darkdream
Zainteresovan član
- Poruka
- 154
ITF_Tetka:sve ja to postujem, ali sam i dalje ostajem pri svom misljenju. meni-licno paznja trenera nije potrebna, i ne *cvilim*, zao mi je dece koja uce forme, sa nepravilnom tehnikom, jer je posle tesko ispravljaju, a ispravke slede posle 6 meseci-i to ako imaju srece.
hm, hm, hm, pa ne bih ja bila ja ... jel?
sto se tice dece koja uce forme ... vecina ih uci "nepravilno" samo u zelji da sto pre nauci datu formu. Ovo ti govorim iz iskustva, ne nagadjam da je tako. uostalom i ja sam takva kada ucim novu formu, deluje kao da je nepravilna, medjutim u trudu za zapamtim pokrete, ne obazirem se na pravilnost. Ne znam kako ostali rade,ali kod mene je tako. Tek kada savladam sve segmente, ispravljam tehniku, dodajem izdisaje i snagu, te to onda lici na ono sto treba da lici.
Inace (ovo je iskustvo iz naseg kluba, ili kluba gde je dvarucnapadolio trener), ima dece koja jednostavno deluju zainteresovano, medjutim da ih ispravis treba ti citava vecnost, jer u stvari nezainteresovano rade. Tu se opet javlja problem zapostavljenosti. Dobar trener proceni jako brzo, ko, zbog cega dolazi na treninge. Iskreno, zasto se bukvalno zezati sa nekim ko te u oci gleda i apsolutno te ne registruje sta mu objasnjavas? Upljujes se objasnjavajuci, izlomis pokazujuci - sorry, zbog cega? U isto vreme, imas dosta onih, koji prate sta objasnjavas onima oko njega, prati i momentalno se ispravlja. U spomenutom klubu imamo dve devojcice od 5 godina, neverovatno je da rade pazljivije i bolje od par njih od 8, 9, 10.
Razmisli...