Izbor hrane za pse u Srbiji.

ako je imao problema sa varenjem a novac nije problem izdvojiti, posavetuj se sa vetom da mu preporuci neku "medicinsku" hranu koja bi resila taj problem sa varenjem. RC ima specijalna manja pakovanja za pse sa raznoraznim medicinskim problemima, mislim i HILLS.

i svakako batali pedigree jer je ta hrana losa.

Pa vidi nešto sa ovog Vraganinog spiska, i mi smo isprobali masu različitih vrsta hrane ali mu RC, Hill's i Meradog (kad uspem da je nađem) najviše odgovaraju. U nedelju se najeo mačećih granula, ukrao od muževog mačka i evo ga, još pr.ducka i smrducka. :sad2: Inače, i Hill's i RC imaju specijalni medicinski program i dosad sam jako zadovoljna Hill's granulama za pse sa artritisom ali ćemo ipak sledeći put da probamo RC, pa ćemo videti...

Bila sam u frci sa vremenom a ostala bez gotove hrane za Donu.
I kupim u supermarketu Dogs Favorite... domaća hrana čisto za pvu pomoć.
Sipam Doni i to je prva hrana koju nije pojela.:eek:
Sledećeg dana - dobila proliv. :evil:
Pomirišem... ono smrdi na užeglo ulje!
Rok trajanja nije istekao.
Dakle... ne kupujte!

Kažem, Gizmo ima svoje granule ali voli da se posluži i Bilijevim. Kad se mimi's dad tako zaj... Gizmo se držao svojih granula a Bili je neko vreme, dok ujnin mačorčić nije te pojeo, intenzivnije lovio. Ma šta, hvatao je sve što se mrda! :roll: Sva sreća pa je bilo malo pakovanje, možda 400-500g a ujnin mačorčić je proždrljiv i ima ludački metabolizam, skoro kao hijena, pa mu ništa nije falilo! :zcepanje: Samo se meni nešto čini da sam viđala neke Happy pets u Maksiju, pored Pedigree i Whiskas. E, čak su i od njih gore!

Poslednja izmena:
pozdrav svima...imam stene labradora od tri meseca...prvi put imam psa i zanima me koja bi hrana bila ok resenje i u smislu kvaliteta i u smislu cene........trenutno mu dajem pedigree junior.....al vidim da je ona prilicno poljuvana po nekim forumima...../verovatno je njenja cena vise rezultat marketinga nego kvaliteta /.....

vidim da ima i bas kvalitetnih ,ali i bas skupih opcija....kao recimo ova Royal Canin ....hmhm...

ustavri zanima me da li mi neko ,na osnovu licnog iskustva, moze preporuciti neku ok hranu za pribliznu cenu kao pedigree...??? unapred hvalaa

Meradog je ok, upravo svog labradora jedna forumašica njom hrani, vidim da hvale i neku Alleva... Čini mi se da još ninajednu italijansku hrani nisam naletela a da je valjala. Jedino Otto keksići ali Oscar granule (ista firma, samo za mačke) su đubre.

Pokušaj čak možda i u prodavnicama stočne hrane koje prodaju Gebi, mom mužu su nudili za našu radnju da nam nabavljaju MD ali sa maržom, PDV-om i vlasničkom tj. rasnom strukturom u okruženju ne bismo imali tržište. Možda je neko našao neku pozitivnu računicu i pristao na njihovu ponudu.

E sada ste me redom izmalerisali :(
ovako , imam štene nemačke doge , i nisam u situaciji da mu spremam i kuvam , pa sam prisiljen da mu kupujem suvu hranu. Do sada sam probao neku italijansku i nešto mi pašče i nije bilo oduševljeno klopom, sada trenutno koristim Pedigree junior, ali sam čuo da je puna konzervansa i otrova i svačeg nečeg... i da uvoznici kod nas (naravno) uvoze najjeftiniju klasu proizvoda (economy). Do sada je jeo i Chapy i Friskes
Ima li neko savet koju JUNIOR hranu da mu dajem sa osvrtom na cenu (jer je jede oko 500 grama dnevno)
hvala !

A koliko je štene ako mu daješ 500 grama dnevno? Ja sam mojoj davao Pedigre junior ali čuo sam da je loša pa su mi rekla da za iste pare ima neka OK Dog hrana(1kg 250din) i da je 10 puta kvalitetnija od Pedigrea. Ja mojoj dajem Hills a nije jeftina hrana(500g 420din)

Procitala sam sve vase postove sa ove teme....svako je nesto predlozio, savetovao...korisno je druziti se sa vama.
Ja imam drugi problem...imam kucu staru manje od godinu dana, Lisu, mesanku terijera i neznam koga je njena majka izabrala za oca. E, ta Lisa jede sve...vec me brine. Na primer, jede kuvano pomesano sa granulama koje kupim na merenje u pet sopu, jede sladoled, tursiju, igracke, kartone, pocela da grize i itison iz svog boksa.
Jel ona normalna?

:lol: Normalna je, dosadno joj je i igra se. Kokerka mojih strica i strine je jela koncentrat za piliće, mladi luk, pečenu cveklu, pitu bundevaru, lubenicu... pa je poživela 10-11 godina, na kraju je uginula iz skroz drugih razloga, ne zbog režima ishrane.

Po ceni je samo malo jača od Hill's ali su granule sitne i ništa im ne fali. Moj mešanac pekinezera težak 7,5kg, sa predgrizom i parodontozom jede RC mini mature, RC dental hygiene i Hill's jd naizmenično i najmanje se buni na ove prve a najviše mu prijaju ove treće. I to pakovanje RC je zapravo 1,5kg ako se dobro sećam i ima onaj patent za očuvanje svežine. Ali mi kupujemo po 500g

Back