Pozdrav svima! Taekwon!
Ukratko ću da napišem pravila koja su lako pamtljiva i mogu lako da ih prihvate svi oni koji treniraju kontaktne ili polukontaktne sportove. Dakle, 1 poen se dobija za udarac rukom sa zemlje u telo i u glavu, nogom sa zemlje u telo, svaki pravilan blok (to moramo praktično pokazati jer ne ide svaki blok već samo od realnog udarca), 2 poena se dobijaju za udarac rukom u skoku u glavu, udarac nogom sa zemlje u glavu, udarac nogom u skoku (bez okreta) u telo, udarac nogom iz okreta sa zemlje u telo, 3 poena se dobijaju za udarac rukom u glavu sa okretom iz skoka, udarac nogom u telo sa okretom u skoku za 180 stepeni, udarac nogom u skoku (bez okreta) u glavu, udarac nogom iz okreta sa zemlje u glavu, 4 poena se dobijaju za udarac nogom u skoku iz okreta za 360 stepeni u telo, za udarac nogom iz skoka sa okretom za 180 stepeni u glavu, a 5 poena se dobija za udarac nogom u skoku sa okretom za 360 stepeni u glavu (noga koja udara mora da napravi ceo krug tj. to su svi udarci koji u svom nazivu imaju SAMBEKJOŠIPTOTVIMIOTORA..... ili SAMBEKJOŠIPTOTVIMIOPANDE...). To bi bilo to, a ako sam nešto ispustio neka me Mare dopuni. Što se tiče negativnih poena tu ovako stoje stvari: opomena ili chui hana se dobija za izlazak iz borilišta, nizak udarac, okretanje, guranje, izbegavanje borbe, pozdrav sa protivnikom u toku borbe, saginjanje, padanje, gestikulaciju itd, i takve tri opomene na kraju ti oduzimaju jedan poen, 6 oduzimaju 2 poena itd, a kam chui hana se dobija za priču, prigovor, jak - nekontrolisan udarac, ponavljanje niskih udaraca, ne postupanje po naredbi sudije itd, a takva opomena oduzima 1 poen, i mogu da se dobiju dve u toku meča, treća znači silk jok ili diskvalifikaciju... Uključi se Mare i dopuni..
Toliko od mene, hvala na strpljenju, vidimo se u Kuli..
Taekwon!