Izazivanje agresivnosti kod odredjenih pica

Kao i kod svih hemikalija koje deluju na centar za uzivanje tako i kod alkohola je najvaznije stanje duha u trenutku kad vas uzme u zagrljaj...
Ma ja sam dobar na pijanstvu...ma muda marjanova...jesi sad,sledece pijanstvo bice manje zivahno itd itd...
Privid i onako mutne slike realnosti koju alkohol kod coveka nosi...neminovno je prosledjena depresijom,otudjivanja od drustva i totalno razaranje citavog bica naseg...

Pijte ko stoka,ne kao ljudi!(stoka zna kad joj je dosta)

pa dobro to jeste u načelu s tim što ja uglavnom pijem ili pred provod (kafanu) a tu mi je uvek pozitiva emocija i ne mogu da se smorim kad odem ne znam šta da je ili iz dosade rešim saću da skinem najgoru svadbarsku muziku i da se olešim i putim brigu na veselje i isto napravim veselje u mozgu... e sad zlo to utopijsko pijenje kad piješ iz negativne dosade ili bi zamaskirao neki problem ili loš osećaj, onda se istripuješ teško... tako valjda i onaj ko nosi bes i agresiju u sebi taj kad se naloče mora da ejakulira tu emociju...

Da li je mit ili stvarno neka pica teraju coveka vise na agresivnost.

Npr. puno puta sam se uverio da je sve OK kada se jedam moj drug napije od piva, ali kada se napije od vinjaka da postaje drugi covek... o.O

Da li je ovo samo moje subjektivno opazanje ili i vi opazate slicne stvari.

Hvala na odgovorima unapred. ;) :ok:

Alkohol ne izaziva agresiju. Obrazloženje može biti i to što pivo sadrži manji % alkohola od vinjaka.
Promena ponašanja, razdražljivost, su simptomi patološkog pijanstva. Takva osoba ne bi smela više da konzumira alkohol jer će vremenom biti pijana i od male količine alkohola, onda nastaju rupe u sećanju do alkoholne amnezije. Tvoj drug već ima smanjenu toleranciju na alkohol.

Back