ITF Taekwon-do

Evo ovde jedan zvanican Poziv Teakwondoistima iz Panceva ili okoline da dodju i ucestvuju na Ratnickoj Veceri Kung Fu kluba Zmaj(24Februara),mi bismo voleli kao ucesnici i demonstratori a ako ne onda kao posmatraci...

vise u postu pod tim nazivom...

Do sada nismo imali gostovanja Taekvondo klubova

I bolje da niste imali gostovanja tae kwon do ista to ti je samo mlataranje nogama !!! rucna tehnika nula nozna aj pomozi jos ali ti visoki udarci nogama !!!. Kung Fu je dobar i tamo nema mlacenja slame udarci nogama idu samo do pojasa ako se nevaram o kojem je Kung Fu rec.

Mi radimo wing chun kung fu,visoke nozne udarce koristimo tek toliko da ucimo da ih blokiramo(pa nam treba neko da napada) vrlo retko da ih koristimo u nekoj tehnici ...
Najcesce se koristi direktan niski udarac visina kolena,takodje se koristi direktan nozni udarac visine stomaka(ili ti medjunozja za efikasnost ne fali da bude i tu ;) ) ...lou kik moze ,ali vise tzv Huen bo kretanje(kosenje)... koristimo i po nekad direktan udarac noge (ili kolena) u glavu,samo sto prvo spustimo protivnika na pod :) ,...kolena dosta koristimo...

mislim to je neka ideja wing chuna,...al svako ponesto voli,a neobicne tehnike nekad mogu da iznenade.... pa sto da ne,lepo je to videti na svakom je da odabere sta ce trenirati.

ITF RAZBIJAC:
I bolje da niste imali gostovanja tae kwon do ista to ti je samo mlataranje nogama !!! rucna tehnika nula nozna aj pomozi jos ali ti visoki udarci nogama !!!. Kung Fu je dobar i tamo nema mlacenja slame udarci nogama idu samo do pojasa ako se nevaram o kojem je Kung Fu rec.

Taekwondo nije mlataranje nogama a to bi trebao da znaš ako znaš šta znači sama reč Taekwondo

II PANTER II:
Evo ovde jedan zvanican Poziv Teakwondoistima iz Panceva ili okoline da dodju i ucestvuju na Ratnickoj Veceri Kung Fu kluba Zmaj(24Februara),mi bismo voleli kao ucesnici i demonstratori a ako ne onda kao posmatraci...

vise u postu pod tim nazivom...

Do sada nismo imali gostovanja Taekvondo klubova

Voleo bih da možemo da dodjemo na vaše Ratničko veče ali nažalost nismo bilzu pančeva pa nam je putni trošak poveći da dovedemo demo tim, u svakom slučaju kontaktiraću savez u vezi toga i hvala na pozivu

TKD_Mare:
Taekwondo nije mlataranje nogama a to bi trebao da znaš ako znaš šta znači sama reč Taekwondo

ha ha :lol:
Tae Kwon Do je drevna korejanska borilacka vestina. Prevedeno sa korejanskog, Tae Kwon Do znaci "Put Noge i Ruke". Osnovan je pre vise od 1300 god

ili ti

Taekwondo je vrsta borbe bez oružja koja vodi poreklo iz drevne Koreje. "Tae" znači noga, udariti nogom ili uništiti nogom, "Kwon" je ruka, udariti rukom ili uništiti rukom ili pesnicom, a "Do" znači put ili metod :confused:

NI JEDNA BORILACKA VESTINA NIJE POTPUNA !!! svugde nesto fali ili nevalja
sto se tice tae kwan do -a znam dosta o njemu samo pitaj ako nesto nije jasno!! :roll:

ITF RAZBIJAC:
Tae Kwon Do je drevna korejanska borilacka vestina. Prevedeno sa korejanskog, Tae Kwon Do znaci "Put Noge i Ruke". Osnovan je pre vise od 1300 god

ili ti

Taekwondo je vrsta borbe bez oružja koja vodi poreklo iz drevne Koreje. "Tae" znači noga, udariti nogom ili uništiti nogom, "Kwon" je ruka, udariti rukom ili uništiti rukom ili pesnicom, a "Do" znači put ili metod :confused:

sto se tice tae kwan do -a znam dosta o njemu samo pitaj ako nesto nije jasno!! :roll:

Ti meni covece nisi jasan, tj. potpuno si smesan. Kao prvo i prvo, u nick-u ti stoji ITF sto bi trebalo da znaci da si "Imao/imas" neke veze sa TKD-om. E sad,.... "pokusavas" da ismevas TKD, nekakvim nepovezanim i praznim recenicama, na nivou prvog razreda. Samim tim sto si u Nick stavio ITF, znaci da ti je ITF znacio/znaci nesto. Sto implicira da se ovakvim izvalama i praznim recima samo blamiras. Sem toga "Razbijac" pokazuje koliko si pun sebe...i da definitivno imas kompleks licnosti :-? ... Zar nisam u pravu??

ITF RAZBIJAC:

ili ti

Ne bi ja reko da ti treniras muay tai K1, nemas ti m*** za to. Kao prvo: Tamo se bore bez kikova i rukavica,drugo: to je jedna od najopasnijih takoreci "borilackih vestina",trece tebi nijedna vestina nevalja. Tebi mora da je lose isao taekwon-do :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Mislim da je potpuno glupavo i raspravljati o ovoj temi, jer ko je toliko informisan o TKD ne moze da prica tolike gluposti o ovoj borilackoj vestini. Uostalom kome se ne svidja, ne mora da trenira, a ponajmanje da iznosi takve komentare. Ko god je gledao testiranje vise borilackih vestina, medju kojima je bio i TKD, na lutki koja je imala senzora na sebi ne moze da prica ovakve stvari, jer se TKD pokazao kao jedna od efikasnijih borilackih vestina.
Ako ITF Razbijac nisi gledao ovo onda i nemas prava da komentarises, a i nisi bas nesto informisan. :rolleyes: :confused:

ITF RAZBIJAC:

ili ti

Kao prvo Tae znači peta a kwon pesnica a za do si donekle pogodio put način života tj veština pod nazivom Taekwondo osmislio ga je General Choi Hong Hi u koreji 1955 kao veštinu samoodbrane nogama i rukama a bazira se na dve prastare koreanske veštine TekYon i Soo Bak koje su stare preko 2000 godina jer o tome postoje i materijalni dokazi. tako da ti možeš da pitaš ako tebi nešto nije jasno jer si znao nešto otprilike

ti si napisao da je taekwondo mlaćenje nogama, a ja pošto se bavim Taekwondoom tvrdim da nije tako pa zato nemoj iznositi pogrešne informacije na forumu, vršena su istraživanja po kojima je taekwondo rangiran kao jedan od sportova sa maksimalnom angažovanošču svih grupa mišića i kao jedan od najtežih po fizičkom opterećenju

ona veština koja čoveka kao pojedinca ispunjava i čini čoveka kompletnim i on je zadovoljan i nadje se u njoj trenirajući je ta je veština je za tog pojedinca kompletna pa sad ko voli nek izvoli hvala bogu imamo da biramo različite sportove a medju njima i različite borilačke veštine pa ko se u čemu nadje

nema ljutiš samo iznosim validne podatke koje treba da znaju učesnici foruma
pozdrav :lol:

General_Red:
Sedite negde i nalivate se pivom :D :smile: Nego nisi mi odgovorio na poruku :confused: Kad si u kuli?

E da je pivo...Velja se sad nalozio pa nas razbija ko male majmune.Zamisli dosao sam kuci sinoc s treninga i zaspao u 10 i ustao oko 9.I to jedva! A da za to je ipak bio zasluzan ja i samo ja! :D A u subotu je gore pomenuti Velja odradio sa nama ceo Kimov trening iz Kitena. Pripreme su pocele i sve pohvale trenerima za treninge.3.marta Kula je nasa...:D Mislim na Hajduk :D Ajd dobro ostavicemo nesto i Novosadjanima..:D
Dolazim za vikend!

GNJEC:
izvini ali ako mene ispunjava punjenje paprika pavlakom da li je onda i to zajebana vestina?

Brate ja neznam da punim paprike tako da je to za mene izuzetno zajebana vestina!:D :D

ShooterMMA:
Ne kvarite topik TKD ekipi. Ovo je njihova tema i tako treba da ostane. Pozdrav za TKD ekipu.

Pozdrav za Shooter-a i naravno za sve sportiste i ljude dobre volje!NAstavite da trenirate...

leprosy:
E da je pivo...Velja se sad nalozio pa nas razbija ko male majmune.Zamisli dosao sam kuci sinoc s treninga i zaspao u 10 i ustao oko 9.I to jedva! A da za to je ipak bio zasluzan ja i samo ja! :D A u subotu je gore pomenuti Velja odradio sa nama ceo Kimov trening iz Kitena. Pripreme su pocele i sve pohvale trenerima za treninge.3.marta Kula je nasa...:D Mislim na Hajduk :D Ajd dobro ostavicemo nesto i Novosadjanima..:D
Dolazim za vikend!

Eeeeeeee blago vama, nama je trening kao da takmicenja nece ni biti. Tek sam juce saznao da se za finale za plavi pojas radi Joong-Gun! A i treninzi nisu uopste kakvi bi trebali biti. Kanda ce Hajduk zakazati :( :(

TONI '90:
Hteo bih da vas pitam, ako moze neko da mi u kratko kaze pravila tj. jel postoje mecevi i drg. hvala

E ovako odakle da pocnem... Rade se borbe polukontakt koje traju 2min. Udarci se boduju.Zabranjen je udarac ispod pojasa, i u ledja. Radi se sa rukavicama i kikovima(za noge) i dozvoljeni su samo Taekwondo udarci. Rukama je dozvoljeno udariti 2 puta posle cega mora da se veze udarac nogom. Postoje i negativni poeni(kam cui hane(kako se tacno pise ne znam)) kam cui hana se dobija za tri minusa(cui hana), ili za jak udarac ispod pojasa ili veliku nepravilnost. Radi se u borilistu 8x8m. Bodovanje udaraca je: Udarac sa zemlje u telo 1poen,u glavu je 2,iz skoka 3,iz skoka sa okretom 180 setepeni 4 poena, i skok i okret za 360stepeni(retko ali i to se radi) 5 poena.

P.S.Ovo su neka srezana pravila od nekog ko trenira godinu dana, napisana samo da ne bi cekao :D detalje i ispravke bi trebali napraviti ljudi koji su duze u Taekwondo-u od mene. Prepoznace se na forumu ;)

Pozdrav svima! Taekwon!
Ukratko ću da napišem pravila koja su lako pamtljiva i mogu lako da ih prihvate svi oni koji treniraju kontaktne ili polukontaktne sportove. Dakle, 1 poen se dobija za udarac rukom sa zemlje u telo i u glavu, nogom sa zemlje u telo, svaki pravilan blok (to moramo praktično pokazati jer ne ide svaki blok već samo od realnog udarca), 2 poena se dobijaju za udarac rukom u skoku u glavu, udarac nogom sa zemlje u glavu, udarac nogom u skoku (bez okreta) u telo, udarac nogom iz okreta sa zemlje u telo, 3 poena se dobijaju za udarac rukom u glavu sa okretom iz skoka, udarac nogom u telo sa okretom u skoku za 180 stepeni, udarac nogom u skoku (bez okreta) u glavu, udarac nogom iz okreta sa zemlje u glavu, 4 poena se dobijaju za udarac nogom u skoku iz okreta za 360 stepeni u telo, za udarac nogom iz skoka sa okretom za 180 stepeni u glavu, a 5 poena se dobija za udarac nogom u skoku sa okretom za 360 stepeni u glavu (noga koja udara mora da napravi ceo krug tj. to su svi udarci koji u svom nazivu imaju SAMBEKJOŠIPTOTVIMIOTORA..... ili SAMBEKJOŠIPTOTVIMIOPANDE...). To bi bilo to, a ako sam nešto ispustio neka me Mare dopuni. Što se tiče negativnih poena tu ovako stoje stvari: opomena ili chui hana se dobija za izlazak iz borilišta, nizak udarac, okretanje, guranje, izbegavanje borbe, pozdrav sa protivnikom u toku borbe, saginjanje, padanje, gestikulaciju itd, i takve tri opomene na kraju ti oduzimaju jedan poen, 6 oduzimaju 2 poena itd, a kam chui hana se dobija za priču, prigovor, jak - nekontrolisan udarac, ponavljanje niskih udaraca, ne postupanje po naredbi sudije itd, a takva opomena oduzima 1 poen, i mogu da se dobiju dve u toku meča, treća znači silk jok ili diskvalifikaciju... Uključi se Mare i dopuni..
Toliko od mene, hvala na strpljenju, vidimo se u Kuli..
Taekwon!

Back