Iz grada u selo

Zavisi.Ima vise ljudi,pa ima svasta.
U vecim gradovima ljudi imaju vecu sirinu jer ih na to tjera sam zivot u gradu.Naravno,ne svi.Sto je u nekim stvarima dobro,a u nekim bas i nije.
Nije isto zivjeti npr.u Parizu i u Krusevcu.
Lupam,ali nadam se da razumijes sta zelim da kazem.
Predrasude.
Neke od najmudrijih ljudi sretao sam potpuno udaljene od grada

Zavisi.Ima vise ljudi,pa ima svasta.
U vecim gradovima ljudi imaju vecu sirinu jer ih na to tjera sam zivot u gradu.Naravno,ne svi.Sto je u nekim stvarima dobro,a u nekim bas i nije.
Nije isto zivjeti npr.u Parizu i u Krusevcu.
Lupam,ali nadam se da razumijes sta zelim da kazem.
Htedoh da kazem...ljudi su ljudi...
vrv ni ja ne bih odgovarao komsiji...
Znas I sama da ima vece gospode u Krusevcu nego u Parizu...ako me razumes...

Htedoh da kazem...ljudi su ljudi...
vrv ni ja ne bih odgovarao komsiji...
Znas I sama da ima vece gospode u Krusevcu nego u Parizu...ako me razumes...
Da,ali ne pricam o tome.
Pricam o iskustvu.Jedno dijete iz Bg ima vise mogucnosti u svemu,nego neko dijete koje zivi na selu.Djeca od mog rodjaka sa sela nemaju ni drustvo za igru,a za sve ostalo moraju da ih voze do susjednog grada.Znaci,djeca su ipak uskracena.Ali sa druge strane,imaju slobodu,sirinu za igru itd.

Нисам противник живота у граду, рођен на селу, одрастао, неко време живео у граду, сад поново на селу, жена, деца, град удаљен тридесетак километара, радим у другом удаљеном 45, само ме нервира кад људи имају предрасуде према селу...

Pozdrav,

Pored čišćeg vazduha, i većeg prostora, prirode, povoljnijih cijena zemljišta, i naravno za vrijedne svoje baštice:
Da li biste mogli živjeti u selu, sa obzirom da nam većina prijatelja živi u gradu?
Da li bi vam mnogo nedostajala druženja, dešavanja(svirke, pozorište, kino itd.) ?

Razmišljam o tome koliko smo udaljeni sami od sebe, i pitam se da li nam život u gradu nameće svoja pravila i da li bismo živeći na selu bili "slobodniji ljudi" i zdraviji, ako bismo sijali svoje bašte i uzgajali svoje koke i jaja?

Zar sada nije lako i drugarima, ali i nama sjesti u auto i otići u grad drugarima?
Meni je to jedini minus - daljina društva.
Ne bih mogla.
Lepo je otići u selo i iskulirati od grada ali ne bih mogla živeti na selu.

Da,ali ne pricam o tome.
Pricam o iskustvu.Jedno dijete iz Bg ima vise mogucnosti u svemu,nego neko dijete koje zivi na selu.Djeca od mog rodjaka sa sela nemaju ni drustvo za igru,a za sve ostalo moraju da ih voze do susjednog grada.Znaci,djeca su ipak uskracena.Ali sa druge strane,imaju slobodu,sirinu za igru itd.
Zasto ljudi iz grada, kada su iskusni, pred penziju,( Ili u njoj), idu u prirodu?
Nemogice da je toliko umisljenih...

Pozdrav,

Pored čišćeg vazduha, i većeg prostora, prirode, povoljnijih cijena zemljišta, i naravno za vrijedne svoje baštice:
Da li biste mogli živjeti u selu, sa obzirom da nam većina prijatelja živi u gradu?
Da li bi vam mnogo nedostajala druženja, dešavanja(svirke, pozorište, kino itd.) ?

Razmišljam o tome koliko smo udaljeni sami od sebe, i pitam se da li nam život u gradu nameće svoja pravila i da li bismo živeći na selu bili "slobodniji ljudi" i zdraviji, ako bismo sijali svoje bašte i uzgajali svoje koke i jaja?

Zar sada nije lako i drugarima, ali i nama sjesti u auto i otići u grad drugarima?
Meni je to jedini minus - daljina društva.

Zavisi od sela.
Većina mojih kolega živi u selima blizu grada gde rade.
To je varijanta koja i meni odgovara i koju bih rado prihvatio jer većina sela ima prodavnicu i školu... Cak su i gradska naselja tako organizovana da za većinu stvari nema potrebe da se ide dalje.

Da,ali ne pricam o tome.
Zar te silne škole ne ukalupljuju dijecu i ukidaju kreativnost nekom prosječnom djetetu?

Back