Izašao najnoviji cenovnik poreza na automobile: Ko je prošao najgore?

sve je to ista bagra. zuti snsovci njima su biraci isti. Pa odkud sns-u toliko glasova a svi znamo da je nekada uzimao najvise DS? Pa sav taj polusvet koji oce leba bez motike glasa danas za SNS a nekada DS.

I u njihovo ime SNS pljacka sve nas.

baš obrnuto, sns glasači su oni radikali i sps-ovci iz 90ih, isti oni bezubi šverceri duvana i benzina kojima su radikali dali da unakaze zemun i dobar deo države
naravno, glasači su i njihovi naslednici, botovi koji sa 2g mozga mogu da skapiraju samo takav način života

baš obrnuto, sns glasači su oni radikali i sps-ovci iz 90ih, isti oni bezubi šverceri duvana i benzina kojima su radikali dali da unakaze zemun i dobar deo države
naravno, glasači su i njihovi naslednici, botovi koji sa 2g mozga mogu da skapiraju samo takav način života

netacno.

Radikali i SPS imaju iodprilike biracko telo kao 90tih. Nesto manje svakako ali najvise glasaca je izgubila DS i druge stranke DOS-a . Svi ti njihovi bivsi glasaci glasaju danas za SNS.

Vikendica sama po sebi je luksuz. Zašto granica ne bi bila 23.344 evra? Zato što pristojna porodična limuzina ( ne govorim o premijum markama ) košta više od toga. Ne mislim da je 121 ks u autu veličine npr octavie ili C5 neki luksuz. Manja auta obično u većini i imaju slabiju "konjažu".

Do pre 100 godina i 3 obroka dnevno su bili luksuz.
Pogrešan je koncept oporezivanja pojedinačnih dobara pravljenjem razlike unutar same vrste dobara na luksuzne i neluksuzne.
I uopšte, šta znači "luksuzno dobro"?
Zašto se to primenjuje na vozila i jahte?
Zašto se posebno ne oporezuju satovi preko 10.000 evra? Ili naliv pera preko 1.000 eur? Ili rokovnici preko 500 evra?
Kapiraš moju zamerku?
Koncept poreskog targetiranja luksuznih dobara je PROMAŠEN.
Ali ga vlade vole jer plebs aplaudira na takve stvari, bez obzira što je i sam suštinski više pogođen time.

Luksuz je izraz bogatstva.
Bogatstvo je kumulativ prihoda.
AKo koćeš da oporezuje luksuz, oporezuj PRIHODE koji vode luksuzu.
To je poenta.
To se radi kroz godišnji porez na dohodak građana
Taj porez targetira tačno određeno lice sa imenom i prezimenom i njegove prihode, a ne bezimenog vlasnika luksuznog dobra

KS ne treba da bude nikakvo merilo, to je glupost. Iskljucivo vrednost vozila. Kakve veze ima koliko je KS. 121KS na auto od 1 tonu nije nista.
I to je besmisleno.
Prvo: Ko određuje vrednost vozila? AMSS? Bullshit. Njihov katalog zasnovan je na računovodstvenim stopama amortizacije, arbitrarno dodeljivanim. On nema veze sa stvarnom TRŽIŠNOM vrednošću vozila
Drugo: porez je već plaćen u odnosu na vrednost vozila. Na Audi od 100.000 eur, plaćeno je 17.000, a na 500L od 10.000 plaćeno je 1.700 eur poreza pri kupovini

I nas deru bajo moj

Untitled.jpg

I sam naslov teme je tipično radikalski...
Tipično Večernje Novosti i Pravda

Izašao najnoviji cenovnik poreza na automobile: Ko je prošao najgore?

Čuj "Ko je prošao najgore"?
Pa, nebeski napaćeni prepošteni prepametni narode, je l' time treba da se baviš?
Da budeš srećan što si se podvukao u kategoriju do 1.600 kubika??
z:cry:

- - - - - - - - - -

Izvinite, molim vas. Zaboravio sam:

NEOLIBERALIZAM UBIJA SRBIJU!!!! :rtfm:

Vozači ljuti: Ovo je nepotrebno maltretiranje
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2017&mm=02&dd=02&nav_id=1226465

Sada vozači po registracionu nalepnicu moraju da odu, lično, na šalter MUP-a, pišu Večernje novosti.

“Dobili smo uputstvo od MUP-a da sve kojima u narednoj kalendarskoj godini ističe važnost saobraćajne dozvole, bez obzira na to što je produžen rok za zamenu registarskih tablica za još dve godine, šaljemo u MUP po nalepnicu”, kaže Dragan S. iz jednog beogradskog preduzeća koje vrši uslugu tehničkih pregleda.

“Vozači su ljuti i smatraju da je sve to samo nepotrebno maltretiranje i gubitak vremena”, ističe on.

Vozači ljuti: Ovo je nepotrebno maltretiranje
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2017&mm=02&dd=02&nav_id=1226465

Sada vozači po registracionu nalepnicu moraju da odu, lično, na šalter MUP-a, pišu Večernje novosti.

“Dobili smo uputstvo od MUP-a da sve kojima u narednoj kalendarskoj godini ističe važnost saobraćajne dozvole, bez obzira na to što je produžen rok za zamenu registarskih tablica za još dve godine, šaljemo u MUP po nalepnicu”, kaže Dragan S. iz jednog beogradskog preduzeća koje vrši uslugu tehničkih pregleda.

“Vozači su ljuti i smatraju da je sve to samo nepotrebno maltretiranje i gubitak vremena”, ističe on.
Neoliberalizam, srpski din-dušman!! :rtfm:

Ja bih visinu nameta za automobil odredjivao prema visini plate ili penzije mislim da je to pravedno.
Porez na plate se ce vlaca, a uvodjenjem neoporezivog iznosa dobija se i izvesna progresivnost u poreskom opterecenju.

ja bih visinu poreza na automobil odredjivao prema duzini mlaza prilikom mokrenja. To je objektivno. Covek mora da pisha. A plata moze i na crno.

Zastava 101 - vrednost vozila 100 evra cena registracije 120 evra tj preko 100% vrednosti vozila godisnje

znlpqs.jpg

Audi A6 od 60.000 evra cena registracije samo 300 evra tj 0.5% vrednosti vozila godisnje.

2qlfy1d.jpg

superhik-vucic.jpg

ne znam odakle ove cena ali nov Audi u Svabiji je tek nesto preko 30000€
Registracija se obavlja prilikom kupovine ne bitno da li je star pola godine ili deset godina i iznosi nekih 40€,a godisnji porez za benzinca malo veci od 100€ ,dok je na dizele tri puta veci.izuzev ako nije teretni (LKV) i onda je opet tek nesto preko 100€
Silikonac haraci gore nego Osmanlije i to predstavlja kao uspesnu ekonomsku politiku,budzet je puniji nego ranije
JBG braco Srbi,nekada je raja dizala ustanke protiv Osmanlija koji su bili sila,a danas ni da se skupe pred zgradom vlade Srbije zbog ovih vaski

Posebno mi je zao onih koji voze kombi dizelas star 30 godina sa 3500 kubika koji trosi kombinaciju loz ulja i zejtina iz friteze.
- Sto neko od vas ne pomene koliko raspali prepotopski automobili zagadjuju okolinu vise od novijih automobila
- Sto niko od vas ne pomene kolike su sanse putnika u automobilu bez vazdusnih jastuka da prezive saobracajku

Samo vas svrbi drzavni porez, sve ostalo je potaman i normalno cim se neko ne slaze odmah je sns bot. Saobracaj je javna stvar, nije to privatna livada da mozes da vozis sta ti se cefne. Sta se sve vozi kod nas i ko sve vozi nije ni cudo sto smo rekorderi po nesrecama i pogibijama.

Posebno mi je zao onih koji voze kombi dizelas star 30 godina sa 3500 kubika koji trosi kombinaciju loz ulja i zejtina iz friteze.
- Sto neko od vas ne pomene koliko raspali prepotopski automobili zagadjuju okolinu vise od novijih automobila
- Sto niko od vas ne pomene kolike su sanse putnika u automobilu bez vazdusnih jastuka da prezive saobracajku

Samo vas svrbi drzavni porez, sve ostalo je potaman i normalno cim se neko ne slaze odmah je sns bot. Saobracaj je javna stvar, nije to privatna livada da mozes da vozis sta ti se cefne. Sta se sve vozi kod nas i ko sve vozi nije ni cudo sto smo rekorderi po nesrecama i pogibijama.
Јбг, брате, благодети капитализма у рестаурацији...
Туриш на исти пута Ауди 8 и Југа, Чироки и Ладу стандард, добро да није и горе!
Доктрина наоружаног народа...
Нема везе; средиће се и то.
Имамо ми и већих проблема...

ekologija se resava na drugi nacin
Sasvim sigurno 1/2 vozila u Srbiji je tehnicki neispravna,odnosno ne bi prosla tehnicki pregled u nekoj od EU drzava.Iz tog razloga EU izvozi polovnjake u istocnu evropu i Afriku i tako od kod sebe drzi eko Standard umesto da reciklira krseve
Najdrasticniji primer je putnicki i teretni auto-park,ko je putovao preko Iriskog Venca to najbolje razume.
Da je drzavi stalo do bezbednosti u saobracaju i ekologiji,auto-park u Srbji bi doziveo genocid.To znaci zestok udar na socijalu i ekonomiju, kao i gubitak velike sume prihoda kroz naplatu taksi i poreza, najvise kroz gorivo.Ta losa vozila gutaju naftne derivate i tako obogacuju budzet kroz porez i akcize na gorivo.
Da je ovo ozbiljna drzava,nasao bi se nacin da privatni sektor dodje do povoljnih uslova za lizing i kupovinu vozila na Kredit a uvoz bi se drasticno regulisao.Potom dolaze privatna vozila,...
Bilo bi gadno prvih par godina,ali ubrzo bi izasli na zelenu granu

Gde su botovi da objasne zašto je ovo dobro?

Evo malopre pirčam s čovekom koji voli SNS, kaže pa nek prodaju auto i kupe Škodu Superb, motor 998 kubika, limuzina odlična. Znači sirotinja da proda drugoj sirotinji svoj krš za 500 evra i da kupi nov auto od 15000 evra? Neće ovo na dobro izaći.
sledeći put kada neko nekoga pregazi s jugom , zato što na vreme nije mogao da stane sa njim zboj hebenih loših kočnica onda ćeš ovde opet pljuvati vlast što je takvo vozilo uopšte na našim puteima

sledeći put kada neko nekoga pregazi s jugom , zato što na vreme nije mogao da stane sa njim zboj hebenih loših kočnica onda ćeš ovde opet pljuvati vlast što je takvo vozilo uopšte na našim puteima
aha,znaci ako se poveca cena registracije vozila bice i manje smrtnih slucajeva? ima tu neke naprednjacke logike,ako manjete trosite na hranu bicete zdraviji

Back