ITF Taekwon-do

Većina prati medie, posećuje youtube... Koji je vaš omiljen borac i zašto?

Ja sam oduševljen sa Hwang Su(Japan) Il i Ri Chol Nam(S.Koreja). Sviđa mi se ta neka elegancija pokreta. Koriste lepe tehnike i pametno se bore. Izuzetan spoj taktike i umeća.
Evo jedan video gde je Ri Chol Nam pobedio nokautom u polufinalnom meču,a odmah zatim sledi finalni meč sa Japancem. Video traje nešto jače od 9 minuta ali vredi svake sekunde.

Moje licno misljenje je da je Tomaz Barada ubjedljivo najbolji borac svih vremena,ne tehnicar ..ali borac svakako.Pobjedio je sve najpoznatije i najizvikanije borce svog vremena kako u taekwondou tako i kickboxingu i danas da izadje da se bori u kategoriji -63 kg,bio bi neprikosnoven.Moze se njegov sistem borbe negativno komentaristai koliko god ko hoce,u stilu da to i nije bas taekwondo ali...to je kako je.Kasnije su ga svi manje vise kopirali i naravno zbog manjka kondicije i tehnicke dotjeranosti nikad ,,dostojno,,iskopirali.

Niko se ne moze pohvaliti da ga je gledao kako ubjedljivo gubi,ja sam ga gledao u Maleziji 1994,kad je u finalu izgubio od Tapilata ali...tad je bio veoma mlad i izgubio je za dlaku.
Mislim da bi bilo bezveze pored njegovih podataka na netu da ja sad deklamujem i hvalim covjeka,koga interesuje nek nadje.

Zakljucak zasto je najbolji je slijedeci(naravno za mene)ne zbog borbi vec zbog niza godina 1990 ...kad je postao prvak Jugoslavije do 2004 kad se povukao kao neporazen i u kikboxingu i u taekwondou,dakle niza dugog 14 godina provedenog u vrhunskoj takmicarskoj kondiciji i formi.

Generalno,ne svidja mi se njegov stil jer nije,,lijepi taekwondo stil,,ali ....vrhunski je bio i kao takav od mene cista 5 ca.

Apsolutno se slazem za Baradu, efikasan borac, ne prelepog tkd stila, ali sve izuzetno funkcionalno u samoj borbi. Izdvojio bih jos Mitju, iz Slovenije, Nikolaja iz Bulgarie.Naravno obojica su teskasi, pa su meni zato interesantni, ali jako dobri borci. Naravno o5 razgranicavam to od samog taekwon-doa, ali efikasni jesu.

Apsolutno se slazem za Baradu, efikasan borac, ne prelepog tkd stila, ali sve izuzetno funkcionalno u samoj borbi. Izdvojio bih jos Mitju, iz Slovenije, Nikolaja iz Bulgarie.Naravno obojica su teskasi, pa su meni zato interesantni, ali jako dobri borci. Naravno o5 razgranicavam to od samog taekwon-doa, ali efikasni jesu.

Ne pratim ove teškaše... ali jedan od boljih bugarskih boraca jeste Todor Kozladerov... mislim da je u pitanju kategorija - 54kg...

Evo jednog snimka na kome je ,izmedju ostalog, i Tomaz Barada.
Učesnici:
Paul Germain - Canada
Hwang Suil - KTF Japan
Ricardo Rieiro Pose - Argentina
Stephen Tapilatu - Netherland
Fabio Calazzo - Italy
Tomaz Barada - Slovenia
Dennis Rivera - Puerto Rico
Patiparu Tapilatu - Netherland
Pierre Guenette - Canada
Hernan Cisternas - Argentina

Evo jednog snimka na kome je ,izmedju ostalog, i Tomaz Barada.
Učesnici:
Paul Germain - Canada
Hwang Suil - KTF Japan
Ricardo Rieiro Pose - Argentina
Stephen Tapilatu - Netherland
Fabio Calazzo - Italy
Tomaz Barada - Slovenia
Dennis Rivera - Puerto Rico
Patiparu Tapilatu - Netherland
Pierre Guenette - Canada
Hernan Cisternas - Argentina

Ako cemo da radimo na poboljsanju tkd-a kod nas, onda necemo ni da ostavljamo linkove NE-Chang Ung federacije, nego da se skoncentrisemo na sledbenike pravog Generalovog puta, a ne nekih vestacki stvorenih "pionira" taekwon-doa i njihovih federacija.

Ako cemo da radimo na poboljsanju tkd-a kod nas, onda necemo ni da ostavljamo linkove NE-Chang Ung federacije, nego da se skoncentrisemo na sledbenike pravog Generalovog puta, a ne nekih vestacki stvorenih "pionira" taekwon-doa i njihovih federacija.

General nam je dao zadatak(misiju) da širimo duh taekwon-do-a. Njegova želja je da se TAEKWON-DO piše i izgovara baš tako - bez ikakvih "dodataka" . Mnogi su skrenuli sa puta(WTF federacija prva), a naš zadatak je (moj,TheFalcon,John McClane,Tong il,TKD_Mare,ja i samo ja... i samog Chang Ung-a) da zalutale vratimo. Neki su otišli za novcem, neki za slavom...Novac će se potrošiti, slava...hmm...može vrlo brzo da ne stane, ali čist duh i obraz ostaju čak i posle smrti. Mi imamo čistu savest! Poznajemo i poštujemo svoju istoriju i oca veštine koju vežbamo,pratimo njegov put. Na tom putu dobrodošao je svako ko želi da se priključi,a oni koji sumnjaju pridobićemo svojim delima.
Tong il ti si prvi koji pruža ruku za pomirenje, tako da mislim da je tvoja izjava više u afektu nego što je to tvoje stvarno mišljnje. Ako možemo nekoga da kudimo, onda se takođe obavezujemo da o istom tom kažemo i ponešto dobro, ali naravno dokazati da može i bolje. z;)

Hvala na svemu!​

svi oni su radili ITF kod generala ali isto tako ne kod nas ali u inostranstvu ima njih mnogo koji rade u vise federacija pa i u nasoj a odu i kod trana pa odu i kod choia ...... i svi ce naravno doci kod nas jer i dalje imamo najcistiju tehniku i su tu koreanci bez kojih nemogu da napreduju i najmasovniji smo itd ima jos mnogo razloga :)

Sledbenici pravog Generalovog puta izlaze na polaganja, pridrzavaju se taekwon-do zakletve, postuju seniore, kao i svoje ucitelje. To rade tako sto napreduju po predvidjenim stepenovima i ispunjavaju svoja obecanja i obaveza, sto opet ti nisi uradio. Tako da to " nije u redu sa tvoje strane", kad vec zelis da se direktno prepucavamo

Ne zeleci se mijesati u vas interni ,,nesporazum,,moram sa oglasiti (naravno moje licno misljenje) povodom gore navedenih ,,cinjenica,Prvo.licno sam razgovarao sa Tonijem Nobilom i covjek mi je rekao
ITF taekwondo je velika porodica i iako trenutacno razjedinjeni morat ce doci do ponovo ujedinjenja.Samo jedan ozbiljan razlog da navedem,niko od tri ITFa vise nije clan GAISFA i nece biti dok se ne ujedine ponovo,pa prema tome da o tome ne raspravljamo previse.

Pod dva.Imati Korejance u organizaciji ne znaci imati i kvalitet.Pogledajte svjetska prvenstva i rezultate i bit ce vam jasno.Nisu ni blizu da dominiraju ni u cemu osim...demonstraciji tehnike kroz razne demonstracije a u borbama su odron pravi gladjuci evropljane,Poljake,Slovake,Rumune i Cehe. a da ne pricam da su ispali smijesni na PROTAEKWONDOU.

Pod tri.ITF Taekwondo u Srbiji je pa u najmanju ruku...katastrofalan.Mozete se ne slagati ali je to istina.Ne zelim vas vrijedjati i nemojte se ljutiti ali ste zaista nevjerovatno neslozni.Nemate klubove(imate dva ili tri kluba)nemate jaku reprezentaciju i nemate medalje sa evropskih takmicenja.Niste imali ni kad je Choi bio ziv a nemate ni sad.Prema tome,kad budete imali respektabilnu organizaciju(a ja vam zelim uspjeh na tom polju)tek onda mozete davati politichka gledista.Naime,niti ste bili na Choievom uzglavlju kad je umirao niti ne znate pravu istinu.Znate ono sto ste procitali i sto vam je neko prenio ali sta se zaista desilo mi piuni ne znamo i necemo nikad saznati.Pogledajte Sloveniju,24 kluba pola tamo ...pola vamo ,Hrvatska ..doskora pola pola odnedavno svi osim Jareba su kod Tonija,Bosna...pola pola...24 kluba,s tim da Bosna u zadnje tri godine uzima medalje sa Evropskih takmicenja i generalno su bolji od RSa koji su sad napokon osvojili medalju.Cestitam Brani super je momak i zelim mu jos vise uspjeha,i na kraju vi koji kaskate i koji iako imate zelju nikako da krenete ispravno.

Pod cetiri.Na seminaru u Han pijesku 2007 godine koji je organizovao cini mi se taekwondo klub Ozon,prisustvovala su dvojica trenera iz Sarajeva koji su iz Tran federacije.Kim ih je nakon sto im se ismijao za certifikate nakon seminara pozvao obojicu da predju u Ungovu federaciju jer je bio impresioniran njihovom tehnikom..Bio je prisutan i Marinko pa nek on potvrdi jesu li znali ili nisu.To su treneri iz cini mi se TAEKYON kluba i TORNADO kluba.

Ja se licno smatram neutralnim i smatram da ce vrijeme pokazati ko je u pravu a ko ne .Umjesto da trenirate i popravljate vas klimav polozaj u odnosu na wtf sebi dajete pravo da politicka gledista gdje se veliki majstori nisu slozili,vi iz srbije da budete i stavljate tacku na i.

Da Choijev sin nije napravio pizdariju na seminaru i udario Tom Mcalluma(osim problema sa narkoticima) sigurno bi bio on koji bi nastavi ocevim putem.Dakle,sta ce biti biti ce a pricati kako Ungovci imaju bolju tehniku od Tranovaca je u najmanju ruku nezrelo.Pozdrav i sve najljepse vasem novom savezu.

Ne zeleci se mijesati u vas interni ,,nesporazum,,moram sa oglasiti (naravno moje licno misljenje) povodom gore navedenih ,,cinjenica,Prvo.licno sam razgovarao sa Tonijem Nobilom i covjek mi je rekao
ITF taekwondo je velika porodica i iako trenutacno razjedinjeni morat ce doci do ponovo ujedinjenja.Samo jedan ozbiljan razlog da navedem,niko od tri ITFa vise nije clan GAISFA i nece biti dok se ne ujedine ponovo,pa prema tome da o tome ne raspravljamo previse.

Pod dva.Imati Korejance u organizaciji ne znaci imati i kvalitet.Pogledajte svjetska prvenstva i rezultate i bit ce vam jasno.Nisu ni blizu da dominiraju ni u cemu osim...demonstraciji tehnike kroz razne demonstracije a u borbama su odron pravi gladjuci evropljane,Poljake,Slovake,Rumune i Cehe. a da ne pricam da su ispali smijesni na PROTAEKWONDOU.

Pod tri.ITF Taekwondo u Srbiji je pa u najmanju ruku...katastrofalan.Mozete se ne slagati ali je to istina.Ne zelim vas vrijedjati i nemojte se ljutiti ali ste zaista nevjerovatno neslozni.Nemate klubove(imate dva ili tri kluba)nemate jaku reprezentaciju i nemate medalje sa evropskih takmicenja.Niste imali ni kad je Choi bio ziv a nemate ni sad.Prema tome,kad budete imali respektabilnu organizaciju(a ja vam zelim uspjeh na tom polju)tek onda mozete davati politichka gledista.Naime,niti ste bili na Choievom uzglavlju kad je umirao niti ne znate pravu istinu.Znate ono sto ste procitali i sto vam je neko prenio ali sta se zaista desilo mi piuni ne znamo i necemo nikad saznati.Pogledajte Sloveniju,24 kluba pola tamo ...pola vamo ,Hrvatska ..doskora pola pola odnedavno svi osim Jareba su kod Tonija,Bosna...pola pola...24 kluba,s tim da Bosna u zadnje tri godine uzima medalje sa Evropskih takmicenja i generalno su bolji od RSa koji su sad napokon osvojili medalju.Cestitam Brani super je momak i zelim mu jos vise uspjeha,i na kraju vi koji kaskate i koji iako imate zelju nikako da krenete ispravno.

Pod cetiri.Na seminaru u Han pijesku 2007 godine koji je organizovao cini mi se taekwondo klub Ozon,prisustvovala su dvojica trenera iz Sarajeva koji su iz Tran federacije.Kim ih je nakon sto im se ismijao za certifikate nakon seminara pozvao obojicu da predju u Ungovu federaciju jer je bio impresioniran njihovom tehnikom..Bio je prisutan i Marinko pa nek on potvrdi jesu li znali ili nisu.To su treneri iz cini mi se TAEKYON kluba i TORNADO kluba.

Ja se licno smatram neutralnim i smatram da ce vrijeme pokazati ko je u pravu a ko ne .Umjesto da trenirate i popravljate vas klimav polozaj u odnosu na wtf sebi dajete pravo da politicka gledista gdje se veliki majstori nisu slozili,vi iz srbije da budete i stavljate tacku na i.

Da Choijev sin nije napravio pizdariju na seminaru i udario Tom Mcalluma(osim problema sa narkoticima) sigurno bi bio on koji bi nastavi ocevim putem.Dakle,sta ce biti biti ce a pricati kako Ungovci imaju bolju tehniku od Tranovaca je u najmanju ruku nezrelo.Pozdrav i sve najljepse vasem novom savezu.

Za sve ovo što si rekao, skidam ti kapu. Sve je na mestu. Što bi smo mi narodski rekli use i u svoje kljuse. Ja mislim da će ovo leprosy i tong il, i mnogi drugi sledbenici taekwondoa, u Srbiji shvatiti kao savet i dobru kritiku, a ne kao " loše " popovanje. Uzgred federacija jeste klimava, trenutno je bazirana uglavnom u Vojvodini, imamo klub i u Beogradu, ali rezulatati su naša najveća boljka, prvenstveno mislim na rezultate sa EP i SP.

Back