limunada
Buduća legenda
- Poruka
- 39.128
Ajd dobro...naporan si za komunikaciju.Ne citas...mislis...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ajd dobro...naporan si za komunikaciju.Ne citas...mislis...
Mozda ti.Da,ali tu se izgubis u masi.
Да, а контејнери не смрде, бука и бахатост не иритира, канализација се не излива... Ма дај...Vikend naselje može ili vukojebbina izbegavajte sela jer: kolju po ceo dan jedno prase, smrde svinjci, krune kukuruz itd. Dakle pakao.
Stvar je u tome sto tebe niko nece ni pitati zasto si dosao.Mozda ti.
Odlicno ja razumem da je na selu prisnija atmosfera...Ali nisam dosao da se druzim...
Јеси ли прошао некад поред градске депоније?Vikend naselje može ili vukojebbina izbegavajte sela jer: kolju po ceo dan jedno prase, smrde svinjci, krune kukuruz itd. Dakle pakao.
Apsolutno.Stvar je u tome sto tebe niko nece ni pitati zasto si dosao.
Selo ima svoja pravila.
Da.A nisu ni sva sela,a ni svi gradovi istog mentaliteta.Apsolutno.
Kao I grad.
U mentalitetu je..
Pozdrav,
Pored čišćeg vazduha, i većeg prostora, prirode, povoljnijih cijena zemljišta, i naravno za vrijedne svoje baštice:
Da li biste mogli živjeti u selu, sa obzirom da nam većina prijatelja živi u gradu?
Da li bi vam mnogo nedostajala druženja, dešavanja(svirke, pozorište, kino itd.) ?
Razmišljam o tome koliko smo udaljeni sami od sebe, i pitam se da li nam život u gradu nameće svoja pravila i da li bismo živeći na selu bili "slobodniji ljudi" i zdraviji, ako bismo sijali svoje bašte i uzgajali svoje koke i jaja?
Zar sada nije lako i drugarima, ali i nama sjesti u auto i otići u grad drugarima?
Meni je to jedini minus - daljina društva.
Nemam ja predrasude prema selu, vec poznajem srpske seljake.Нисам противник живота у граду, рођен на селу, одрастао, неко време живео у граду, сад поново на селу, жена, деца, град удаљен тридесетак километара, радим у другом удаљеном 45, само ме нервира кад људи имају предрасуде према селу...
Свака част на труду, али... Грешиш, бре, брате!Nemam ja predrasude prema selu, vec poznajem srpske seljake.
Sada cu da ti opisem 80% srpskih seljaka.
Mislim, odnos sa njima.
1. Dan zivota/rada sa srpskim seljakom. Ti treba da ga primis. Na tebe je red. Ok, ti znas da je sustina zivota u primanju, to rade ljudska bica, muskarci, tako je izgradjena civilizacija, u mogucnosti coveka da ga prima. To je rad, to je zivot. Primanje je najveca snaga i najvece davanje. I primis ga.
2. Dan zivota/rada sa srpskim seljakom. Ti treba da ga primis. Na tebe je red. Ok, ti znas da je sustina zivota u primanju, to rade ljudska bica, muskarci, tako je izgradjena civilizacija, u mogucnosti coveka da ga prima. To je rad, to je zivot. Primanje je najveca snaga i najvece davanje. I primis ga.
3. Dan zivota/rada sa srpskim seljakom. Ti treba da ga primis. Na tebe je red. Ok, ti znas da je sustina zivota u primanju, to rade ljudska bica, muskarci, tako je izgradjena civilizacija, u mogucnosti coveka da ga prima. To je rad, to je zivot. Primanje je najveca snaga i najvece davanje. I primis ga.
4. Dan zivota/rada sa srpskim seljakom. Ti treba da ga primis. Na tebe je red. Ok, ti znas da je sustina zivota u primanju, to rade ljudska bica, muskarci, tako je izgradjena civilizacija, u mogucnosti coveka da ga prima. To je rad, to je zivot. Primanje je najveca snaga i najvece davanje. I primis ga.
5. Dan zivota/rada sa srpskim seljakom. Ti treba da ga primis. Na tebe je red. Ok, ti znas da je sustina zivota u primanju, to rade ljudska bica, muskarci, tako je izgradjena civilizacija, u mogucnosti coveka da ga prima. To je rad, to je zivot. Primanje je najveca snaga i najvece davanje. I primis ga.
6. Dan zivota/rada sa srpskim seljakom. Ti treba da ga primis. Na tebe je red. Ok, ti znas da je sustina zivota u primanju, to rade ljudska bica, muskarci, tako je izgradjena civilizacija, u mogucnosti coveka da ga prima. To je rad, to je zivot. Primanje je najveca snaga i najvece davanje. I primis ga.
7. Dan zivota/rada sa srpskim seljakom. Seljak treba da ga primi. Na njega je red. Dolazi seljak kod tebe, i odmah krece 'Aaaaaaa, a sto ja prijatelju sada da ga primim, pa jesam li ja budala?? Da pitam ja tebe prijatelju, pa komsija Mita ga nije primio kada je na njega bio red, a sada ja da ga primim??? Pa ne moze to tako bre, pa ja li sam budala, zajebi ti to; nego da mi sve podelimo na pola, malo cu ja da ga primim, malo ti, i to je; ja mislim da je to fer i posteno, nije fer da ga samo ja primim, da znas. Gledaj realno, stvarno nije fer, ja cu da odradim svoje prijatelju, ali da se zna, ja ne mogu da ga primim skroz, plus, svi ce da me gledaju kao budalu kada bi ga ja sada primio!'
E sad, ko moze da se bakce sa takvim ljudima, do kraja zivota,stalno, onda on moze da zivi na selu sa seljacima. Nisu svi takvi, naravno, ali ovo je dominatan vid kulture, i tu se manjina ne pita puno, jer kultura zavisi od vecine.
Nisi ti skoro bio na selu.Vikend naselje može ili vukojebbina izbegavajte sela jer: kolju po ceo dan jedno prase, smrde svinjci, krune kukuruz itd. Dakle pakao.
dosadi gledati i u zeleno..da, to svakako.
Ali poslovi su od kuće, pa bi to moglo.
Mislim da bi najbolje bilo pokušati i oprobati se u nekoj iznamljevoj varijanti u prirodi, pa ako priroda toliko iscjeluje - onda to zaista i učiniti kao trajno rješenje.
Pa i u okolini Beograda postoje sela do kojih dopire i gradski prevoz...Da li biste mogli živjeti u selu, sa obzirom da nam većina prijatelja živi u gradu?
Da li bi vam mnogo nedostajala druženja, dešavanja(svirke, pozorište, kino itd.) ?
Zar sada nije lako i drugarima, ali i nama sjesti u auto i otići u grad drugarima?
Pa zato što si verovatno tako i odrastao, pa navikao.Izdrzao bih i bez vodovoda i bez struje,
Zato što te u tvom selu svi znaju, ne možeš da se foliraš kao u gradu.ali sa seljacima- tesko.
Pa zato što si verovatno tako i odrastao, pa navikao.
Zato što te u tvom selu svi znaju, ne možeš da se foliraš kao u gradu.
svoje koke i jaja koštajuPozdrav,
Pored čišćeg vazduha, i većeg prostora, prirode, povoljnijih cijena zemljišta, i naravno za vrijedne svoje baštice:
Da li biste mogli živjeti u selu, sa obzirom da nam većina prijatelja živi u gradu?
Razmišljam o tome koliko smo udaljeni sami od sebe, i pitam se da li nam život u gradu nameće svoja pravila i da li bismo živeći na selu bili "slobodniji ljudi" i zdraviji, ako bismo sijali svoje bašte i uzgajali svoje koke i jaja?
Meni je to jedini minus - daljina društva.

Zašto pričamo o bašti?Pricamo o gajenju vlastite baste.Znam da ima sve u prodavnici.
Pričamo o bašti jer je postavljač tražio savet u vezi sa tim.Zašto pričamo o bašti?
Živeti u selu, ne znači biti baštovan
Dobar sastav, samo odnosi se više manje na sve sredine u koje dođeš i pokušavaš da se uklopiš.Nemam ja predrasude prema selu, vec poznajem srpske seljake.
Sada cu da ti opisem 80% srpskih seljaka.
Mislim, odnos sa njima.
1. Dan zivota/rada sa srpskim seljakom. Ti treba da ga primis. Na tebe je red. Ok, ti znas da je sustina zivota u primanju, to rade ljudska bica, muskarci, tako je izgradjena civilizacija, u mogucnosti coveka da ga prima. To je rad, to je zivot. Primanje je najveca snaga i najvece davanje. I primis ga.
2. Dan zivota/rada sa srpskim seljakom. Ti treba da ga primis. Na tebe je red. Ok, ti znas da je sustina zivota u primanju, to rade ljudska bica, muskarci, tako je izgradjena civilizacija, u mogucnosti coveka da ga prima. To je rad, to je zivot. Primanje je najveca snaga i najvece davanje. I primis ga.
3. Dan zivota/rada sa srpskim seljakom. Ti treba da ga primis. Na tebe je red. Ok, ti znas da je sustina zivota u primanju, to rade ljudska bica, muskarci, tako je izgradjena civilizacija, u mogucnosti coveka da ga prima. To je rad, to je zivot. Primanje je najveca snaga i najvece davanje. I primis ga.
4. Dan zivota/rada sa srpskim seljakom. Ti treba da ga primis. Na tebe je red. Ok, ti znas da je sustina zivota u primanju, to rade ljudska bica, muskarci, tako je izgradjena civilizacija, u mogucnosti coveka da ga prima. To je rad, to je zivot. Primanje je najveca snaga i najvece davanje. I primis ga.
5. Dan zivota/rada sa srpskim seljakom. Ti treba da ga primis. Na tebe je red. Ok, ti znas da je sustina zivota u primanju, to rade ljudska bica, muskarci, tako je izgradjena civilizacija, u mogucnosti coveka da ga prima. To je rad, to je zivot. Primanje je najveca snaga i najvece davanje. I primis ga.
6. Dan zivota/rada sa srpskim seljakom. Ti treba da ga primis. Na tebe je red. Ok, ti znas da je sustina zivota u primanju, to rade ljudska bica, muskarci, tako je izgradjena civilizacija, u mogucnosti coveka da ga prima. To je rad, to je zivot. Primanje je najveca snaga i najvece davanje. I primis ga.
7. Dan zivota/rada sa srpskim seljakom. Seljak treba da ga primi. Na njega je red. Dolazi seljak kod tebe, i odmah krece 'Aaaaaaa, a sto ja prijatelju sada da ga primim, pa jesam li ja budala?? Da pitam ja tebe prijatelju, pa komsija Mita ga nije primio kada je na njega bio red, a sada ja da ga primim??? Pa ne moze to tako bre, pa ja li sam budala, zajebi ti to; nego da mi sve podelimo na pola, malo cu ja da ga primim, malo ti, i to je; ja mislim da je to fer i posteno prijatelju, nije fer da ga samo ja primim, da znas. Gledaj realno, stvarno nije fer, ja cu da odradim svoje prijatelju, ali da se zna, ja ne mogu da ga primim skroz, plus, svi ce da me gledaju kao budalu kada bi ga ja sada primio!'
E sad, ko moze da se bakce sa takvim ljudima, do kraja zivota,stalno, onda on moze da zivi na selu sa seljacima. Ko ne moze da se bakce sa ovim, on nije za selo. Nisu svi takvi, naravno, ali ovo je dominatan vid kulture, i tu se manjina ne pita puno, jer kultura zavisi od vecine.
Pričamo o bašti jer je postavljač tražio savet u vezi sa

Sve košta.svoje koke i jaja koštaju![]()