le coq sportif
Obećava
- Poruka
- 81
Ја сам патриота и против ЕУ, али ћу гласати за СНС само да више не гледам Тадића и партијске другове.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Поштено.Ја сам патриота и против ЕУ, али ћу гласати за СНС само да више не гледам Тадића и партијске другове.

Поштено.
И ја сам за смену ДС-а и УРС-а, па мак и ДС-СПС-Двери-ЈС владу састављали.
Да додам, да ме људи погрешно разумели, да нисам ЕУ фанатик, не мислим да Европа нема алтернативу, већ сматрам да са ЕУ треба опрезно преговарати, мада лично очекујем да се ЕУ окрњи и остане на 16-17 елитиних држава у којој би још јачу и већу улогу играла Немачка.
Тајност гласања је једна највећа глупост и темељ сваке обмане која се жели провести на изборима.
Гласање би требало да буде јавно и да свако својим именом и презименом стоји јавно иза свог избора. Тако би се отклонила свака могућност преваре.
Као што сам рекао, људи, ако не знате за кога ћете да гласате, гласајте некога ко сигурно не може да пређе цензус како би ситне штеточине испод УРС-а и сл. остали изван цензуса и нестали са сцене.
Ето, да не знам за кога да гласам, заокружио бих или Покрет радника и сељака или Двери како бих оборио рејтинг УРС-у и сл.
Ни прецртавањем, ни шкрабањем ништа не постижете јер када се рачуна %, прецртани глас се на рачуна (члан сам једног стручног савета једне велике политичке странке па знам).
У крајњем случају, гласајте за неку странку Влаха, Буњеваца, Словака...ако су вам се све српске странке згадиле...
Ако 50 % људи бојкотује или прецрта, а само 50 % гласа, ситне штеточине попут Динкића ће не само прећи цензус, већ и имати 20 мандата !

boldovano -
a jesu te u tom "stručnom" savetu te "stručne" stranke naučili da onaj ko precrtava listić ne želi da glasa ni za jednu stranku, tim činom to jasno iskazuje i to je njegovo pravo.
kakav ti je to "stručan" rezon da ne precrtavaju da ne bi neko prešao cenzus?
verujem da stručni savet sns ovo podržava
Нема им оног Крстана Ковјенића, избори ће ускоро, а он се ућутао.
Ваљда га педалирали радикали за одборничку листу па не може да прежали.
Мислиш,да изгубе оно што су покрали?Нема везе што не знају математику,ту су стране и ''стране'' банке да рачунају уместо њих.RAD ZA ODBRANU TEME:
Ako već ne možemo da pobedimo / nek i drugi izgube
Некада сам био националиста и против Европске Уније. Данас сам остао српски патриота али нисам националиста и анти-ЕУ.
На прошлим изборима гласао сам за листе чији су носиоци били Николић и Вучић. Због подршке њима и жеље да жуте и Г17 отерамо са власти.
Иначе, још 2007. јако ми је сметала Шешељева незаинтересованост за скидање ових са власти и преузимање власти. Био сам у раскораку да подржавам нешто што никада не жели доћи на власт.
Сматрао сам да је тестамнет у коме је поручено "Никада са Коштуницом", велика грешка.
Дошла је 2008. била је она чувена Шешељева изјава о Принципу и Звездану Јовановићу и извисисмо за власт.
Никада нисам био члан Српске радикалне странке, а једном сам глсао за њу, као и њеног председничког кандидата (због жеље да се смене ДС и Г17 и због тога што сам увек ценио Вучића и Николића).
Одувек (чак и у оно време), кадар СРС-а сам сматрао махом необразованим, примитивнијим, лошим.
Дошла је пауза после тога што смо извисили за власт и онда лети, причате са људима и увудите да вас део људи преципира буквално као фашисте (ја се са тим нисам слагао али...), ретроградне, необразоване, букаче, примитивце...још тада сам се надао да ће Николић извући здрав део СРС-а и заједно са ДСС направити нову странку који би чинио бољи део СРС-а и ДСС, која би наравно била патриотска али на реалнији начин и нешто ублажила приступ према западним силама (не да служи њиховим интересима, већ да свесна наше и њихове снаге, проба да извуче за Србију неку корист и што мању штету). Наравно, сматрао сам да та странка треба да буде за Косово у Србији, економска десница, за сарадњу са Русијом и да не буде за учлањење у НАТО.
Николић је ипак основао Српску напредну странку. Подржао сам је од почетка, верујући и у људе и у идеју, но нисам се одмах учланио, већ 2011.
Разлог зашто сам то касније, а не одмах учинио јесте тај што сам желео да видим који ће људи чинити странку, какав ће јој економски програм бити, став према Косову, а и зато што још увек нисам био спреман да се активирам политички.
Године 2011. зову ме двоје пријатеља у странку, кажу : "Знамо да си душом уз нас, прикључи нам се, имамо добру екипу и фине активисткиње, можда и неку добру цуру упознаш". У почетку сам рекао да још увек не могу, имам испите и сл...међутим, после месец дана мене нешто копка и ето мене на вратима ОО СНС Чукарица питам да потпишем приступницу, не знајући уопште начин на који су политичке странке организоване и како функционишу. Даље знате...
Од националисте и антиевропејца, сам стицајем неких мојих животних оклолности, сазревања и дубоком промишљања, постао патриота који јесте и за Косово у Србији и за чврсту сарадњу са Русијом, свакако за неулазак у НАТО али који је свестан да је самосталност Србије (у суштинском смислу бајка). Верујем да је разлика између СНС и ДС-УРС та што ови други служе западним силама, а СНС сарађује са њима на добробит Србије, не штетећи напорима око очувања Косова и ничим не кварећи сарадњу са Русијом.
Гласао сам за СРС прошли пут али уз сво уважавање њиховог лидера који је у Хагу постао српски мученик, који је жртвовао себе, своје здравље ради Истине, Правде и Србије, мислим да глобална политика радикала више не пије воду и да Шешељ вуче неке лоше дневно-политичке потезе. Опет, о њему ништа ружно јер је својевољно отишао у Хаг да брани Србију, девет година белог дана није видео, здравље му је јако, јако угрожено, породицу само понекад у посетама њиховим виђа, дете које би да му је отац ту, вероватно постало узорно, данас је коцкар и алкос.
Дакле, Хришћанство и Православље и људскост нас уче, да ако је тај човек раније и грешио (а јесте али не чинићи никаква наводна злодела над Хрватима, већ осионим и понекад бахатим понашањем на српској политичкој сцени 90-их), за то се искупио, вала чак и са подебелом каматом је окајао све мрље од раније. Ни по једној тачки оптужнице није доказано да је крив,а преживљава терор. Молим и браћу и сестре напредњаке да нападмо искључиво руководство радикала у Србији, а не Шешеља који се и психички и физички много намучио и за кога је питање колико му је још живота остало.
Што се руководства радикал тиче, њих немам намеру да штедим мада за време кампање далеко важније је атаковати на ДС-УРС-ЛСВ-ДХСС-СДУ јер нити су радикали власт, нити ми њима, нити они нама могу значајнији број гласаова узети.
Радикали имају стабилно језгро од 6 %,које до избора може нарасти и на 9 %.
Напредњачко чврсто језгро чини 20 % гласача али ја очекујем да ће се изборни резултат кретати, у лошијој варијанти од 30 %, до у најбољој 42 % (са Новом Србијом, Вулином и осталим, што српским, што мањинским партнерима на листи).
ДСС-у много тога замерам али бих прихватио коалицију са њима, исто важи и за СПС и ЈС.
Не могу да видим себе у блоку са УРС, ЛСВ, ДХСС, СДУ. Што се ЛДП тиче, економски погледи су нам исти, у политичким се разилазимо...
Ја сам лично питао једног високог функционера СНС-а и он ми је рекао да ће сигурно бити кривичних гоњења али слажем се са тобом да би то требало и у медијима рећи, а не само као одговор на питање једног активисте.Cenim da si iskreno izneo svoj stav i postujem to. Mislim da i vecina pristalica SNS-a ocekuje slicno. To je za mene logicno, jer se radi uglavnom o osiromasenim i opljckanim radnicima koji se nadaju da ce se sve resiti samo ako odu "ovi". Posto se cela aktivnost rukovodstva SNS svodi da "samo SNS moze da srusi ovu vlast" a ko ne misli tako je predmet najzescih napada, plasim se da ce vecina da se razocara posle izbora. Iz prostog razloga sto SNS ne nudi nista sto ne nudi i DS osim
"brzeg priblizavanja EU" i "Kancelarije za brze odgovore".
Ono sto ocekuju opljackani i osiromaseni ("lopove u zatvor", "oduzeti i vratiti oplkackano") ni u najavama.
Posto samo Dveri imaju jasan stav po tom pitanju, nije ni cudo sto se svaka prica o njima gusi na glasilima SNS. Naravno, stavovi Dveri su jos opasniji za DS i zato ih nema ni na njihovim (a formalno javnim ) glasilima.
Hajdete vi iz SNS uticite na vase rukovodstvo da se jasno izjasne o tome, pa cu i ja glasati za njih.
Ја сам лично питао једног високог функционера СНС-а и он ми је рекао да ће сигурно бити кривичних гоњења али слажем се са тобом да би то требало и у медијима рећи, а не само као одговор на питање једног активисте.
verujete i u tajnost glasanja?
il ja kad nacrtam ****** na listiću treba da čekam DB da mi zakuca
zafera
pa ko te tera da crtas kuvac na listicu?

A da svratis ti malo kod mene na kavu?
stidi se, to je jedna postena i najbolja strankaPa ako nacrtash kuurac zar time ne glasash za LDP ?![]()