 23.februara 1991. stvorio SRS, pripajajući kragujevačke odbore Srpskom četničkom pokretu.

To је анахронизам једноставно. У 20. веку период од 40-50 година је огроман. Ни једна политичка партија не може да се позива на партије из краљевине. Политичко уређење је крајње другачије, као и стање у друштву. Па и мутави СНС онда да се повеже са Напредном странком :lol:.

To је анахронизам једноставно. У 20. веку период од 40-50 година је огроман. Ни једна политичка партија не може да се позива на партије из краљевине. Политичко уређење је крајње другачије, као и стање у друштву. Па и мутави СНС онда да се повеже са Напредном странком :lol:.

Pa po kojoj onda logici SRS ima duži kontinuitet od nekog drugog? Nastali su 1991., a ovaj Amulеtum sе poziva na nekakav kontinuitet koji nadmašuje kontinuitet drugih stranaka.

Pa po kojoj onda logici SRS ima duži kontinuitet od nekog drugog? Nastali su 1991., a ovaj Amulеtum sе poziva na nekakav kontinuitet koji nadmašuje kontinuitet drugih stranaka.

Па не може. Са киме да се повезују, са Пашићевом НРС или Стојадиновићевом ЈРЗ ? Глупости. Једино СПС може да се позове на неки континуитет јер је основан од стане чланова Савеза комуниста Србије, додуше то им и не иде у прилог.

U najgorem slucaju bicu zadovoljan jer ste i vi propali. :) Mada za mene nema zime,ja se ne libim niceg za razliku od vas.
Ти би највише волео да се деси ''украјински сценарио'', тј. да се догоди Євромайдан, а Јузеру?
Е, па неће моћи Мићко. Од тог посла нема ништа.

:lol: :mrgreen:

Prvo, DSS je na prošlim izborima prešao cenzus, radikali nisu. Ko je tu rasuo glasove? :lol:
I ovaj put je DSS mnogo jači od te koalicije, dakle, ako već u isti koš stavljaš DSS i SRS, a ne želiš da se glasovi rasipaju, glasaj za DSS i neće se rasuti.
Druga stvar, DSS je za neutralnost, SRS nije, dakle, ne mogu se rasipati glasovi kad se ne radi o istim programima i idejama.
Stranke imaju različite ciljeve, jedni neutralnost, drugi savez sa Rusijom, nema tu nikakve sličnost, osim toga što su i jedni i drugi protiv ulaska u EU.
Видећемо да ли ће и на овим изборима СРС бити испод цензуса, као што ћемо исто тако видети да ли ће и овај пут(??) ДСС бити много јачи од те коалиције, иако ми није јасна баш твоја формулација коју сам болдовао, с обзиром да на прошлим изборима није постојала никаква коалиција Радикала са Образом и Нашима, али добро, направио си мали лапсус. Што се тиче различитих ставова, и идеја, па... Боже мој, свака странка поседује свој статут, свој програм (нешто што ће ту странку да разликује од осталих странака, нешто што је оригинално, што је аутентично, нешто што је специфично, назовимо то како хоћемо), логично је да постоје извесне разлике у начину изношења идеје између нпр. СРС и ДСС. Па и Образ у одређеним ставовима се разликује од Шешељеваца, па су опет ушли у коалицију. Поента је да ДСС са својим програмом се обраћа десничарском и националистичком бирачком телу, које је њихова циљна група. Значи, они са том својом ''идеологијом'' (која је накнадно постала просрпска) узимају гласове који су намењени Радикалима. Зато што се врло добро зна за политичку прошлост В. Коштунице, врло добро се зна за шта се залагао, са ким је улазио у коалицију, врло добро се зна какве је то ''патриотске'' и ''српске'' акте предузео када је био на власти. Коштуница паразитира и кокетира на рачун патриотизма, зато што му је то једини начин да освоји нешто гласова, и да задржи неку колико-толико изражену политичку моћ, иако он нема легитимност за те поступке (човек који се до јуче заклињао у ЕУ, изручио генерале, комплетан политички врх, пустио Шиптаре, итд..., се сада залаже за неку неутралност и пуна су му уста приче о јакој Србији и српској држави, оооо Боже мој, каква иронија!), и самим тим оне који су искрени у својој идеји родољубља (Радикали) спречава да добију оно што заслужују.

Јузеру с обзиром да ниси скапирао мој пост упућен теби, објаснићу ти у најједноставнијим могућим цртама,
ти би хтео да буде слична ситуација хаоса, и анархије, као у Украјини, а да ти испливаваш из тог хаоса профитирајући на туђој беди.
Да ти будеш српска верзија Јацењука, или Дмитрија Јароша. Да ти заводиш неки ред, да изиграваш неко мудо, и да стичеш моћ, без обзира
на то да ли ћеш неког завити у црно.
Исправи ме ако сам погрешио.

Poslednja izmena:
Glas pripada listi za koju glasaš.
Ako neko ne glasa za SRS, onda njegov glas ne pripada njima, bez obzira da li je u skupini desno ili levo orijentisanih.

Zna se da će DSS biti iznad radikala, to i ti znaš. Al eto, videće se posle izbora.

Видећемо да ли ће и на овим изборима СРС бити испод цензуса, као што ћемо исто тако видети да ли ће и овај пут(??) ДСС бити много јачи од те коалиције, иако ми није јасна баш твоја формулација коју сам болдовао, с обзиром да на прошлим изборима није постојала никаква коалиција Радикала са Образом и Нашима, али добро, направио си мали лапсус. Што се тиче различитих ставова, и идеја, па... Боже мој, свака странка поседује свој статут, свој програм (нешто што ће ту странку да разликује од осталих странака, нешто што је оригинално, што је аутентично, нешто што је специфично, назовимо то како хоћемо), логично је да постоје извесне разлике у начину изношења идеје између нпр. СРС и ДСС. Па и Образ у одређеним ставовима се разликује од Шешељеваца, па су опет ушли у коалицију. Поента је да ДСС са својим програмом се обраћа десничарском и националистичком бирачком телу, које је њихова циљна група. Значи, они са том својом ''идеологијом'' (која је накнадно постала просрпска) узимају гласове који су намењени Радикалима. Зато што се врло добро зна за политичку прошлост В. Коштунице, врло добро се зна за шта се залагао, са ким је улазио у коалицију, врло добро се зна какве је то ''патриотске'' и ''српске'' акте предузео када је био на власти. Коштуница паразитира и кокетира на рачун патриотизма, зато што му је то једини начин да освоји нешто гласова, и да задржи неку колико-толико изражену политичку моћ, иако он нема легитимност за те поступке (човек који се до јуче заклињао у ЕУ, изручио генерале, комплетан политички врх, пустио Шиптаре, итд..., се сада залаже за неку неутралност и пуна су му уста приче о јакој Србији и српској држави, оооо Боже мој, каква иронија!), и самим тим оне који су искрени у својој идеји родољубља (Радикали) спречава да добију оно што заслужују.

Kо ће бре да гласа за СРС ? Пропала политичка идеја у потупуности. Зато су је и напустили идиоти из СНС-а, да би како тако спасили своје гузице што су и успели. Еј, човек је кандидиовао своју жену за председника прошле године ? Да ли је могао већу грешку да направи ? И Шеки, заклети антикомуниста је кокетирао са СПС-ом,те му је Ђујић одузео титулу војводе. СРС функциониште врло лоше, на све се ослањају на Шешеља, човека који 11 година није био у Србији. Па не може тако. У 11 година смо сменили брда влада и премијера,раскрстили су Црногорци са нама,продали смо Космет итд. Почели су да тргују са Обрадовићем и осталом багром. Не верујем да ће прећи цензус, дајем им 4 % највише.

Јузеру с обзиром да ниси скапирао мој пост упућен теби, објаснићу ти у најједноставнијим могућим цртама,
ти би хтео да буде слична ситуација хаоса, и анархије, као у Украјини, а да ти испливаваш из тог хаоса профитирајући на туђој беди.
Да ти будеш српска верзија Јацењука, или Дмитрија Јароша. Да ти заводиш неки ред, да изиграваш неко мудо, и да стичеш моћ, без обзира
на то да ли ћеш неког завити у црно.
Исправи ме ако сам погрешио.

Sta si bre zapeo za taj Ukrajinski scenario?
Zar ne moze covek da bude za bilo koju vladajucu partiju koja ce da podjebava ove mudrosere sa filozofskog i ovu obicnu srpsku boraniju?
Drugu grupu treba ebati jer su podla bagra,a prvu jer su glupani. Drustvo je u *****. Av,av. Rekao sam ociglednu stvar,ali sam ispao mnogo pametan. Av,av.
Drzava duradi nesto. Av,av.
Najmanje ti sa filozofskog trebaju da se bune,jer da bi neko delo postalo filozofsko i pocelo da se izucava treba da prodje 50 godina. To zavrsis i boli te *****.
Ako imas srece zaposlis se na faksu ili u skoli da predajes i nikad nista za zivota ne napises.
Uvek istu stvar pricas svo vreme,a znas da ne mozes nista da useres. I sad neko ko studira tu ladovinu od fakulteta ima obraza da dovodi u pitanje kredibiliteta ljudi ciji fakultet barem moze da se korisno primeni. :mrgreen: A da uobrazenost bude veca,mladi mudroser od 19 godina je sada toliko pametan i zreo,mudar,da nekome drzi predavanje svakog petka.
Ovaj narod je bagra,stoka ljubomorna i samo ga treba bicevati i kinjiti i pljackati jer nije za bolje. :)

Back