izbori 2012

poverenje dajem

• Ukupno glasova
    396
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A od boljih , moze i Partizan ! :hahaha:

A za te "od boljih" jedan baš dobar u prilogu dole:

Poveo otac petogodisnjeg sina u prodavnicu da mu kupi dres Partizana .

Pita ga sin :

- a jel Partizan bolji od Crvene Zvezde ?

- Naravno da jeste , sine .

- Znaci da Partizan ima vise titula , je l' da ?

- Ovaj , pa ne bas ... Zvezda ima 25. a Partizan 22 Titule .

- Ali mi smo stariji od njih ?

- Nismo Zvezda je osnovana prva , pa tek onda Partizan .

- Dobro , pa sta ... Partizan ih je sigurno vise puta pobedio u derbijima , je l' tako tata ?

- U stvari ne . Zvezda ima vise pobeda u derbijima i dali su nam vise golova !

- A je l' vecina Srba ipak navija za Partizan ?

- Pa prema svim statistikama , za Zvezdu navija oko 55 odsto stanovnistva,a za Partizan oko 31 odsto . Ali to nista neznaci sine , statistika ume da prevari .

- Znaci , Zvezda ima vise titula , vise pobeda u derbijima i za nju vise gradjana Srbije navija ... A mi imamo veci stadion ?

- Nemamo . Marakana prima oko 53.000 a nas stadion oko 32.000 gledalaca . Ma ni to nije bitno , pogotovo sad kad smo osvojili dve duple krune zaredom .

- Uh tata , sto mi je drago sto oni nemaju nijednu duplu krunu , a mi imamo dve uzastopno !

- U stvari , imaju deset duplih kruna . To je samo zato sto su oni osvojli 23 kupa a mi 11.

- Ali oni nisu nikada napravili veliki uspeh u inostranstvu , kao mi sto smo usli u ligu sampiona ... Zar ne tata ?

- Pa pre dvadeset godina bili su prvaci Evrope i sveta , ali to nije bitno .

- A da li smo mi bili prvaci Evrope i sveta ?

- Nismo sine nikada . Mada smo igrali u finalu Kupa sampiona pre nekih 40 godina .

- Ipak su nasi navijaci bolji , je l' da ?

- Naravno sine . Grobari su najbolji .

- A zasto smo se tako nazvali ?

- Pa znas , nismo mi sebi dali to ime , vec su nas oni tako nazvali ...

- Cekaj , da vidim da li sam te razumeo ... Zvezda je starija , ima vise titula , kupova i duplih kruna , bila je prvak Evrope i sveta , ima veci stadion , vise navijaca , naziv nasih navijaca nije nas vec su nam ga dali Zvezdini navijaci ...

- Tako nekako ...

- Ovaj tata ... A jel' bi mogao da mi kupis Zvezdin dres ?

Sta bali Dacic, drzava i treba da bude dvopolarna, a ne da ima koaliciju od 11 partija.
Drzava nebi smela da ima vise od 4-5 partija u parlamentu.
Srbija će uskoro biti na papiru, a vremenom i stvarno, kantonalno ili regionalno podeljena definitivno na 5 - 6 kantona - regiona koji će svak za sebe vući na svoju stranu u skladu sa srpskim mentalitetom.
Zapad je pragmatičan i pogodio je suštinu srpskog bića kog su uvek karakterisale podele a ne jedinstvo.
Ne postoji sila niti lider, partija koja taj proces dezintegracije može da zaustavi. Zašto ?
Zato što taj proces nije uzrokovan spolja već unutar loše organizacije države, pohlepne "elite" koju Srbija uistinu i nema.
Oko loših ljudi ( elite ) nije moguće izgraditi moderno društvo a Srbija definitivno ima loše ljude koji je vode i koji neće biti u stanju da je sačuvaju.

A za te "od boljih" jedan baš dobar u prilogu dole:

Poveo otac petogodisnjeg sina u prodavnicu da mu kupi dres Partizana .

Pita ga sin :

- a jel Partizan bolji od Crvene Zvezde ?

- Naravno da jeste , sine .

- Znaci da Partizan ima vise titula , je l' da ?

- Ovaj , pa ne bas ... Zvezda ima 25. a Partizan 22 Titule .

- Ali mi smo stariji od njih ?

- Nismo Zvezda je osnovana prva , pa tek onda Partizan .

- Dobro , pa sta ... Partizan ih je sigurno vise puta pobedio u derbijima , je l' tako tata ?

- U stvari ne . Zvezda ima vise pobeda u derbijima i dali su nam vise golova !

- A je l' vecina Srba ipak navija za Partizan ?

- Pa prema svim statistikama , za Zvezdu navija oko 55 odsto stanovnistva,a za Partizan oko 31 odsto . Ali to nista neznaci sine , statistika ume da prevari .

- Znaci , Zvezda ima vise titula , vise pobeda u derbijima i za nju vise gradjana Srbije navija ... A mi imamo veci stadion ?

- Nemamo . Marakana prima oko 53.000 a nas stadion oko 32.000 gledalaca . Ma ni to nije bitno , pogotovo sad kad smo osvojili dve duple krune zaredom .

- Uh tata , sto mi je drago sto oni nemaju nijednu duplu krunu , a mi imamo dve uzastopno !

- U stvari , imaju deset duplih kruna . To je samo zato sto su oni osvojli 23 kupa a mi 11.

- Ali oni nisu nikada napravili veliki uspeh u inostranstvu , kao mi sto smo usli u ligu sampiona ... Zar ne tata ?

- Pa pre dvadeset godina bili su prvaci Evrope i sveta , ali to nije bitno .

- A da li smo mi bili prvaci Evrope i sveta ?

- Nismo sine nikada . Mada smo igrali u finalu Kupa sampiona pre nekih 40 godina .

- Ipak su nasi navijaci bolji , je l' da ?

- Naravno sine . Grobari su najbolji .

- A zasto smo se tako nazvali ?

- Pa znas , nismo mi sebi dali to ime , vec su nas oni tako nazvali ...

- Cekaj , da vidim da li sam te razumeo ... Zvezda je starija , ima vise titula , kupova i duplih kruna , bila je prvak Evrope i sveta , ima veci stadion , vise navijaca , naziv nasih navijaca nije nas vec su nam ga dali Zvezdini navijaci ...

- Tako nekako ...

- Ovaj tata ... A jel' bi mogao da mi kupis Zvezdin dres ?

A pazi ovaj vic:

Došao Delija u podrum pića i kao časti sve prisutne pošto je kresuo jednu
Ekipa cepa pivo a on počne da im objašnjava:
-Jao ljudi sinoć sam smuvao teško perverznu ribu!
- Otkud znaš da je perverzna?
- Pa kad smo se skinuli goli rekla mi: "ponižavaj me"
- I šta si joj ti uradio?
- Navuk'o sam joj Partizanov dres

Hebote, kakva inteligentna izjava. Mora da je bilo potrebno celo jutro razmišljati da bi se tako nešto i napisalo

Dosadili su mi "pouzdani izvori". Njih tretiram isto kao "cuo sam od komsinice koja je pricala sa prijateljicom kojoj je tetka Mica na pijaci rekla da... " :roll:

Pomalo verujem kad se da zvanicna izjava (o bilo cemu) a bolje verujem kad se nesto uradi (zavrsi, ne samo zapocne).

Eh ultranacionalisto, nikad se necete nauciti nekim stvarima. Ako zelis uspeh tvojih na izborima onda gledaj da u jedno 5 - 6 recenica objasnis narodu kako ce mu biti bolje ako tvoji pobede. Mani se velikih i nerealnih prica, ( mi cemo na Kosovu ovo ili ono, Velika Srbija ... ). I mani se onog ''imamo mi ekonomski program, eno ga na nasem sajtu''. Nikom nije do citanja romana u nastavcima i Markovih konaka, nego da zna sta cete vi uraditi po pitanju sve vece nezaposlenosti, sve losijeg standarda i polozaja zaposlenih po firmama. To pali, to se trazi i tako ce te ceniti, a ne po tome koliko cete ocrniti druge. Naravno ako zelite da imate vise od 20 - 25 poslanika koliko vam ja prognoziram. Ako ne, onda nista.

Lista SNS

42. ЈЕЛЕНА МИЈАТОВИЋ, 1977, апсолвент учитељског факултета, Београд

OMFG, nije uspela za 14 godina da završi Učiteljski :eek:

51. КАТАРИНА РАКИЋ, 1979, апсолвент права, Лештане

ova za 12 pravo

65. МОМИР СТОЈАНОВИЋ, 1958, пензионер, Ниш

penzioner da dobija platu?????

109. СТАНИМИР ПРЕЛИЋ, 1959, матурант гимназије, Чачак

ahahahhahahhhaahahahahahaahahah
Е јеси крактовид...то што је неко 1977. годиште не значи да је са 19 година уписао факс па студирао 14 година...неки људи се рецимо тек са 26-27 година, из неког разлога, поред посла који обављају одлуче за уписивање факултета.
Уосталом, на листама неких других партија, много више је оних који су без факултета, нити је факултетска диплома сама по себи довољна за бављење политиком. Политички дар је неопходан.

Eh ultranacionalisto, nikad se necete nauciti nekim stvarima. Ako zelis uspeh tvojih na izborima onda gledaj da u jedno 5 - 6 recenica objasnis narodu kako ce mu biti bolje ako tvoji pobede. Mani se velikih i nerealnih prica, ( mi cemo na Kosovu ovo ili ono, Velika Srbija ... ). I mani se onog ''imamo mi ekonomski program, eno ga na nasem sajtu''. Nikom nije do citanja romana u nastavcima i Markovih konaka, nego da zna sta cete vi uraditi po pitanju sve vece nezaposlenosti, sve losijeg standarda i polozaja zaposlenih po firmama. To pali, to se trazi i tako ce te ceniti, a ne po tome koliko cete ocrniti druge. Naravno ako zelite da imate vise od 20 - 25 poslanika koliko vam ja prognoziram. Ako ne, onda nista.
Толико им и ја прогнозирам.

Ма он хоће да каже да то није Вучић ... Као ни ово што није Вучић

Паметан човек, орастао, сазрео, одустао од бајки и басни.
Ја сам лично чак, када би било могуће и да се Северна Албанија и румунски Банат, као и део Мађарске око Сент Андреје +наравно Бела Крајина у Словенији врате Србима али нешто што није реално не уноси се у предизборни програм и не треба народ залуђивати бајкама нити их угрожавати због нералних амбиција за остварењем неких територијалних претезнија које су тренутно недостижан сан.
Ово је само доказ да се Вучић са изласком из фазе ране младости, проправио на боље.

Izborna komisija, DB, i ostali mogu samo da vide jesi li glasao ili ne, a koga si glasao, to ne mogu da znaju, jedino da im ti neposrdno kazes. A to zastrasivanje da mogu da vide i koga si glasao moze da bude djelotvorno kod naivnih.

Некада сам био националиста и против Европске Уније. Данас сам остао српски патриота али нисам националиста и анти-ЕУ.
На прошлим изборима гласао сам за листе чији су носиоци били Николић и Вучић. Због подршке њима и жеље да жуте и Г17 отерамо са власти.
Иначе, још 2007. јако ми је сметала Шешељева незаинтересованост за скидање ових са власти и преузимање власти. Био сам у раскораку да подржавам нешто што никада не жели доћи на власт.
Сматрао сам да је тестамнет у коме је поручено "Никада са Коштуницом", велика грешка.
Дошла је 2008. била је она чувена Шешељева изјава о Принципу и Звездану Јовановићу и извисисмо за власт.
Никада нисам био члан Српске радикалне странке, а једном сам глсао за њу, као и њеног председничког кандидата (због жеље да се смене ДС и Г17 и због тога што сам увек ценио Вучића и Николића).
Одувек (чак и у оно време), кадар СРС-а сам сматрао махом необразованим, примитивнијим, лошим.
Дошла је пауза после тога што смо извисили за власт и онда лети, причате са људима и увудите да вас део људи преципира буквално као фашисте (ја се са тим нисам слагао али...), ретроградне, необразоване, букаче, примитивце...још тада сам се надао да ће Николић извући здрав део СРС-а и заједно са ДСС направити нову странку који би чинио бољи део СРС-а и ДСС, која би наравно била патриотска али на реалнији начин и нешто ублажила приступ према западним силама (не да служи њиховим интересима, већ да свесна наше и њихове снаге, проба да извуче за Србију неку корист и што мању штету). Наравно, сматрао сам да та странка треба да буде за Косово у Србији, економска десница, за сарадњу са Русијом и да не буде за учлањење у НАТО.
Николић је ипак основао Српску напредну странку. Подржао сам је од почетка, верујући и у људе и у идеју, но нисам се одмах учланио, већ 2011.
Разлог зашто сам то касније, а не одмах учинио јесте тај што сам желео да видим који ће људи чинити странку, какав ће јој економски програм бити, став према Косову, а и зато што још увек нисам био спреман да се активирам политички.
Године 2011. зову ме двоје пријатеља у странку, кажу : "Знамо да си душом уз нас, прикључи нам се, имамо добру екипу и фине активисткиње, можда и неку добру цуру упознаш". У почетку сам рекао да још увек не могу, имам испите и сл...међутим, после месец дана мене нешто копка и ето мене на вратима ОО СНС Чукарица питам да потпишем приступницу, не знајући уопште начин на који су политичке странке организоване и како функционишу. Даље знате...

Од националисте и антиевропејца, сам стицајем неких мојих животних оклолности, сазревања и дубоком промишљања, постао патриота који јесте и за Косово у Србији и за чврсту сарадњу са Русијом, свакако за неулазак у НАТО али који је свестан да је самосталност Србије (у суштинском смислу бајка). Верујем да је разлика између СНС и ДС-УРС та што ови други служе западним силама, а СНС сарађује са њима на добробит Србије, не штетећи напорима око очувања Косова и ничим не кварећи сарадњу са Русијом.
Гласао сам за СРС прошли пут али уз сво уважавање њиховог лидера који је у Хагу постао српски мученик, који је жртвовао себе, своје здравље ради Истине, Правде и Србије, мислим да глобална политика радикала више не пије воду и да Шешељ вуче неке лоше дневно-политичке потезе. Опет, о њему ништа ружно јер је својевољно отишао у Хаг да брани Србију, девет година белог дана није видео, здравље му је јако, јако угрожено, породицу само понекад у посетама њиховим виђа, дете које би да му је отац ту, вероватно постало узорно, данас је коцкар и алкос.
Дакле, Хришћанство и Православље и људскост нас уче, да ако је тај човек раније и грешио (а јесте али не чинићи никаква наводна злодела над Хрватима, већ осионим и понекад бахатим понашањем на српској политичкој сцени 90-их), за то се искупио, вала чак и са подебелом каматом је окајао све мрље од раније. Ни по једној тачки оптужнице није доказано да је крив,а преживљава терор. Молим и браћу и сестре напредњаке да нападмо искључиво руководство радикала у Србији, а не Шешеља који се и психички и физички много намучио и за кога је питање колико му је још живота остало.
Што се руководства радикал тиче, њих немам намеру да штедим мада за време кампање далеко важније је атаковати на ДС-УРС-ЛСВ-ДХСС-СДУ јер нити су радикали власт, нити ми њима, нити они нама могу значајнији број гласаова узети.
Радикали имају стабилно језгро од 6 %,које до избора може нарасти и на 9 %.
Напредњачко чврсто језгро чини 20 % гласача али ја очекујем да ће се изборни резултат кретати, у лошијој варијанти од 30 %, до у најбољој 42 % (са Новом Србијом, Вулином и осталим, што српским, што мањинским партнерима на листи).
ДСС-у много тога замерам али бих прихватио коалицију са њима, исто важи и за СПС и ЈС.
Не могу да видим себе у блоку са УРС, ЛСВ, ДХСС, СДУ. Што се ЛДП тиче, економски погледи су нам исти, у политичким се разилазимо...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back