ITF Taekwon-do

ITF RAZBIJAC:
I bolje da niste imali gostovanja tae kwon do ista to ti je samo mlataranje nogama !!! rucna tehnika nula nozna aj pomozi jos ali ti visoki udarci nogama !!!. Kung Fu je dobar i tamo nema mlacenja slame udarci nogama idu samo do pojasa ako se nevaram o kojem je Kung Fu rec.

nevidjeno si dosadan :mad:

General_Red:
E ovako odakle da pocnem... Rade se borbe polukontakt koje traju 2min. Udarci se boduju.Zabranjen je udarac ispod pojasa, i u ledja. Radi se sa rukavicama i kikovima(za noge) i dozvoljeni su samo Taekwondo udarci. Rukama je dozvoljeno udariti 2 puta posle cega mora da se veze udarac nogom. Postoje i negativni poeni(kam cui hane(kako se tacno pise ne znam)) kam cui hana se dobija za tri minusa(cui hana), ili za jak udarac ispod pojasa ili veliku nepravilnost. Radi se u borilistu 8x8m. Bodovanje udaraca je: Udarac sa zemlje u telo 1poen,u glavu je 2,iz skoka 3,iz skoka sa okretom 180 setepeni 4 poena, i skok i okret za 360stepeni(retko ali i to se radi) 5 poena.

P.S.Ovo su neka srezana pravila od nekog ko trenira godinu dana, napisana samo da ne bi cekao :D detalje i ispravke bi trebali napraviti ljudi koji su duze u Taekwondo-u od mene. Prepoznace se na forumu ;)

:) buduci sudija - blago meni

e, ovako, ne spadam u musku kategoriju, mada se dvarucnapadolio vama obracala moram da prokomentarisem SLIKA JE NAJBOLJAAAAAAAAAAAAA ne samo ovde, nego na celoj krstarici :).

sa zakasnjenjem - donosim vam slike sa seminara na takmicenje

i to je to, spremajte se, dovedite opremljenog lekara, posto vam jedan od sudija (ja) ima problema sa napadima migrene, ali bukvalno svako takmicenje, posto nas teraju kao robove. znaci lekar=novalgetol. hvala unapred

spremajte se, vidimo se

Aha, da. Klub je iz Sapca i relativno mlad. Postoji par godina ali, imaju sjajne klince. Evo ti podatak da je njih troje pocetkom februara islo u Nemacku na nezvanicno prvenstvo sveta za pionire i uzeli su tri medalje. Jedno zlato i dva srebra. 11. marta klub organizuje takmicenje u Sapcu pa mozete videti kakvi su to klinci.

Posto ITF klubovi postoje samo na prostoru Vojvodine onda je ocigledno WTF.
OVO NIJE TACNO, ako vec hoces da objasnjavas onda se prvo raspitaj kako ne bi sirio dezinformacije.

cestitke za devojcicu sa visim plavim pojasom, samo napred!

Pozdrav,
napokon sam uspeo da kompletiram sve vezano za kamp na moru, ove godine!
Na kamp se kreće 20.08. i ostaje se 9 noći sa punim pansionom (ONI KOJI SU BILI PROŠLE GODINE ZNAJU ŠTA ZNAČI I KAKAV JE PUN PANSION - KLOPA!!!!), prevozom, tri puta dnevno treninzi, teorija, ispiti..... Javite se svojim trenerima oni imaju sve informacije!
Taekwon!!!

Svi koji imaju priliku da odu na kamp treba da odu,jer je stvarno fenomenalno.Treninzi,klopa,i pre svega druzenje.Ja sam bio i ako da Bog idem opet.Kad budem imao malo vise vremena napisacu nesto o dozivljajima s kamap a sad na zalost moram nazad na predavanja.Osnove elektrotehnike...brrrr
Pozdrav iz Racunarskog Centra Fakulteta tehnickih nauka

Ahhhhh da kamp....... Koji provod braleeeee... A koji treninzi.... :D :D :D a tek klopa..... Jaoooooo Najace je bilo kada smo otisli na vecernji trening. Mi taman pocesmo kad se nebo nazlogrdilo i smracilo i zaoblacilo, a mi odvazni radimo do poslednjeg momenta. Kad je pocelo da duva.... joooj covece, bilo je takmicenja u shprintanju do vila. Kako je to bilo dobro!!! OCU OPET!!!!!!!

ja i samo ja:
Pozdrav,
napokon sam uspeo da kompletiram sve vezano za kamp na moru, ove godine!
Na kamp se kreće 20.08. i ostaje se 9 noći sa punim pansionom (ONI KOJI SU BILI PROŠLE GODINE ZNAJU ŠTA ZNAČI I KAKAV JE PUN PANSION - KLOPA!!!!), prevozom, tri puta dnevno treninzi, teorija, ispiti..... Javite se svojim trenerima oni imaju sve informacije!
Taekwon!!!

Ajde, ako nije problem, reci nesto vise o kampu.
Gde se ide, ko organizuje, ko vodi i koji uzrast?

Kamp je super stvar, sve je lepo organizovano ima treniranja ali ima i dovoljno vremenaza odmor i uživanje sobzirom da se održava na moru u Crnoj Gori, Čanj (malo mesto poznatopo dečijim odmaralištima) može mnogo toga da se nauči a takodje i da se poveća psihofizička spremnost takmičara preporučujem svima koji su bili da dodju ponovo a onima koji nisu da probaju neće se pokajati,Kamp je u organizaciji Taekwondo federacije Srbije pod vodjstvom Internacionalnog Instruktora Taekwondoa 5 dan , i mogu da učestvuju sve uzrasne kategorije od pionira do seniora nebitno kog pojas zvanja. pozdrav

Necu da bude da potcenjujem bilo sta ali za mene je taekwondo glupost na kvadrat... Ako hotjes da naucis da se bijes treniraj box ili kyokushin(kao ja) jer vrlo malo iz taekwondoa mozes da primenis na ulici. o5 kazem ne potcenjujenm nishta...

v-lax:
Necu da bude da potcenjujem bilo sta ali za mene je taekwondo glupost na kvadrat... Ako hotjes da naucis da se bijes treniraj box ili kyokushin(kao ja) jer vrlo malo iz taekwondoa mozes da primenis na ulici. o5 kazem ne potcenjujenm nishta...

Kyokushin jel to vrsta karatea? Gledo sam ga na TV sport je dobar samo dosta je grub 8) 8)
Ne moras ti sad na ulici raditi kao Bruce Lee "ono" skocis udaris ga jedanput pa on padne...

v-lax:

Prvo sto si rekao ono sto se jasno vidi gore (ne zelim da ponavljam), potcenio si ovu borilacku vestinu, i ako si rekao da to neces da radis!?! :? :? :? E sad kao drugo, ne trenira se neka borilacka vestina da bi znao da se mlatis na ulici, kao prvo i prvo, a kao drugo u ovom slucaju TKD. Ne znam da li je iko od nas poceo da trenira da bi naucio da se mlati na ulici. "TKD-a se moze trenirati kao vid rekreacije, kao sport, možemo ga koristiti za samoodbranu a možemo ući u samu srž Taekwon-doa i postati majstor ove borilačke veštine." Samim tim tvoj komentar je totalno bezvezan. Pojavis se sa izgovorom da "Neces nista da podcenjujes"(i to ponovis na kraju) od jednom i napises da je TKD ono boldovano gore! A posto se mi ne cimamo previse na takve izjave i na takve likove koji upadnu, sa nekom borilackom vestinom koju treniraju da bi se mlatili na ulici, i blate sport kome smo se mi posvetili, tako da se ni sad necemo iscimati 8) . Jednostavno to nije sportski....

v-lax:

Pozdrav,
nadam se da znaš o čemu pričaš kada kažeš glupost na kvadrat? Ovo nije kršenje mog ranijeg komentara da ne komentarišemo zlonamerne napade, ovo je pokušaj da nekog (a to si ti) usmerim na pravilno razmišljanje. Naime, ni jedna borilačka veština niti bilo koja druga sportska disciplina, u kojoj se zadaju udarci, nije za potcenjivanje. Sve je u čoveku koji se bavi tom veštinom. Reci mi samo odakle ti toliko bagato iskustvo sa taekwondoom pa znaš da je glupost? Bio si na nekom ITF takmičenju, demonstracijama, treningu...?
Ovim putem te pozivam da budeš naš gost na kampu, odradiš sve do kraja, pa ako i posle toga budeš imao isto mišljenje ja ću da snosim tvoje troškove boravka na istom.
Nemam nameru da branim evidentno - TAEKWONDO je sve što jedan mlad čovek može da poželi ukoliko ima nameru da postane čovek, koji ceni druge, da živi zdravo i da sledi put Generala Chi Hong Hi-ja, čiji je jedini cilj bio da svi živimo u jednom svetu - TAEKWONDO SVETU.........
Pozdravljam i sve prijetelje ITF taekwondoa, nadam se a se vidimo u Kuli sledeće subote.
Taekwon!!!!!!!!!

Back