Ne znam, meni je jajce i kladusha Muslimanska, i fer bi bilo da bude....Mada ja ne znam sve detalje, ali koliko mi se cini , tu su najvise pozivali na mirno resenje..
Sticajem okolnosti znam za Banjaluku i Prijedor mnogo bolje kakvo je desavanje bilo...isto ne u detalje, ali mnogo vise detalja sa strane nego sto sami Prijedorcani znaju...
Ali nije dobro to prepucavanje po Bosni...
Nisu dobri ni signali koji stizu sa drugih strana...
Bosnjaci , Srbi i Hrvati mora da se nekako smire i uspostave jake veze inace ce opet drugi brisati patos sa njima...
Ja ne verujem u pomoc drugih sa strane kao dobronamernu...
Nije bilo u proslom ratu, nece biti ni u buducem..
Srbi nisu pomagali Srbima, Beograd je, Sloba gledao da unisti sto je vise mogao , ali opet su ga slavili kao oca...a namestao im sestre i zene za silovanje...ali takvi su Srbi....blentavi i coravi..
Hrvati isto nisu dobro prosli , bar ne u Bosni...ali su dobro prosli jer nisu pocisceni...sad imaju zaledje i misle svi da je to jaka garancija, ali nema tu garancije ako krene mutljavina, sta EU snage ce da drze stranu hrvatima tu , a to nece da se odrazi na hrvatsku , naravno da hoce..
Zato nije dobro to sto Hrvati mute i bice stalni izvor nestabilnosti na tom delu , grade genocidnu drzavu , a iako je u osnovu srpsko genocidna, moze lako da se preskoci i u bosnjacko genocidna...