Porez na automobile je
besmislen sam po sebi.
Porez je na automobile već je plaćen u vidu PDV 20%, nebitno da li je proizveden u Srbiji ili ne.
Ponavljati godišnji porez nema smisla, jer automobil nije nikakva privilegija ili luksuzno dobro, već potreba.
Ali magarčina Šešelj to tako ne razume.
U želji da izađe u susret svojim krezubim fanovima, 2000+ kubika proglasio je za luksuz i odvalio nenormalno veliki porez.
I krezubi vadikali su aplaudirali genijalnosti.
ALi, uz taj nenormalno veliki porez na 2000+ kubika uveo je i ozbiljni namet na vozila manje kubikaže.
ALi, spski vadikali to nisu primetili. Aplaudirali su.
DOS nije hteo da se seti da taj porez ukine, jer je video da se niko nešto naročito ne buni.
A SNS je shvatio da se porez može i povećati, bez problema za rejting.
Tako da, drugari, srećno.
Meni nije problem da plaćam i onaj porez na 2000+, baš me briga.
ALi, vi koji ne vidite problem, nastavite da kukate na Soroša
- - - - - - - - - -
sta postavljas oglase iz Bosne kad mi zivimo u Srbiji?
Vama u Republici Srpskoj je najskuplja registracija 500 evra otuda se vozi mnogo vise vozila sa vecim motorima a kod nas sa druge strane je registracija takvima preko 2000 stoga ih ima jako malo
U Srbiji ukupno ima samo 80.000 vozila sa motorima preko 2000 kubika od toga su dobar deo kombiji tj transportna vozila i pickupovi.
Danasnja moderna luksuzna vozila u 90% slucajeva nose motore do 2000 kubika tako da kubikaza nije nikakvo merilo luksuza - vec VREDNOST VOZILA
Ono sto kosta 60.000 evra je luksuz .
Ono sto kosta 500 evra nije luksuz pa makar imalo motor od 10.000 kubika
ovo je stvar koja izmiče oštrom radikalskom oku.
njima smeta LUKSUZ
njima smeta svako ko viri iz blata proseka.
oni ne kapiraju kako se luksuz, odnosno bogati, zaista oporezuju.
radikali ne mogu da se izdignu iznad priprostog uočavanja pojavnih oblika bogatstva (lux kola i jahte ranije i telefoni (takođe Šešeljčina smislio)), pa jure da na takve stvari lupe neki glupi porez.
a ne razumeju da se to što oni hoće poreski da obuhvate radi preko
godišnjeg poreza na dohodak građana.
tj, trebalo bi da se taj koncept bolje razvije.
takav koncept bi imao zaista neke direktnije efekte u poređenju sa ovim priprost(ačk)im oporezivanjima fizičkih dobara koji opasno gađaju i radikalsku sirotinju (ko ih hebe, neka ih i gađa kad su glupi)