izbori 2012

poverenje dajem

• Ukupno glasova
    396
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gradski odbor Demokratske stranke za Beograd kritikovao je SNS zbog navoda da je potpredsednik DS-a Dragan Đilas favorizovan na televiziji "Pink".

"Povodom optužbi da je gradonačelnik Đilas favorizovan na televiziji Pink, želimo da podsetimo javnost da su lideri SNS više puta gostovali u poslednjih 30 dana i u jutarnjem programu, i u dnevniku te televizije", navodi se u saopštenju.

Gradski odbor DS navodi da je kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić "dan pred raspisivanje izbora, 90 minuta bio glavna zvezda emisije "Ami Dži šou" koji je više ličio na stranački plaćeni termin, nego na zabavnu emisiju".

"U istom tom periodu Dragan Đilas nije bio nijednom gost televizije Pink", navodi se u saopštenju.

Lider izborne Koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić izjavio je danas da Srpska napredna stranka (SNS) ima najbolji program i najbolje ljude, zbog čega je i postala najjača stranka u Srbiji i od koje građani sada očekuju promene.

"Zato u nas gledaju siromašni, koji su ostali bez igde ičega. Zato u nas gledaju i bogati ljudi. Nemam ništa protiv bogatih ljudi, ako su bogatštvo stekli radom i u skladu sa zakonom, ali ko je ukrao moraće sve da vrati i to vam obećavam", rekao je Nikolić obraćajući se građanima Bele Palanke.

On je istakao da mu u tom slučaju neće biti važno ko se kako zove ili iz koje stranke dolazi pripada.

Nikolić je rekao da su građani pre četiri godine za aktuelnu vlast glasali zato što su verovali u njihova obećanja.

Izvor : www.***************

ili

http://www.tanjug.rs/novosti/38823/nikolic--sns-ima-najbolji-program-i-ljude.htm

За програм не знам, али људи су толико добри да можеш слободно на рану да их привијеш...:D

Ђаво у детаљима

Ђорђе Вукадиновић уторак, 10. април 2012

Више пута ми је, нарочито на Политици, замерано како се бавим само „апстракцијама“ и високопарним политичким темама, а не „стварним животом“. Не мислим да је то сасвим тако, поготово што се, чак и када се њоме не бавимо, „висока политика“ итекако обија о главу „малог човека“, то јест, она се бави нама, обраћали ми на то пажњу, или не.

Изузмемо ли косовску и НАТО тематику, најчешћа мета мојих колумни последњих година био је наш „европски пут“. Тај пут је, по мом мишљењу, у овом тренутку лош и безперспективан – али моја поента је да ми чак ни њиме не идемо посвећено, искрено и ваљано. Да бих то образложио, навешћу неколико невезаних, наизглед ситних, али, верујем, индикативних примера.

Пример 1. Знам неке фанатичне српске еврофиле који су зарад европске будућности спремни да се одрекну свега – од Косова до ћирилице, нације и идентитета – али нипошто не и пушења. Ни пре ни после усвајања „европског“ закона о пушењу на јавним местима њима не пада на памет да се одрекну својеврсног терора који балкански пушачи, независно од политичког, верског и националног опредељења сматрају неком врстом свог стеченог „природног права“.

Непушач сам и дим ми објективно смета. Али, опет, ипак не мислим да нам треба онако драстичан закон о забрани пушења. (Додуше, на крају је нешто ублажен у односу на најтврђа ЕУ решења.) Довољно је било оставити и јасно раздвојити простор и за једне и за друге, а остало би већ учинио закон понуде и потражње и интереси власника кафана и ресторана. Овако је све остало исто, ако не још и горе. Имамо један релативно (пре)строг европски закон, који се не поштује и који само индиректно поткрепљује одомаћену тезу да закони постоје само зато да би се кршили и тражиле „рупе“ у њима.

Пример 2. Ивица Дачић је по готово свим акетама у последње време проглашаван за најбољег, или, ако вам је тако лакше, уз Љајића, најмање лошег министра у актуелној влади. Познајем човека, али никада нисам стигао да га питам – а и да јесам, вероватно би помислио да сам луд – да га питам како је могуће да буквално годинама, сваког пролећа-лета, централна београдска улица (Српских владара, Краља Милана) од Теразија до Славије, у вечерњим сатима постаје полигон за променаду обесних мотораша који уз заглушујућу буку и у највећој брзини, често и на једном точку, јуре, тркају се и позирају, бахато кршећи јавни ред и уз пут угрожавајући живот себи и другима. Једна једина патрола на лицу места, или, евентуално две, уз адекватне пратеће казне и проблем би био решен. Али се то годинама не дешава и шиканирање пролазника у центру града траје непрестано. Људи су се у почетку згражавали, гласно негодовали, освртали и питали шта ради полиција... Али у последње време примећујем као да су се већ навикли и некако огуглали – као што полако али сигурно огуглавамо на скоро све што нам се лично и колективно догађа. Плус што, ако ствар са јавним редом и законом тако стоји у срцу Београда, могу само да замислим шта се све збива и како ли држава (не)функционише у оним деловима кроз које свакодневно не пролазе новинари и амбасадори, а политичари навраћају само у време предизборне кампање.

Пример 3. Такође Београд, центар. Улица Дечанска (Моше Пијаде), уско грло измећу Дома омладине и Трга Николе Пашића. Увек велика гужва, у шпицевима готово несносна. Е, у тој улици, усред бела дана и подневног шпица (укључујући и петак поподне) годинама гледам како се заглављује камион „Градске чистоће“ и празни околне контејнере. А никада га на том месту нисам затекао увече, или ноћу.

Одмах да се разумемо, уз неколико светлих изузетака саобраћајне гужве постоје у мање-више свим метрополама. (Ко хоће мир нека се пресели у Жагубицу, јужни Банат или источносрбијанске варошице, па нек ужива.) Не мислим, дакле, да је гужва у милионском граду само по себи нешто скандалозно. Али не могу да верујем да се годинама нико није сетио да пражњење контејнера у и иначе презакрченом центру пребаци у ноћну смену. И да ли треба да нам долази Европска унија или не знам ко да би се проблем уочио и мало променио распоред ђубретарске јединице?

Пример 4. Опет Београд. Пре коју годину су, уз свечану помпу, пригодне тв извештаје и присуство градских великодостојника, пуштени у погон компликовани и по свему судећи врло скупи лифтови/дизалице за инвалиде, како би ови могли да користе подземне пролазе у центру. Лифтови су радили само тада (на телевизији) и после уредно „запаковани“. Пролазим туда сваки дан по десетак пута и никада нисам видео никога ко их је користио, а питање је да ли су уопште и у функцији.

Пример 5. У складу са новим временом и „европским токовима“ јесте и повећана брига за заштиту и права животиња. На страну што мислим да у томе има претеривања, али, у принципу, љубав према животињама је лепа ствар. Разуме се, као и у свему другом, и ту има искрених љубитеља и посвећеника, али и ситних профитера и лажних душебрижника који су спремни чак и да обогаљују животиње да би поводом тога организовали кампање и дизали медијску халабуку. Тако је случај осакаћене „керуше Миле“ својевремено данима заокупљао пажњу јавности, неупоредиво више од убогаљених радника и упропаштених фабрика широм Србије. Али, добро, радничка класа је „аут“, кућни љубимци су „ин“. То је светски тренд. Ми „хоћемо да живимо као сав нормалан свет!?“ Хмм. Али у том „нормалном“ свету – на страну што га не треба превише идеализовати – уз права иду и обавезе и одговорност. А питам се колико вас је видело да овдашњи кучкари и керовође по парку и улици скупљају фекалије за својим љубимцима?

Вероватно се нађе понеко (лично, знам само за Сару, ћерку једне моје пријатељице), али то је апсолутна и убедљива мањина. А по закону су обавезни да то чине. И по Паризу, Лондону и другим европским градовима можете на на сваком углу видети савесне власнике са лопатицама и кесама за измет. О обавезним повоцима и корпама да и не говоримо.

Сигуран сам да свако од читалаца може навести барем неколико сличних или много горих примера из свог искуства и окружења. Ја сам овај пут намерно узимао оне „ситне“ и безазлене, да острашћеност и поларизација око великих тема не би замаглила суштину. Наиме, наша актуелна невоља, по мом мишљењу, јесте то што смо „изгубили корак“ и упали у неповољан историјски ритам, који се, поред осталог, манифестује и у погубној, закаснелој јурњави за светим гралом „евро-интеграција“ у тренутку када се овај све више испоставља као фaтоморгана. Али лењост, површност, јавашлук, завист, лицемерје и тромост мисли и духа јесу и остају највеће зло и наша друштвена несрећа без обзира којим путем идемо. И то зло ће бити још трагичније и скупље ако, којим чудом, једнога дана поново кренемо у добром смеру. Хоћу рећи – нема тог пута, ни на истоку ни на западу, којим се можемо спасити уколико сви поштено не засучемо рукаве, у буквалном и у преносном смислу.

Зато, господо „европејци“, „патриоте“, „десни“, „леви“ и остали, хајде да, за почетак, мало средимо своје собе, улице, дворишта и институције. И да, за почетак, редовно чистимо за собом.

ИЗВОР

Једно лично размишљање о изборима 2012.

Слободан Антонић недеља, 08. април 2012.

Када ових дана гледате Тадића, Динкића или неког другог политичара из досадашње владине већине, заврти вам се у глави од силних обећања и критика. Много се критикује досадашња политика, као што се износи и много нових и добрих идеја како да се поправи стање у Србији. Као да нам је свима извађен мозак, па више не знамо ни ко смо ми, нити ко су они.

Њихова кампања је толико нападна и с таквом количином уверљивости, да човек опхрван различитим бригама и са слабијом концентрацијом мора добро да се напрегне да му рука, 6. маја, сама не пође па да заокружи ДС или УРС. Наравно, они међу нама који су, након 2008, изгубили посао или га нису могли добити, тешко да ће се у тој ствари преварити. Али, пуно је оних који су се некако већ свикли да имају мање новца/посла него пре, па их овај агресивни изборни наступ владајуће елите може збунити и преварити да ипак гласају за „стару екипу“.

Лек је да свако направи списак личних и општих штета које је претрпео после 2008. Мени је било лако да саставим овај списак. На личном плану, укинута ми је рубрика у Политици (а из Печата сам отишао сам, пошто су ме, тамо намножени Видовњаци и турбо патриоте, уз терцирање Уредништва, оптужили да сам превише слаб патриота и аналитичар:-).
ant-pol.jpg

Од општих штета у рабош овој власти уписао сам: неуставни Статут АП Војводине, безглаво задуживање у иностранству и пораст незапослености, капитулацију од 9. септембра и крај активне косовске политике, признање Косова* зарад добијања кандидатуре, идолопоклонички однос према ЕУ, улазак у улични рат са сопственим грађанима због геј параде, партизацију судства, претварање парламента у гласачку машину, препуштање „другој Србији“ највећег дела простора у култури и медијима (посебно уништавање НИН-а), демографску имплозију, неразјашњено убиство Ранка Панића...

Оно што ми највише смета у кампањи владајуће поставе јесте упадљиво одсуство било какве критичке саморефлексије. Нико да каже – „погрешили смо у томе-и-томе, али смо зато ипак добро урадили ово-и-ово, научили смо лекцију, гледаћемо да такве грешке више не правимо“, итд. Не мора то да стоји у њиховим спотовима, Али, зашто се то не каже макар узгред, у бројним емисијама у којима наступају? Знам да то вероватно није по правилима које намећу маркетиншки магови. Но без тога ти политичари постају само – обичне машине за лагање.

И док владајућа екипа за ове изборе поново има агресивну и хипнотишућу причу, њен главни опозициони такмац, СНС, оставља утисак да нема друге политичке идеје осим: „Народ је незадовољан, хоћемо сада мало и ми да владамо“. Гледао сам недавно Упитник са Николићем и Дачићем и зачудио се колико је Николић био неприпремљен и тром, али зато политички арогантан и самоуверен. Напредњаци изгледа чекају да им власт падне у крило као крушка, а да не морају да уложе готово никакав озбиљан интелектуални напор.
ant-upitnik.jpg

Ако неко мисли да сам престрог и да код њих има неког дубљег политичког мишљења, нека крене по горе наведеном списку жутих брљотина и проба да се сети било које напредњачке озбиљније критике или осмишљеније алтернативе. Осим, повремено, убиства Ранка Панића, остале теме за СНС практично не постоје. Ни Статут Војводине, ни Косово, ни бриселски диктати, ни другосрбијанска културна политика, заправо, ништа код њих не провоцира макар мало патриотскију политичку причу. Јер, таква би прича неком од западних амбасадора могла намрешкати чело. А тога се напредњаци изгледа чувају више него ђаво од крста.

Показатељ те суштинске истости, за мене је њихова телевизија Свет плус инфо (о којој сам већ писао). Она је – и то је још једна невероватно јасна симболика – латиничнија чак и од Студија Б и Б92, тих ванбрачних чеда жуте „ми-смо-сви-тако-урбани“ празноглавости и другосрбијанског аутошовинизма. Јер, Студију Б и Б92 се макар провуче нека ћирилична емисија или титл за филм. На „напредњачким таласима“, међутим, ћирилице нема чак ни у траговима. Када гледате те новинаре и њихове одабране госте из света политике, културе или спорта, и чујете не само шта, већ и како причају, постаје вам јасан профил типичне напредњачке елите. Они су, у својим главама, исти по свему са жутом елитом. А разликују се само по томе што (још увек) немају власт, него је само јако желе и спремни су на све да би је се докопали. Бојим се да је то ипак недовољно да би их могло квалификовати као праву алтернативу овој власти.

Осећајући и сами колико су танки по питањима државних и националних интереса, напредњаци покушавају да се, пред озбиљнијом публиком, додатно „патриотски наелектришу“ уз помоћ различитих, не баш претерано интелигентних метода. Једна од њих је стално позивање на некакав будући савез са Коштуницом који ће им, јел` тако, данас дати легитимитет да су патриотска снага у име некакве будуће, имагинарне коалиције – као да се разлике између СНС и ДСС тичу само броја министарских места (што ће се превазићи за два сата преговора), а не потпуно супротних гледања на наставак вазалног односа према Вашингтону и Бриселу.

Друга метода је засипање истинских патриотских сајтова активистичким коментарима (види, рецимо коментаре на Вучићеву изјаву, коју је пренео НСПМ) – као да свакоме ко само баци поглед на ове коментаре није јасно да су прављени по истом калупу, у истом центру и од истих маркетиншких „експерата“.
ant-kom.jpg

Трећи метод је изненадна провала разумевања за „мудрог и лукавог Тому“ на Видовњачким и другим псеудо-патриотским сајтовима (којима до скора нико није био довољно добар патриота, али су сада бескрајно одушевљени како је Тома храбро ћутао пред Немцима, отварају своје сајтове за „колумне“ директних напредњачких пропагандиста и узбуђено откривају како Немци непогрешиво знају да ће управо Тома и Вучић да победе на изборима) – као да већина интернет публике не види пресудну улогу намирисаног (или обећаног?) масног копита у духовном развоју ових криптоаналитичарских корифеја.

На крају, остаје још нешто да се каже и о изборној кампањи странака које представљају колико-толико стварну алтернативу режиму, а до сада су истакле своје листе – ДСС, СРС и Двери. Њихова кампања је далеко мање присутна у медијима – што можда и није лоше имајући у виду све кадровске и програмске слабости ових странака. Ипак, у поређењу са жутима и напредњацима ове странке су право оличење разума и моралности. Срећна околност је да ће национално одговоран бирач имати пред собом много листића, па неће морати да прави избор између ових странака – јер свака има неку кардиналну ману коју је збиља тешко прогутати, ма колико поштовали поједине њихове врлине. Најлогичнија идеја – да се ове странке нађу у истом фронту, заједно са патриотским клубовима и националном интелигенцијом (а за шта смо се ми из НСПМ и јавно и приватно залагали), није ни била близу реализације због личних сујета појединаца, узајамног сумњичења, незрелости и, наравно, систематског рада многобројних псеудопатриотских потајника Брисела и Вашингтона, који су те сујете и сумњичења само још више распламсавали.

Да закључим. Ми смо данас суочени са таквом количином преваре, на једној страни, и немоћи на другој, да ови избори у нама више изазивају бес, неголи наду. Сви осећамо да се нешто у нашем страначком и политичком животу под хитно мора променити. Али не видимо ни одакле би се почело, ни ко би то могао да започне. Следећи избори су 2016. Да ли ћемо допустити да се и тада вајкамо на сличан начин, или ће се нешто ипак десити што ће нам улити наду у стварни преокрет?
ИЗВОР

Gotovo da bih mogao sve da potpisem.
Uz jednu napomenu. Ipak su se pojavile nove snage samo im ne daju da predstave svoje ideje.

Не свиђа ми се депресиван тон, који је изазван разочараношћу чињеницом да ДСС, СРС и Двери нису направили коалицију. И онда их Антонић због тога одбацује и даје паушалну оцену све три странке/покрета, наводећи као проблем неке магловите "кадровске и програмске проблеме". Као да и сам навија за бојкот избора.

Не свиђа ми се депресиван тон, који је изазван разочараношћу чињеницом да ДСС, СРС и Двери нису направили коалицију. И онда их Антонић због тога одбацује и даје паушалну оцену све три странке/покрета, наводећи као проблем неке магловите "кадровске и програмске проблеме". Као да и сам навија за бојкот избора.

Misliš? Ja mislim da je on u poslednje vreme malo reterirao kao analitičar. I to povezujem sam njegovim angažmanom, odnosno smanjenjem istog. Sad će mudro sačekati izborne rezultate pa će se postizborno pozvati na ovaj tekst kada bude analizirao iste. A, sve to da bi bio opet rado vidjen gost na režimskim medijima i nekim nedeljnicima.

Misliš? Ja mislim da je on u poslednje vreme malo reterirao kao analitičar. I to povezujem sam njegovim angažmanom, odnosno smanjenjem istog. Sad će mudro sačekati izborne rezultate pa će se postizborno pozvati na ovaj tekst kada bude analizirao iste. A, sve to da bi bio opet rado vidjen gost na režimskim medijima i nekim nedeljnicima.

Пошто је био обележен као евросумњичавац, мало му га даје по некаквој усиљеној уравнотежености, криткујући и један и други блок. Могуће је да се тако препоручује националним фреквенцијама и тиражним новинама. Нисам видео ни једну његову озбиљну анализу јединих који су понудили нешто ново. И код њега, а и код Вукадиновића наилазио сам на оцене да су Двери исто што и ДСС или мање више исто што и СРС. Није се баш потрудио да направи разлику. А пошто мутав није и сигурно врло добро увиђа разлике, преостаје закључак да није хтео да ризикује.

Пошто је био обележен као евросумњичавац, мало му га даје по некаквој усиљеној уравнотежености, криткујући и један и други блок. Могуће је да се тако препоручује националним фреквенцијама и тиражним новинама. Нисам видео ни једну његову озбиљну анализу јединих који су понудили нешто ново. И код њега, а и код Вукадиновића наилазио сам на оцене да су Двери исто што и ДСС или мање више исто што и СРС. Није се баш потрудио да направи разлику. А пошто мутав није и сигурно врло добро увиђа разлике, преостаје закључак да није хтео да ризикује.

Svi se prave blesavi. Ili žmure pred pojavom Dveri ili kažu: ne, to nije novo, to je kao DSS i SRS. Sinoć je ona blazirana voditeljka na RTS-u isto izgovorila, potpuno nesvesna da je njena pojava već vidjeno na svim televizijama, da ona sama kao autor emisije nije ništa novo, kao ni njena "autorska emisija". I to je ta tuga u medijima, medju javnim ličnostima. Mislim da njih najviše plaši kada im se pomene "minuli rad", da se tu ne osećaju prozvani samo političari, već i cela scena koja daje podršku ovakvom stanju. Ljudi koji sebe smatraju elitom, političkom, kulturnom, privrednom, .... intimno znaju da su kvazi elita i da u normalnim državama ne bi bili to što jesu u Srbiji.

Antonić je zaključio da ovi izbori neće ništa promeniti, a da su sledeći 2016. godine. On nema nikakvu sumnju, čak ni neki pokazatelj da tako možda neće biti. Prevremeni izbori nisu nelegitimni, a u zemljama sa dobokom ekonomskom kruzom su skoro pa uobičajeni. To me čudi kod jednog sociologa, da zanemari socijalno nezadovoljstvo i sve teži život običnog čoveka kao faktor nestabilnosti nove vlade, ma ko da je oformi.

Svi se prave blesavi. Ili žmure pred pojavom Dveri ili kažu: ne, to nije novo, to je kao DSS i SRS. Sinoć je ona blazirana voditeljka na RTS-u isto izgovorila, potpuno nesvesna da je njena pojava već vidjeno na svim televizijama, da ona sama kao autor emisije nije ništa novo, kao ni njena "autorska emisija". I to je ta tuga u medijima, medju javnim ličnostima. Mislim da njih najviše plaši kada im se pomene "minuli rad", da se tu ne osećaju prozvani samo političari, već i cela scena koja daje podršku ovakvom stanju. Ljudi koji sebe smatraju elitom, političkom, kulturnom, privrednom, .... intimno znaju da su kvazi elita i da u normalnim državama ne bi bili to što jesu u Srbiji.

Antonić je zaključio da ovi izbori neće ništa promeniti, a da su sledeći 2016. godine. On nema nikakvu sumnju, čak ni neki pokazatelj da tako možda neće biti. Prevremeni izbori nisu nelegitimni, a u zemljama sa dobokom ekonomskom kruzom su skoro pa uobičajeni. To me čudi kod jednog sociologa, da zanemari socijalno nezadovoljstvo i sve teži život običnog čoveka kao faktor nestabilnosti nove vlade, ma ko da je oformi.

ТВ сам престао да гледам због тих недовршених плавуја и реклама. Али, ето, погледам понекад нешто одложено, на јутјубу. Глупе су све те емисије, све је то теледириговано, али успео је Обрадовић у приличној мери да разбије концепт "ништа ни о чему".

Среда, 11. април, ТВ Прва, емисија "Пирамида", 23:15

Гости: Владан Глишић (Двери), Александар Чотрић (СПО) и Иван Бауер (СДПС).

Никад нисам гледао ову емисију, заправо јесам једном давно око пола минута. Вреди ли то да се гледа, или ће поново да ме нервира нека плавуја која меље, онако без везе, а гости не успевају да изговоре ни једну простопроширену реченицу у континуитету?

Ово треба сви да послушају ако им је стало до Србије. Нису овде битне Двери него Србија која пропада и нису само избори за нову или стару власт него је го опстанак у питању. Битно је шта је човек рекао а ми треба да се запитамо а симпатизери странака треба и сами да изврше притисак на своје вође да слушају глас народа Србије а не само да се препуцавају. Без искреног покајања народа и његових лидера неће доћи НИКАКВА ПРОМЕНА НА БОЉЕ!!!

Раном зором отишао сељак у шталу да очисти и истимари краве. Сав поспан не може да верује: штала блиста!

Буди жену.

Када се већ бре била у штали а да те нисам чуо?
Нисам ја устајала, одговара жена.
Онда је сигурно Борис Тадић !!!

Ово треба сви да послушају ако им је стало до Србије. Нису овде битне Двери него Србија која пропада и нису само избори за нову или стару власт него је го опстанак у питању. Битно је шта је човек рекао а ми треба да се запитамо а симпатизери странака треба и сами да изврше притисак на своје вође да слушају глас народа Србије а не само да се препуцавају. Без искреног покајања народа и његових лидера неће доћи НИКАКВА ПРОМЕНА НА БОЉЕ!!!

Na 3:35 počinje da objašnjava, možda Rusi ovo, možda Rusi ono? Ovi nemaju pojma, samo prde, verovatno su ih demokrate osmislile kao neku alternativu.
Fantastičan izborni program za tupadžije :cool:

Раном зором отишао сељак у шталу да очисти и истимари краве. Сав поспан не може да верује: штала блиста!

Буди жену.

Када се већ бре била у штали а да те нисам чуо?
Нисам ја устајала, одговара жена.
Онда је сигурно Борис Тадић !!!

Svi su oni odavno kupljeni, samo je koreografija različita.

Na 3:35 počinje da objašnjava, možda Rusi ovo, možda Rusi ono? Ovi nemaju pojma, samo prde, verovatno su ih demokrate osmislile kao neku alternativu.
Fantastičan izborni program za tupadžije :cool:

Двери одговарају: Да ли сте Ђиласовци?

Власт и опозиција су око једнога уједињени: свим силама се противе уласку Двери на политичку сцену!
Београд, 11.04.2012

Повремено се чују гласови (и то из „братских” опозиционих кругова којима очито смета појава нове политичке опције) да смо „ђиласовци“, да нас финансира Ђилас да бисмо одузели гласове нашој часној опозицији.

И стварно, решили смо да признамо: финансира нас Ђилас. Додуше, Милован, и то постхумно... Решио човек да се укључи у политички живот Србије, са оне стране гроба. Зна он да смо ми из „Двери“ предратни комунисти, који смо му помагали у „лијевим скретањима“ по Црној Гори и Херцеговини, а затим и кад је правио границе Србије и поклањао Хрватима наше територије, онемогућавајући Србе у Крајини да добију своју аутономију. Ђилас нас финансира и зато што смо ми осмислили његов пројекат „црногорске нације“, а и похвалили смо га кад је нападао Исидору Секулић због књиге о Његошу.

Шта? Не верујете? Па како онда верујете (а има неких који верују) да нас финансира Драган Ђилас да бисмо узимали гласове опозицији? Не би нас чудило да и сам градоначелник и жуто предузеће причају и шире ту причу.

О Драгану Ђиласу рекли смо шта мислимо у два текста: Медијски монополисти и Случај БУС-плус система. Ваљда би Ђиласова главна подршка за ових годину дана била у сфери медија, где су Двери према саопштењу РРА најмање заступљена политичка опција на националним фреквенцијама. Студио Б, приватна градоначелникова телевизија, никада није објавио ни реч о Дверима. Овако како ђиласовци раде није било ни у доба Милошевића. Слободнији медији за вакта Слободановог него за вакта Ђиласовог.

Додајемо, "добро обавештени извори" су јавили да смо за непуних годину дана, поред "жутих" и Ђиласа, добили новац од ЦИА-е (аха, Амери дакле), КГБ-а или ФСБ-а (наравно, Двери су руска испостава), Ивице Дачића (гле, Двери су нови "слобисти"), и бар од два-три крила разбијене али ипак мрачне српске тајне службе (дверјанска "Балканска правила", други део)... Као што видите, "извори" јављају да смо јачи од Мосада...

Коначно народ има ЗА кога да гласа – ЗА ДВЕРИ
Знају наши грађани све: нити смо били у „Отпору“ (писали смо, још 1999, да је „Отпор“ „амерички СКОЈ“), нити смо доводили ДОС на власт, нити смо изгубили Црну Гору из државне заједнице са Србијом, нити продајемо Косово, Метохију, Војводину и Рашку област; не подржавамо геј-параду, не уводимо лудачке ЕУ-законе који су безакоње, немамо никакве фирме, руднике, медијске компаније, риалити шоуе...

„Викиликс ми јавља”, а и Двери знају, ко пушта овакве клевете о нама. Клевета ће бити још: испашће, можда, да нас финансирају Вук&Чеда, да нам је саветница Мајка Латинка Перовић, да смо турски фаворити, француски шпијуни, учесници молитвених доручака Барака Хусеина Обаме итд, итсл. Али, наравно, ми ћемо радити своје, а клеветници нека клевећу.

„Двери“ су одговорне само Богу и народу! То их све највише боли: што су Двери независне и што могу да кажу све оно што народ мисли. Зато су данас власт и опозиција око једнога потпуно уједињени: свим силама се противе доласку Двери на политичку сцену Србије, јер ће наш долазак означити крај њихових монопола и договора.

Информативна служба Двери

Do sada, kad god sam glasao glasao sam za DS, uvek po principu da dodje "manje zlo".
Na prosle izbore nisam izlazio, necu ni na ove, kako god okrenes, zlo je zlo, bilo vece ili manje, gresio sam.
Na izbore cu izaci onda kad budem imao za koga da glasam , ni za manje ni za vece zlo, ni protiv nekog, nego za nekog.
I kako glasati za nekog ko se poziva ne EU, Ameriku, Rusiju... Ma ko kome danas pomaze.
Da li smo mi kao narod zreli da napravimo svoju valjanu drzavu, bez Rusa, Amerikanaca, Azerbejdzanaca ili koga jos vec ne, da li smo mi patoloski lopovi, nepotisti.....

Po mom misljenju, za DS je posebno opasno sada glasati, jer u slucaju pobede stekli bi pravo, da u sledecem mandatu rade sta god hoce, nagradili bi ih za sve nepodopstine i katastrofu
koju su napravili svojom nesposobnoscu i neznanjem..za lopovluk, nepotizam... ma katastrofa, ovo je vec dijagnoza!!!!
a da ne pricamo da bi to moglo da postane opste pravilo.

p.s. Zasto bi covek na kraju krajeva izlazio na izbore, kad postizborna "matematika" rusi svaku logiku glasanja.
Ko je normalan mogao prosli put da veruje da ce DS uvesti u vladu SPS, pa se i to desi, zato uopste ne vidim svrhu glasanja!
Neka je i crni djavo u pitanju, nije vazno, glavno je da im omoguci dolazak na vlast - to je aktuelna deviza svih politicara!, a ja necu da me neko pravi budalom!!!

Poslednja izmena:
Za mene su dveri najobičniji huligani navijači koji žele da uzimaju svoj deo zarade od monopola koji vlada srbijom. Kao i obično, priča šuplja ali prolazi kod slabije obrazovane populacije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back